Seuraa 
Viestejä460
Liittynyt14.10.2011

Käsite valkoinen rotu luotiin 1600-luvun lopulla Amerikassa valkoisen etuoikeutetun pienen eliitin toimesta patoamaan yhteiskunnallista kapinaa. Tavoitteena oli jakaa massat jotka käsittivät jokseenkin yhtä heikoissa asemissa olevat afroamerikkalaiset ja eurooppalaiset köyhät tyypillisellä "hajoita ja hallitse"-periaatteella. Näin luotiin ensimmäisen kerran historiassa käsite "valkoinen rotu".

Valkoisen rodun keksiminen

Allen korostaa tutkimuksissaan että ”kun ensimmäiset afrikkalaiset saapuivat Virginiaan vuonna 1619, ei ollut valkoisia ihmisiä" ja hän lisäsi, ettei hän löytänyt oikeusasteen virallisessa käytännössä sanaan 'valkoinen' mitään viittamaan sosiaaliseen asemaan ennen vuotta 1691. Hän havaitsi myös saman kuin historioitsija Lerone Bennett, Jr.,että lähes koko 1600-luvulla afroamerikkalaisten ja eurooppalaisten työläisten, pakkotyöläisten ja orjien olot olivat hyvin samankaltaiset. Suurin osa eurooppalaisista nimittäin työskenteli usein ensimmäiset kymmenen vuotta (jopa enemmän) sopimustyöläisenä maksaakseen Atlannin matkansa kustannukset. Olot eivät käytännössä eronneet yhtään mustien asemasta. Tällaisissa olosuhteissa solidaarisuus työtätekevien keskuudessa saavutti huippunsa todennäköisesti Baconin kapinassa. Pääkaupunki Jamestown oli poltettu ja noin kaksituhatta kapinallista pakottivat kuvernöörin pakenemaan koko Chesapeakelahdelta ja peräti 6 / 7 Virginian alueesta oli kapinallisten hallussa. Myöhemmästä kapinan vaiheesta löytyy dokumentteja joissa mainitaan mm."neljänsadan englantilaisen ja neekerin " vaatineen vapautta orjuudesta. ("foure hundred English and Negroes in Arms" ...demanded their freedom from bondage. )
Allenin ja muutaman muun tutkijan havainnot viittaavat Baconin kapinan (joka ei ollut ainutlaatuinen tulla ajalla) osoittaneen hallitsevalle luokalle että maasta puuttuu ”välikerros” hallitsevan luokan ja rahvaan väliltä. Juuri tähän ongelmaan haettiin ratkaisu tyypillisellä klassisella jo Rooman vallan ajoilta tultulta ”hajoita ja hallitse”-periaatteella. Näin syntyi tarve erottaa afroamerikkaiset ja eurooppalaiset, joiden sosiaalisessa asemassa ei siis ollut juurikaan eroa, toisistaan. Syntyi ensimmäiset kudokset rotuajattelulle. Oli löydetty ”valkoinen rotu”. Tavoitteena oli Allenin mukaan "porvarillisen sosiaalisen kontrollin muodostuminen työväestön levottomuutta vastaa." Hän kuvaili ”establishmentin” politiikkaa, jolla alettiin myöntää joitakin etuoikeuksia eurooppalaisille työntekijöille ja palvelijoille sekä sakottamaan ja estämään afroamerikkalaisia vapaasti liikkumasta siirtokunnassa. Samoin afroamerikkalaiset menettivät iät ajat olleen oikeutensa äänestää Virginian siirtokunnan vaaleissa.

"En ymmärrä tätä herkkänahkaisuutta kaasun käytöstä...Kannatan jyrkästi myrkkykaasujen käyttöä sivistymättömiä heimoja vastaan....voidaan käyttää myös kaasuja jotka ovat epämiellyttäviä ja levittävät kauhua.."

- Winston Churchill (1919)

Sivut

Kommentit (74)

suolakaivos
Seuraa 
Viestejä460
Liittynyt14.10.2011

Ehkä tässä asiassa on hieman samaa kuin tunnetussa sloganissa: "isänmaallisuus on roiston viimeinen pakopaikka".

Allenin mukaan Irlannin haltuunotolla ja irlantilaisten alistamisessa sekä Atlannin takaisessa mustien polkemisessa toisen tai kolmannen luokan kansalaisiksi oli hyvin samankaltaisia piirteitä:

What was being asked was not the revolutionary reconstitution of society, but merely the abandonment of "racial" distinction among freemen ruled by English law in Ireland. In the end the king left the decision to the Anglo-Norman magnates of Ireland, and they declined to give their assent. Referring to a replay of this issue which occurred some fifty years later, Sir John Davies concluded that, "The great [English] lordes of Ireland had informed the king that the Irishry might not be naturalized, without damage and prejudice either to themselves, or to the Crowne."

Irish resentment and anger found full voice in the wake of the Scots invasion made in 1315 at the invitation of some Irish tribes. In 1317, Irish chieftains, led by Donal O'Neill, king of Tyrone, joined in a Remonstrance to John XXII, Pope to both English and Irish. In that manifesto the Irish charged that the kings of England and the Anglo-Norman "middle nation" had practiced genocide against the Irish, "enacting for the extermination of our race most pernicious laws." It presented a four-count indictment: 1) Any Englishman could bring an Irishman into court on complaint or charge, but "every Irishman, except prelates, is refused all recourse to the law by the very fact [of being Irish ]"; 2) "When...some Englishman kills an Irishman...no punishment or correction is inflicted;" 3) Irish widows of English men were denied their proper portion of inheritance; and, 4) Irish men were denied the right to bequeath property.

Whatever exactly the remonstrants meant by their word "race," their grievances, like those of the African-Americans and the American Indians we have cited, bore the hallmark of racial oppression. From the Petition of 1277 to the Remonstrance of 1317, it was specifically the legal status of the free Irish men, rather than the unfree, which was at issue.

The really peculiar feature about the situation in Ireland is that the free Irishman who had not been admitted to English law was, as far as the royal courts were concerned, in much the same position as the betagh [the Irish laborer bound to the land]

"En ymmärrä tätä herkkänahkaisuutta kaasun käytöstä...Kannatan jyrkästi myrkkykaasujen käyttöä sivistymättömiä heimoja vastaan....voidaan käyttää myös kaasuja jotka ovat epämiellyttäviä ja levittävät kauhua.."

- Winston Churchill (1919)

Väkivalta ole koskaan ollut eikä ole oikea , sivistynyt ratkaisu. Parempi , ja myös helpompi ratkaisu on , että kääntää papit kuninkaalliseksi pyhäksi papistoksi (1. Pietarin kirje 2) , viran haltijoiksi jotka noudattavat sanantarkasti Jumalan sanaa/lakia/10 käskyä , sanantarkasti Jeesuksen oppeja , sekä sanantarkasti Suomen perustuslakia opettaessaan "on järkeä, on ymmärrystä, kykenee noudattamaan ihmisille säädettyä lakia" -kaavan mukaisesti , kuin että kuninkaattomat epäpyhät papit yrittää kääntää 5+ miljoonaa suomalaista Jumalan sanan/lain/10 käskyn , Jeesuksen oppien sekä Suomen perustuslain vastaisiksi "ei ole ymmärrystä , ei ole järkeä , ei kykene noudattamaan ihmisille säädettyä lakia" -kaavan mukaisesti. Jeesus on sanonut , että "Jumalan valtakunta on sisällisesti teissä" (Luukas 17:21) , johdonmukaisesti se koskee myös Jumalan lakia , jota viran haltijan on sanantarkasti noudtettava (Matteus 5:19) , ja laki antaa valtuuden jokaiselle ihmisille kieltää Jumalattomuudet , eli kaiken missä ei ole järkeä , ei ole ymmärrystä , sekä kaiken mikä on Jumaln lain ja Suomen perustuslain vastaista. Me elämme "Maassa jonka Luoja/Jumala on antanut", ja Suomen perustuslaissa "Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle". [size=50:32pxafcj](AJAX) [/size:32pxafcj]Kai se myytti kumpuaa 'ei ole järkeä, ei ole ymmärrystä, ei kykene noudattamaan ihmisille säädettyä lakia' - tasoisista opeista.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä42622
Liittynyt6.12.2009
ToinenTuleminen
Kun joutuu ottamaan leveän haara-asennon, tilanne on jo menetetty.
Aamen veli! AAMEN!

http://cofcc.org/2011/07/i-though-they-were-my-friends

http://cofcc.org/2011/10/youths-maim-wo ... h-shopping

http://www.telegraph.co.uk/news/worldne ... itual.html

Koston päivä tulee pian!
Mitä sen koston päivän jälkeen? Mikä on motivaatio elellä kun ei ole enään mitä kostaa kenellekkään? Mihin viha sitten puretaan?
Loytäisko ToinenTuleminen vielä neljännen jotta pääsisi oikein mässäileen ja vihaa keräämään. Elän vihasta ja etsin netistä vihan polttoainetta.

HooFoo
Seuraa 
Viestejä813
Liittynyt30.9.2006
ToinenTuleminen
Onneksi värivammaiset kalpeanaamat on pian korvattu USA:ssa eksoottisemmalla väestölisäyksellä

http://www.washingtonpost.com/local/cen ... story.html


Rasisti...

Vaalimatematiikkaa: Jos et äänestä, niin äänestät sitä jota eniten vastustat.
Kopiointi + muuntelu + valinta => universaali evoluutio
Reality, not faith, has still the best resolution and interface

Toope
Seuraa 
Viestejä24875
Liittynyt23.7.2006
suolakaivos
Ehkä tässä asiassa on hieman samaa kuin tunnetussa sloganissa: "isänmaallisuus on roiston viimeinen pakopaikka".

En ole muuten noin tunnettua slogania aiemmin kuullutkaan, ihan vaan huomautuksena.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

suolakaivos
Seuraa 
Viestejä460
Liittynyt14.10.2011

Allenin dokumenttien mukaan Virginian alueella työskenteli "bound-labour" (käytännössä orjina) väkeä joista 1650-luvulla jopa 3/4 olisi ollut eurooppalaistaustaisia. Afroamerikkalaisilla on kaikkinainen oikeus maanomistukseen siinä kuin muillakin.

Karbialla orjuuden päätyttyä virallisesti 1830-luvulla n. 300 000 orjasta suurinpiirtein 70 000 oli mulattien, mustien ja muiden ei-eurooppalaistaustaisten (värillisten) omistamia. Tuohon systeemiin brittien oli pakko siirtyä sillä muussa tapauksessa n. 95%:n väestön taholta tullut paine olisi ollut yhtä vastustamaton kuin Haitissa.

USA:n eteenkin etelävaltioissa valkoisen roskaväen tunnetusti heikko asema johtuu siitä, että he joutuivat rotukysymyksessä nenästä vedetyiksi. Kun tuon joukon ja mustien väliin lyötiin lainsäädännöllä sellainen ylittämätön kuilu, että kaikkinainen solidaarisuus oli mahdoton asia, elimointiin yhteiskunnallinen paine alhaalta ylös rotunormituksella. Tulokset näkyvät yhä mm. siten että sosiaalisesti varsin heikossa asemassa olevat valkoiset duunarit äänestävät rikkaiden asioita ajavia konservatiivirepublikaaneja, pyssynheiluttajia ja ovat uskonnollisen kiihoituksen sekä kaikkinaisen takapajuisuuden tukipylväitä.

"En ymmärrä tätä herkkänahkaisuutta kaasun käytöstä...Kannatan jyrkästi myrkkykaasujen käyttöä sivistymättömiä heimoja vastaan....voidaan käyttää myös kaasuja jotka ovat epämiellyttäviä ja levittävät kauhua.."

- Winston Churchill (1919)

suolakaivos
Seuraa 
Viestejä460
Liittynyt14.10.2011
Toope
suolakaivos
Ehkä tässä asiassa on hieman samaa kuin tunnetussa sloganissa: "isänmaallisuus on roiston viimeinen pakopaikka".

En ole muuten noin tunnettua slogania aiemmin kuullutkaan, ihan vaan huomautuksena.Yleissivistyksessä on siis selkeä aukko sillä tiettävästi Samuel Johnson lausui nuo sanat 7.4.1775:

"Patriotism is the last refuge of a scoundrel."

"En ymmärrä tätä herkkänahkaisuutta kaasun käytöstä...Kannatan jyrkästi myrkkykaasujen käyttöä sivistymättömiä heimoja vastaan....voidaan käyttää myös kaasuja jotka ovat epämiellyttäviä ja levittävät kauhua.."

- Winston Churchill (1919)

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
Liittynyt16.3.2005
Toope
suolakaivos
Ehkä tässä asiassa on hieman samaa kuin tunnetussa sloganissa: "isänmaallisuus on roiston viimeinen pakopaikka".

En ole muuten noin tunnettua slogania aiemmin kuullutkaan, ihan vaan huomautuksena.

Konteksti huomioon ottaen, Johnson tarkoitti tuolla luultavasti suurin piirtein tällaista: "Kaikki epärehelliset poliitikot turvautuvat viimeisenä keinonaan isänmaallisuuteen".

kurremus
Seuraa 
Viestejä383
Liittynyt28.8.2011

Minä uskon että jos asiaa katsotaan puhtaan tieteellisesti, voimme hyvinkin luoda rotuopin ihmisroduista. Asiaa on vaikea ajatella historiallisten tapahtumien takia, mutta minulle on aivan selvää että ihmisryhmissä ympärimaailmaa on yhdistäviä piirteitä, jotka eroavat toisista ihmisryhmistä.

Näiden ominaisuuksien perusteella voidaan ihmiset karkeasti jakaa rotuihin.

Mm. pituus, ihonväri, tukanväri, naaman muodot, silmät ja niiden väri...

Asiassa ei ole mitään pahaa. On myös hyvin luultavaa, että vahvin on se jonka veri on sekoitus mahdollisimman monista roduista.

Ymmärrän että ajatus rotuopista aiheuttaa pahoja fiiliksiä ihmisissä, mutta ei rotuoppi tarkoita sitä, ettemmekö olisi ihmisinä samanarvoisia... Moraalikysymyksiä, ja minä uskon kaiken elävän kunnioittamisen, ja varsinkin toisten ihmisten kunnioittamisen olevan hyvä asia.

kurremus
Seuraa 
Viestejä383
Liittynyt28.8.2011
Ding Ding

Konteksti huomioon ottaen, Johnson tarkoitti tuolla luultavasti suurin piirtein tällaista: "Kaikki epärehelliset poliitikot turvautuvat viimeisenä keinonaan isänmaallisuuteen".Tuntuu muuten nykypäivänä olevan juuri toisinpäin...

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat