Seuraa 
Viestejä9265
Liittynyt10.12.2006

Tuollaisen vempaimen kautta ollaan nettiä käytetty nyt jonkin aikaa. Kyseessä on siis 3g-verkon päätelaite joka jakaa nettiyhteyden langattomasti esim läppäriin. Se on toiminut ihan kivasti eikä oikeastaan ole valittamista ollut. Mutta nyt tuossa eilen, kesken elokuvan katselun Voddlerista, kenttä hävisi laitteesta huonoksi. 3g:llä on vain yksi palkki ja välillä ei yhtään, jolloin se vaihtaa 2g:ksi. Siinä tilassa netin selailu on käytännössä toivotonta. Nyt kun se juuri ja juuri suurimman osan aikaa pysyy 3g-tilassa, joskin erittäin huonolla "kuuluvuudella" eli yhtä palkkia näyttää, niin nettiä pystyy käyttämään joten kuten mutta esim youtubevideot latautuu hyvin hitaasti jne. Ihmettelen että miksi se yhtäkkiä romahti tuo "kuuluvuus", kun se eiliseen saakka on alusta asti ollut ihan parhaalla tasolla.

Sopimuksessa seisoo että 20 000 gt oli priorisoitua siirtoa kuussa tai jotenkin niin. Se myyjä sanoi ettei se käytännössä tule kovinkaan helposti täyteen. Onko jollakulla tietoa millaisia tiedonsiirtomääriä Voddler voi aiheuttaa? En nyt heti uskoisi että yhden elokuvan katsominen puoleen väliin voisi tuota määrää täyttää mitenkään. Tuli kuitenkin mieleen että jospa, kun tuo tuolleen yhtäkkiä meni tolleen.

Soittelen kumminkin jonnekin ja tarvittaessa vaihdan koko vempaimen uuteen.

くそっ!

Sivut

Kommentit (32)

Saw
Seuraa 
Viestejä6251
Liittynyt20.6.2009

Yhden normaalin (ei HD) Voddler-elokuvan katselu vie kaistaa noin 1,5 gigaa. En tiedä paljon sitten HD-elokuvat, ehkä 2,5 gigaa?

Voi olla, että operaattorin prioriteettitarkistaja-automaatti on huomannut P2P liikennettä, jota Voddler-liikenne tietysti on, ja siten kaistaasi on kavennettu.

Jos nyt on kyse kertaluonteisesta ongelmasta, en lähtisi mitään laitteita uusimaan. Nettitikkujen luonteeseen kuuluu toi signaalitason vaihtelu yms. ongelmat.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Hillman
Seuraa 
Viestejä1108
Liittynyt19.11.2010

Humpuukia noin ronskisti sanottuna nämä mokkulat ynnä nettitikut, jos ei ole liikemies että jokapaikassa pitää netti olla mukana ei ole mitään järkevää käyttöö eikä niin kiirestä ammattia olekkaan!

Donek eris felix, multos numerabilis amicos

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845
Liittynyt1.2.2010

Mulla on 6,90e / kk / 300 kilon mobiili jolla kituuttelen mobilisoituessani. Hinta-laatu kohtaa kohtuullisesti.

Ei tulisi mieleenkään lopettaa kiinteää dsl-sopimusta. Tosin taidan maksaa siitä ylihintaa, mutta pääasia kunhan toimii. Kauhee rahasampo tämä mobiilinetti operaattoreille. Hyvä niin. On Tellua ja Ellua ja "omaa" operaattoria. Mikäsenniminyttällähetkelläsittentaasmahtaaollakaan.

Ketjun aloittajalla on varmaan "Sonera Täysnetti" jossa siirtoraja 20 gigaa kk ja sitten kun tuo täyttyy, pitää alkaa läpsiä tuohta tiskiin ja vauhdilla. Laillinen ryöstö. Tuohan kuluu pahimmassa tapauksessa pelkkiin päivityksiin jos useampi kone mobiilikytkimen takana.

- Ubi bene, ibi patria -

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Liittynyt10.12.2006

Oliko se vaan 20 gigaa? Pitäisi etsiä se lasku jostain ja tarkistaa. Se kyllä sanoi siellä se myyjä ettei se määrä tule käytännössä täyteen juuri kenelläkään ellei harrasta kohtuutonta elokuvien latailua.

Joo oli se 20 gigaa tosiaan, Soneran täysnetti. Laskun mukaan oli kulunut 10 gigaa eli puolet viime kerralla. Eli on hyvinkin mahdollista että tämän kauden osalta on netiihubat tuhlailtu. Varsinkin kun pelattu pleikkarin kautta netissä Call of dutyä.. voi vittujen vittu. Eihän tämä 20 gigaa vittu riitä! Miksi se valehteli minulle se myyjä?

くそっ!

Minulla ei ole nyt käytössä tikkua, koska työläppärissäni on valmiina nettimodeemi. Mutta tikun kortti siellä on sisällä ja se on Saunalahden liittymä. Täytyy sanoa että se pelaa melko hyvin, joskus jopa loistavasti ja kyllä minulla sille on ihan oikeaa käyttöä ja selvä tarve. Viime viikolla olin yhteydessä sähköpostilla erään suuren kansainvälisen firman Saksassa sijaitsevaan Euroopan pääkonttoriin asiakkaan tiloista. Tarvitsin teknisiä neuvoja, joita sain nopeasti ja kuvia ym tiedostoja siinä välitettiin puolin ja toisin.

Ei kai sille mitään todellista tarvetta ole, jos netin käyttö on pelkkää hölötystä.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Liittynyt10.12.2006

Siis tännehän ei käytännössä ole järkevää vetää mitään kaapeleita, soitettiin asiakaspalveluun ja sieltä sanottiin. Ainoa järkevä vaihtoehto on tämä nettitikku. Ja siksi sellainen meillä on. Muutettiin vanhaan omakotitaloon pari kuukautta sitten.

Nyt tänään on tullut palkit takaisin eli netti toimii taas täysnopeudella. En tiedä miksi. Ehkä kausi alkoi alusta.

くそっ!

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845
Liittynyt1.2.2010

Vilkaisin mikä mobiilinetti liittymä itsellä on, samalla kun setvin yhden turhapuron seikkailuja wabissa datapakettiyhteydellä. Ilmoitin insinöörille, että tulossa voi olla aika mielenkiintoinen lasku ja vasta laskun yksilöinneistä ja mahdollisesti löytyvästä liittymäsopimuksesta & liittymän nettipalvelun kirjautumistiedoista saadaan koottua palaset kohdalleen. Siis että voiko hän käyttää wabpia ja mihin hintaan ja mitkä ovat liittymän speksit yleensäkin. Tämä kys. uuno ei tosin saa koskaan noita tietoja koottua, joten evvk. Olenpahan varoittanut.

Oma mobiilinetti on siirtorajaton, jollaisia ei taida enää edes saada. Nyt ymmärrän miksi toistuvasti puhelinmyyjä tms. olisi halunnut vaihtaa liittymäni Parempaan, Nopeampaan ja Halvempaan, kuin nykyinen x) Aavistin/arvasin asiassa olevan matoja kyllä jo tuolloin, ja tylytin myyjät. Tässäkin asiassa. Niin aina. Nyt hiukan kirveltää, kun en ottanut aikoinaan liittymää vähän isommalla letkulla, mutta tämäkin toimii, joskin juutuupit ynnä muut sensellaiset saa suosiolla jättää klikkailematta. Jos jotain videota haluaa katsoa, se pitää imuttaa levylle. Testailin mm. Kauppalehden sivujen plaraamista eilen tällä ja 3x nopeammalla. En havainnut mainittavaa eroa. Varetus onnistuu, mutta esim. elokuvan tuloon saa varata monta tuntia. Periaatteessa voi pistää yötämyöten lataamaan.

- Ubi bene, ibi patria -

Ei noissa Sauniksen mobiililiittymissä ainakaan näytä edelleenkään mitään datarajoja olevan, ihan sama paketti kuin minulla on. Sama hintakin. Rajoittamaton nopeus verkosta riippuen ja noita ilmoitettuja tyypillisiä nopeuksia todella tulee. Rajoittamaton siinä mielessä, ettei mitään nopeusrajaa ole asetettu, riippuu verkon kulloisestakin kuormasta.

Taitaa minulla enkka olla lähes 12M yöaikaan useampaa isoa tiedostoa ladattaessa.

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845
Liittynyt1.2.2010

En huomannut kai saunalahden liittymiä katsastaakaan. Kenes liittymiä se nyt taas välittikään? Jossain tuohon juuri törmäsin, kyllä. Juu, se välittää Elisan liittymiä. Noissa on kohtuu hinnat. Tarkoitettu sekakäyttäjille, eli puhelut lähes siedettävällä tasolla yms. kuten tekstarit ja MMS. 24kk kytkysopimus. Letkusta saa läpi hintaan nähden eniten kun verrataan muihin, mutta p2p kielto taitaa olla aika ehdoton, eli sanktiota tulee laakista.

Pulmana p2p liikenteen rajoittamisessa on se, että ainakin omalla "aina auki" dsl-koneella pyörii p2p tekniikkaa hyödyntäviä ohjelmistoja useita ja vielä muutama niihin liittyvä pikku softaserverikin, eli kone on solmuna monessa kys. tekniikkaa hyödyntävässä palvelussa, joita en aio eritellä tässä. Nyt pyörivät ohjelmistot ovat laillisia ja niiden välittämä data ei riko Suomen lakia niin, että minä voisi sitä mitenkään tietää, sillä liikenne on salattua ja se mitä omalle koneelle tulee tai siitä lähtee on päivänvalon kestävää, vaikkakin yksityistä ja vielä osin yrityssalaisuuden piirissä olevaa. Lisäksi wlan-käyttäjät pyörittävät ties mitä talon avoimen nettiyhteyden kautta, jolloin tuo p2p kielto kyllä sulkee Elisa-Saunalahdenkin kyseisestä ympäristöstä.

Selvitin juuri mikä talon dsl-yhteys on ja se on myynnistä poistunut 1:1 suhteella operoiva sopimuksella rajoittamaton yhteys. Pitää toivoa, että operaattori ei keksi tapaa muuttaa sopimusta. Tuo sopimus on yhtä vanha kuin on kiinteistön dsl-yhteyskin joka tuli analogisen soittosarjamodeemin tilalle joskus, kun alkoi puhelinlasku huipata. Pariin kertaan on sopimusta päivitetty(nopeus), mutta ei ainakaan viimeiseen viiteen vuoteen. Lisää ei enää nopeutta saa, koska tuote ei ole enää markkinoilla.

Jos tarvitsen oikein isoa letkua johonkin joskus tuon idioottivarman liittymän/yhteyden lisäksi otan sen tuon rinnalle, enkä lopeta wanhaa ja hyväksi havaittua, joka on lanka punaisena käyttänyt valtaosan kaistasta viime vuodet. Nopeus ei ole ehkä nykypäivää mutta +-100% kaistalla 24/7/365 sekin ehtii kommunikoida paljon. Toki välillä pitää priorisoida, kun pitää saada jollekin jutulle ylimääräistä kaistaa. Nämä löperrykset ja muu nettipelleily kulkee mobiilipuolella eikä kuparilla.

- Ubi bene, ibi patria -

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845
Liittynyt1.2.2010

Piti vielä sanomani, että vedin taannoin runkokaapelilta 5-parisen kuparin, kun uusi kiinteistönousu vedettiin muuntajalta, joten liittymiä saan sen 5 tarvitessa. Valokuitukin ja sen liitospönttö olisi tontilla nekin, mutta eipä kehtoo näillä näkymin.

Sinänsä muuten aika hassua, että kun kyselen operaattoreilta osoitteeseeni kiinteää nettiä, niin minulle vastataan eri tahoilta, että kyseiseen osoitteeseen sitä ei voida toimittaa, vaan teidän on otettava "nettitikku". Prkl. Kuten sanottu minullahan ON dsl-liittymä ja valokuitupömpeli tontin nurkalla. Tanan huijarit.

- Ubi bene, ibi patria -

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845
Liittynyt1.2.2010

Oli aiemmin 2 lapamatoa runkolinjan ja kiinteistön välillä. Netti alkoi pätkiä ja vanhastaan tiesin piuhojen iän ja oireilun vuoksi syyksi katkenneen karvan. Minäpä siitä reklamoimaan emaililla. Muista ihan tarkkaa miten se meni, mutta mitään ei alkanut tapahtua. Puoli vuotta kai odottelin.

Minäpä pistin postia että ok. Teen kytkennät itse. Olin nimittäin jo aiemmin ennakoinut ja laittanut sen 5-parisen maakaapelin valmiiksi odottamaan. Selvitin tämän ja ilmoitin aloittavani työn seuraavana aamuna. Paikallinen yhtiön huoltomiesasentaja soitti alta tunnin. Siinä sitten pääsi ensikertaa keskustelemaan ihmisen kanssa joka tajusi asiasta jotain. Asentaja tuli parin päivän sisään ja kytki uuden kaapelin. Niin kovana yhtiön sinikaulukset olivat, että tunnin palkan jouduin maksamaan. Hiukan vistosi, kun 6 kk olin odotellut ja olin omalla kustannuksella hankkinut kaapelin, kaivanut sen maahan ja vielä jouduin maksamaan asentajan palkankin, vaikka homma kuului 100% yhtiölle, koska kyseessä yhtiön johtovika. Prkl. Olisin pistänyt rähinäksi, mutta koska tontilla oli niin paljon omia virityksiä puhelinverkossa, katsoin parhaaksi pitää suuni supussa, kun huomasin asentajan niitä "sillä silmällä" mulkoilevan. Vaan tuommoisia ovat puhelinoperaattorit. Siksipä omistankin niitä.

- Ubi bene, ibi patria -

Pacanus Rusticanus
Letkusta saa läpi hintaan nähden eniten kun verrataan muihin, mutta p2p kielto taitaa olla aika ehdoton, eli sanktiota tulee laakista.

Ei tule laakista mutten ole testannut mistä määrästä tulisi.

Olisin sitten esittänyt yksinkertaista. Mikä p2p, en minä noista termeistä mitään tiedä. Ai torrentit, sitäkö se on? Sori.

Ei ole tarvetta moiseen kun kotona on kuitu. Mobiilia käytän "vain" työmatkoilla, eli lähes jokaisena arkipäivänä.

Siis tännehän ei käytännössä ole järkevää vetää mitään kaapeleita, soitettiin asiakaspalveluun ja sieltä sanottiin.
Mitä tarkoittaa "ei käytännössä järkevää"? Kuka sen sanoi? Asiakaspalvelu?
Aika kummallisia kommentteja myyjältä...

Äemänkäki
Seuraa 
Viestejä1161
Liittynyt20.11.2006
Pacanus Rusticanus
... Letkusta saa läpi hintaan nähden eniten kun verrataan muihin, mutta p2p kielto taitaa olla aika ehdoton, eli sanktiota tulee laakista.

Pulmana p2p liikenteen rajoittamisessa on se, että ainakin omalla "aina auki" dsl-koneella pyörii p2p tekniikkaa hyödyntäviä ohjelmistoja useita ja vielä muutama niihin liittyvä pikku softaserverikin, eli kone on solmuna monessa kys. tekniikkaa hyödyntävässä palvelussa, joita en aio eritellä tässä. Nyt pyörivät ohjelmistot ovat laillisia ja niiden välittämä data ei riko Suomen lakia niin, että minä voisi sitä mitenkään tietää, sillä liikenne on salattua ja se mitä omalle koneelle tulee tai siitä lähtee on päivänvalon kestävää, vaikkakin yksityistä ja vielä osin yrityssalaisuuden piirissä olevaa....
Tunnistaako operaattorit laittoman p2p-liikenteen? Tai edes p2p-liikenteen muusta datavirrasta?

Mullon kans kännykässä tommonen 300k netti. Käyttöä ehkä viis kertaa vuodessa kun tarvii karttoja suunnistaessa muaalimalla tai jumalanselän takana uutisiakin/paikallistietoutta on kiva lukaista. Pistän kyllä kiinni heti, kun kytkyt loppuu. Niin vähäisellä käytöllä. Laskutuksessa ollut enemmän kuin häikkää. Välillä unohtuu tarjoukset (jotka kuitenkin edellisissä laskuissa oikein), välillä tupla kk-maksut ja muuta vastaavaa kivaa. Jonottaakin saa aina ainakin 10min jos erehtyy heille jostain ilmoittamaan. Pthyi, en koske pitkällä tikullakaan kyseiseen firmaan kytkyn päätyttyä. Nykyään tuleekin vaan maksettua laskut kun ei muutamien eurojen kanssa jaksa joka kuu tapella.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat