Alhaisten taajuuksien valokuva

Seuraa 
Viestejä383
Liittynyt6.11.2010

Jos haluaa valokuvan maisemasta, joka syntyy ympäristön mikroaalloista tai vaikka radioaalloista, niin mitenkähän se mahtaisi onnistua? Käsittääkseni jossain mikroaaltojen paikkeilla fyysiset esineet kuten rakennukset alkaisivat häiventyä valokuvasta?

Kommentit (2)

kfa
Seuraa 
Viestejä2516
Liittynyt13.3.2008
xork
Jos haluaa valokuvan maisemasta, joka syntyy ympäristön mikroaalloista tai vaikka radioaalloista, niin mitenkähän se mahtaisi onnistua? Käsittääkseni jossain mikroaaltojen paikkeilla fyysiset esineet kuten rakennukset alkaisivat häiventyä valokuvasta?Tuolla laitteella on nimi "tutka".

Valokuvaus perustuu suurimmaksi osaksi esineistä heijastuneeseen säteilyyn. Tutka toimii samalla periaatteella. Kuvissa saavutettava resoluutio on verrannollinen aallonpituuteen eli jos mittaat 1 GHz taajuudella (30 cm) niin kuvissa ei erotu edes tuon suuruisia yksityiskohtia.

Kuvan voi tehdä myös lähikenttäanturilla, jolloin mitattavan "maiseman" pintaa myöten pyyhittävän aallonpituutta paljon pienen antennin avulla. Sellaisella voidaan etsiä elektroniikkalaitteiden tuottaman radiotaajuisen häiriösäteilyn lähteitä. Saavutettava tarkkuus määräytyy anturin koon perusteella.

Ympäristön radiolähettimien avulla voidaan "valokuvata" esineiden liikettä:

http://en.wikipedia.org/wiki/Passive_radar

Kim Fallström kfa+news@iki.fi

Uusimmat

Suosituimmat