Seuraa 
Viestejä384

Jos haluaa valokuvan maisemasta, joka syntyy ympäristön mikroaalloista tai vaikka radioaalloista, niin mitenkähän se mahtaisi onnistua? Käsittääkseni jossain mikroaaltojen paikkeilla fyysiset esineet kuten rakennukset alkaisivat häiventyä valokuvasta?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

kfa
Seuraa 
Viestejä2517
xork
Jos haluaa valokuvan maisemasta, joka syntyy ympäristön mikroaalloista tai vaikka radioaalloista, niin mitenkähän se mahtaisi onnistua? Käsittääkseni jossain mikroaaltojen paikkeilla fyysiset esineet kuten rakennukset alkaisivat häiventyä valokuvasta?Tuolla laitteella on nimi "tutka".

Valokuvaus perustuu suurimmaksi osaksi esineistä heijastuneeseen säteilyyn. Tutka toimii samalla periaatteella. Kuvissa saavutettava resoluutio on verrannollinen aallonpituuteen eli jos mittaat 1 GHz taajuudella (30 cm) niin kuvissa ei erotu edes tuon suuruisia yksityiskohtia.

Kuvan voi tehdä myös lähikenttäanturilla, jolloin mitattavan "maiseman" pintaa myöten pyyhittävän aallonpituutta paljon pienen antennin avulla. Sellaisella voidaan etsiä elektroniikkalaitteiden tuottaman radiotaajuisen häiriösäteilyn lähteitä. Saavutettava tarkkuus määräytyy anturin koon perusteella.

Ympäristön radiolähettimien avulla voidaan "valokuvata" esineiden liikettä:

http://en.wikipedia.org/wiki/Passive_radar

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat