Seuraa 
Viestejä45973

Olisi mielenkiintoista tietää, onko vieraalla spermalla hedelmöitetyt lapset jotenkin epäterveempiä tmv, koska silloin ei ole kumppania valittu luonnonvalinnan ehdoin. Normaalistihan mies ja nainen syttyvät toisiinsa sen mukaan, kuinka sopivia he geneettisesti, immuunijärjestelmältään ym ovat lapsen vanhemmiksi.

  • ylös 1
  • alas 0

Sivut

Kommentit (23)

faq
Olisi mielenkiintoista tietää, onko vieraalla spermalla hedelmöitetyt lapset jotenkin epäterveempiä tmv, koska silloin ei ole kumppania valittu luonnonvalinnan ehdoin. Normaalistihan mies ja nainen syttyvät toisiinsa sen mukaan, kuinka sopivia he geneettisesti, immuunijärjestelmältään ym ovat lapsen vanhemmiksi.Immuunijärjestelmän suhteen spermapankki on täysin satunnainen, joten jos ongelmia olisi, eivät ne esiintyisi kovin vahvasti muuhun väestöön nähden. Paremmin tuon näkisi niiden naisten lapsen kanssa jotka ovat käyttäneet e-pilleriä parinvalinnan aikana. Heidän lapsensa kun ovat täysin päinvastaisesta valinnasta immuunijärjestelmän suhteen kuin ns. luonnonllinen parinvalinta.

BrunenG

Immuunijärjestelmän suhteen spermapankki on täysin satunnainen, joten jos ongelmia olisi, eivät ne esiintyisi kovin vahvasti muuhun väestöön nähden. Paremmin tuon näkisi niiden naisten lapsen kanssa jotka ovat käyttäneet e-pilleriä parinvalinnan aikana. Heidän lapsensa kun ovat täysin päinvastaisesta valinnasta immuunijärjestelmän suhteen kuin ns. luonnonllinen parinvalinta.No jos nainen ei ole käyttänyt parinvalinnannan hetkellä e-pilleriä ja siten valitsee "luonnonmukaisen" kumppanin, niin tuleeko sitten ongelmia, kun nainen alkaa käyttämään e-pilleriä? Loppuuko kipinä siihen, silloinhan nainen valitsisi toisin?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
BrunenG
Paremmin tuon näkisi niiden naisten lapsen kanssa jotka ovat käyttäneet e-pilleriä parinvalinnan aikana. Heidän lapsensa kun ovat täysin päinvastaisesta valinnasta immuunijärjestelmän suhteen kuin ns. luonnonllinen parinvalinta.

Huuhaata. Asiasta ei ole todisteita, ainoastaan viittellisyyttä jonka iltalehti.fi on totena kertonut.

Itse aloitukseen, ei kai se vieras sperma sen kummempaa luonnonvalinnan ohittamista ole kuin hedelmöityshoidot ylipäätään. Hedelmällisyyshoidoilla saatetaan raskaaksi naisia jotka eivät muutoin kykenisi lisääntymään. Enemmän se rukkaa evoluutiota että ihmisiä syntyy "heikosta naisesta" kuin että hedelmöitymiseen käytetään "vahvaa spermaa."

[size=50:2u12jhmh]Disclaimer: Ja yrittäkää nyt saatanan pässit olla takertumatta valittuihin termeihin kun kumminkin ymmärrätte ne kontekstissa.[/size:2u12jhmh]

Ja eikös nainen jokseenkin pysty vaikuttamaan minkälaisen miehen spermaa hän käyttää, eli jokseenkin kuin luonnonvalintaa siis.

vapaatyyli
Ja eikös nainen jokseenkin pysty vaikuttamaan minkälaisen miehen spermaa hän käyttää, eli jokseenkin kuin luonnonvalintaa siis.Eiköhän se vaadi tapaamisen, ennenkuin nainen voi tehdä (luonnon)valintansa. Valokuva ei riitä.

Reifengas
Seuraa 
Viestejä4815

Luulisin äkikseltään, että täysin vieraalla spermalla saadaan terveempiä lapsia.

Luonnonvalinnalla naidaan omasta kylästä.

Rinnan rikkahat ajavat,
käsityksin köyhät käyvät.

Vierailija

En tiedä mikä on käytäntö, mutta jo pelkkää luovutusta voisi kannustaa samalla tehtävä geenitesti, jossa luovuttaja saa tietää kaupan päälle halutessaan omat geenivirheensä.

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14249
Vatkain
BrunenG
Paremmin tuon näkisi niiden naisten lapsen kanssa jotka ovat käyttäneet e-pilleriä parinvalinnan aikana. Heidän lapsensa kun ovat täysin päinvastaisesta valinnasta immuunijärjestelmän suhteen kuin ns. luonnonllinen parinvalinta.

Huuhaata. Asiasta ei ole todisteita, ainoastaan viittellisyyttä jonka iltalehti.fi on totena kertonut.

Craig Robertsin ryhmä on tutkinut asiaa immuunivastetta kuvaavan MHC:n (major histocompatibility complex) näkökulmasta (kokoteksti):

there was no significant difference in ratings between odours of MHC-dissimilar and MHC-similar men among women during the follicular cycle phase. However, single women preferred odours of MHC-similar men, while women in relationships preferred odours of MHC-dissimilar men, a result consistent with studies in other species, suggesting that paired females may seek to improve offspring quality through extra-pair partnerships. Across tests, we found a significant preference shift towards MHC similarity associated with pill use, which was not evident in the control group. If odour plays a role in human mate choice, our results suggest that contraceptive pill use could disrupt disassortative mate preferences.

http://beheco.oxfordjournals.org/content/15/4/579.full


Eli e-pillereitä käyttävät naiset näyttivät suosivan MHC-samanlaisuutta ja käyttämättömät naiset MHC-erilaisuutta kumppaniensa suhteen. Tämä voi vaikuttaa jossain määrin immuunipuolustuksen kehittymiseen, kuten (teoriassa) allergioihin, autoimmuuunisairauksiin, infektioherkkyyteen ja niin edelleen.

Roberts itse selittää huomiota livesciencen jutussa osuvasti, todeten että e-pillerin käyttäminen ei sinällään ole epäluonnollista koska raskauden aikana valintapaine suosineekin geneettisesti samanlaisempia kumppaneista, esimerkiksi sukulaisia:

"When women are pregnant there's no selection pressure, evolutionarily speaking, for having a preference for genetically dissimilar odors," Roberts said. "And if there is any pressure at all it would be towards relatives, who would be more genetically similar, because the relatives would help those individuals rear the baby."

So the pill puts a woman's body into a post-mating state, even though she might be still in the game.

”The pill is in effect mirroring a natural shift but at an inappropriate time,” Roberts told LiveScience.

http://www.livescience.com/2781-pill-wo ... mates.html
Kuukautiskierto sekä ehkäisypillerien käyttö saattaa vaikuttaa sukupuolivalintaan myös miesten valinnan kautta. Tästä on myös kontrolloituja tutkimuksia, esimerkiksi Geoffrey Millerin tutkimus sylitanssijoilla (kokoteksti):

All women made less money durin g thei r mens trual
periods, whether they were on the pill or not. However, the
normally cycli ng wom en made much more money durin g
estrus (about US$35 4 per shift) —about US$90 more than
during the luteal phase and about US$17 0 more than durin g
the menstrual phase. Estrou s women made about US$70 per
hour, luteal wom en made about US$50 per hour, and
menstruating women made about US$35 per hour. By
contrast, the pill users ha d no midcycle peak in tip ea rnings.

http://www.unm.edu/~gfmiller/cycle_effects_on_tips.pdf


Eli miesten ollessa tipin antajina, pilleriä käyttäneet eivät saaneet missään vaiheessa enempää tippiä kuin muussa kuukautiskierron vaiheessa ollessaankaan, mutta ovuloineet saivat.

Parisuhteethan kautta maailman perustunevat jossain määrin "tipin antamiseen" naisille.

Vatkain
Itse aloitukseen, ei kai se vieras sperma sen kummempaa luonnonvalinnan ohittamista ole kuin hedelmöityshoidot ylipäätään. Hedelmällisyyshoidoilla saatetaan raskaaksi naisia jotka eivät muutoin kykenisi lisääntymään. Enemmän se rukkaa evoluutiota että ihmisiä syntyy "heikosta naisesta" kuin että hedelmöitymiseen käytetään "vahvaa spermaa."

Tämä on kyllä totta. Mutta ylitulkinta on vaarana, koska lapsettomuus kun voi johtua monesta ympäristötekijästä jotka eivät sinällään kerro liikaa genetiikasta.

Pitäisi puhua "spermapankkien käyttö ohittaa sukupuolivalinnan", jos tarkemmin sanotaan. Kyllähän spermapankkienkin asiakkaat saavat tietää spermanluovuttajista usein ominaisuuksia, eli mieltymykset voivat välittyä välillisesti lapsiin.

Vielä yksi "hajututkimus", jossa mukana suomalaisiakin (kokoteksti):

To conclude, our results support the view that the body odors of an ovulating woman increase her attractiveness to men. This “the scent of ovulation” could increase a man's probability to fertilize a woman and might therefore be an adaptation of men.

http://beheco.oxfordjournals.org/content/15/4/579.full

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

Toope
Seuraa 
Viestejä29552
Vatkain
Hedelmällisyyshoidoilla saatetaan raskaaksi naisia jotka eivät muutoin kykenisi lisääntymään. Enemmän se rukkaa evoluutiota että ihmisiä syntyy "heikosta naisesta" kuin että hedelmöitymiseen käytetään "vahvaa spermaa."

Luoja ties millaisesta miehestä, ja millaisiin naisiin?

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

Vomies
Seuraa 
Viestejä2888

Me kun tehtiin lapsia, niin vaimoni sanoi minulle, että meidän lapsista tulee kauniita, koska mekin olemme. Eräs toinenkin nainen sanoi, että haluaa komean miehen jotta lapsista tulisi kauniita.

Vaka vanha Väinämöinen, tietäjä iänikuinen.

Astronomy
Seuraa 
Viestejä3976
vapaatyyli
Ja eikös nainen jokseenkin pysty vaikuttamaan minkälaisen miehen spermaa hän käyttää, eli jokseenkin kuin luonnonvalintaa siis.

Eikös kaikkein luonnollisinta olis, että sperman luovuttaja ja vastaanottaja voisivat tavata ihan kahdenkesken muutaman kerran, kattella toisiaan ja jutella, ensimmäisillä tapaamisilla voisi myös joku ammatti-ihminen eli ulkopuolinen olla mukana? Ja jos parin kemiat kohtaavat, niin sperma luovutetaan luonnonmenetelmällä? Mikäs siinä niin väärää olisi? Henkilöllisyyksiä ei silti tarvitse paljastaa, ja tutustumistapaamisia voisi järjestää tarvittaessa miten paljon tahansa. Silloin luonnonvalinta pääsee jylläämään, mikä olisi kaikkien etu.

"The universe is a big place, perhaps the biggest".
"Those of you who believe in telekinetics, raise my hand".
Kurt Vonnegut
"Voihan fusk." Minä

jussipussi
Seuraa 
Viestejä70500
faq
Olisi mielenkiintoista tietää, onko vieraalla spermalla hedelmöitetyt lapset jotenkin epäterveempiä tmv, koska silloin ei ole kumppania valittu luonnonvalinnan ehdoin. Normaalistihan mies ja nainen syttyvät toisiinsa sen mukaan, kuinka sopivia he geneettisesti, immuunijärjestelmältään ym ovat lapsen vanhemmiksi.Kaikki on luonnovalintaa, "hyvää" tai "huonoa", aika näyttää, joku tekee siitä arvion ja luonnolahan ei ole mihinkään kiire. Luonnottomat valinnat kuuluu myös luonnon valintaan..

Vomies
Seuraa 
Viestejä2888

Dostojevski: Kauneus voi pelastaa maailman.

En tarkoita tässä minua, enää, mutta jos kaikki olisivat kauniita ja haluttavia.

Vaka vanha Väinämöinen, tietäjä iänikuinen.

Vierailija
Astronomy
vapaatyyli
Ja eikös nainen jokseenkin pysty vaikuttamaan minkälaisen miehen spermaa hän käyttää, eli jokseenkin kuin luonnonvalintaa siis.

Eikös kaikkein luonnollisinta olis, että sperman luovuttaja ja vastaanottaja voisivat tavata ihan kahdenkesken muutaman kerran, kattella toisiaan ja jutella, ensimmäisillä tapaamisilla voisi myös joku ammatti-ihminen eli ulkopuolinen olla mukana? Ja jos parin kemiat kohtaavat, niin sperma luovutetaan luonnonmenetelmällä? Mikäs siinä niin väärää olisi? Henkilöllisyyksiä ei silti tarvitse paljastaa, ja tutustumistapaamisia voisi järjestää tarvittaessa miten paljon tahansa. Silloin luonnonvalinta pääsee jylläämään, mikä olisi kaikkien etu.

Miten se luonnonvalinta vaikuttaisi vähemmän jos sperma tulee täysin tuntemattomalta? Silloinhan se nimen omaan vaikuttaa kun siemen voi olla sellaiselta jonka kanssa ei muutoin olisi missään tekemisissä.

Itse ottaisin sperman vastaan ennemmin täysin tuntemattomalta. Jos turvautuisin keinosiemennykseen, en missään nimessä haluaisi mitään tunnesidettä tai emootiota henkilöön, jota en muutenkaan elämääni ja lapsen elämään kaipaa. Jos haluaisin, niin silloinhan voisin aivan hyvin käyttää jonkun tuttavamiehen spermaa. Deittailu on eri juttu kuin lapsen hankkiminen.

HooFoo
Seuraa 
Viestejä819

Todennäköisesti valinta menee niin, että yhä suurempi osuus ns. "alemman" sosiaaliluokan miehistä jää lapsettomiksi. Miten tämä tulee vaikuttamaan ns. yhteiskuntasopimukseen, jää nähtäväksi. Nykyinen 31% on jo yllättävän suuri. Jossain oli juttua, että avioliittoinstituutio olisikin enemmän suojellut alemman markkina-arvon miehiä ja näin suojellut yhteiskunnan yhtenäisyyttä.
Mielenkiintoista olisi tietää spermanluovuttajien taustoista tilastoja.

Mielenkiintoista on, että miehillä lapsettomuus näyttää olevan suurinta silloin, kun perusasteen jälkeistä koulutusta ei ole tai koulutusaste on tuntematon (n. 31%). Tutkija-asteella lapsettomia on 45-49-vuotiaista miehistä vain noin 16 prosenttia.

http://www.stat.fi/artikkelit/2006/art_ ... 6_001.html

Vaalimatematiikkaa: Jos et äänestä, niin äänestät sitä jota eniten vastustat.
Kopiointi + muuntelu + valinta => universaali evoluutio
Reality, not faith, has still the best resolution and interface

HooFoo
Seuraa 
Viestejä819

Sekin olisi mielenkiintoista tietää, miten ehkäisy vaikuttaa lisääntymisen jakaumaan.
Saavatko alpha-urokset nykyisin vähemmän lapsia, kun seksi on enimmäkseen hupiseksiä ja mitä enemmän hupiseksiä ja yhden yön alpha-uros-seikkailuja, niin sitä enemmän sukupuolitauteja ja hedelmättömyyttä. Suosiiko löyhä sukupuolimoraali pitkässä juoksussa kuitenkin uskollisia aviopareja ja lapsista pitäviä koto-isiä?

Vaalimatematiikkaa: Jos et äänestä, niin äänestät sitä jota eniten vastustat.
Kopiointi + muuntelu + valinta => universaali evoluutio
Reality, not faith, has still the best resolution and interface

HooFoo
Seuraa 
Viestejä819

Röyhkeä nosto

Ps. teinkö pahasti, kai tääki o kiellettyä....

Vaalimatematiikkaa: Jos et äänestä, niin äänestät sitä jota eniten vastustat.
Kopiointi + muuntelu + valinta => universaali evoluutio
Reality, not faith, has still the best resolution and interface

HohoFoo
Sekin olisi mielenkiintoista tietää, miten ehkäisy vaikuttaa lisääntymisen jakaumaan.
Saavatko alpha-urokset nykyisin vähemmän lapsia, kun seksi on enimmäkseen hupiseksiä ja mitä enemmän hupiseksiä ja yhden yön alpha-uros-seikkailuja, niin sitä enemmän sukupuolitauteja ja hedelmättömyyttä. Suosiiko löyhä sukupuolimoraali pitkässä juoksussa kuitenkin uskollisia aviopareja ja lapsista pitäviä koto-isiä?

Noh vaikka länsimaissa alpha-malet saakin vähemmän lapsia kuin vaikka ennen ehkäisymuotojen keksimistä niin todnäköisesti he ennenpitkää silti haluavat saada lapsia ja saavatkin, usein myös naiset on laiskoja/tyhmiä käyttämään ehkäisyä joten myös vahinkolapsia syntyy.

Muutenkin suurin väestönkasvu tapahtuu maissa missä ehkäisy ei ole kovin kehittynyttä joten noin globaalisti alpha-miehillä on pullat hyvin uunissa noin geenien siirtymisen jälkipolville ajatellen.

Sinällään toki väitteessäsi on perää.

Jossain Kiinassa tuo kait parhaiten näkyy kun voisi olettaa että " 1 lapsen poliitikan" saa naiset olemaan varovaisempia, tosin Kiinassa on reilusti enemmän miehiä kuin naisia joten ihan kaikki ei pääse lisääntymään tasaisesti.

faq
Olisi mielenkiintoista tietää, onko vieraalla spermalla hedelmöitetyt lapset jotenkin epäterveempiä tmv, koska silloin ei ole kumppania valittu luonnonvalinnan ehdoin. Normaalistihan mies ja nainen syttyvät toisiinsa sen mukaan, kuinka sopivia he geneettisesti, immuunijärjestelmältään ym ovat lapsen vanhemmiksi.

Ajatteliko runkkarilla teettä mukulasi? Tee ne vaan kuule ite, se on paljon mukavampaa. Sitä ei tiedä vaikka tykkäisit.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat