Seuraa 
Viestejä3331

Näin unen. Siinä tehtävänäni oli järjestää opetustilaisuus aiheesta iankaikkinen elämä. Koska yleisönä piti oleman hartaita uskovia, alan ammattilaisia, unen virityksenä ei ollut synnyttää kinaa, vaan rakentavalla tavalla ravita kuulijoita tästä kristillisen tuoteperheen ominaisuudesta.

Onkohan asiaa hieman painettu villaisella? Saarnoissa ja kirjoituksissa se esitetään ylimalkaisesti, sädehtivän sumun läpi valaistuna mainintana. Mutta mistä siinä, lopputodellisuudessa, on kyse?

No. Uni oli tyypillinen katastrofiuni. Viimeksi olin ilman partituureja solistina uuden konserttisalin lavalla. Keräsin siis pienen uskollisen ystävieni joukon (ihme, että olivat paikalla) ja kerroin ongelmastani. Minulla ei ole matskua aiheesta yksinpuheluun edes viideksi minuutiksi, mutta miten olisi, jos panisin muutamalla terävällä kysymyksellä pystyyn ryhmäkeskustelun. Porukka elehti sormilla kurkkuun –elettä, että ei, ja että kyllä sinulla nyt jotain on aiheesta, jotain omakohtaista ja koskettavaa, niin kuin aina.

Suutuin ja sanoin olevani lopen tympääntynyt puheeseen ilman asiallisia lähdeviitteitä. Tässä siis herätteet ryhmätyöskentelyä varten;

1. Tällä luennolla kannattaa keskittyä kristillisen tradition mukaiseen kuoleman jälkeiseen elämään
2. Miten iankaikkisen elämän käytännön saavuttaa, siis jos tulee todetuksi kelvolliseksi siihen? Onko aina niin, että elääkseen iankaikkisesti, pitää ensin kuolla tämänpuoleinen rajallisen elämän kuolema?
3. Onko apokalyptisessa tulevaisuudessa sitten niin, että synnytään suoraan iankaikkiseen elämään.? Synnytäänkö ylipäätään apokalyptisessa tulevaisuudessa, vai saavuttaako ihmiskunta määränsä ennen sen alkua?
4. Miltä sinusta tuntuisi, hyvä kuulijani, elää iankaikkisesti tästä eteenpäin?
5. Hommaan liittyy läheisesti ruumiin ylösnousemus. Minkä ikäisen ruumiin sinä valitset ikuiseen elämään, jos asiasta tulee utelu Respassa?
6. Mitä menettää, jos menettää mahdollisuuden kuolla?

"Jos sanon olevani väärässä siinä että Jumala on olemassa, väitän samalla Jumalan olevan väärässä, mitä hän taas ei voi olla. Olen siis oikeassa m.o.t." (LivingHeart)

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

Joo solen mieki fundeerannu tuota ijänkaikkista elämää.
Olen sitä kattonu puolelta jos toiselta, kääntäny ja vääntäny , lukenu raamatusta, ja
suhteellisuusteoriasta sitte puhumattakhan kvanttiteorijasta, ja on tullu sitä sihattuva jopa säijeteorijanki kannalta.
Pikkusen tuntuvat olevan förmitättömiä ihmisten kirjotukset, ikusen elämän suhthen niin minusta aina tuntuu !

Mutta ei se tiethen kannalta kattoen ole mahoton asija , ei varsinkhan tiethen joka tullee meille ijän suunnalta. Nekko selvittävät , että materija nuo riivatun kvantit , atomit, molekyylit sun muut
omaavat ittessään jo tietosuuven.
Son selitetty niin ettäko me potkasemma tyhjää, niin ne rievatun kvantit sun muut ei mihinkhän katoa, ja niillähän oli ittelhäns jo tietosuus.
Elikkä tapahtuuki vain semmonen pikkuseikka, että mejän tietosuus yhistyy ennesthän jo olevhan maailmankaikkeuven tietosuuthen, ja jatkaa siinä olemassaolovans.
Jos lujetta raamattuvaki riittävän tarkasti, ettäkä tuijota pelkhän sanamuothon , sensijhan yritättä nähä asiat sanamuotojen takkaa, niin sieltäki paljastuu tuo ihan sama juttu .

Jatkatte elämäänne kiesuksessa kristuksessa, jolle isä testamenttas valtakuntans, elikkä koko helekatin maailmankaikkeuven, ja mejät siinä sivussa.
Mekkö olemma niinko mehiläiset jokka toisinhans lentävät pesästä ulos kerräämhän hunajaa, mutta se mejän hunaja onki tietosuus, sitä me elämässämme kokoamme, ja
lahjotamma sen eelhens sille jolle mekki kuulumma ,,mitättöminä työläismehiläisinä.

Niin että tässä vähäsen rekvisiittaa, ja faktaa seuraavalle lujennolle , ikusesta elämästä.

No sattuipa somasti ja vastaan hätäisesti. Eukkoni kun on uskovainen ja oli nytkin viikonloppuna jossain seminaarissa ja kaipaa iankaikkista elämää. Läheinen ikäiseni naisystävä käy katekumeniakurssia. Koirani on nykyään ortodoksi. 20 vuotta tässä tallusteltu ja rukoiltukin yhdessä. Minulle iankaikkinen elämä tuli teemana toissayönä unessa vastaan, ja voi kammotus - ei kiinnosta (käsitteenä tosin kiinnostaa), pohdin sitä valvotuksiin asti, oikein kunnolla. Niin että valveilla vastaan tämä uni uudelleen. Eukon kanssa sitä voisi mutta että iankaikkisesti... no way. Eikä yksin. En halua, eikä se ole mahdollista. Tyypillinen katastrofiuni, ja tyylitöntä keskustelua sitten itseni kanssa. Lausuitte aika hyvin.

Vaikka kirkon kamarikuoroon kuulunkin, niin jokin animistinen vuorovaikutus vallitsee. Samanlaisia unia, samoista aiheista, vuorovaikutus ja harmonia. Kirkossa laulaessa keskittyy nuotteihin, pappi puhuu mitä nyt puhuu (en juurikaan kuuntele).

Tuo Vaarin lista on niin lähellä jotakin shamanistista läsnäoloa että HUH! Saahan sitä lainata?

Keitäs te ootte te nuoret poijat... vaikea joskus ymmärtää todeksi.

Minulla olisi asiasta ja unista kerrottavaa, mutta enimmäkseen olkoon. Samaa sisältöä pääosiltaan. Pahimpia kuitenkin, että pitää hoitaa jumalanpalvelus. Osaisin kyllä. Mutta kun en usko. No, johonkin...

49

P.S. puuttui tuo allekirjoitus, ja maininta että ehkä vielä editoin. HKO:n konsertit montussa muuten ihan OK

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuukauden tykätyin

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat