Seuraa 
Viestejä8124
Liittynyt9.9.2005

[size=85:2zf0ator]Kokoomuksen presidenttiehdokas Sauli "Cafe" Niinistö vastaanotti tyrkytettyjä sanoja saadakseen niihin ennalta sävelletyn tyrmäyksen - totta vai tarua; viekö Niinistö Suomea hitaasti junnaten Natoon - puheenjohtajansa Jyrki Kataisen viitoittamalla tiellä ja vastoin suuren kansanenemmistön tahtoa.[/size:2zf0ator]

[ ... "me emme varmaankaan mene Natoon, jos eurooppalaisempi EU-Nato-puolustusajattelu kehittyy uskottavasti, niin ja joka tapauksessa järjestämme kansanäänestyksen" -Niinistön tietäen, ettei kansalaiskysely sido päättäjiä. Väyrynen taas pohtii milloin olisi se oikea aika ottaa esille Kekkos-kortit -yleisesti tiedetään Paavo Väyrysen olleen presidentti Urho Kekkosen suojatti ja valittu ... ]

Suomi saa pitkästä aikaa erinomaisen kutkuttavan presidenttivaalin. Edellisellä kerralla Niinistö hävisi 1] ja Väyrynen jo aiemmin kaksi kertaa. Väyrysen viisi vuosikymmentä saattaa tuoda yllätyskäänteen vaalien toisella kierrokselle, jonne Väyrynen ja Niinistö osallistuvat, kansan tahdosta. Perussuomalaisten Timo Soini ei edes halua presidentiksi - Timo haluaa pääministeriksi.

Voisi ajatella, että Väyrynen ja Soini ovat sopineet kassakaappiin sopimuksen, jossa päämääränä on yhdistää perussuomalaiset ja Keskustapuolue - molemmilla on juurevat lähtökohdat. Soinista pääministeri ja Väyrysestä presidentti - ei ole lainkaan pössömpi idea - voisi siinä demareilla ja kokkareilla mennä melonin kokoinen herne nenään. Näin syntyisi Suomen suurin puolue, jopa sellainen, ettei maamme hallituksessa seuraavien eduskuntavaalien jälkeen olisi kuin yhden puolueen edustajia.

Jyrki Katainen suosittuna poliitikkona ampui omaa kansaa nilkkaan

Kataisen aikana maamme on valtiona velkaantunut jatkuvasti - jo vuoden 2007 lopulta lähtien, jolloin Jyrki kuittasi valtiovarainministeriön. Lisäksi Jyrkiä painaa onneton verotusvääristymä jo joululta 2007 2], jolloin hän vakuutteli amerikkalaisten sub-primekriisin seilaavan maamme ohitse - nuo laineet löivät rannoillemme jo keväällä 2008 ja tehty veronkevennys oli suuri virhe - vaikkakin periaatteena täysin oikea 3], mutta väärään aikaan.

Paavo Väyrynen on nyt nukkunut riittävästi öitä

Paavo ei menetä enää mitään - hän voi vain voittaa. Niinistö voi myös hävitä, koska hän on kalluppikuningas. Paine linnan avaimiin on suuri, jo siksikin, että Linnan juhlien emännäksi on tällä kertaa poikkeuksellinen pyrky - saada nuorta verta edustukseen ja kättelyyn. Paavo taas kätteli oppi-isäänsä Kekkosta jo aikoina, jolloin Niinistö ei ollut ministeriöistä hajullakaan ja Soinikin oli oman oppi-isänsä Veikko Vennamon koulutuksessa.

Nato puhuttaa - kaikki ehdokkaat tietävät, etä suuri kansa vastustaa systemaattisesti Natoon liittymistä 4]

Paavo on ainoa ehdokas, joka rehellisesti sanoo Natolle ei. Soinikin on epävarma kannastaan. Sauli taas on selvä Nato-kannattaja, jo puoluetaustansa takia - onhan Kokoomuksen äänestäjät ainoita, jotka varmasti kannattavat Natoon liittymistä. Oleellinen kysymys kaikille ehdokkaille on kysyä miten terroristi-iskut ovat kohdistuneet, mihin maihin - Nato vai ei-Nato maihin. Vastaus on selkeä.

Väyrysellä on yllättäen erinomaiset toimintaedellytykset Venäjän suuntaan

Suomi elää viennistä ja tuontienergiasta. Venäjä on kautta-aikojen yksi suurimmista kauppakumppaneistamme. Tänään venäläinen raha elättää miltei koko Itä-Suomen. Paavo tietää kuinka venäläisten kanssa pelit pelataan ja venäläiset tietävät, ettei Paavo Suomea Natoon vie. Suomalaiset ovat niin idästä kuin lännestä - me olemme sotilaallisesti puolueeton EU-maa, emme tarvitse sotaisaa Nato-kytkentää - tämän taas tietää lopulta kaikki kustannukset maksava Suomen tavallinen kansa.

Väyrynen tappeli EU:ta vastaan, kun Timo oli koulunpenkillä

Suomalaiset peruskansalaiset ansaitsevat sellaisen esimerkkijohtajan, joka osaa taistella. Ainakin hiukan varttuneempi kansa muistaa Väyrysen maratonpuheet eduskunnassa, kun EU:hun liittymisestä päätettiin. Paavo hävisi jarruttelunsa, mutta jätti Kollaan taistelijan kuvan sinnikkyydestä. Kollaan taistelua ei hävitty, vaikkei itse Talvisotaa voitettukkaan.

Paavo on valmiimpi väittelysotaan toisella kierroksella, ja tämän Niinistö tietää - Saulin on saatava pudotettua Paavo 5] toiselta kierrokselta, koska toinen kierros on aivan eri vaali, jossa on mahdollisuus myös hävitä. Kansan ajatukset voivat muuttua viikossa - asiat ja kyky ratkaisevat tuolloin - kansa tekee joka tapauksessa itselleen viisaan ratkaisun!

Liemissä keitetty Väyrynen!

Suomi käy epäilemättä kohti rauhanajan hankalimpia koitoksia. Pahan päivän koittaessa liemissä keitetty on sitkeämpi esimerkki kuin pelkät puheet. Poliittisesti pumpulissa ollut ei kestä niitä "helteitä", joissa Borsch -keitto kiehuu. Paavo oli jo edesmenneen pilapiirtäjä Karin kuvissa kuin ampumaradan pilkka - kun siihen osui, ponnahti se aina takaisin pystyyn - niistä ponnahduksista on koko kansan Paavo värkätty. Emme tiedä Niinistön nousukykyä, jos hänen pilkkaan osutaan.

Suurin voittaja on kansa, jos ...

äänioikeutetut marssivat uurnille sankoin joukoin. Nyt ovat tekemisen elkeet ilmassa. Äänestämätön kansanosa voi olla ratkaisijan asemassa. Voikin olla kohtalokasta sättiä toista ehdokasta "tuulimyllysoturina", sillä peruskansalainen ei ole koskaan sietänyt julkipilkkaa, ilman varmaa syytä. Tämän vuoksi myös Niinistön on syytä tarkoin miettiä Sancho Panzaa - oman aseensa kannattelijaa. Suomessa syyttään paneteltu saa aina suuret kansanjoukot liikkeelle ja puolelleen. Meillä ei potkita ilman pätevää syytä.

Kolme ydinasiaa

Lopulta presidentinvaalit 2012 ratkaisee kolme asiaa: a) Nato b) Euro c) Ymmärrys Venäjän roolista. Väyrysellä on selvät ajatukset kaikista kolmesta. Kruunun heittely väyryspanetteluna ei anna kannatusta vaaleissa, sillä suomalaiset tietävät, että kruunuilla menee paremmin kuin meillä - Ruotsi, Tanska ja Norja, joka ei ole edes EU-maa, kun ei tarvitse.

Paavon kruunaava pistoheitto väyryshymyllä valuutoista ja käytettävästä rahasta voisi olla kiinalaisten yuan 6] - jonka afrikkalaiset valtiot ottavat laajasti käyttöönsä - ainoana vahvana valuuttana maailmassa. Kaikkien teiden on johdettava Suomeen - niin idästä, etelästä kuin lännestä, me elämme viennistä. Paavo on ollut myös ulkomaankauppaministeri - tie presidentiksi on päällystetty 7].

[size=85:2zf0ator]VIITTEET
*]
Don Quijote - http://fi.wikipedia.org/wiki/Don_Quijote ----![WIKI]

1]
Aika-ajoin tuleva kriisi tarvitsee aina todellista johtajaa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2008/02/ ... -aina.html ----![BLOGSPOT_2008/02]

2]
Vuonna 2007 valtiovarainministeri Jyrki Katainen valoi kansalaisiin uskoa, ettei amerikkalaisten asuntoroskalainakriisi rantaudu Suomeen. Sub-primekriisi lainehti Suomeen jo muutaman kuukauden kuluttua. Jyrki alensi tuloveroa lisätäkseen kulutusta ja uskoen syntyvän myös työtilanteita. Kansa ei kuluttanut, koska oli kuunnellut Suomen Pankin julkisen varoituksen sub-primekriistä. Työssäkävijät jemmasivat ylimääräiset veroalennukset sukkaan, pankkiin ja sijoituksiin, mutta eivät kulutukseen. Syntyi työttömyyden kriisi, joka nyt on käsillä pitkäaikais- ja nuorisotyöttömyytenä. Kataisen korvien ummistaminen Suomen Pankin varoituksille oli kohtalokas isku Suomen kansantaloudelle, josta maksamme kalliin hinnan, jopa yhden sukupolven menetyksenä. Miksi Jyrki et kuunnellut Suomen Pankin varoitusta? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2007/12/ ... me-ja.html ----![BLOGSPOT_2007/12]

3]
On vain kulutusvero progressiivisena ja reaaliaikaseurannalla! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2007/01/ ... rolle.html ----![BLOGSPOT_2007/01]

4]
Tunnetusti Suomen kansan suuri enemmistö vastustaa jatkuvasti Natoon liittymistä; kirjoituksia Natosta, Naton vierestä ja natouskovaisten sotakypäräjenkaamisesta väkisin tavallisille suomalaisille ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi ... at/23/nato ----![US_P/IL]

5]
Toiselta kierrokselta Paavo putoaa joka tapauksessa, mutta kumpiko Paavo, jos Lipponen, niin menevätkö demarit jäljelle jääneen Paavon taakse?

6]
Kiina kasvaa talousjättiläiseksi, jonka ajatuksia ja päämääriä ei voida enää sivuuttaa. Kiinalla on vahva valuutta. On odotettavissa, että kaikki Afrikan maat ottavat seuraavan kymmenen vuoden kuluessa Kiinan yuanin [RMB] käyttöön - ja näin vahvistaen omaa etuaan käydessään massiivista kauppaa Kiinan kanssa. Yuan voi olla jo lähitulevaisuudessa merkittävä valuutta myös Euro-Euroopassa ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi ... kukkarolle ----![US_P/IL] | ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi ... t-toisiaan ----![US_P/IL]

7]
Tekikö Keskustan kenttäväki suuren virheen, kun eivät valinneet Lahdessa 2010 ( kuvasarja tapahtumasta ~ http://ilkkaluoma.kuvat.fi/kuvat/Keskusta+r.p/ ----![KUVAT.fi]) Paavo Väyrystä puheenjohtajakseen - hänhän olisi näin pyörähtänyt myös pääministeriksi ja eduskuntavaalitkin olisivat olleet ... no, eipä jossitella, mutta mitä kirjoitettiin jo ennen Lahden puoluekokousta ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi ... isijohtaja ----![US_P/IL] [/size:2zf0ator]
...

SENT

[size=85:2zf0ator]Cc: ville.niinisto@ymparisto.fi ; jussi.niinisto@eduskunta.fi ; jussi.halla-aho@eduskunta.fi ; teuvo.hakkarainen@eduskunta.fi ; mauri.pekkarinen@eduskunta.fi ; pirkko.ruohonen-lerner@eduskunta.fi ; jyrki.katainen@vnk.fi ; mikael.jungner@sdp.fi ; ossi.sandvik@perussuomalaiset.fi ; timo.soini@eduskunta.fi ; taru.tujunen@kokoomus.fi ; timo.laaninen@keskusta.fi ; mari.kiviniemi@eduskunta.fi ; riikka.manner@europarl.europa.eu
Sent: Wednesday, November 16, 2011 6:53 PM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Niinistön väyrysvähättely voi osoittautua haastavaksi?
...[/size:2zf0ator]

Niinistön don Quijote*] vertailu voi väyrysmyönteistää äänestävän kansan

[size=50:2zf0ator][8699/483300_5405][/size:2zf0ator]

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Kommentit (0)

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat