Seuraa 
Viestejä45973

Mihin kaikkeen rahat menivät Wikipedialla? Kuinka monta työntekijää Wikipedialla on?

http://www.voice.fi/index.php?mw=Wikipe ... 207&cat=26

Digitoday kirjoittaa, että internetin vapaa tietosanakirja Wikipedia tarvitsee lisää rahaa. Käyttäjiin vedotaan lahjoitusten toivossa.
Wikipedian perustajan Jimmy Walesin mukaan sivusto pärjää vain nipin napin. Rahaa pyydetään käyttäjiltä ja heihin vedotaan lahjoitusten toivossa.
-Jos jokainen tämän lukeva lahjoittaisi viisi euroa, meidän tarvitsisi kerätä rahaa vain yhden päivän ajan vuodessa.
Wales kuitenkin ymmärtää, etteivät kaikki voi tai halua tehdä lahjoitusta. Rahapulasta huolimatta hän ei kuitenkaan edes harkitse mainosten ottamista mukaan sivustolle. Voittoa tavoittelemattomaan Wikipediaan nämä eivät kuulu.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (9)

Tuppu L 2.0
Seuraa 
Viestejä3156

Kyllä ne palvelimet varmasti aika paljon sitä rahaa tarvitsevat. Mielestäni 16 miljoonaa ei ole paljoa, jos se suhteuttaa käyttäjämäärään. Mitä kaupallinen yhtä kattava ja monelle kielelle käännety tietosakirja maksaisi samalla levikillä?

Saw
Seuraa 
Viestejä6251

Näkisin asian niin, että olen käyttänyt Wikipediaa vähintään 130 euron arvosta. Tuen mielelläni toimintaa, jossa ei ole Facebook-integraatiota.

Galluppi: käsi ylös se joka kaipaa Wikipediaan Tykkää-napit!

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Wikipedia saa rahoituksensa Wikimedia Foundationin kautta. Vuoden 2005 viimeisellä neljänneksellä kulut olivat noin 321 000 dollaria (n. 250 000 euroa), josta laitteistokulut muodostivat noin 60 %, kahden palkatun ja kahden osa-aikaisen työntekijän henkilöstökulut noin 10 %.[44] Säätiö kerää varansa lahjoituksina.

Vuonna 2010 Google lahjoitti Wikimedia-säätiölle kaksi miljoonaa Yhdysvaltain dollaria eli noin 1,5 miljoonaa euroa ilman erityisehtoja. Lahjoitus kattaa noin viidesosan vuoden 2010 budjetista.

Kaikki kielet yhteen laskettuna Wikipedia saavutti:

15. helmikuuta 2004 500 000 artikkelia
20. syyskuuta 2004 1 000 000 artikkelia
3. maaliskuuta 2005 1 500 000 artikkelia
11. heinäkuuta 2005 2 000 000 artikkelia
23. syyskuuta 2005 2 500 000 artikkelia
30. huhtikuuta 2006 4 000 000 artikkelia
25. elokuuta 2006 5 000 000 artikkelia
30. maaliskuuta 2008 10 000 000 artikkelia
http://fi.wikipedia.org/wiki/Wikipedia

http://fi.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Aikajana

antimateria
Mihin kaikkeen rahat menivät Wikipedialla? Kuinka monta työntekijää Wikipedialla on?nämä kaikki tiedot ovat saatavissa esim. wikipedian vuosittaisesta talousarviosta joka on luettavissa säätiön sivuilla. kannattaisiko lukaista se ennen kuin rupeaa mussuttamaan voicen tasoisen "uutistoimiston" sensaatiotuhnujen perusteella täällä?

anusnymous

nämä kaikki tiedot ovat saatavissa esim. wikipedian vuosittaisesta talousarviosta joka on luettavissa säätiön sivuilla. kannattaisiko lukaista se ennen kuin rupeaa mussuttamaan voicen tasoisen "uutistoimiston" sensaatiotuhnujen perusteella täällä?
Mukavaa että osallistuit mukaan "keskusteluun" Ihan tiedonhalusta tällä palstalla ollaan..

Tuppu L 2.0
Seuraa 
Viestejä3156

Sitä vain, että asevarusteluun käytetään satatuhatta kertaa enemmän rahaa. Ennemmin ymmärtäisin mussuttamisen asevarustelusta kuin jostain hyväntekeväisyydestä, jonka kokonaiskustannus hyötyyn nähden on aivan naurettavan alhainen. 17 miljoonaa on niin pieni summa rahaa, että hyvin monelta Suomalaiseltakin löytyy vähintään vastaavaan suuruinen omaisuus, puhumattakaan yritysten liikevaihdosta.

Asevarustelu maksaa 1620 miljardia dollaria vuodessa.

Tuppu L 2.0
Sitä vain, että asevarusteluun käytetään melkein satatuhatta kertaa enemmän rahaa. Ennemmin ymmärtäisin mussuttamisen asevarustelusta kuin jostain hyväntekeväisyydestä, jonka kokonaiskustannus hyötyyn nähden on aivan naurettavan alhainen. 17 miljoonaa on niin pieni summa rahaa, että hyvin monelta Suomalaiseltakin löytyy vähintään vastaavaan suuruinen omaisuus, puhumattakaan yritysten liikevaihdosta.

Asevarustelu maksaa 1620 miljardia dollaria vuodessa.
Jep...Asevarusteluun tuhlaaminen on yksi järjettömyyksistä täällä maapallolla. Miksi ihmiset tarvitsevat 1620 miljardia toisiaan, eläviä olentoja, vastaan?

Kaikki kynnykselle kykenevät, menekää lahjoittamaan Wikipedialle edes 5 euroa Wikipedian sivuilla.

Niinno, jos 1620 miljardia pistettäisiin esim. energiateknologian kehittämiseen tai lääketieteellisiin tutkimuksiin, kuinka suuri aihe energia- ja resurssipula enää olisi ja kuinka monta ihmistä kuolisi syöpäsairauksiin? Aika vähän.. Mutta maailma on hyvää vauhtia menossa siihen suuntaan, että asevarustelua saadaan mahdollisesti vähennettyä.

Tuppu L 2.0
Seuraa 
Viestejä3156

Kyllä tämä rahankeräys jotenkin muuten pitäisi toteuttaa, paras tapa olisi vaikkapa OECD tai YK:n järjestämä rahoitus. Tämän kaltaisten järjestelmien tukeminen olisi koko ihmiskuntaa hyödyttävää. Vallassa olevia ihmisiä ei kuitenkaan kiinnosta kuin valtapolitiikka, kauniit sanat ovat heille vain osa sitä.

The world in the last 200 years!
World Battleground, 1000 years of war in 5 minutes

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat