Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

"Yhdysvaltojen armeijan uusi yliäänikone lensi torstaina onnistuneesti Tyynellämerellä.huimaavalla vauhdilla. "

"Ilma-ase saavutti peräti viisinkertaisen äänennopeuden. Se lensi Kauain tukikohdasta yli 3 600 kilometrin päähän Kwajalein atollille puolessa tunnissa. Ase on osa Yhdysvaltojen kehitysstrategiaa, jonka mukaan maalla täytyy olla kyky iskeä alle tunnissa mihin tahansa maapallon kolkkaan."

"Kehitysvaiheessa oleva kone ja sen iskukyky ovat vielä kovin salaisia asiaoita. Myös ilmavoimat suunnittelee todella nopeaa yliääniasetta. Ohjusten ja superlentokoneiden on tarkoitus lentää hyvin korkealla, jopa lähellä avaruutta ja iskeä valtavalla nopeudella korkeuksista."

Linkki: http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/usa- ... ml?ref=rss

Herää kysymys miksi maalla täytyy olla valmius iskeä kahden tunnin sisällä jokaiseen maan kolkkaan?

Siksi toisekseen tekniikka viisinkertaisen äänennopeuden takana kiinnostaa. Taitaa ainakin olla kallis, mutta hyvä kun amerikkalaisillekin kerrotaan mihin heidän verovaransa menevät.

Sivut

Kommentit (28)

salai
Seuraa 
Viestejä7600
Liittynyt17.3.2005

Se onkin LIITOKONE:

author="<a href="http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/usa-testasi-uutta-salaista-asettaan-lentaa-viisinkertaisella-aanennopeudella/art-1288429187892.html?ref=rss">USA Ilta-Sanomat</a>" kirjoitti:
USA testasi uutta salaista asettaan: lentää viisinkertaisella äänennopeudella!
Julkaistu: 18.11.2011 09:57

Yhdysvaltojen armeijan uusi yliäänikone lensi torstaina onnistuneesti Tyynellämerellä.huimaavalla vauhdilla.
Ilma-ase saavutti peräti viisinkertaisen äänennopeuden. Liitokone ammuttiin matkaan Kauain tukikohdasta yli 3 600 kilometrin päähän Kwajalein atollille. Matka taittui puolessa tunnissa.

Ase on osa Yhdysvaltojen kehitysstrategiaa, jonka mukaan maalla täytyy olla kyky iskeä alle tunnissa mihin tahansa maapallon kolkkaan.

Kehitysvaiheessa oleva kone ja sen iskukyky ovat vielä kovin salaisia asiaoita. Myös ilmavoimat suunnittelee todella nopeaa yliääniasetta. Ohjusten ja superlentokoneiden on tarkoitus lentää hyvin korkealla, jopa avaruuden rajalla yläilmakehässä ja iskeä valtavalla nopeudella korkeuksista.

AP


Viimeksi olen lukenut yhtä huimia seikkailuita nuortenkirjoista 1950-luvulla.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Londroid
nuubi
Miks et kirjota tohon kuika monta km/h se meni?

Käsittääkseni nyt puhutaan nopeuksista jotka ylittävät 80km/h.huimaavalla vauhdilla.
Kyllä. Yli 80km/h nopeutta voidaan jo pitää huimaavana vauhtina.

Arvuuttelija
Kyllä. Yli 80km/h nopeutta voidaan jo pitää huimaavana vauhtina.Riippuu mihin verrataan, mutta huumori sikseen.

Jokainenhan voi itse laskea km/h- lukemat kun on lennetty 3600km puolessa tunnissa.

Luulin ettei tällainen vielä olisi ollut mahdoillista.

Tuo nopeus on tekninen limitti koska paikat alkaa sulaa kovemmassa nopeudessa. Mitään suurta asekuormaa tuo ei kuskaa ja tuskin ydinasettakaan.

CE-hyväksytty
Seuraa 
Viestejä29006
Liittynyt30.4.2005
Londroid
Arvuuttelija
Kyllä. Yli 80km/h nopeutta voidaan jo pitää huimaavana vauhtina.Riippuu mihin verrataan, mutta huumori sikseen.

Jokainenhan voi itse laskea km/h- lukemat kun on lennetty 3600km puolessa tunnissa.

Luulin ettei tällainen vielä olisi ollut mahdoillista.


Vaikee tosta on huippunopeutta sanoa. Ja se viisinkertainen äänen nopeus minkä se saavutti on paljon alempi kuin sen keskinopeus. Eli sen nopeudesta ei nyt tiedetä kyllä paljoakaan näillä tiedoilla.

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615
Liittynyt18.10.2007
Reiska
Ja nielet tämän ihan ilman mitään epäilyjä?Ei tarvitse epäillä. Aviation News And Space Technology -julkaisu on raportoinut jo useista koneella tehdyistä testeistä. Tämä oli ensimmäinen onnistunut.

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

CE-hyväksytty
Vaikee tosta on huippunopeutta sanoa. Ja se viisinkertainen äänen nopeus minkä se saavutti on paljon alempi kuin sen keskinopeus. Eli sen nopeudesta ei nyt tiedetä kyllä paljoakaan näillä tiedoilla.Itse en huippunopeudesta puhunutkaan, totesin vain että puolessa tunnissa on liikuttu kyseinen matka. Varsin yksinkertaista. Ja myöskin vaikuttavaa.

tietää
Tuo nopeus on tekninen limitti koska paikat alkaa sulaa kovemmassa nopeudessa. Mitään suurta asekuormaa tuo ei kuskaa ja tuskin ydinasettakaan.

Mutulla täytyy sanoa, että tuskin se mahdotonta on. Mennään vain tarpeeksi korkealla...

Limiitithän on tehty rikottaviksi.

Vapaa radikaali
Seuraa 
Viestejä1783
Liittynyt26.8.2009

Tuo maininta liitokoneesta viittaisi koehärveliin nimeltä X-43, koska aikaisemmissa X-43:ssa ei ole ollut toimivaa scramjet-moottoria, ne oli tarkoitettu vain aerodynamiikan testaamiseen. Viimeisimmässä X-43:ssa scramjet saatiin kyllä toimimaan peräti 12 sekuntia, jolla päästiin ihan mukiinmenevään mach 9,8 nopeuteen. Lentolaite on vajaa neljän metrin mittainen pulikka, jonka ohjattavuus saatikka kantokyky on varsin rajallinen. Siitä on vielä aika pitkä matka toimivaan pommikoneeseen.

X-51:n scramjet-moottori toimi 140 sekuntia toukokuussa 2010 ja kone saavutti nopeuden mach 5, joten sekin voi olla kyseessä. Sekään ei ole kyllä kovin valmis lentokone, mutta siihen sentään mahtuu jo 120 kg polttoainetta kyytiin. Sillä jo lentää vähän matkaa.

Gentlemen, start polishing your tin foil hats!

Ihan vertailun vuoksi, kuinka pitkään tavallisella hävittäjällä (vaikkapa Hornet) voidaan lentää täysi jälkipoltto päällä? Entäpä paljonko siinä ajassa kuluu polttoainetta?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat