Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

http://www.mikropc.net/kaikki_uutiset/article724728.ece

Tekijänoikeusrikkomuksien yhteydessä Yhdysvallat ovat vuodesta 2010 lähtien voineet sulkea verkko-osoitteita, mikä EU:n mukaan ei sovi yhteen ilmaisunvapauden periaatteiden kanssa.

EU ei kannata Yhdysvaltojen ja tekijänoikeusjärjestöjen ajamaa lakiehdotusta, jonka keinovalikoimaan osoitteiden takavarikoiminen kuuluu. Stop Online Piracy Act (SOPA) on kerännyt kritiikkiä myös lakiasiantuntijoilta ja kansalaisoikeusryhmiltä. Myös Firefox-selainta kehittävä Mozilla-säätiö on lähtenyt keräämään SOPA:a vastustavien yritysten listaa ja perustanut bannerikampanjan.

SOPA on ehdotus kansainväliseksi sopimukseksi. Sen pohjalta säädettyjen paikallisten lakien nojalla yhdysvaltaltojen viranomaiset voisivat sulkea .com-, .net- ja org.-päätteisiä verkkosivuja tekijänoikeusrikkomusten vuoksi.

TorrentFreakin mukaan laki voisi näin vaikuttaa useisiin EU:ssa toimivien yritysten suuriin verkkosivuihin.
En käsitä, miten EU: ssa toimivilla yrityksillä edes voisi olla sellaista materiaalia, mikä oikeuttaisi USA:n viranomaiset niiden sivustoja sulkemaan tekijänoikeuksien nimissä. Eihän laillinen yritys voi lähtökohtaisesti omata mitään tekijänoikeuksilla suojattua materiaalia ilman tekijänoikeuksien haltijan lupaa.

Kommentit (3)

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081
Liittynyt7.3.2006
väläys

En käsitä, miten EU: ssa toimivilla yrityksillä edes voisi olla sellaista materiaalia, mikä oikeuttaisi USA:n viranomaiset niiden sivustoja sulkemaan tekijänoikeuksien nimissä. Eihän laillinen yritys voi lähtökohtaisesti omata mitään tekijänoikeuksilla suojattua materiaalia ilman tekijänoikeuksien haltijan lupaa.Avaa nyt silmäsi ja käy katsomassa riemurasian, youtuben yms. tapaisia paikkoja.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Tämän lisäksi yhdysvalloissa on ennakkotapauksia, jossa pelkästään linkki sellaiselle sivulle jossa on laittomasti tekijänoikeuden alaista materiaalia johtaa nettiosoitteen takavarikkoon ja vankilatuomioon.

Kaveri oli pistänyt sivulleen linkin nettistriimiin josta voi katsoa jalkapalloa, tai suomalaisittain käsimunaa.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat