Seuraa 
Viestejä8877

Mitä ohjelmistoa osaisitte suositella CAD-harjoitteluun? Olisi hyvä olla kuitenkin sen verran ammattitason tuote, että olisi oikeasti käyttökelpoinen ja formaateiltaan sopiva tiedonsiirtoon mm. CAM-järjestelmiin.

Ubuntu olisi tuossa vapaana, mutta Windows XP / 7 käy hätätilassa.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (9)

ykskivi
Seuraa 
Viestejä1972

Blenderiä käytän, aikaa menee jonkin verran opetteluun, mutta on sitten kyllä kätevä. Siitä videokurssista, jossa tehdään rullaluistimen laakeri, on hyvä aloittaa.

To refuse a hearing to an opinion, because one is sure that it is false, is to assume that one's own certainty is the same thing as absolute certainty. All silencing of discussion is an assumption of infallibility. - John Stuart Mill -

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hei,
Itse olen piirustellut joitain 2D juttuja TurboCad2D 6.5 ohjelmalla. Käytön oppii helposti ja sillä voi editoida autocad tiedostojakin. Näppärä mittailla talon pohjakuvista kaikenlaista.

Tuo 6.5 versio on todellakin täysin ilmainen (=freeware). Se toimii hienosti windows XP:llä

screesnshotti

>lataa täältä<

Draftsight on siitä kiva, että jos olet opetellut käyttämään autocadia, ei draftsightin manuaalia tarvitse edes avata. Mitä tuossa hetken testailin niin taitaa käytännössä kaikki komennot olla samat. Ikävästi vaan tuppaa kaatuilemaan macilla. Muuten aivan loistava.

Autocad taitaa edelleen olla 2D-puolella ylivoimainen markkinajohtaja. Eli kannattaa varmaan hankkia autocad tai sitten ohjelma joka on käyttöliittymältään ja muilta ominaisuuksiltaan lähellä autocadia. Varsinkin jos olet ajatellut hyödyntää taitoja myös työelämässä...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat