Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Miten ymmärrätte sanan darwinismi?
Monet taitavat sekoittaa käsitteen sosiaalidarwinismiin, ja jotkut taas käyttävät sanaa darwinismi väärissä yhteyksissä - kuten Stubb.
Ymmärsin kyllä Stubbin pointin, joka oli mielestäni tämä:

Euroopan eriytyvästä integraatiosta väitöskirjansa tehnyt Stubb arvioi, että EU:n sisälle on muodostumassa kova ydin euroalueen kuudesta AAA-luokitellusta maasta. Hän painotti, että ydintä ei perusteta poliittisilla päätöksillä, vaan se muodostuu markkinoilla. Stubbin mukaan huonosti omaa talouttaan hoitavien maiden vaikutusvalta heikkenee väistämättä EU:ssa, kun taas AAA-mailla on etulyöntiasema niin kauan kuin ne pitävät omasta taloudestaan huolta. "Euro on lähtökohtaisesti darwinistinen järjestelmä, jossa vahvat pärjäävät", ministeri tiivisti.
Niin, tuotahan kapitalismi käytännössä on, haluttiin tai ei. Stubbin lausunnon herättämä närkästys kertoo ehkä siitä, että EU -päättäjät, Barrosot sun muut, ovat ilmeisesti todella haaveilleet EU:sta tehtävän jonkinlaisen sosialistisen liittovaltion. Voi myös olla, että närkästyksessä on kyse toimittajien tietämättömyydestä. Ainakin Timo Harakka onnistui tekstissään sotkemaan sosiaalidarwinismin käsitteen Stubbin käyttämään darwinismi -sanaan.

Timo Harakka blogissaan:
http://timoharakka.blogspot.com/2011/11 ... aljet.html

Tämä on tuttua jo viime vuosisadalta. Luonnontieteen teoriasta väännetty poliittinen darwinismi on johtanut Euroopan sotiin ja kansanmurhaan. Alfred Plötzin johdolla syntyi oppi rotujen eloonjäämistaistelusta ja rotuhygienia, joka oikeutti arjalaisen herrakansan raivaamaan tieltään vähäisemmät kansat.
Taas Friedrich Ratzelin mukaan kansat kamppailevat elintilasta eli Lebensraumista – jota saksalaiset ryhtyivät valloittamaan 1930-luvun lopulla.
Bruggen kaupunki oli stubbilaiselle darwinismille osuva paikka, sillä saksalaiset miehittivät sen kahdessa sodassa. Belgialaiset kyllä tietävät, montako miljoonaa on kuollut vahvemman oikeudella.En todellakaan usko Stubbin tarkoittaneen mitään tuollaista! Sitäpaitsi mitä ihmeen stubbilaista darwinismia? Ei Stubb ole markkinataloutta keksinyt, joka toimii omien lakiensa mukaan, ihan EU:sta riippumatta.

Harakka:

Kyllä, käytin natsikorttia, mutta ehkä hyvin perustein.Et, arvon toimittaja, vaan erittäin huonoin perustein. En vain saa selvää, johtuuko se siitä, ettet tajunnut, mihin Stubb viittasi, siitä että mahdollisesti inhoat kokoomusta, vaiko siitä, että suomalainen media on yleisesti ottanut kaikkea EU:n toimintaa puolustelevan kannan. Jos julkisesti sanoisi Stubbin puhuneen tosiasiaa, joutuisi myöntämään että EU:n europolitiikka on tähän asti toiminut virheellisistä lähtökohdista, siirtämällä vastuuta omista töppäyksistään heikon luokkoluokituksen mailta niille, jotka ovat hoitaneet asiansa hyvin.

Kommentit (9)

Euroopan eriytyvästä integraatiosta väitöskirjansa tehnyt Stubb arvioi, että EU:n sisälle on muodostumassa kova ydin euroalueen kuudesta AAA-luokitellusta maasta. Hän painotti, että ydintä ei perusteta poliittisilla päätöksillä, vaan se muodostuu markkinoilla. Stubbin mukaan huonosti omaa talouttaan hoitavien maiden vaikutusvalta heikkenee väistämättä EU:ssa, kun taas AAA-mailla on etulyöntiasema niin kauan kuin ne pitävät omasta taloudestaan huolta. "Euro on lähtökohtaisesti darwinistinen järjestelmä, jossa vahvat pärjäävät", ministeri tiivisti.Merkillistä kyllä, kaikki "vahvat jotka pärjäävät", ovat tunnettuun historiaan viitaten erilaisten luonnonkatastofien myötä kadonneet.

Matti E Simonaho
Euroopan eriytyvästä integraatiosta väitöskirjansa tehnyt Stubb arvioi, että EU:n sisälle on muodostumassa kova ydin euroalueen kuudesta AAA-luokitellusta maasta. Hän painotti, että ydintä ei perusteta poliittisilla päätöksillä, vaan se muodostuu markkinoilla. Stubbin mukaan huonosti omaa talouttaan hoitavien maiden vaikutusvalta heikkenee väistämättä EU:ssa, kun taas AAA-mailla on etulyöntiasema niin kauan kuin ne pitävät omasta taloudestaan huolta. "Euro on lähtökohtaisesti darwinistinen järjestelmä, jossa vahvat pärjäävät", ministeri tiivisti.Merkillistä kyllä, kaikki "vahvat jotka pärjäävät", ovat tunnettuun historiaan viitaten erilaisten luonnonkatastofien myötä kadonneet.Sosialismiko sitten pärjää paremmin luonnonkatastrofeille? Vai EU? Miten?

väläys
Sosialismiko sitten pärjää paremmin luonnonkatastrofeille? Vai EU? Miten?Ei sellaisessa tilanteessa ensimmäinen ajatus ole että onko "sosialisti" tai "porvari". Katso esimerkiksi jokin syrjäseudun paimentolaiskansa. He ovat omavaraisia ja heille on ihan haileselassii onko maailman- tai euroopan taloutta tai ei ole. Yheistyö toimii niinkuin aina ennenkin ammoisista ajoista saakka. Jos he sen lisäksi ovat alueella jonne luonnonkatastrofi ei vaikuta, niin heidän elämä ei muutu. Että on varautunut luonnonkatastrofiin ja että talous siitä syystä romahtaa, ei tarkoita sitä että kansa romahtaa jos on ennakkoon petattu sillä tavalla ettei romahda.

iMuke
Seuraa 
Viestejä1351
Liittynyt13.3.2008

Juuri näin. Kulloiseenkin tilanteeseen parhaiten sopeutuva laji pärjää. Tilanteen muuttuessa se parhaiten sopeutuva voikin olla jokin toinen laji.

Stubbin logiikka noudattaa jo noin 150 vuotta vanhaa darwinismista väännettyä kummallista "kuinka soveliaat valittiin"-linjaa. Pohjimmiltaan se on sitä samaa millä rotuopit ja rotuhygieniat aikoinaan legitimoitiin. Hyvä sinänsä, että hän paljasti kaiken tuon kokoomuslaisen "sosiaalinen markkinatalous"-kusetuksen jälkeen todelliset karvansa. Stubb on niin rakastettava ilmiö, että hän voisi vaikka halata kaikenmaailman köyhät ja huonosti talouttaan hallitsevat hengiltä ilman että harvoja lukuunottamatta kukaan pitäisi sitä edes minään murhana.

Zaibowski
Seuraa 
Viestejä1387
Liittynyt5.3.2011

Hupaisaa, Darwin itsehän puhui pelkästään sopeutumisesta, Neuvostoliitossa rikkaat eivät sopeutuneet järjestelmään, kapitalismissa köyhät eivät sopeudu järjestelmään, Natsi-Saksan ideologiaan suurin osa maailman väestöstä ei olisi sopeutunut, biologian tuntemus ei ole Stubbin vahvinta alaa.

Zaibowski
Seuraa 
Viestejä1387
Liittynyt5.3.2011

Eli paras määritelmä darwinismille on Darwinin itsensä käyttämä sana "sopeutuminen", sellainen, joka muuta väittää on kuin ymmärtäisi evoluution paremmin kuin Darwin, suhteellisuusteorian paremmin kuin Einstein jne.

Zaibowski
Eli paras määritelmä darwinismille on Darwinin itsensä käyttämä sana "sopeutuminen", sellainen, joka muuta väittää on kuin ymmärtäisi evoluution paremmin kuin Darwin, suhteellisuusteorian paremmin kuin Einstein jne.Darwin oli väärässä mm siinä, että etniset Kansat ovat kehittyneet apinan kaltaisista esi-vanhemmista. Se mistä kehäpäätelmän mukaan ihminen on kehittynyt, nimenomaan kuului ryhmään joka ei sopeutunut uusiin luonnonolosuhteisiin. Sen luita on löytynyt, ja yhdistetty "ihmisen evoluutioon" Darwinin teorian mukaan.Tiedemiehet tonkivat maata etsien puuttuvaa linkkiä sieltä, tietämättä, että puuttuva linkki on Darwinin ja apinan välillä; Sitä ei koskaan syntynyt.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat