Seuraa 
Viestejä8877
Liittynyt25.8.2005

Onkohan tuo ihan oikein pähkäilty Maxwellin yhtälöissä. Selvää tietenkin on että ajallinen sähkökentän muutos aiheuttaa magneettikentän, mutta että kyse olisi varsinaisesti virran divergenssistä. Virtahan muuttuu periaatteessa sähkökentän muutoksen mukaisesti, varausten liikkeen aiheuttaen. Siirrosvirran tapauksessa pitäisi siis divergenssin myötä syntyä ikäänkuin uusia varauksia tai vaihtoehtoisesti niiden virrankasvua ko. tilassa.

Kyse on mielestäni pikemminkin sähkö- ja magneettikentän divergenssistä esim. kondensaattorin tapauksessa, joiden muodostuminen vastaavasti pyrkii rajoittamaan virran kasvua, koska ilmaista lounasta ei ole. Virtaa ei voi syntyä tyhjästä, mutta säteilyä voi toki syntyä virran muuttuessa voimistuvan (ulkoisen) sähkökentän myötä. Virran muutos ei kuitenkaan ole välttämättä lineaarista ja eroa (taajuuden muuttuessa) voi olla vaikea huomata, koska virran muutos kondensaattorin tapauksessa on joka tapauksessa epälineaarista.

Mietin tuota vain lämmönsiirtotekniikan pohjalta, jos alueeseen tulee lämpövirtaa eikä alueessa ole muita lämmönlähteistä, niin lämpötila ei muutu jos samaiinen lämpömäärä poistuu kontollitilavuudesta samaan tahtiin (missä muodossa hyvänsä). Lämpömäärä voi tietysti myös lisääntyä ao. tilassa joko siirtyvän fluidin ja/tai ko. tilassa olevan lämmönlähteen johdosta. Lämpösäteily tietysti muuttuu sitten vastaavasti.

Kommentit (0)

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat