Seuraa 
Viestejä45973

Joustavaan kumi/muovimassaan on valettu kuusioakseli, jonka päässä kierre m6 ja samaa sarjaa kuusioakselikin. Kuusioakseli nousee tasaisesta pinnasta noin reilun sentin, jonka jälkeen noin sentin kierreosa. Ongelma on muovijäyste jokaisen akselin juuressa joka pitäisi saada helposti pois. Jäyste pitäisi poistaa täysin, tasaiseen pintaan akselin juuressa saa tulla jopa kuoppa. Muovimassa ei tartu akseliin joten ei tarvitsisi kuin leikata juuresta tai "jyrsiä" juureen kuoppa joka leikkaisi tankoa pitkin kiipeävän jäysteen poikki niin se lähtee sitten puhaltamalla.

Ei meinaa löytyä mitään esim porakoneen päähän laitettavaa valmista työkalua eikä vastaavaa kun tarkoitus olisi päästä puukolla rapsuttelusta eroon. Kaikenlaista voidaan koneistaa jne mutta tietysti valmis ja helppo olisi paras.

Ideoita?

Sivut

Kommentit (57)

Vierailija

Kaupoista saa pikkurahalla mini drill-poria, joihin saa pienen, parin sentin läpimittaisen katkaisulaikan.
Myös pieniin paineilmaporiin saa pienikokoisia ja kapeita katkaisulaikkoja.

Itse vois myös kehitellä jonkinlaisen puristustyökalun leikkuuterällä tai jopa jonkinlaisen automaattisen leikkurin, joka hoitaa koko homman yhdellä kertaa.

Vähän työlästä ruveta katkaisulaikalla pyörittelemään joka kepin ympäri. Näitä kun menee suuria volyymejä.
Minkälaisia automaattisia leikkuri-ideoita olis?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
KuhanKattelen
Vähän työlästä ruveta katkaisulaikalla pyörittelemään joka kepin ympäri. Näitä kun menee suuria volyymejä.
Minkälaisia automaattisia leikkuri-ideoita olis?Tuossa mallia puristuspihdeistä. Käytetään puristusliittimien laittamiseen koaksiaalikaapeliin. Vaihdettavien puristusleukojen tilalle vastaavanmuotoiset leikkuuterät. Leikkuuterä pitää tietysti olla reunassa suora pinta reunaan päin, jotta pääset siihen jäysteeseen käsiksi.

Tuosta sitten ei ole enää pitkä matka (puoli-) automaattiseen koneeseen. Jätän lopun
ajattelutyön sulle, koska tuskin tästä provikkaa tulee, vaikka tekisin koko koneen piirustukset.

Vierailija

Paras konsti jäysteiden poistoon on se, että suunnittelee paremman valumuotin, jossa niitä jäysteitä ei synny, tai jäysteiden kohdalla on syvennys, joten jäysteet ei jää ulkopuolelle.

Voi myös ajatella sorvin tapaista laitetta. Eli kappale kiinnitetään sorviin. Jousikuormitteinen leikkuuterä poistaa jäysteet. Leikkuuterää ohjaa kuusikulmaiseen akseliin nojaava, terän suuntainen säädettävä rauta, joka estää terän painumisen akselia vasten. Sorvin kierrosnopeus sopivan pieni, että terä ja teränohjain seuraa kuusikulmaista akselia hyvin.

Onko se rumentava vai tekninen haitta ja onko niitä paljon? Yksittäisen rapsuttelee puukon tms kärjelläkin muovista. Jos tilaa on, saa katkoteränkin taipumaan pinnan suuntaan ja sillä kiertää akselin ympäri.

Juu siis näitä menee paljon ja yhdessä kapaleessa oli aika monta tankoa. Näiden tankojen avulla kiinnitetään tiivistävä laippa kappaleen päähän ja nämä purseet pilaavat tiivistyksen. Kyse on atex tilaan tulevasta "kumilaatikosta" jonka sisään tulee elektroniikkaa. Kokeilen laittaa kuvaa myöhemmin kun pääsen koneen äärelle. En ole tänne ennen laittanut kuvia joten saa nähdä miten onnistuu..

Devil
Seuraa 
Viestejä1328

No eikö voi tehdä eli koneistaa semmoista tarkasti akselin muotoista ja kokoista onttoa "akselia", tai käytännössä leikkurinterää siis, jonka päässä on leikkaava pinta? Silloin tarvitsisi vain työntää se pursekappale siitä sisään ja plopsauttaa siistitty kappale jollain sieltä takaisin ulos, esim paineilmalla, ejektorilla, tms. Hyvinkin voisi vielä vaikka automatisoida tuommoisen prosessin, jolla näitä siistimisiä tehdään n-kappaletta tunnissa ja siinäpä oisi sitten yksi tai useampi puukollarapsuttelija taas kortistossa ja osakkeen omistajat tyytyväisiä. Eli mieti tarkkaan ennenkuin ehdotat tuota pomollesi. Mut näkisin tän nyt tälleen, mikäli ymmärsin kysymyksen oikein.

X

Vierailija

Devilin ehdotus muuten ihan hyvä, mutta tuo akseli on 6-kulmainen, joten poistaako terä kaikki jäysteet?
Itse olisin sitä mieltä, että tekisivät uuden valumuotin, missä akselin kohdasta se kumipusla kaareutuu sisäänpäin. Tai valumuotti tiiviimpi, jotta niitä jäysteitä ei tule.

Jos alihankkija on jossain Kauko-Idässä, niin vois esittää niille paremman valumuotin tekoa tai sitten ne jäysteet poistettaisiin siellä lapsityövoimalla!

Devil
Seuraa 
Viestejä1328

Jos terä on myös 6 kulmainen, kuten tuossa jo kirjoitinkin, ja siinä oleva reikä identtinen työstettävän kappaleen kanssa, niin miksi se ei poistaisi niitä jäysteitä tai purseita? Uuden purseettoman muotin tekeminen on myös kyllä ihan hyvä idea sekin.

E: Voi tietysti olla että kuvittelin purseen eri paikkaan. Pics or it didn't happen!

X

Vierailija

Minä ensiksi ajattelin sinun tarkoittavan pyörivää terää. Kyllähän tuollainen kuvailemasi työkalu irroittaa jäysteen akselin pinnasta, mutta jääkö se vielä repsottamaan siihen kumimötikkään? Eli pitäiskö ne repsottavat jäysteet vielä leikata radiaalisesti?

Kunhan KuhanKattelen postaa kuvan, niin voi sanoa tarkemmin, minkälaisilla terillä irtoaa.

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161

tuohan johtuu muotissa olevasta suunnitteluvirheestä. kuusikulmainen akseli menee valumuotissa pyöreään jolloin muovi aiheuttaa moisia räyskeitä. muotti on edullisempaa muuttaa kuin että erikseen alettaisiin jokaisen pultin räyskeet poistamaan erikseen pitkässä juoksussa.

toisen polven pilkkuvirhe

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161
tietää
Ei tuossa veitsellä tai rautasahan terällä poista noita purseita kuin pari minsaa.no jos on 1000 kappaletta josta pitää jäysteet poistaa tarkoittaa se yli 33 tunnin edestä työtä. jos palkka on sen 12 euroa tunnissa maksaa se työnantajalle n. 20 euroa tunnille joten kustannuksia tulee 1000 kappaleelle n. 660 euroa.

toisen polven pilkkuvirhe

Jos tuo oli muotinsuunnittelijalle täysin speksattu, suosittelen että ensin hänet hirtetään munistaan kusiaispesään ja sitten mietitään mitä muotille on tehtävissä.

Kappalekoko näyttäisi sellaiselta, että sulkuvoimakin on jonkinmoinen. Eli kallista sitä muottia on muuttaa. Mutta siinä se vika on.

Jos taas kappalemäärä on sellainen, ettei muotin muutoksia kannata ajatella, suosittelen sitä ehdottamani kiekkoleikkurin harkitsemista.

David
Seuraa 
Viestejä8877

Sähkövastuksella kuumentamalla voisi kokeilla. Eli kuumentamalla juuresta poikki kaksipuolisella vastusparilla, jotka ovat jonkinlaisessa yhteenpuristettavassa"kidassa", jolloin virta kyteytyy puristusvaiheessa, Ylimääräiset muovisälät ja paineilmalla puhallus veke. Jälki pitäisi olla siisti. Muovinkäry poistettava imurilla.

Aloittaja mainitsee ainoastaan "joustavan kumi/muovimassan." Mitä tuo kama nyt sitten on, mahtaisiko olla uretaania?

E: Jos sattuu olemaan, mikä on shore? Vaikuttaa tehtävän vaikeusasteeseen ihan hemmetisti.

KuhanKattelen
tankojen avulla kiinnitetään tiivistävä laippa kappaleen päähän ja nämä purseet pilaavat tiivistyksen.Eikös purseet voisi nyppiä pois lattakärkipihdeillä ja tehdä laippaan senkkausterällä syvennykset, silloin ei haittaa vaikka jotain pieniä jämiä jäisikin.
Tai poistaa jämät tällaisilla, kärkiä pitää varmaan ensin ohentaa tai kiinnitä leikkuuterät vastaavalla tavalla johonkin pihteihin.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat