Seuraa 
Viestejä1112
Liittynyt24.2.2011

Mitä se mielestäsi tarkoittaa? Kirjoita vaikka essee itseksesi niin joudut asiaa miettimään.
Missä määrin nämä toteutuvat nykypäivänä ja mihin suuntaan ollaan menossa? Varmaankin on esimerkkejä molemmista ääripäistä. Onko maailmassa kolkkaa, jossa nämä asiat osattaisiin tai on joskus osattu ottaa oikeasti huomioon ne ymmärtäen?

Luonnonsuojeluun ja saasteisiin sekä kierrätykseen ja jätteisiin kiinnitetään mielestäni koko ajan enemmän huomiota ympäri maailman. Toisaalta myös kulutus ja piittaamattomuus lisääntyvät. Näistä asioista siis tullaan aina välittämään ja aina tulee olemaan myöäs niitä, jotka eivät joko ymmärrä tai ole miettineet asiaa tai sitten eivät vain piittaa tai välitä asiasta lainkaan. En usko, että on tai tulee olemaan juuri yhtään sellaisia, jotka nämä asiat jollain tavalla ymmärtävät eivätkä piittaisi ollenkaan niistä. Luulen, että maailma on menossa kohti oikeaa suuntaa. Eikös Kiinassakin alkanut suuri luonnonsuojeluohjelma ei kovin kauan sitten? Lapsillemme opetetaan koulukirjoissa näitä asioita ja sitä kautta myös vanhemmatkin varmasti oppivat paljon. Ovathan he kiinnostuneita siitä, mitä lapsille koulussa opetetaan.

Mitä mieltä itse olet ihmisten, eläinten ja luonnon hyvinvoinnista ja niiden toteutumisesta tulevaisuudessa?

Sivut

Kommentit (136)

karahka
Seuraa 
Viestejä1112
Liittynyt24.2.2011

Ihmisten ja eläinten terveyteen ja elämään ollaan myös jatkuvasti kiinnittämässä enemmän huomiota ja hädässä olevia autetaan ja voidaan mielestäni paremmin auttaa kuin aiemmin.

karahka
Seuraa 
Viestejä1112
Liittynyt24.2.2011

Ihmisten hyvinvointi pyritään pitämään mahdollisimman korkealla tasolla, vaikka varmasti tässäkin on vielä paljon opittavaa. Myös luonnon hyvinvointia ajatellaan. Eläinten hyvinvointiin voisi ehkä panostaa paljonkin enemmän?

karahka
Seuraa 
Viestejä1112
Liittynyt24.2.2011

Kävi mielessäni taas tuo ajatus, että sekä tietoisuus, että välinpitämättömyys tai tietämättömyys kasvavat molemmat tulevaisuudessa. Se tuo mieleen mielenkiintoisia yhtälöjä planeetan tulevaisuudesta.

Äemänkäki
Seuraa 
Viestejä1161
Liittynyt20.11.2006

En tiedä niin eläinten hyvinvoinnista. Mutta, sanotaan nyt näin, että minusta on tullut viime vuoden sisään kasvissyöjä (vegaani, vegetaristi, mikä uittu se on joka syö kalaa ja kaniksia). Syön lihaa sitten kun löydän jostakin lihaa mikä voi hyvin. Kaupan lisäaineita täyteen pumpatut lihat ei enään kelpaa.

karahka
Seuraa 
Viestejä1112
Liittynyt24.2.2011

Olen miettinyt härkäpapu- ja hampunsiemenrouhetta ruuaksi. Mistä saan B12-vitamiinia ja kalsiumia, pillereistä? Mitä muuta pitää ottaa huomioon?

Äemänkäki
Seuraa 
Viestejä1161
Liittynyt20.11.2006

Jaa'a, ei mitään käryä. Kaniksissahan on kaikkee ja loput saa kasviksista/vihanneksista tai maidosta.Soijjarouhetta jauhelihan korvikkeena (paremman makustakin). Ja syön pähkinöitä. Google varmaan osaa kertoa kasvisruokavaliosta paljon jos kiinnostaa.

E: Täällä ei taida edes olla kasvisruokavalio ketjua? Kaikenmaailman vhh:ta jne kyllä on. Kiinnostaisi itseäkin ennenkuin jokin puutostauti iskee.

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047
Liittynyt3.9.2009

B12 vitamiinia saa liuoksena esim. edukkaasti iherbistä. puutostila ei tule kovin nopeasti, mutta kun sormenpäistä ja varpaista alkaa lähteä tunto on syytä huolestua hieman.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Päivän skarppaus: "makkara joka "saattaa sisältää pieniä määriä ruutia" ei ole vaarallinen. Vasta kun sen lämmittää, saattaa "makkara" muuttua vaaralliseksi. "

Mouho
Seuraa 
Viestejä2673
Liittynyt29.4.2011
karahka
Olen miettinyt härkäpapu- ja hampunsiemenrouhetta ruuaksi. Mistä saan B12-vitamiinia ja kalsiumia, pillereistä? Mitä muuta pitää ottaa huomioon?Siis pelkästäänkö?

*Enää et ole Se, mikä alkoi lukea tätä virkettä.
.....................enkä minäkään ole oikeasti Mouho.

karahka
Seuraa 
Viestejä1112
Liittynyt24.2.2011
karahka
Entä mitä mieltä olet villisikojen pidosta?

Tähänkin saattaa liittyä ongelmia, mutta entäs sikojen ulkoilumahdollisuudet kesällä ja talvella?

karahka
Seuraa 
Viestejä1112
Liittynyt24.2.2011

Katsoin tv:stä erästä ohjelmaa, jossa pari sikaa pääsi ulos ja vaikuttivat aika onnellisilta, mutta niitä nyt olikin omistajallaan vain muutama sika. Eli on eri asia jossain suuremmassa sikalassa.

karahka
Seuraa 
Viestejä1112
Liittynyt24.2.2011

Lehmien ja lihakarjan pidon eettisyydestä...

Viihtyisivätkö talvisinkin ennemminkin pihalla kuin navetassa? Millaisia navettoja, katoksia, aitauksia tai muita rakennuksia näille olisi järkevintä rakentaa?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat