Goji-marjat, inkamarjat yms. ulkomaiset tuotteet

Seuraa 
Viestejä1112
Liittynyt24.2.2011

Onko järkevää tuoda Suomeen ja muualle ulkomaihin tällaisia tuotteita tai onko tällaisia tuotteita järkeä ostaa ulkomailta. Eikö Suomalaisilla marjoillakin pärjäisi?
Onko marjojen, hedelmien yms. tuotteiden tuominen ulkomailta kasvanut jo ongelmaksi ympärisötn kannalta? Kuluuhan siihen energiaa, enkä tiedä, mitä tuollainen maatalous saa aikaan maissa, joista tuotteet tulevat. Esimerkiksi myös ihan normaalit hedelmät. Ajattelisi, että määrät, joita noita hedelmiä, marjoja jne. tuodaan ulkomaille, ovat kauhean suuria?

Kommentit (8)

Vierailija

Niin onko siinä järkeä? ehkäpä ei mutta jos on kysyntää niin on myös tarjontaa, näin käsittääkseni kapitalismi toimii.

Vierailija

Näkisin ainakin omalla kohdallani asian niin, että kun kerään syksyllä mustikat, puolukat, jopa juolukatkin talteen, niin ei ne riitä kokonaista vuotta. Tosin johtuu siitä, että ei ole paikkaa varastoida mokomia. Eli, pieni, muutaman kymmenen litran pakkanen siis vaan löytyy. Silloin tulee ostettua näitä ulkomaisia marjatuotteita kun omat ovat loppumassa, onhan ne muutenkin ihan kivaa vaihtelua.

En nyt usko, että se mitenkään ympäristön kannalta olisi kauhean haitallista, ei niitä kuitenkaan ilmeisesti rahdata kauhealla rekkarallilla ympäri maapalloa. Tietysti olisin tyytyväinen, jos tulisi ihan kotimaisilla metsän antimilla toimiin, eli pitäisi kai sitten ostaa isompi pakastin

ing geolog
Seuraa 
Viestejä5792
Liittynyt28.9.2008
karahka
Samaan joukkoon kuuluu myös kahvi, tee ja kaakao. Olisiko niitä syytä pyrkiä korvaamaan kotimaisilla aineksilla?Missäpä kotimaisessa korvikkeessa on kofeiinia?

Mutta minäkin voin tehdä virheitä, kerran nuorena sytytin, Haaparannan kaupunginhotellissa, tupakin väärästä päästä.

Vierailija
ing.geolog
karahka
Samaan joukkoon kuuluu myös kahvi, tee ja kaakao. Olisiko niitä syytä pyrkiä korvaamaan kotimaisilla aineksilla?Missäpä kotimaisessa korvikkeessa on kofeiinia?Ei kai missään mutta eipä tuo kofeiini liene ravintona mitenkään välttämättömyys.

Vapaa radikaali
Seuraa 
Viestejä1536
Liittynyt26.8.2009

Luonnollisesti meillä on omastakin takaa tyrni, karpalo, puolukka jne., joiden c-vitamiini-, antioksidantti- ja flavonoidipitoisuudet ovat vähintään yhtä korkeita kuin noiden markkinapellemarjojen. Mutta milläs estät ketään tuomasta maahan susimarjoja tomaateiksi luokiteltuina, kun ne on ensin ihmeitätekeviksi tuotteistettu. Mitäs hörhöille sitten myytäisi?

Gentlemen, start polishing your tin foil hats!

Vierailija

Mustikat.

Kaupan vapaus takaa sen, että pallon toiselta puolen on edullisempaa tuoda tavaraa, kuin tuottaa Suomessa.

o
Seuraa 
Viestejä1641
Liittynyt16.11.2005
ing.geolog

Missäpä kotimaisessa korvikkeessa on kofeiinia?

Siksi kahvilat pitäisikin pikaisesti korvata oopiumluolilla. Unikko kasvaa hyvin suomessa, emmekä sitten olisi enää riippuvaisi ekologisesti arveluttavasti ulkomaisesta päihteestä.

Every man is guilty of all the good he did not do. (http://www.youtube.com/watch?v=xaTKDMYOBOU)-Voltaire

Uusimmat

Suosituimmat