Seuraa 
Viestejä2644
Liittynyt4.10.2005

Mikä on Auringon ja sitä kiertävien planeettojen, kuiden, meteoroidien, komeettojen sekä pikkuplaneettojen vaikutus ihmisiin eri sijainteihin ja muodostelmiin nähden?

Kaksi isointa vaikuttajaa ovat varmasti Aurinko ja meidän Kuu.
Olen kiinnostunut näistä itseni suhteen aika paljonkin viime aikoina ja jos jossain on hyvää tietoo tai kiintoisa web-sivusto niin linkittäkää!

Halki, poikki, pinoon - pois mielestä.

Sivut

Kommentit (18)

Toope
Seuraa 
Viestejä24875
Liittynyt23.7.2006
mylada
Oletko varma, että tämä liittyy psykologiaan ?

Vaikuttaa se keskustelunaloittajan psyykeeseen.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

bosoni
Seuraa 
Viestejä2704
Liittynyt16.3.2005
mylada
Oletko varma, että tämä liittyy psykologiaan ?Eikös tämäntapaiset asiat melko pitkälti kuulu psykologisiin ilmiöihin? Astrologia, numerologia ja muut vastaavat.

Jos sorruin (taas) virheeseen, niin tukka varmaan vain oli silmillä, kuten kuva osoittaa...

Kuullahan on tunnetusti valtava vaikutus ihmissusiin, ja auringolla vampyyreihin. Muut planeetat ja tähdet ovat ehkä hieman vaivihkaisempia, mutta silti merkittäviä astrologiaan hurahtaneiden keskuudessa.

Simplex
Seuraa 
Viestejä3033
Liittynyt26.1.2010

Newton osasi kertoa, millä voimalla kappaleet vetävät toisiaan puoleensa:

Tuohon kun naputtelee oman painonsa ja planeetan painon kilogrammoina ja planeettojen välisiä etäisyyksiä maapallosta metreinä, saanee jonkinlaisen ensimmäisen arvauksen siitä, kuinka suuria voimia planeetoilla on meihin ihmisiin täällä maan päällä. Esim. Otetaan 80kg henkilö ja katsotaan millä voimalla Jupiter vetää henkilöä puoleensa: Jupiterin etäisyys maasta on noin 588,000,000,000m ja Jupiterin massa on 1.8986×10^27 kg, jolloin sijoittamalla luvut em. yhtälöön saadaan:

F = 6.674e-11 * 80 * 1.8986e27 / (588e9^2) = 0.0000293N

Maapallon vetovoiman vaikutuksen kyseiseen 80kg henkilöön saa vastaavasti yhtälöstä F = m * g, missä m on henkilön oma massa kilogrammoina ja g on maan vetovoiman aiheuttama kiihtyvyys 9.81m/s^2. Esim. maapallon vetovoima vetää puoleensa 80kg painoista henkilöä noin 800N voimalla.

Eli planeettojen aiheuttaman vetovoiman vaikutus on täysin merkityksetön ihmisen mittakaavassa, koska maapallon aiheuttama vetovoima ihmiseen on "miljoonia kertoja suurempi" verrattuna planeetojen aiheuttamiin voimiin.

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081
Liittynyt7.3.2006

Käytäntö on osoittanut että erityisesti maapalloa kiertävä kuu aiheuttaa joissain ihmisissä harhaisuutta, itsepetosta sekä taipumusta uskoa salaliittoihin. Toistaiseksi tiede ei ole onnistunut löytämään täysin toimivaa parannuskeinoa vaikkakin yleissivistyksen ja ko. aihealueen tiedon hankinta onkin jotkut yksilöt saanut takaisin järkiinsä.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

deepndark
Seuraa 
Viestejä2644
Liittynyt4.10.2005

Juu, esim. minut kuun vaikutus saa tekemään outoa liikehtintää, meen ihan sekas. En osaa silloin kontrolloida itseäni vaan meen ulos pihalle jatkamaan liikesarjaa kunnes laatta lentää . . . .

Halki, poikki, pinoon - pois mielestä.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
Liittynyt13.11.2009
deep'n'dark

Juu, esim. minut kuun vaikutus saa tekemään outoa liikehtintää, meen ihan sekas. En osaa silloin kontrolloida itseäni vaan meen ulos pihalle jatkamaan liikesarjaa kunnes laatta lentää . . . .
Luulisi tuollaisella riehumisella kaljamahan katoavan. Paitsi jos treenaa vaan kerran kuussa, niin ehkä se ei sitten auta.

Käsittääkseni poliisitkin ovat havainneet että täysikuun aikoihin rikolliset ja pyromaanit riehaantuvat, mutta toki tämän voi selittää silläkin että täysikuun aikaan näkee paremmin tehdä tihutöitä (ihan kuin sitten nykyajan maailmassa katulampuilla ei olisi mitään merkitystä...)

Monien ihmisten kesäaikaan tapahtuva valitus siitä kuinka Lapissa ei saa unta kun aurinko paistaa läpi yön ehkä viittaisi siihen että öisellä valolla on jonkinlainen vaikutus kuitenkin. Miksei täysikuullakin? Ei saa unta, joten lähtee pihalle riehumaan. (Kuten lainauksen kuvassa.)

Simplex
Seuraa 
Viestejä3033
Liittynyt26.1.2010

Laskeskellaan tähän ajan kuluksi maapallolla esiintyvien esineiden ja asioiden vaikutuksia ihmiseen. Otetaan vertailukohdaksi tuo aiemmin laskettu Jupiterin vetovoiman vaikutus 80kg henkilöön:

F = 6.674e-11 * 80 * 1.8986e27 / (588e9^2) = 0.0000293N = 2.93e-5N

Kyseessä on siis hyvin pieni voima. Lasketaan seuraavaksi biljardipallon (100g) vaikutus samaiseen henkilöön 1 metrin ja 10 metrin etäisyydellä:

F = 6.674e-11 * 80 * 0.1 / (1^2) = 5.3392e-10N
F = 6.674e-11 * 80 * 0.1 / (10^2) = 5.3392e-12N

Eli biljardipalloilla on olemattoman pieni (noin miljoona kertaa pienempi) vaikutus ihmiseen verrattuna Jupiteriin. Entäpä 1000kg painavalla, 5m etäisyydeltä ohi ajavalla autolla:

F = 6.674e-11 * 80 * 1000 / (5^2) = 2.14e-7

Nyt päästiin jo noin sadasosaan siitä, millainen vaikutus Jupiterilla on ihmiseen.

Entäpä se naapuristossa oleva iso kivilohkare tai kerrostalo? Oletetaan että 100m päässä on suuri kalliomuodostelma (100m x 100m x 10m, graniittia, tiheys 2,75g/cm³ = 2750kg/m³), jonka paino on 275 miljoonaa kg:

F = 6.674e-11 * 80 * 275e6 / (100^2) = 1.467e-4N

Toisin sanoen, läheisellä kalliolla on jo kymmenen kertaa suurempi vaikutus kuin Jupiterilla.

Tästä voidaan ja saada tuntumaa siihen, että planeettojen vetovoiman vaikutus yksittäiseen ihmiseen ei ole millään tavalla merkittävä, vaan esimerkiksi läheisillä kallioilla ja kerrostaloilla on suurempi vaikutus.

Ja edelleenkin, maan vetovoima on "miljoonia kertoja" voimakkaapaa kuin Jupiterin tai läheisen kallion vaikutus yksittäiseen ihmiseen.

Lisäys: Ai niin, se Kuu:

F = 6.674e-11 * 80 * 7.36e22 / (384.4e6^2) = 2.66e-3N

Kuulla saattaaisi olla jotakin vaikutusta, jos sitä vertaa paikalliseen kallioon tai kerrostaloon. Mutta senkin vaikutus yksittäiseen henkilöön on vain 1/300000 verrattuna maan aiheuttamaan vetovoimaan. Näiden laskujen perusteella näyttäisi siltä, että planeettojen vetovoimilla ei ole minkäänlaista vaikutusta ihmiseen, ja että astrologia on huuhaata. Plasebovaikutusta ei pidä tietenkään poissulkea:
http://www.youtube.com/watch?v=yfRVCaA5o18
http://www.youtube.com/watch?v=Cb_6PPBJJB8

Ainakin auringon vaikutus ihmiseen on elintärkeä. Muutkin planeetat saavat osansa auringosta. Pimeydessä ja kylmyydessä ei mikään eläisi.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Liittynyt16.3.2005
deep'n'dark
Mikä on Auringon ja sitä kiertävien planeettojen, kuiden, meteoroidien, komeettojen sekä pikkuplaneettojen vaikutus ihmisiin eri sijainteihin ja muodostelmiin nähden?Kiistaton tosiasia on, että planeettojen sijainnilla on merkittävä vaikutus ihmisiin. Syynä ovat erilaiset huuhailijat kuten astrologit. Ihminenenhän uskoo, kun tuputetaan, jos ei ole perustavaa syytä olettaa viestiä vääräksi.

"We live by the sun, We feel by the moon, We move by the stars,

We live in all things, All things live in us, We eat from the earth,

We drink from the rain, We breathe of the air,

We live in all things, All things live in us,

We call to each other, We listen to each other, Our hearts deepen with love and compassion,

We live in all things, All things live in us,

We depend on the trees and animals, We depend on the earth, Our minds open with wisdom and insight,

We live in all things, All things live in us,

We dedicated our practice to others, We include all forms of life, We celebrate the joy of living-dying,

We live in all things, All things live in us,

We are full of life, We are full of death, We are grateful for all beings and companions."

Stephanie Kaza, Green Gulch Farm

Kaapelijehu
Seuraa 
Viestejä384
Liittynyt13.4.2009

Vaikka aloittajan kysymys tuntuu äkkiseltään ihan huuhaalta ja tuo mieleen lähinnä astrologian, mutta kun asiaa pohdiskellaan niin loppujen lopuksi kysymys on ihan mielekäs.

Planeettojen sijainnilla tuskin on mitään vaikutusta ihmisiin fysiologisessa mielessä, niiden painovoima on aivan liian heikko. Kuulla puolestaan on hyvinkin iso merkitys, nimittäin kuun painovoima aiheuttaa vuorovesi-ilmiön. Vuorovesi-ilmiö puolestaan määrää monien vuorovesivyöhykkeellä elävien eliöiden elämää. Voi olla, että jopa naisen kuukautiskierron rytmi kenties alunperin periytyy jollain tapaa kuun kierrosta. Vuorovesi-ilmiöllä puolestaan on aina ollut suuri merkitys merenkulkijoille ja niille kansoille jotka elävät meren äärellä. Auringon merkity on tietenkin vielä paljon suurempi.

Mutta uskoakseni jopa planeettojen ja tähtien näkymisellä voi olla iso merkitys tieteen ja kentie ihmiskunnan kehityksen kannalta. Voidaan tehdä ajatuskoe: Oletetaan että ihminen eläisikin sellaisella planeetalla jolla on niin paksu kaasukehä, ettei sen läpi voi lainkaan nähdä. Sitten esitetään kysymys: olisiko meidän tieteen kehitys edelleen ollut ihan samanlainen kuin mitä se todellisuudessa on ollut? Vai olisko kenties niin ettei meillä lainkaan olisi kehittynyt esim. tähtitiedettä? Voi tietenkin olla, että se olisi jossain vaiheessa olisi syntynyt, mutta tieteen kehityksen olisi pitänyt olla ihan toisenlainen kuin mitä se on ollut. Ihmiskunnan tiede sai näet alkunsa oikeastaan juuri tähtitieteestä.

Kaapelijehu

Kyllä niillä vaikutuksensa on. Minulle ainakin oli vaikuttava elämys ensimmäisen kerran katsella Jupiteria ja sen neljää kuuta kiikareilla.

Simplex
Seuraa 
Viestejä3033
Liittynyt26.1.2010
Kaapelijehu
Planeettojen sijainnilla tuskin on mitään vaikutusta ihmisiin fysiologisessa mielessä, niiden painovoima on aivan liian heikko. Kuulla puolestaan on hyvinkin iso merkitys, nimittäin kuun painovoima aiheuttaa vuorovesi-ilmiön. Vuorovesi-ilmiö puolestaan määrää monien vuorovesivyöhykkeellä elävien eliöiden elämää. Voi olla, että jopa naisen kuukautiskierron rytmi kenties alunperin periytyy jollain tapaa kuun kierrosta. Vuorovesi-ilmiöllä puolestaan on aina ollut suuri merkitys merenkulkijoille ja niille kansoille jotka elävät meren äärellä. Auringon merkity on tietenkin vielä paljon suurempi.Totta tuo, että Kuulla on suuri vaikutus maapalloon vuorovesi-ilmiön muodossa. Mutta yksittäiseen henkilöön Kuun (tai minkään muunkaan planeetan) vetovoiman vaikutus on aivan liian mitätön verrattuna maapallon aiheuttamaan vetovoimaan (vaikka astrologian kannattajat muuta haluavat uskotellakin).

Kuinka suuri sitten Kuun vetovoiman vaikutus ihmiseen on verrattuna maan vetovoimaan: Otetaan esimerkiksi uima-allas 12m x 6m x 3m. Kuvatkoon tuo uima-altaan vesimäärä sitä, millainen vetovoima maapallolla on 80 kiloiseen henkilöön. Lisätään altaaseen yksi litra vettä - se on saman verran kuun vetovoiman vaikutus.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat