Seuraa 
Viestejä13176
Liittynyt3.4.2005

Ruuvit keksitty jo 1500-luvulla mutta millä ne on saatu kiinni jos ruuvimeisseli on keksitty 1780-luvulla.

Sivut

Kommentit (35)

Jyde
Seuraa 
Viestejä594
Liittynyt29.8.2005

Leonardo da Renaultin kehittämällä vesivoimakäyttöisellä porakoneella jonka välitykset pitivät pahaa ääntä.

Kunhan yritän joskus olla asiallinen...

Simplex
Seuraa 
Viestejä3033
Liittynyt26.1.2010
tiäremiäs
Ruuvit keksitty jo 1500-luvulla mutta millä ne on saatu kiinni jos ruuvimeisseli on keksitty 1780-luvulla.Vasaralla. Niitä ei oltukaan tarkoitettu irrotettavaksi, vaan toimivat enemmänkin kierteisinä nauloina, jolloin ne pysyivät paremmin kiinni. Lähde: Epämääräinen muistikuva "luin jostakin".

Voisin ajatella, että pulttien kannat ovat olleet joko sen muotoisia, että niitä on voitu vääntää, tai sitten on käytetty siipimutteri-tyylistä ratkaisua, jolloin kierteitä on käännetty käsin tai jatkovarrella. Erittäin alkeellisen jakarin käyttö ei noita kiristellessä ollut välttämättä mitenkään tavatonta.

---
Seuraa 
Viestejä3512
Liittynyt6.9.2006
Tuppu L 2.0
Metallisäilyketölkki on keksitty 1810 ja ensimmäinen tölkinavaaja on patentoitu Yhdyvalloissa 1858.Siinä on muutamalla opiskelijalla ehtinyt nälkä tulla..

Tölkin avaamiseen menee noin 15 sekuntia enemmän aikaa harjaantumattomalta, jos se täytyy avata veitsellä tölkinavaajan sijaan. Testattu juttu.

Jägermeister
Kierteeseen liittyen, millä ihmeellä tehtiin maailman ensimmäisen sorvin johtoruuvi?Varmaankin valutekniikalla.

Vierailija
Carloz
Pensasryssät osasivat myös kirjoittaa kynällä paperille painottomassa tilassa, toisin kuin jenkit.Ryssät muutenkin olivat paljon järjestelmällisempiä avaruustutkimuksissaan. Siinä missä ISS:ää rakennettaessa jenkit tiesivät mihin suuntaan rairuoho kasvaa avaruudessa, tiesivät ryssät miten ylläpitää ihmiselämää asemalla.

jees
Carloz
Pensasryssät osasivat myös kirjoittaa kynällä paperille painottomassa tilassa, toisin kuin jenkit.Ryssät muutenkin olivat paljon järjestelmällisempiä avaruustutkimuksissaan. Siinä missä ISS:ää rakennettaessa jenkit tiesivät mihin suuntaan rairuoho kasvaa avaruudessa, tiesivät ryssät miten ylläpitää ihmiselämää asemalla.Oisko noin. Amerikkalaisilla kuitenkin oli Skylabit jotka oli tehty ampumalla Saturn V raketin ylin osa kiertoradalle ja käyttämällä tyhjä polttoainetila avaruusasemana. Sitä rakentaessa hommat meni kaiken lisäksi pieleen kun aurinkopaneelit eivät avautuneet, joten ensimmäisten astronauttien piti korjata koko toosa ennenkuin sinne pystyi mennä asumaan.

Venäläisillä oli vain enemmän kantapäätuntumaa hommiin, koska ennen Mir:iä oli mm. Almaz asemat jotka olivat salaisia miehitettyjä sotilasasemia joilla testattiin mm. konekiväärillä ampumista avaruudessa.

Siellä oli sitten erinäisiä mielenkiintoisia kokeiluja, legendan mukaan mm. sauna kiertoradalla.

Legenda lyijykynästä on myös hieman paskapuhetta. Kosmonautit käyttivät kosmoskynää, koska lyijykynän katkeilevat kärjet ovat grafiittia ja johtavat sähköä jos ne leijuvat instrumenttipaneelin taakse jumiin.

Vierailija

En minä älykkyydestä puhunutkaan.

Jenkit vaan joutu keksimään mitä pimeämpiä kokeita saadakseen rahoitusta valtiolta.

Eli siis luotiin sellainen tehokkuuden kupla vähän samaan tapaan kuin joskus myytiin kahta samaa konetta vierekkäin eri hinnalla ihan vain sen takia että kuluttaja pitäisi halvempaa erinomaisena diilinä.

Tosin toistepäin.
Hölmöläisen halkokuormia.

Hölmöjähän ne ois NASAssa ollut jos eivät olisi myyneet pääsiäisruohoa miljoonalla kongressille, vai missä se päätös sitten lopulta tehtiin.

Vierailija

Tai sama kuin kuluttajalle myydään uusi puhelin asentamalla siihen matopeli.

Ei voi väittää että resurssit olisi mitenkään hienosti käytetty Nokialla tai kuluttajan perheessä, mutta tuntuuhan se nyt enemmältä kuin pelkkä puhelin, vaikkei matopeli tee puhelimesta parempaa.

Kaikki sitten ostokrapulassa lässyttävät laadusta mutta ostavat silti aina sen tuotteen joka on enemmän kuin se mitä vaadittiin.

Omenoita ja appelsiineja.

(Muistan vielä sen 6110 ajan reaktioni kun serkkuni kertoi uudesta Nokialaisesta. Rappiokapitalistina hän oli ihan "Wau" ja pienenä insinöörin alkuna minä "No huhhuh!" Ihailin silloin Ericssonin insinöörityön näytettä kun oli niissä kilpailevissa isoissa halpiskapuloissa kumieristykset piirilevyllä ja muutenkin tukevampi kapistus, siinä missä Nokialainen oli hepponen muovipaska)

..Demonstroin sitä kaikille markkinapeeloille hieman myöhemmin historiassa mm. heittämällä T10 seinään ja soitin kaverille.
Arvatenkaan kukaan ei kyseenalaistanut mielipidettäni noudattamalla esimerkkiäni omalla skeidallaan.

..Mutta kyllä mä sain paljon mun testeissä tavaraa paljon rikottuakin. Se nyt vaan oli tapa selvittää soveltuuko tuote elämäntyyliini silloin 12 ikävuoden paikkeilla.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat