Seuraa 
Viestejä9265

Ootteko koskaan miettineet mitä oli alkuräjähdystä ennen? Jos olette niitä jotka miettii että "ei mitään", niin oletteko miettineet että jos ei ollut mitään sitä ennen, edes aikaa, niin miksi se tapahtui sitten juuri silloin kun se tapahtui, eli jotain 15 miljardia vuotta sitten.. tai siis että miksei kaikki olevaisuus olisi jo mennyt ohi aikoja sitten, että miksi me ollaan nyt juuri tässä, elämässä tätä, tässä kohtaa, että kun jos ei ollut aikaa BB:tä ennen, niin luulisi sen olevan tapahtunut "heti", eli... öö.. no ainakin jo kauan sitten.. tai oikeastaan äärettömän kauan sitten.. tuleeko mitään mietteitä tästä? Ollaanko me ehkä jossain ikuisessa loopissa joka käy kehää ympäri uudestaan ja uudestaan.. maailmankaikkeus supistuu lopulta kasaan ja posahtaa uudelleen.. kaikki tapahtuu uudestaan ja uudestaan.. Minua askarruttaa tuo että jos tämä olisi vain yksittäinen tapahtuma tämä maailmankaikkeus aikoineen päivineen, niin miksi sitä ollaan edelleen tässä.. 15 miljardia vuotta sitten se alkoi. Tarkoittaisiko se sitä että kaikki alkoi 15 miljardia vuotta sitten? Siis KAIKKI? Miten ylipäätänsä voi olemattomuuteen ilmestyä jotakin, varsinkin jotain räjähtävää? Miksei kaikki ole jo ohi mikäli bigbang ei odottanut missään mitään vaan tapahtui "heti" koska aikaa ei edes ollut ennen sitä? Vaikea kuvitella että 15 miljardia vuotta on maksimi mitä voi olla mitään. Mitä sitä ennen oli? Ei mitään? Ei voi tietää? Ei tyydytä. Ketä tyydyttää?

くそっ!

  • ylös 1
  • alas 0

Sivut

Kommentit (46)

jogger
Seuraa 
Viestejä2936

kaikenlaisia teorioita voi kehitellä, mutta se on varmaa ettei niitä voida koskaan todistaa. joten sinänsä "turhaa" touhua.

toinen asia on ainakin varmaa se että kaikkeus on aina ollut olemassa eikä sillä mitään alkua ole. tämä on yksi ajatus joka on tuskastuttanut minua lapsesta asti, kun miten mitään voi olla edes olemassa; kaikkein loogisintahan olisi ettei mitään olisi olemassa? mutta tämähän on vain minun logiikan kannalta oikea vastaus, sillä minä koostun siitä jostakin, sen sijaan että olisin ei mitään. tästä vedän semmoisen johtopäätöksen että olemassaolo on vain toinen puoli epäolemassaolosta. eli on kaksi puolta joiden epätasapaino luo näkyvän maailman. mutta mistä se epätasapaino alunperin alkoi, sepäs jännä kysymys. luulen että kaikkeus loi täydellisen symmetrian alunperin, josta sitten myöhemmin kehittyi toisia todellisuuksia joissa oli mahdollista epäsymmetrian syntymiseen, esim meidän maailma. tämä symmetria taas jatkuu äärettömiin erilaisilla kuvioilla jotka taas luovat erilaisia maailmoja, tämän on pakko olla totta sillä muuten elämää ei voisi olla olemassa jos ei olisi loputtomia mahdollisuuksia; miten universumi voi mukamas synnyttää "vahingossa" juuri meidän elämää ylläpitävän maailman vain kerran. jos se toimii yhden kerran, sen pitää toimia useamminkin, äärettömyydessä kaikki tulee mahdolliseksi. eli luulen että on ali-universumeja joissa on taas ali-universumeja jne jotka luovat entistä monimutkaisempia järjestelmiä, ja jossain vaiheessa monimutkaisuus yltää sille tasolle että esim elämä on mahdollista. voisi ehkä ajatella tätä monimutkaisuutta sillä tavalla että ympyrän keskellä on yksinkertaisin todellisuus eli yksi bitti, ja ulkopuolella kokoajan monimutkaisempia systeemejä, ja me olemme keskustan ja "reunojen" välimaastossa jossain. voisi ajatella jonkinlaisena fraktaalina tuota, mutta ei ihan.

eli siis uskon että tuo bigbang on vain se syntyhetki jolloin symmetria loi uuden ali-universumin joka alkoi taas kasvamaan ja jatkuu kasvamistaan loputtomiin. se on toisaalta mielenkiintoista että miksi olemme tässä ja nyt jo näin aikaisin kuin 15miljardia vuotta? ehkä sattumaa, ehkä ei. ei voi tietää.

tuosta voinemme vetää toisen johtopäätöksen että kun maailmamme siis laajenee loputtomiin, me olemme tuhoontuomittuja lajina, sillä emme pääse pakoon hajoavasta galaksistamme (kaikella aineella on puoliintumisaika), ellemme jotenkin opi luomaan uutta ainetta ja kierrättämään sitä, mutta siltikin sitä aina katoaa avaruuteen säteilynä ja loppujen lopuksi olemme keskellä ei-mitään. masentavaa ehkä, mutta ei sille mitään voi. olemme vähän kuin loukussa tietokoneen kovalevyllä joka tuhoutuu bitti kerralla mitä enemmän sitä luetaan

Foorumin salainen sääntö #1: Pienellä alkukirjaimella kirjoitetut aiheet lukitaan.
Foorumin salainen sääntö #2: Älä kerro kenellekään säännöstä #1 tai tulee bannit!

Mouho
Seuraa 
Viestejä2673
Ronron
Ootteko koskaan miettineet mitä oli alkuräjähdystä ennen? Jos olette niitä jotka miettii että "ei mitään", niin oletteko miettineet että jos ei ollut mitään sitä ennen, edes aikaa, niin miksi se tapahtui sitten juuri silloin kun se tapahtui, eli jotain 15 miljardia vuotta sitten.. tai siis että miksei kaikki olevaisuus olisi jo mennyt ohi aikoja sitten, että miksi me ollaan nyt juuri tässä, elämässä tätä, tässä kohtaa, että kun jos ei ollut aikaa BB:tä ennen, niin luulisi sen olevan tapahtunut "heti", eli... öö.. no ainakin jo kauan sitten.. tai oikeastaan äärettömän kauan sitten.. tuleeko mitään mietteitä tästä? Ollaanko me ehkä jossain ikuisessa loopissa joka käy kehää ympäri uudestaan ja uudestaan.. maailmankaikkeus supistuu lopulta kasaan ja posahtaa uudelleen.. kaikki tapahtuu uudestaan ja uudestaan.. Minua askarruttaa tuo että jos tämä olisi vain yksittäinen tapahtuma tämä maailmankaikkeus aikoineen päivineen, niin miksi sitä ollaan edelleen tässä.. 15 miljardia vuotta sitten se alkoi. Tarkoittaisiko se sitä että kaikki alkoi 15 miljardia vuotta sitten? Siis KAIKKI? Miten ylipäätänsä voi olemattomuuteen ilmestyä jotakin, varsinkin jotain räjähtävää? Miksei kaikki ole jo ohi mikäli bigbang ei odottanut missään mitään vaan tapahtui "heti" koska aikaa ei edes ollut ennen sitä? Vaikea kuvitella että 15 miljardia vuotta on maksimi mitä voi olla mitään. Mitä sitä ennen oli? Ei mitään? Ei voi tietää? Ei tyydytä. Ketä tyydyttää?Miksei se olisi tapahtunut juuri silloin kuin tapahtui?

Se muuten ei ollut mikään räjähdys. On mahdotonta sanoa mitä oli sitä ennen, koska ei ollut aikaa...kysymys on absurdi.

...kaikki tapahtuu uudestaan ja uudestaan...Näin saattaa olla.

Ai niin, yksi juttu vielä.... ikuisuus on aina olemassa

*Enää et ole Se, mikä alkoi lukea tätä virkettä.
.....................enkä minäkään ole oikeasti Mouho.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Reiska
Seuraa 
Viestejä6528
Ronron
15 miljardia vuotta sitten se alkoi. Tarkoittaisiko se sitä että kaikki alkoi 15 miljardia vuotta sitten? Siis KAIKKI? Miten ylipäätänsä voi olemattomuuteen ilmestyä jotakin, varsinkin jotain räjähtävää?Virtuaalihiukkaset on kans melko jänniä. Ne syntyy pareina, elää hetken ja törmää toisiinsa kumoten toisensa. Eli ne tulee ns. tyhjästä, elää hetken ja tuhoutuu.

Per se

planetisti
Seuraa 
Viestejä463
Ronron
Ootteko koskaan miettineet mitä oli alkuräjähdystä ennen?En ole käynyt läpi kaikkea sitä matematiikkaa, mistä ilmenee käsitteen "alkuräjähdys" olemassaolo. Se on vain suuri sana, joka kuvailee jotain, mitä ymmärtänemme tulevaisuudessa paremmin. Minulle asian pohtiminen on semanttista leikkiä.

Mites Penrosen teoria syklisestä maailmankaikkeudesta? Kyllähän senkin jollain tavalla ymmärtää, vaikka totuus onkin asiaan liittyvässä matematiikassa.

Enemmän kaavoja, vähemmän sanoja, se on mottoni tässä asiassa.

Alkuräjähdys - sekä sitä tietenkin sivuava ja eri kanteilta tarkasteleva ontologia - ovat yksi niistä "back to basics" -asiosta, jotka muistuttavat oman katsomukseni perusstruktuureista. Sillä on hankala uskoa, että alkuräjähdys ja siitä seurannut evoluutioketju on pelkkää sattuman varaista kausaliteettia. Myös, että älykkyys (sekä varsinkin tietoisuus) on kehittänyt pelkän ruuan perässä säntäilyn ja hengissä selviytymisen sivutuotteena. Tiivistäisin tieteen merkitysen tässä yhteydessä itselleni näin, että: tiede pystyy selittämään tarkasti miten, mutta ei miksi.

Mouho
Seuraa 
Viestejä2673
Adolphe
Alkuräjähdys - sekä sitä tietenkin sivuava ja eri kanteilta tarkasteleva ontologia - ovat yksi niistä "back to basics" -asiosta, jotka muistuttavat oman katsomukseni perusstruktuureista. Sillä on hankala uskoa, että alkuräjähdys ja siitä seurannut evoluutioketju on pelkkää sattuman varaista kausaliteettia. Myös, että älykkyys (sekä varsinkin tietoisuus) on kehittänyt pelkän ruuan perässä säntäilyn ja hengissä selviytymisen sivutuotteena. Tiivistäisin tieteen merkitysen tässä yhteydessä itselleni näin, että: tiede pystyy selittämään tarkasti miten, mutta ei miksi.Tiede ei edes pyri vastaamaan kysymykseen "miksi?", vaan nimenomaan "miten?" Tiede ei todellakaan pysty vielä "selittämään tarkasti" että "MITEN?".

Saattaa jopa olla, että kysymys "miksi?" on täysin irrelevantti ja absurdi.

*Enää et ole Se, mikä alkoi lukea tätä virkettä.
.....................enkä minäkään ole oikeasti Mouho.

Mouho
Tiede ei edes pyri vastaamaan kysymykseen "miksi?", vaan nimenomaan "miten?" Tiede ei todellakaan pysty vielä "selittämään tarkasti" että "MITEN?".Taisin tosiaan vähän turhan kryptisesti & varovaisesti selostaa itseäni (yritän olla mahdollisimman paljon tuputtamasta omia näkemyksiäni muille). Näissä ja varsinkin näissä asiossa (=uskonto -> ontologia) näyttäisi olevan paljon semanttisia ongelmia, mitä olen palstaa pikaisesti tiiraillessa, empirian keinoin saanut todeta.

Yritän tarkoittaa sitä, että vaikka kuinka tarkasti tiede pystyisi selittämään mekanismin toimintatavat (tässä kontekstissa alkuräjähdys), niin tiede ei varmaankaan pystyisi selittämään miksi alkuräjähdys tapahtui, eikä varmaan ole tarkoituskaan, kuten mainitsit. Sen sijaan uskonto voisi antaa ainakin itselleni vastauksen -> tiede ja hengellisyys voisi toimia rakentavassa vuorovaikutuksessa.

Uskon, että maailmankaikkeuden synnyn ymmärtäminen on ihmisen ymmärryskyvyn ulkopuolella vielä hyvin pitkään, ellei jopa aina.

Aluksi ajattelin, että maailmankaikkeuden salat voitaisiin ratkaista viimeistään kun pystyisimme luomaan oman maailmankaikkeuden. Tosi asiassa näin ei kuitenkaan ole.

Ajatellaan maailmankaikkeutta pallona, jonka sisällä olemme. Vaikka voisimme luoda pallon sisälle pienemmän pallon, jota voisimme tarkastella ulkopuolelta, olisi siihen vaikuttavat voimat kuitenkin omasta maailmankaikkeudestamme. Vastaisimme vain, miten ja minkälainen maailmankaikkeus olisi meidän maailmankaikkeuden sisällämme. Toki voisimme päätellä, että meidän maailmankaikkeutemme voisi olla toisen vastaavan maailmankaikkeuden sisällä.

Oma tuntemukseni asiaa kohtaan on kuitenkin aikalailla vajaavainen, joten nämä ovat vain omia mielipiteitäni ja kuvitelmia, jotka saa mielellään kumota

Astronomy
Seuraa 
Viestejä3976

Joskus tehtiin biisi nimeltä "Tule apuun, Anja". Tai jotain sinnepäin. Nyt pitää huutaa apuun nimimerkki Goswell koska tämä aihe vaatii hänen minunmielestänoin -teorian.
Tule apuun Goswell!!

"The universe is a big place, perhaps the biggest".
"Those of you who believe in telekinetics, raise my hand".
Kurt Vonnegut
"Voihan fusk." Minä

Astronomy
Seuraa 
Viestejä3976
Adolphe
Alkuräjähdys - sekä sitä tietenkin sivuava ja eri kanteilta tarkasteleva ontologia - ovat yksi niistä "back to basics" -asiosta, jotka muistuttavat oman katsomukseni perusstruktuureista. Sillä on hankala uskoa, että alkuräjähdys ja siitä seurannut evoluutioketju on pelkkää sattuman varaista kausaliteettia. Myös, että älykkyys (sekä varsinkin tietoisuus) on kehittänyt pelkän ruuan perässä säntäilyn ja hengissä selviytymisen sivutuotteena. Tiivistäisin tieteen merkitysen tässä yhteydessä itselleni näin, että: tiede pystyy selittämään tarkasti miten, mutta ei miksi.

Hah!! Säkin olet löytänyt puppulausegeneraatorin, hienoa!

"The universe is a big place, perhaps the biggest".
"Those of you who believe in telekinetics, raise my hand".
Kurt Vonnegut
"Voihan fusk." Minä

jos ajattelet ettei kuolemasi jälkeen ole mitään, niin sillä hetkellä kun viimeinen ihminen kuolee, kaikki käy turhaksi. kaikki on ollut turhaa. sama kun nirhaat ittesi saman tien.
vaikka en ole uskonnollinen tyyppi, USKON että kuoleman jälkeen jokainen elollinen kokee suuren yllätyksen.

Mouho
Seuraa 
Viestejä2673
Goswell
Astronomy
Tule apuun Goswell!!Minä tulen, Hiukan myöhemmin.
Kypsytelkää nyt tovi.


Hyvää kannattaa odottaa.

*Enää et ole Se, mikä alkoi lukea tätä virkettä.
.....................enkä minäkään ole oikeasti Mouho.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä70500
Goswell
Astronomy
Tule apuun Goswell!!Minä tulen, Hiukan myöhemmin.
Kypsytelkää nyt tovi.Goswell ei ole kohteliasta antaa kahvin jäähtyä poydässä ja pullan kuivua

Toki jos saunan löylyt on makoisimmillaan niin odotamme.

jogger
Seuraa 
Viestejä2936
ToniTammi
Ajatellaan maailmankaikkeutta pallona, jonka sisällä olemme. Vaikka voisimme luoda pallon sisälle pienemmän pallon, jota voisimme tarkastella ulkopuolelta, olisi siihen vaikuttavat voimat kuitenkin omasta maailmankaikkeudestamme. Vastaisimme vain, miten ja minkälainen maailmankaikkeus olisi meidän maailmankaikkeuden sisällämme. Toki voisimme päätellä, että meidän maailmankaikkeutemme voisi olla toisen vastaavan maailmankaikkeuden sisällä.

Entä jos kehittää supertietokoneen joka simuloi maailmankaikkeutta? Siihen ei vaikuttaisi mikään muu kuin se mitä sille määrittelet

thedude
vaikka en ole uskonnollinen tyyppi, USKON että kuoleman jälkeen jokainen elollinen kokee suuren yllätyksen.

Jos kerran jokainen kokee jonkin suuren yllätyksen; ehkä se yllätys sinulle on ettei mitään tapahtunutkaan xD, ja ne jotka eivät uskoneet, pääsevät taivaaseen! Hieno logiikka muutes. Alanpas heti epäuskovaiseksi! Damn. En ole koskaan ajatellut asiaa tältä kannalta

Foorumin salainen sääntö #1: Pienellä alkukirjaimella kirjoitetut aiheet lukitaan.
Foorumin salainen sääntö #2: Älä kerro kenellekään säännöstä #1 tai tulee bannit!

Goswell
Seuraa 
Viestejä18367

Anteeksi.

Positiivista ajattelua, kylmä kahvi kaunistaa ja köyhätritarit on hyviä.

Niin mitä oli ennen alkuräjähdystä. Kaikille lienee selvää, että tyhjästä ei nyhjäistä, ilman aikaa ei tapahdu mitään. Kuitenkin väittävät ihan pokerina että kakki syntyi tyhjästä.
Eihän tuo toimi, ei sitten alkuunkaan, sitä kuitenkin kaupataan kaiken aluksi. Ihmettelen kummastelen.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kaikkeus on hyvin hyvin yksinkertainen toiminnoiltaan, täysin looginen tapahtuma on alku.
Tai niin no, eihän se alku ole kuin paikallisesti. Jussi pussin sanoin, alku on loppu ja loppu on alku, tai jotakin sinnepäin.

Kuten niin monesti olen todennut, kaikkeus on ikuinen, energia on ikuista.
Välkyimmät jo huomasi kupletin juonen, sitä sama aina vaan, uudestaan ja uudestaan, kuitenkin erilailla aina ja eripaikassa. Mustatähti on edelleen koko homman tähtipeluri, ilman niitä homma ei toimisi.
Alkupaukussa syntyi vetyä pääasiassa, siitä syntyi aurinkoja, jotka muokkasivat kaikki raskaammat aineet joita on,. Räjähdyksissään tähdet paiskasivat aineet ympärilleen, siitä syntyi planeetat, ja pienenmmät kikkareet, sinä ja minä, kaikki mitä ympärilläsi näet on joskus ollut auringossa, näin sanotaan.

No, Goswell menee sinne minne muut ei mene, tekee mitä muut ei tee, ratkaisee tämän pienen ongelman pois kuleksimasta. Sinä ja minä ja kaikki mitä näet ympärilläsi on joskus ollut myös mustassatähdessä. Niin juuri mustassa-aukossa, singulariteetissä, siinä lopullisuuta uhkuvassa hornanpadassa.
Ilman sitä mustan kautta koukkaamista nimittäin ei ikuisuus toimi. Materia kuluu tässä ympärillämme olevassa kierrossa, hajoaa energiaksi, poltaa fuusioissa kehitysmahdollisuutensa.
Loppuu se koohottaminen ennen pitkää. Mutta paiskataan tavarat mustaan, odotellaan keitoksen kypsymistä, kriittinenpiste, "alkuräjähdys", uusi alku, mutta siis vain paikallisesti.

Kaikkeus on nimittäin hirmu iso, isompi kuin, no, ihan on tolkuton kooltaan, ääretön jopa.
Se mitä me näemme ympärillämme on kuin hyttysen pieru äärettömyydessä, ja se on vähän se.
Kaikkeudessa tapahtuu mieletön määrä alkuräjähdyksiä ja niitä tapahtuu paraikaa.
Äärettömässä on kuitenkin tilaa siihen malliin, että niiden havainnoiti on mahdotonta kun tuo informaatio liikkuu niin mielettömän hitaasti ja lisäksi tuppaa hajaantumaan tehokkaasti.

Jossakin on energiaa paljon, siellä käy sellainen jytinä kuin Tali-Ihantalassa 44.
Jossakin on vähän energiaa, siellä paukkuu kuin Suomen rintamalla Viipurinmenetyksen aikoihin, siis Viipurinrintamalla, kun joku ammusvarikon esimies ei antanut ammuksia kun ei ollut papereita hakijoilla.
Se mistä me katselemme kaikkeutta on luonnollisesti tälläinen rauhallisempi sopukka äärettömyydessä, jokainen ymmärtää että elämän kehitys vaatii aikaa, riivatunmoinen rytke ei anna elämänkehitykselle aikaa.

Riivatunmoisesta rytkeestä päästään hajaannukseen, materia nimittäin tuppaa hajaantumaan tehokkaasti pois ihan luonnostaa tuollaisesta paikasta, räjähdyksiä räjähdyksien perään, ja vastaavasti meteria tuppaa viipyilemään paikoissa jossa sitä materiaa ei ole tungokseksi asti. Tuokin pelaa siis ihan luonnostaa.
Kaikki ei voi kertyä yhteen pisteeseen, lukuisat "alkupaukut" roiskii roippeet "nopeasti" pitkin kosmosta.

Hajaantuu tämäkin "alkupaukku", jopa kiihtyvästi väittävät. No kuvitelkaa muita materiakokkareita tuonne kauas, kenties pelkästään mustia tähtiä, siis siellä missä meidän "alkupaukku" ei vielä vaikuta. Ne ovat olleet siellä jo ennen kun täällä mustatähti laukesi, niillä on gravitaatio, se vetää, on ollut aikaa vaikuttaa kauas, vaikka voimaa on vain vähän, mutta on kuitenkin.

Nimittäin on vallan hassua ajatella että tämä meidän pikkuruinen poksahdus olisi kaiken alku, suuruudenhullua höpötystä. Olihan se toki alku meille ja "meidän kaikkeudelle", mutta pieniä on silakat Joulukalaksi.

Jatkossa seuraa seuraavaa. Galaksien tähtöset pitkässä juoksussa sammuupi pois, mustat mässäilee ne kitusiinsa, käsittelevät käytetyn aineen uudeksi siinä samalla ja odottelevat jatkoa. Niillä nimittäin on aikaa odotella, kaikki kelpaa kitusiin, niin virtuaalihiukkaset, siis hiukkaset joita ei muuten voi havaita, samalla suurinosa kaikesta. Energiasta ei ole mustillatähdillä puutetta vaikka mitään ei ympärillä näkyisi. Ja mitään ei karkaa, gravitaatiota lukuunottamatta toki. Kun "luoja" oli viksu, jätti gravitaation, muuten ei mustat löydä toisiaan eikä muutakaan syötävää tehokkaasti eikä kasva. Jos ei kasva, kriittinenpiste jää haaveksi.

kaikkeus siis laajenee, kenties loputtomiin, ei hätää aina löytyy, ennemmin tai myöhemmin, joku mustatähti matkanvarrelta. Nimittäin kosmos on ajatellut kaiken, jos joudut tilaan jossa ei ole juuri mitään, hiivut säästöliekille, "aika" matelee sisäisesti, on aikaa odotella jotakin vastaan tulevaa, siis jos et ole mustatähti.

Siis tätähän voisi jatkaa, mutta etusormi on pipi ja kirjaimet näppiksellä sitäkautta ihan muualla kuin pitäisi, siis kun keskarilla tekstiä vääntää, ei jaksa virheitä korjata enään. (joku siellä jo kuiskasi, luojan kiitos).

Mutta eiköhän tuossa tullut nyt homma selväksi.

Minun mielestä noin.

thedude
jos ajattelet ettei kuolemasi jälkeen ole mitään, niin sillä hetkellä kun viimeinen ihminen kuolee, kaikki käy turhaksi. kaikki on ollut turhaa. sama kun nirhaat ittesi saman tien.
vaikka en ole uskonnollinen tyyppi, USKON että kuoleman jälkeen jokainen elollinen kokee suuren yllätyksen.


Ehkä kun kuolet niin synnyt "samalla" hetkellä jossain muualla, aikaa on saattanut vierähtää vaikka satoja miljoonia vuosia mutta sinusta tuntuu että aikaa ei ole kulunut ollenkaan. Et vain muista entistä elämääsi. Atomit ovat järjestäytyneet sattumoisin samallalailla kuin entisessä elämässäsi ja sinun tietoisuutesi pulpahtaa taas "pintaan".

Aikanaan kysyessäni asiaa, sanottiin, ettei tieteen tehtävä ole vastata kysymykseen " MIKSI ?"
Tiede pesi kätensä hienosti.
Tiedehän ei voi vastata kysymyksiin, jota se ei tiedä ja tunnustaa omaa epätäydellisyyttään.
Tiedettä oli myös esim. 700 vuotta sitten, kun maapallon "tiedettin" olevan pannukakku.
Toivottavasti nykytiede antaa enemmän tilaa tulevaisuudessa tapahtuville mahdollisuuksille, eikä tee itsestään "lopullista", mikä tuntuu nykyään olevan usein "tieteen" ajatus, että mitä ei ole todistettu ei voi olla.

vaikka en ole uskonnollinen tyyppi, USKON että kuoleman jälkeen jokainen elollinen kokee suuren yllätyksen.Kyllä, jotenkin noin se menee.

Ei ole alkua ei loppua, kaikki on nyt ja nyt sisältää "alun ja lopun". Kysymys ikään kuin kuuluu, kuinka voi arjessa elää todeksi sen ettei kuolemaa ole.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä70500
Starman
Aikanaan kysyessäni asiaa, sanottiin, ettei tieteen tehtävä ole vastata kysymykseen " MIKSI ?"
Tiede pesi kätensä hienosti.
Tiedehän ei voi vastata kysymyksiin, jota se ei tiedä ja tunnustaa omaa epätäydellisyyttään.
Tiedettä oli myös esim. 700 vuotta sitten, kun maapallon "tiedettin" olevan pannukakku.
Toivottavasti nykytiede antaa enemmän tilaa tulevaisuudessa tapahtuville mahdollisuuksille, eikä tee itsestään "lopullista", mikä tuntuu nykyään olevan usein "tieteen" ajatus, että mitä ei ole todistettu ei voi olla.Olisiko se tässä se ydinongelma tiedon suhteen?

Se mitä ei tiedetä ei ole tiedossa
Jussipussi

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat