Seuraa 
Viestejä451

Jatkuvan tasa-arvoistumisen myötä on ero miesten ja naisten roolien välillä supistunut jatkuvasti. Kuitenkin miesten ja naisten seksuaaliset roolit ovat säilyneet melko perinteisinä, etenkin siinä, että miesten katsotaan olevan aktiivisia ja naisten passiivisia, ja miesten odotetaan hakevan ja etsivän mahdollisuuksia seksiin, kun taas naisten oletetaan olevan torjuvia ja pitävän siveydestä kiinni, ja naisten odotetaan pidättäytyvän ainakin tilapäisistä seksisuhteista.

Mutta onko muutos nyt tapahtumassa ja naisista tulossa yhtä vapaamielisiä ja yhtä aktiivisia seksin suhteen, kuin miehistä? Tässä Youtube-videossa Mayry-showssa itsepäinen 15-vuotias tyttö kapinoi äitiään vastaan ja kertoo harjoittaneensa seksiä 300 kertaa 15 eri miehen kanssa. Lisäksi hän haluaa lapsen, tai jopa kolme lasta. Videossa on mielenkiintoinen myös yleisön reaktio tyttöön, joka on suorastaan vihamielinen. Yleisö edustaa perinteistä naisen ja miehen roolimalliajattelua.

http://youtu.be/WWi3jGyyfRY
Mayry-showssa on ollut muitakin vastaavanlaisia kapinoivia teinityttöjä.

http://en.wikipedia.org/wiki/Maury_%28TV_series%29

Onko kohta Suomi ja USA täynnä näitä uusia peppipitkätossuja tai lisbethsalandereita, jotka murtavat perinteiset seksuaalisuuden säännöt?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Kit
Seuraa 
Viestejä136

Kyllä nykyajan pari-kolmekymppiset naiset ainakin ovat ainakin parisuhteensa seksiosastolla ihan yhtä aktiivisia kuin miehetkin. Minua hämmästyttää lähinnä se, että on edelleen ihmisiä, jotka kuvittelevat naisten olevan mieluummin ns.lahnoja. Nykyään on jo niin paljon faktatietoakin seksistä ja itserakastelusta (mainio termi), että naisetkin tuntevat kehonsa jo nuorena paljon paremmin kuin ennen eivätkä häpeä seksuaalisuuttaan.

Yhden yön juttuihin naiset suhtautuvat mielestäni ryhmänä edelleen miehiä negatiivisemmin, mutta omassa suhteessa irrotellaan kyllä niin paljon kuin mieli tekee. Tämän vuoksi muutama vuosi sitten alettiinkin jo puhua miesten haluttomuudesta parisuhteessa.

iMuke
Seuraa 
Viestejä1400

Minun kokemukseni mukaan ainakaan omassa ikäluokassani (nelikymppinen) noita perinteisiä rooleja ei ole ollut olemassa enää pitkiin aikoihin. Ehkäpä jossain maaseudulla asia voi olla vielä toisinkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Neonomide
Seuraa 
Viestejä14249
Kit
Yhden yön juttuihin naiset suhtautuvat mielestäni ryhmänä edelleen miehiä negatiivisemmin,

Tästä on etenkin viime aikoina ollut stereotyypeille vastakkaisia tutkimuksia. Syistä en ole nähnyt ihmeempää keskustelua (koska ne haastavat stereotypioita?)

Kit
mutta omassa suhteessa irrotellaan kyllä niin paljon kuin mieli tekee. Tämän vuoksi muutama vuosi sitten alettiinkin jo puhua miesten haluttomuudesta parisuhteessa.

Nii vai olisiko sittenkin kyse naisten suurista yksilöllisistä eroista, jotka sitten näkyvät seksuaalikäyttäytymisen epäsuhdassa kumppaneihinsa nähden? Naisillahan vaihtelu on miehiä suurempaa, lähes kaikilla seksuaalisuuden osa-alueilla. Samoin on reagointiherkkyys ympäristön ja yhteiskunnan muutoksiin (mihin taas on selkeitä sosiaalisiakin selittäjiä).

Sitten se pakollinen kysymys, että mitä seksillä tarkoitetaan? Naiset määrittelevät seksiä kuvaillessaan mukaan enemmän läheisyyttä ja hellyyttä, miehet taas laskevat useammin nimenomaan yhdyntöjä.

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

Toope
Seuraa 
Viestejä29584

Monilla moderniin feministisyyteen taipuvilla on kai edelleen jokin tarve esittää naisia jollain tavalla sorrettuina, maskuliisinen yhteiskunnan taholta (heh). Mutta eihän yhteiskunta ole rajoittanut naisen seksuaalisuutta pitkiin aikoihin sen enempää kuin miestenkään. Kyse on vain omasta valinnasta. Ole mikä olet, useimmat ihmiset voivat aivan hyvin elää sen kanssa.

Feminismi, kuten seksuaalivähemmistötkin, turvautuvat marttyyriuteen, siitähän ne elävät. Ne ylläpitävät myyttiä muiden sorrosta, koska sillä ne erottautuvat muista. Tosin useimpia ihmisiä ei juuri kiinnosta seksuaali- tai tasa-arvoseikat muuten, kuin omassa parisuhteessaan.

Ehkä se voisi olla ihan henkilökohtainenkin asia...

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

Kuuminta hottia

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat