Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Amppareitten TV opas kertoo:

Kino Klassikko: Joka tuuleen kylvää

YLE Teema Sunnuntai 4.12. klo 18:00

(Inherit the Wind, USA 1960) Kuuluisaan Daytonin "apinaoikeudenkäyntiin" perustuva klassikko, jossa evoluutioteoria joutuu lakimiesten punnittavaksi. O: Stanley Kramer. N: Spencer Tracy, Gene Kelly, Fredric March. MV
Kesto: 125 minuuttia

Kommentit (11)

Ohjelmavinkit voisi olla sopivampi otsikko?
Tv 1 tänään 12.35 Prisma: Avaruuden rajaa etsimässä.

Uusien kaukoputkien käyttöönotto on tuonut avaruuden tutkimukseen erikoisen juonenkäänteen. Suurin osa havaittavasta maailmankaikkeudesta on näet pimeää ainetta, miten havaintoa on tulkittu?

Astronomy
Seuraa 
Viestejä3976
Liittynyt12.6.2007

Muistelen hämärästi nähneeni tämän elokuvan, mutta meinaan laittaa sen talteen koska aihe on vielä tänäkin päivänä varsin "mielenkiintoinen"...

"The universe is a big place, perhaps the biggest".
"Those of you who believe in telekinetics, raise my hand".
Kurt Vonnegut
"Voihan fusk." Minä

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615
Liittynyt18.10.2007

Samaan asiaan liittyen: Videoluento "From Dayton to Dover":

http://www.youtube.com/watch?v=W58-KIuqFR8

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

z
Seuraa 
Viestejä2918
Liittynyt8.9.2011
spin0
Edelleen valitettavan relevantti elokuva asetelmasta tiede vs. denialismi. Samaa näkee täälläkin mm. "Geologia, maa, meri ja ilma" ja "Evoluutio ja fossiilit"-osastoilla. Onneksi evoluutio-osastolla moderoidusti.Dwight D. Eisenhower
Today, the solitary inventor, tinkering in his shop, has been overshadowed by task forces of scientists in laboratories and testing fields. In the same fashion, the free university, historically the fountainhead of free ideas and scientific discovery, has experienced a revolution in the conduct of research. Partly because of the huge costs involved, a government contract becomes virtually a substitute for intellectual curiosity. For every old blackboard there are now hundreds of new electronic computers. The prospect of domination of the nation's scholars by Federal employment, project allocations, and the power of money is ever present — and is gravely to be regarded.
Yet, in holding scientific research and discovery in respect, as we should, we must also be alert to the equal and opposite danger that public policy could itself become the captive of a scientific-technological elite.

zz

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337
Liittynyt29.3.2005

Oli hyvä ja edelleen ajankohtainen. Katsoessa tuo tuntui paljon lyhyemmältä, kuin olikaan. Minulla ainakin jäi olo, että todellisuudessa oikeudenkäynnissä oli paljon enemmänkin asiaa, kuin elokuvaan mahtui.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081
Liittynyt7.3.2006

Hieman jäi kaihertamaan "hyvän" asianajajan loppuhihhulismi. Mutta oikeusistuimen tapa käsitellä asiaa kiihkovaisesti asiatodisteet hyläten niihin perehtymättä referoi hyvin raamattuvyöhykkeen ideologian.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337
Liittynyt29.3.2005

Tulin siinä ajatelleeksi, että eihän se loppupeleissä käsitellytkään sitä, onko oikein opettaa jotain aihetta koulussa, vaan sitä että oliko jotain lakia rikottu. Siinä mielessä asiantuntijoiden hylkääminen oli perusteltua, koska heidän todistus ei liity siihen, oliko huonoa lakia rikottu vai ei. Laki itse oli tietenkin niin huono kuin voi olla, mutta eihän se ole tuomarin tehtävä muuttaa voimassaolevaa lakia siinä kesken istunnon.

Olisin kyllä mielelläni seurannut asiantuntijoiden ja syyttäjän väittelyä.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat