Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Sellaista,että onko Benfotiamiini ja alfalipoiini samaa vai mitä niissä on eroa.Tilasin i herbistä alfalipoiiniä 600mg kokeeksi josko saisi apua diabeettiseen neuropatiaan.Pitäisikö jättää benfotiamiini pois.

Kommentit (5)

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14239
Liittynyt23.6.2005

Ei ole sama aine. Alfalipoiinihappo on vesi/rasvaliukoinen antioksidantti ja benfotiamiini B-ryhmän vitamiini.

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

jussipussi
Seuraa 
Viestejä42492
Liittynyt6.12.2009
roiske
Sellaista,että onko Benfotiamiini ja alfalipoiini samaa vai mitä niissä on eroa.Tilasin i herbistä alfalipoiiniä 600mg kokeeksi josko saisi apua diabeettiseen neuropatiaan.Pitäisikö jättää benfotiamiini pois.Kliininen käyttö

Benfotiamiini saattaa olla hyödyllinen ravintolisä henkilöille, joilla on sokeri- ja rasva-aineenvaihdunnan häiriö, insuliiniresistenssi, tyypin 1(?) tai tyypin 2 diabetes, metabolinen oireyhtymä, iskias tai muu ääreishermoston kiputila tai tulehdus. "Ainoa valmiste, joka näyttäisi suun kautta annettuna merkittävästi parantaneen tiamiinivajeesta johtuvaa polyneuropatiaa on benfotiamiini (320 mg/vrk vähintään neljän viikon ajan)", kirjoittavat oululaiset professorit Matti Hillbom ja Juhani Pyhtinen Duodecimissa [2]. Benfotiamiinista saattaa olla hyötyä myös munuaistautien sekä alkoholin ja vanhenemismuutosten ehkäisyssä ja hoidossa.
Japanilaiset lääkärit alkoivat määrätä jo 1950-luvulla benfotiamiinia alkoholin ja iskiaskiputilojen aiheuttamien hermovaurioiden hoitoon. Vitamiini patentoitiin Yhdysvalloissa 1962, mutta valmiste ei herättänyt tutkijoiden enempää kuin suuren yleisönkään kiinnostusta. Patentti vanhentui vuonna 1992, jonka jälkeen benfotiamiinin käyttö alkoi yleistyä Euroopassa, etenkin Saksassa, jossa sitä alettin tutkia ja käyttää etenkin diabeteksen lisähoitossa[3][4],[5][6][7][8]. Vuonna 2002 benfotiamiinia määrättiin Saksassa yli 2,2 miljoonaa päiväannosta. Uuden saksalaisen pilottitutkimuksen mukaan benfotiamiini näyttää vähentävän myös vaikeaa munuaistautia (end-stage renal failure) sairastavien dialyysihoitoa saavien henkilöiden genomisia DNA-vaurioita ja veressä kiertäviä AGE-tuotteita[9].Saksasta benfotiamiinin käyttö levisi Unkariin, jossa sisätautilääkärit tutkivat ja määräävät benfotiamiinia erityisesti diabeettisen neuropatian ehkäisyssä ja hoidossa[10]. Sisätautiopin professori György Jermendy, Unkarin Diabetesliiton sihteeri, on osoittanut että diabeetikoilla on usein tiamiinin puutetta, joka korjaantuu benfotiamiinilla nopeasti[11].

Britanniassa Warwickin yliopiston professori Paul Thornalleyn työryhmä on julkaissut tiamiinista ja benfotiamiinista useita omia tutkimuksia ja katsauksia. Niiden mukaan diabeetikot potevat huomattavaa tiamiinin puutetta, mikä altistaa heidät valtimomuutoksille, ja tiamiini ja benfotiamiini ehkäisevät kokeellista diabeettista nefropatiaa.[12][13][14] [15].
"Diabeetikot voivat jo nyt tehdä jotakin benfotiamiinila liitännäistautien ehkäisemiseksi", sanoi Brownlee Saksan Diabetesliton päivillä 16–17.5.2007. [21] Benfotiamiinia on tutkittu myös New Yorkin Mount Sinai Hospitalissa Renal Treatment Centerin johtajan professori Jaime Uribarrin[22] johdolla. Hän pitää 300 mg:n päiväannosta perusteltuna diabetikkojen jatkuvana lisähoitona.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Benfotiamiini

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Biological sources and degradation

Lipoic acid is found in almost all foods, but slightly more so in kidney, heart, liver, spinach, broccoli, and yeast extract.[16] Naturally occurring lipoic acid is always covalently bound and not immediately available from dietary sources. Additionally, the amount of lipoic acid present is very low. For example: the purification of lipoic acid to determine its structure used an estimated 10 tons of liver residue, which yielded 30 mg of lipoic acid.[17] As a result, all lipoic acid available as a supplement is chemically synthesized.
Pharmacology and medical uses of free lipoic acid

Today, R/S-LA and RLA are widely available as over-the-counter nutritional supplements in the United States in the form of capsules, tablets and aqueous liquids, and have been branded as antioxidants. This label has recently been challenged.[2] In Japan, LA is marketed primarily as a "weight loss" and "energy" supplement. The relationships between supplemental doses and therapeutic doses have not been clearly defined. Humans biosynthesize lipoic acid and it is not a required vitamin, so no Recommended Daily Allowance (RDA) has been established.


http://en.wikipedia.org/wiki/Lipoic_acid

Ero Benfotiamiinin ja "normaalin Tiamiinin välillä on että benfotiamiini on myos rasvaliukoinen, tiamiini on vain vesiliukoinen. eli benfotiamiini on moinipuolisemmin elimistölle käytössä. Käsittääkseni Saksassa ja Japanissa on käytetty benfotiamiinia näiden yllä mainittujen "vaivojen" hoitoon, Suomessakin näytetään seuraavan tätä "trendiä"? Onhan meillä diabetes räjähtänyt käsiin..

Kysy lääkäriltäsi mitä mieltä on tuosta Oulun professorien tutkimuksesta benfotiamiinista ja lisänä alfalipoiinihapon ja L karnitiinin yhdistelmä. Jos ei tiedä pyydä tutustumaan aiheeseen

Tuossa pub medin Lipoic acid + diabetes papereita, niitä voi lueskella jos haluaa lisää tietoa

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?term ... 20diabetes

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?term ... oic%20acid

jussipussi
Seuraa 
Viestejä42492
Liittynyt6.12.2009
roiske
Sellaista,että onko Benfotiamiini ja alfalipoiini samaa vai mitä niissä on eroa.Tilasin i herbistä alfalipoiiniä 600mg kokeeksi josko saisi apua diabeettiseen neuropatiaan.Pitäisikö jättää benfotiamiini pois.
Viitaten alla olevaan pub medistä loytyvään materiaaliin sinuna en jättäisi käyttämättä näitä benfotiamiinin hyotyjä diabeettisessä neuropatiassa.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?term=benfothiamine.

Erittäin mielenkiintoinen on myos antioksidanttivaikutus ja verisuonten sisäseinämän epiteelin suojaaminen/kuntoutuminen.

Taisi olla noin 4v sitten kun kyselin Saksassa pikku apteekista tätä benfotiamiinia, eivät tunnistaneet, mutta sitten loytyi paksusta kirjasta selostus ja tuote. Hieman olivat hämillään kun eivät tienneet mistä puhun.

Käyttäjä2187
Seuraa 
Viestejä7
Liittynyt2.5.2016

Benfotiamiini näyttää olevan  fosforyloitu tiamiini, siis samantapainen kuin animaalisten  kudosten tiamiini.  Vapaata tiamiinia  on taas kasvisperäisissä tiamiinilähteissä.  Imeytymisvaiheessa  fosfolyloituneen muodon täytyy kuitenkin purkautua  ja sitten taas solun sisällä  tiamiini joutuu omien  eri muotojensa sykliin TMP, TDP, TTP, riippuen siitä missä kudoksessa sitä tarvitaan. Aivoissa lähinnä TTP on neuronaalifunktio, muta sen osuus on vain 10% tiamiinin eri fosfaattimuodoista kehossa. .  Sokeriaineenvaihdunnassa taas TDP on koentsyymi.  Niitten (TTP, TDP)  välinen muuttuminen tapahtuu ATP-energian avulla ja entsyymin   Puute on beriberitauti.  Hyvää tiamiinia antaa  liharuoka, samoin  muutakin B-vitamiinisarjaa.  Jos ravinto on proteiiniköyhää ja kovin hiilihydraattista   voi tapahtua entsyymisäätöä  hankalaan suuntaan tai  tiamiinin homeostaasin häiriöön ja se on geenisäätötason muutos. Kaikki organismit tarvitsevat tiamiinia, myös pahanlaatuiset solut.

Diabeteksessa on tärkeintä pitää  verensokeri mahdollisimman optimaalisena, siis  asetettujen tavoitteiden rajoissa.  Diabetesdieetissä  on eduksi  katsoa proteiinin saantinsa   hyväksi: Jos ei voi syödä  kunnolla  proteiinia ( 15-  20 E%)  niin ainakin  hyvän laatuista proteiinia, biologisesti korkea-arvoista. Siinä on sitten karnitiinit ja liponihapot ( rikkiä sisältävä redox- molekyyli) ja muuta rekvisiittaa mikä estää  neuropatiaa. www. fineli.fi antaa  oheita   B1-vitamiinipitoisuuksista ( tiamiini)

Tietty kroonisessa alkoholismissa kun on juonut jalat alta, saa  kävelykyvyn takaisin  Benerva ampulleilla  muutamassa päivässä.  ja jatkohoitona  esim 300 mg Benerva tablettia muutaman viikon.  ruoan kera tietysti. Tuollaiset beriberisuuntaiset  neuropatiat  kyllä korreloivat proteiinin syöntiin siis  liian vähään valkuaiseen ravinnossa.  Diabeettinen neuropatia on laajempialainen kuin vain B1-vitamiinin huono aineenvaihduntaolosuhde.  Varsinainen solun sisäinen  fosforylaatiotapahtuma voi olla insuliinin vajeessa  huonompaa, joten sikäli saattaa olla fosforyloidusta muodosta  apua, jos sitä imeytyy passiivisesti. Mutta silloin on jo insuliinivaje solutasolla, jos  tiamiinin fosforylaatiot eivät toimi.  Sinuna lisäisin tiamiinipitoisten lihalaatujen   käyttöä, sillä niissä on fosforyloitua muotoa. ( Tavu fo tarkoittaa fosfaattia). Lisäksi proteiini antaa aminohappoja  peptidisynteesiin ( insuliinikin on peptidi, jota pitäisi syntetisoitua tarvitaesa nopeasti . Siihen ei mikään vitamiinipilleri paljon vaikuta- proteiinia tarvitaan).

insinjööri
Seuraa 
Viestejä507
Liittynyt20.6.2016

jussipussi kirjoitti:

Taisi olla noin 4v sitten kun kyselin Saksassa pikku apteekista tätä benfotiamiinia, eivät tunnistaneet, mutta sitten loytyi paksusta kirjasta selostus ja tuote. Hieman olivat hämillään kun eivät tienneet mistä puhun.


Muistatko vielä, millä nimellä Saksassa benfotiamiinia myydään?

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat