Seuraa 
Viestejä45973

tämähän on lapsiperheiden riesa yleensä ja kouluilla ja päiväkodeissa tuttu juttu syksyisin.

se on siis ihmisloinen, kuuluu sukkulamatoihin.

mutta mistä se tulee ihmiseen.

netin mukaan kaikki muut sukkulamadot kyllä elää maaperässä myös, PAITSI kihomato.

pakkohan niiden on olla maaperässä kans! mistä ne muuten ihmisen mahaan ja sieltä perberiin menis. jos ei, niin sehän tarkoittaa että niitä on luonnostaan ihmisessä?
hämmentynyt...

  • ylös 6
  • alas 11

Kommentit (9)

EV+
Seuraa 
Viestejä772

Kissat paskoo hiekkalaatikoihin joissa lapset leikkivät. Kihomadon munat säilyvät maaperässä pitkän ajan. Huono käsihygienia ja sormien vieminen suuhun auttavat matojen saamista.

Itseäni ihmetyttää miten ne osaavat juuri yöaikaan tulla käymään perssilmän suulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
luonnonystävä
Seuraa 
Viestejä215
thedude
siis onko kihomato eläinperäinen? vai onko niitä ihan luonnossa maaperässä?

Kihomato on ihmisen oma loinen ja tarttuu ihmisesten välillä joko suoraan tai esim vaatteiden, lasten lelujen tai huonepölyn välityksellä. tartunnan saa kun madon munia päätyy suun kautta suoleen missä niistä kuoriutuu matoja.

Kissa levittää Toksoplasma-loista. ei kihomatoa.

siis

se on ihmisen loinen joka ei elä luonnossa! SIIS

onko kaikki ihmiset kantajia?

näin ei voi olla varmaankaan, ELI mistä nämä jotkut ihmiset ovat saaneet sen??????

thedude
Armitage
pyllynäyttelystäkokemusta? kutittiko?
entäs ne madot, kutittiko ne?Kihomadot kutittaa aina sille päälle sattuessaan. Viimeiseen 30 vuoteen ei ole ollut kokemusta joten aika paha sanoa tähän sen enempää.

gnc
Seuraa 
Viestejä25

Kihomato elää ainoastaan ihmisessä. Joskus kaukana historiassa joku ihminen on varmaan saanut sen jostain muualta ennenkuin se on evolvoitunut kihomadoksi. Se tulee isännän nukkuessa ulos ja munii persvakoon. Munat leviävät pistämällä isäntänsä raapimaan sitä paikkaa. Ne siirtyvät sormien kautta suuhun, kiertotietä myös jonkun muun suuhun, mutta myös jopa vaatteista ilmaan pölähtämällä. Tyypillisesti lasten tauti, yleisyyttä aikuisilla ei ole tutkittu.

Lapsillahan nuo kihomadot leviävät, kun pikkulapset eivät vielä ole oppineet korrektia ja hygienian mukaista käyttäytymistä, jossa käsin ei tiettyjä paikkoja koskaan kosketella - tai ainakin sitten pestään sen jälkeen huolella. En ymmärrä, miksi juuri kihomadot noin pohdituttavat, mutta muut ihmisen taudit tai loisetkaan eivät. Ihan samoilla kaavoillahan muut vain ihmiseltä ihmiselle tarttuvat taudit pysysvät olemassa aina sopivasti uuden isännän löytämällä. ja ovat joskus siihen "ensimmäiseen potilaaseen" jostakin tulleet.

Kuukauden tykätyin

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat