Seuraa 
Viestejä45973

Valehteleminen on ollut aina ja tulee olemaan todella suosittua, jos pelaa oikein voi antaa itsestäsi oikean pyhimyksen mielikuvan itsestäsi, muummoassa poliitiikot ovat tässä oikeita mestareita.

Mutta jos mietitään tarkemmin, ei valehteleminen totuutta tietenkään muuta, ehkä se voi antaa pientä helpotusta jos ei tiedetä totuutta, mutta karu totuushan tulee ainakin suurimmissa asioissa julki... niin kuin kaikkien rakastaman Kreikan kanssa on nyt käynyt.

Valehteletko sinä lainkuuliainen kansalainen muille?
Jos valehtelet, meitä kiinnostaa kuulla parhaat tarinasi.

Sekin on myös mielenkiintoista, miksi valehtelemisen "taito" on säilynyt sukupolvesta toiseen, varmasti niin kauan kuin älyä on riittänyt, onhan siitä hyötyä, onhan elämä yhtä perseen nuolemista päivästä toiseen...

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (47)

For3ver

Jos valehtelet, meitä kiinnostaa kuulla parhaat tarinasi.

En usko.

Valehtelijoiden tarinoita en ainakaan usko.

idiotus
Seuraa 
Viestejä1907

Jonkin verran. Huijaan itseäni, aiheutan hallaa itselleni – aliarvion itseäni ihan varmuuden vuoksi. En oikeastaan voisi elää itseni kanssa, jos hyödyntäisin tätä taitoa.
Aika karua.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Reifengas
Seuraa 
Viestejä4820

Valehtelulle on muitakihn nimiä. Yleensä sitä sanotaan kohteliaisuudeksi ja joskus huomaavaisuudeksi.

Rinnan rikkahat ajavat,
käsityksin köyhät käyvät.

eskimo
Seuraa 
Viestejä1521

.

Saatan joskus luoda vaikutelmia, jotka eivät ole täysin totta.
Eli harhautan, mutta en välttämättä valehtele suoraan.

Ehkä kyseessä on se, etten halua aina paljastaa itseäni.
Jostain syystä.

Juha Myllärinen, Lappeenranta

Kit
Seuraa 
Viestejä136

Totta kai! Varsinkin hieman väritetty totuus on usein niin paljon viihdyttävämpää kuin tylsät realiteetit.

Nuorempana valehtelin paljon enemmän saadakseni elämääni mielenkiintoa, mutta myöhemmin valheellisesta todellisuudesta (oma luonteeni, ihmissuhteiden ideaalit) tulikin se oikea - elämäni lähti kehittymään juuri siihen suuntaan, joksi olin sen alun perin valheellisesti kuvaillut.

Kohteliaisuudet, kuten todettu, ovat usein ainakin hieman oman todellisen mielipiteen vastaisia. Jos joku henkilö, josta pidän, on epävarma vaikkapa ulkonäöstään, esitän varmasti jonkin kohteliaisuuden, vaikken olisikaan täysin sitä mieltä. Kohteliaisuuksilla on sellainen kumma ominaisuus, että ne tuntuvat itsessään kaunistavan vastaanottajaansa mukaisikseen.

"Valehtelen" myös itselleni olevani rohkeampi kuin olen yms. juuri siksi, että voin kehittyä tuota tavoitetta kohti. Onhan tunnettu tosiasia, että valehtelija alkaa jossain vaiheessa itsekin uskoa omiin valheisiinsa.

En näe valehtelemista mitenkään moraalittomana niin kauan, kuin se ei esimerkiksi tuhoa ihmissuhteita, eikä minua erityisemmin loukkaa se tieto, että minullekin varmasti valehdellaan jatkuvasti. Sitä paitsi jotkut valheet ovat niin syvällä ihmisen psyykessä, ettei hän itsekään tiedä valehtelevansa.

Kit
on usein niin paljon viihdyttävämpää kuin tylsät realiteetit.

En näe valehtelemista mitenkään moraalittomana niin kauan, kuin se ei esimerkiksi tuhoa ihmissuhteita, eikä minua erityisemmin loukkaa se tieto, että minullekin varmasti valehdellaan jatkuvasti. Sitä paitsi jotkut valheet ovat niin syvällä ihmisen psyykessä, ettei hän itsekään tiedä valehtelevansa.
Eikö pikemminkin se ole tylsempää, ettei pyritä ilmaisemaan ajatuksiaan totuudellisemmin? Että tavallaan vähän sinnepäin puhe on ajanhaaskuuta, kun vois olla mikä on. Kukaan kun ei ole ihmistä kummempi itsekään.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

Pakkohan se joskus välillä on vähän valehdella, ei elämässä muuten pitkälle pötkisi. Pyrin minimoimaan valehteluni, oikeastaan sellainen päin naamaa tietoinen ja suora valehtelu tuntuu aina pahalta, riippuen valheen laadusta niin jopa niin pahalta etten siihen edes pystyisi. Poliisisedälle saattaisin voida valehdella enempikin, mutta sekin olisi vaikeaa ja tuskallista. En nauti valehtelusta. Joskus vain on pakko. Tai ei välttämättä pakko mutta asioiden sujuvuuden kannalta erittäin kannattavaa.

Koska en pidä valehtelusta, käytän enemmän sitä että jätän sanomatta jotain olennaista tai annan jotenkin ymmärtää ehkä vähän väärin, vaikken varsinaisesti valehtelekaan. Se jostain syystä on helpompaa..

くそっ!

Mikähän olis sellanen pakko? En esim. pidä valehteluna ettei viitsi avautua kaikille tai että ylipäätänsä on päiviä, jolloin ei kiinnosta puhua kuin säistä. Mutta pointtini oli, että on tylsempää - ilman vapaata itseilmaisua. Jo lapsena tuli ihmeteltyä, kuinka paljon ihmiset jaksavatkaan puhua, kertomatta oikeastaan mitään. Sellasta oli kuolettavan tylsää kuunnella.

Maalma olisi aika mielenkiintoinen, jos kaikki puhuisivat aina totta. Oikeat mielipiteet täräytettäisiin päin naamaa, kysyttäessä kerrottaisiin kaikki rikokset ja perversiot. Saattaisi mielikuva tutuista muuttua aika rankasti.

Vierailija
For3ver

Mutta jos mietitään tarkemmin, ei valehteleminen totuutta tietenkään muuta, ehkä se voi antaa pientä helpotusta jos ei tiedetä totuutta, mutta karu totuushan tulee ainakin suurimmissa asioissa julki....Aika harva asia on absoluuttisesti totta, omien uskomuksien pitäminen totuutena vasta valheellista onkin.

Omia uskomuksia juuri pitää totuutena - todellisuutena, sitä vain ei välttämättä huomaa. Vaikka perustelisi millä tahansa tutkimuksilla ja enemmistön mielipiteillä omia ajatuksiaan, ovat ne silti omia aivoituksia. Ja kuka voi rehellisesti sanoa toisen valehtelevan, eikö pikemminkin niin, että sellaisessa on kyse luulemisesta tai tuntemisesta.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Miksi se olisi valehtelemista jos tuttava esittelee uutta kretonkiaan ja kysyy että miltä näytän ja vastaa hänelle että näyttää ihan hyvältä, mutta ei kerro että ajatuksissa vilahtaa mekkos on ok mutta naamas on kuin petolinnun perse...?

Sitä informaatiota mitä ei haluta, kaivata tai kysytä ei pidä ääneen lörpöttelemän. Haluaisin mielelläni tämän sisäistää itsekin, mutta syntymävikaisena asiassa on ollut ongelmia.

Ei se minustakaan ole valehtelua. Mutta kenen totuus se on jos kaikki mielleyhtymänsä menee ja ilmaisee. Vilahtavat ajatukset eivät välttämättä ole totta muille (ainakaan sillä hetkellä, ehkä kun ikää karttuu tarpeeksi, niin kyllä monet kurttuiset vanhukset ovat kuvailtavissa petolinnun persuksinakin).

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
qaz
Ei se minustakaan ole valehtelua. Mutta kenen totuus se on jos kaikki mielleyhtymänsä menee ja ilmaisee. Vilahtavat ajatukset eivät välttämättä ole totta muille (ainakaan sillä hetkellä, ehkä kun ikää karttuu tarpeeksi, niin kyllä monet kurttuiset vanhukset ovat kuvailtavissa petolinnun persuksinakin).Eivätkä ne vilahtavat ajatukset ole erityisellä tavalla totta välttämättä ajattelijalle itselleenkään. Pakko-oireiluun taipuvaiset ihmiset saavat päähänsä häiritseviä ajatuksia joiden ajatteleminen tuottaa heille tuskaa, eikä skitsofrenikollakaan ole erityisen leppoisaa jos alkaa kuulumaan ääniä päässä jotka arvostelevat jotakuta (yleensä ajattelijaa itseään) tai käskevät mennä ja teurastaa ihmisiä veriseen läjään.

Sinänsä ei ole mitään ihmeellistä siinä että aivot voivat kääntyä aivojen omistajaa itseään vastaan, koska muukin keho voi niin tehdä (allergiat, syövät jne.)

Rousseau
Miksi se olisi valehtelemista jos tuttava esittelee uutta kretonkiaan ja kysyy että miltä näytän ja vastaa hänelle että näyttää ihan hyvältä, mutta ei kerro että ajatuksissa vilahtaa mekkos on ok mutta naamas on kuin petolinnun perse...?

Sitä informaatiota mitä ei haluta, kaivata tai kysytä ei pidä ääneen lörpöttelemän. Haluaisin mielelläni tämän sisäistää itsekin, mutta syntymävikaisena asiassa on ollut ongelmia.
Jopas sanotaan, että se mikä näyttää omasta mielestä totuudelta, voi jonkun toisen mielestä näyttää valheelta.
Mielikuvat, mielipiteet on laitettava, niiden omalle paikalle, eli ne ovat vain subjektiivisia kannanottoja.
Eihän mielikuva ole koskaan mikään totuus, mutta sen ollessa henkilökohtainen, niin sitä saatetaan kyllä sellaisenakin pitää.
Ei siis ole mitään syytä, kertoa omia mielenliikkeitään toiselle, ainakaan niiden ollessa loukkaavia.
Ei ole kysymys rehellisyydestä, vaan ihmisen mielenliikkeiden moninaisuudesta, ja jos jokaista oikkuaan alkaa kertomaan toisille ihmisille, niin silloin on syytä katsoa peiliin.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Indeed!

Aika usein kun ihmiset alkavat löpisemään ääneen omia mielipiteitään ne kuulostavat kuin joltain Jumalan totuudelta. Varsinkin miehillä. Harvemmin saa kuulla että "tämä nyt on vain minun mielipiteeni" vaan kaikenlaisia töksäytyksiä kuulee kuin ne olisivat objektiivinen totuus. Ja tietysti siksi että kommenttinsa ulos asti pusertanut ihan oikeasti ajattelee sanovansa totuuden.

Baletti on pelleilyä. Homot sikoja. Taide rahanhaaskuuta. Ja niin edelleen, noin esimerkiksi. (Tuo nyt ei ollut minun mielipiteeni, eikä takuulla totuus.)

DedMoroz
Seuraa 
Viestejä19782
o
Tilastollisesti ihminen valehtelee joka 5 lauseessa valkoisia valheita tai jättää totuuden kertomatta. Joten suurin osa tähän vastenneistakin on jo valehdellut.

Totuus ei tarkoita että kerrotaan kaikki. Ja vaikka kerrottaisiin kaikki, niin ei kerrottaisi koko totuutta. Ei se silti tarkoita, että valehdellaan.

Sanojen kanssa näpertely on aina subjektiivista, sillä kukin meistä kokee puhujan jutut omaan kokemukseensa/näkemykseensä perustuen. Absoluuttinen totuus on hiukan harhaa.

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

Astronomy
Seuraa 
Viestejä3976

"En ole ikinä valehdellut, enkä valehtele nytkään".

"The universe is a big place, perhaps the biggest".
"Those of you who believe in telekinetics, raise my hand".
Kurt Vonnegut
"Voihan fusk." Minä

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat