Seuraa 
Viestejä45973
Muut naiset tuomitsevat seksuaalisesti aktiiviset naiset ankarammin kuin miehet.

Seksuaalisesti halukkaat naiset voivat tuntua muista naisista uhkaavilta.

Tarja Sandbergin mukaan yhteiseen nautintoon ja mielihyvää perustuva aktiivisuus on suotava asia parisuhteessa.

Väestöliiton johtavan asiantuntijan, kliinisen seksologin Tarja Sandbergin mukaan asenteet naisten seksuaalista halukkuutta kohtaan ovat muuttuneet selvästi myönteisimmiksi.

Seksuaalisesti aktiivisilla naisilla tarkoitetaan tässä yhteydessä naisia, jotka haluavat seksiä usein ja osoittavat halukkuutensa. Myös itsensä kanssa rakastelu lasketaan aktiivisuudeksi.

- Miehet eivät enää koe halukkuutensa ilmaisevia naisia uhkaksi tai vaaralliseksi. Naiselta toivotaan aloitteellisuutta.

Hyvinkin voimakkailla nimityksillä halukkaita naisia kohtaan hyökkäävät naiset herättävät Sandbergissa hämmennystä.

- Ehkä heillä on epävarmuutta omasta seksuaalisuudesta tai seksin riittävyydestä omassa suhteessa.

Sandbergin mukaan yhteiseen nautintoon ja mielihyvää perustuva aktiivisuus on suotava asia parisuhteessa. Seksuaalisesti aktiivisten naisten alisteisuus miehiä kohtaan tai jotenkin huonon naisen maine on hänen miehestään todella vanhanaikaista ajattelua.

- Ihan järjettömän vanhaa hapatusta. Tästä pitäisi jo pikkuhiljaa päästä ylitse. Kukaan ei alistu millekään, jos seksi perustuu yhteiseen mielihyvään ja vapaaehtoisuuteen. Negatiiviset mielikuvat tuntuvat pysyvän vuosikymmenestä toiseen.

"Nautin seksistä"

Miia ja Mari ovat tunteneet toisensa vuosikymmeniä. Nelikymppinen Mari meni nuorena naimisiin, kun ystävyksistä nuorempi Miia on virallisesti sinkku. Todellisuudessa hänen suhteensa naimisissa olevaan mieheen on jatkunut jo vuosia.

Molemmat allekirjoittavat tutkimustulokset, joiden mukaan seksuaalisesti aktiivisilla naisilla on lähinnä miesystäviä tai toisia samanlaisia naisia ystävinä.

- Nautin seksistä, mutta en minä ketä tahansa sänkyyni kelpuuta, Miia tuhahtaa.

Ystävänsä rooliin toisena naisena Mari suhtautuu ristiriitaisesti.

- Seksistä nauttiva nainen on aina uhka. Jos nainen nauttii seksistä, niin omaan seksuaalisuuteensa kielteisesti suhtautuvat naiset pelkäävät häntä, Mari toteaa.

Marilla on ollut vain muutamia seksikumppaneita ennen avioliittoaan, eikä hän ole koskaan pettänyt puolisoaan.

- Minuakin on huoriteltu, vaikka keskustelun aihe oli niinkin intiimi kuin talouspolitiikka, Mari kertoo.

Ystävykset pohtivat, mistä ulkopuoliset ylipäätään voivat tietää, että heillä on aktiivinen seksielämä sekä parisuhteessa että itsensä kanssa.

Seksuaalinen aktiivisuus tarkoittaa heille paitsi yhdyntöjä myös masturbointia, ei mahdollisimman suuren nimilistan keräämistä.

- Olisimme mieheni kanssa varmaan eronneet lasten ollessa pieniä, mutta hyvä seksielämä piti meidät yhdessä. Hän on aivan fantastinen rakastaja, Mari kertoo silmät loistaen.

Kummankaan naisen pukeutuminen, meikkaaminen tai ulkonäkö ei ole seksuaalisesti provosoivaa. He selvästi ovat sinut itsensä kanssa ja kantavat itsensä hyvin.

Molemmat ihmettelevät, kuinka jopa feministeiksi julkisesti tunnustautuvat kanssasisaret saattavat väittää, että seksuaalisesti aktiivinen nainen alistaa itsensä.

- Ollaanko me pohjimmiltaan eläimiä ja haistetaan toisten hormonitaso, Miia miettii.

- Olen joskus miettinyt, kuinka ilkeitä todella kauniille ihmisille ollaan, jos tällainen tavallinen suomalainen vaimo ja äiti herättää näin paljon epävarmuutta ympäristössä, Mari pohtii.

TEKSTI ANNA-MARI VUOLLET
http://www.iltalehti.fi/seksuaalisuusja ... 5_se.shtml

Voiskohan tuossa olla kyse naisten kartellista joka pyrkii pitämään yllä naisten seksuaalista valtaa?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (5)

Joku

Voiskohan tuossa olla kyse naisten kartellista joka pyrkii pitämään yllä naisten seksuaalista valtaa?Siis siinähän ei ole mitään uutta ja ennen kuulumatonta, että naiset hyvinkin voimakkaasti kontrolloivat toisten naisten seksuaalisuutta.

Sinänsä huvittavaa jos naisten on hyväksyttävämpää panna joitain alfauroksia, mutta ei tavallisempia miehiä, kuten voisi päätellä tuon threadin perusteella. Saati sitten se, että naisella olisi omakin tahto sen sijaan että miehen pitäisi suorittaa jalat alta -prosessi jonka tuloksena nainen saa hyväksyttävän tekosyyn harrastaa seksiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Reiska
Myös seksuaalisesti aktiiviset naiset kokee uhakseen nuoremmat/nätimpinään pitävä naiset.Miksi luulet näin? Miehethän ei seksin suhteen ole kenellekään naiselle kortilla - ainakaan Laasasen mukaan, jos olet kuullut. Kaikille naisille riittää seksiä riittävästi - jopa yllin kyllin. Muista tarjoomuksista sitten saattaakin olla enemmän pulaa. Vai onko sittenkin miesten seksuaalinen aktiivisuus ja innokkuus suuresti liioteltua?

Reiska
Seuraa 
Viestejä6530
emp
Reiska
Myös seksuaalisesti aktiiviset naiset kokee uhakseen nuoremmat/nätimpinään pitävä naiset.Miksi luulet näin? Miehethän ei seksin suhteen ole kenellekään naiselle kortilla - ainakaan Laasasen mukaan, jos olet kuullut. Kaikille naisille riittää seksiä riittävästi - jopa yllin kyllin. Muista tarjoomuksista sitten saattaakin olla enemmän pulaa. Vai onko sittenkin miesten seksuaalinen aktiivisuus ja innokkuus suuresti liioteltua?Ei kaikki miehet kelpaa kaikille naisille. Kun kyllähän ne naisetki luokittelee miehiä vähintään yhtä innokkaasti kun ne aktiiviset miehet naisia. Eli kilpailutilannehan se on sekin, joskus, varsinki humalassa, voidaan käyttäytyä agressiivisesti, mikäli joku koetaan uhaksi omalle viehätysvoimalle. Tästähän se satu Tuhkimostaki kerto.

Tuo yllä mainittu tapaus sattu kyl jollain keikalla, agentsien, jos en väärin muista..

Per se

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat