Seuraa 
Viestejä45973

http://www.konecon.fi/tuotteet.php?ryhma_id=136

Tekeekö noilla romuilla mitään? Jos kriteeri on että pitää pystyä jyrsimään esimerkiksi kovametallisia koneen osia (rosteri, nuorrutusteräs, cromo, kobolttiteräs, hiiliteräs jne).

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (21)

Vierailija

Eikös noi ole samoja kuin Optimumitkin?

En tiedä jyrsimistä juurikaan mitään,tällä hetkellä tallissa on vain ryssäläinen sorvi johon olen tehnyt ohjauksen taajuusmuuttajalla kun en jaksa niitä alkuperäisiä välityshihnoja vaihdella

Löytyisköhän allaolevalta palstalta paremmin tietoa kuin täältä..

http://www.masinistit.com/index.php

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Moottorien tehoja kun katselin, niin ei kovin joudukkaita ainakaan ole. Omassa ryssäläisessä on pikkasen isompi moottoripuoli. En muista kilowatteja mutta 3x25 sulakkeet pitää olla.

- Ubi bene, ibi patria -

Eikös jokin vähintään 30 vuotta vanha valurunko jyrsin olisi hyvä.

Uutta paskaa ei kannata ostaa.

Kyllä noilla paremmin jyrsiminen onnistuu kuin käsipelillä viilaamalla.
Mitään laadun riemuvoittoja tuskin ovat, voi hyvin olla että noilla ei pysty tekemään edes suoraa pintaa, mutta tarkkuus riittänee kyllä perus kotikäyttöön.

DIAMOND
Seuraa 
Viestejä4552

Taitaa isommilla tapeilla runko vääntyä ja väristä. Akseliterästä voi ohuemmalla lastulla yrittää, mutta jälki ei ole sileää..

Lopeta sekakäyttö ja lisää vain GOLD 5w/40, diamonds are forever.

Jorma
Seuraa 
Viestejä2351
Bushmaster
http://www.konecon.fi/tuotteet.php?ryhma_id=136

Tekeekö noilla romuilla mitään? Jos kriteeri on että pitää pystyä jyrsimään esimerkiksi kovametallisia koneen osia (rosteri, nuorrutusteräs, cromo, kobolttiteräs, hiiliteräs jne).


Kyllä niillä aivan kaikkea jyrsii. leikkuusyvyyden vaan pitää olla pieni. samoin työkalun. Kun maltat ottaa sekä syvyys että lastunpaksuus luokkaa 0,1 mm niin kyllä menee.
Vanha käytetty tietenkin on parempi, jos sen saa sopimaan jonnekin ja vaatii se virtaakin toisella tavalla.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä40576

Joskus jyrsin jotain tuollaisella FM45:llä, joka oli Optimum merkkiä mutta aivan saman näköinen kone. Eiköhän ole peräisin samasta tehtaasta. Harrastehommiin tuollainen olisi todella loistava, olen jopa harkinnut että ostan sellaisen, kun joskus isona ja rikkaana ryven rahassa. Mutta ei niistä tuotantoon ole. Heppoiset rungot värähtelevät hieman reippaammalla syötöllä. Kovia aineita (kovempia kuin tavallinen rakenneteräs) ei voi jyrsiä kuin aivan pienillä terillä. Nuo "poraustehot" on ilmoitettu melkoisella optimismilla. Saahan tuollaisella 32 millisen reiän latikkaan, mutta aikaa, hermoja ja muutamia esiporauksia se ottaa.

DIAMOND
Seuraa 
Viestejä4552

Kiilaurankin on oltava jonkinlaisissa toleranssiasteissa, muuten kiilaa ei saa uraan tai se heiluu.

Lopeta sekakäyttö ja lisää vain GOLD 5w/40, diamonds are forever.

Tuppu L 2.0
en itse aiheeseen ota kantaa, mutta olisi kiva tietää mitä uraanin rikastuslaitosta oikein rakennat.Käsipainoja ja autonosia ja muuta satunnaista varaosaa mitä sattuu tarttemaan ajattelin koneistaa aikani kuluksi. Töissä tulee myös tarvittua sorvia ja metallivehkeitä niin niiden käytön taitaminen itse opittuna ei ole lainkaan pahasta.

Jorma
Kyllä niillä aivan kaikkea jyrsii. leikkuusyvyyden vaan pitää olla pieni. samoin työkalun. Kun maltat ottaa sekä syvyys että lastunpaksuus luokkaa 0,1 mm niin kyllä menee.
Vanha käytetty tietenkin on parempi, jos sen saa sopimaan jonnekin ja vaatii se virtaakin toisella tavalla.Onneksi mulla on aikaa. Vanhoja olen katsellut, mutta tulee harvoin vastaan, enkä jaksa odottaa viittä vuotta, että tilaisuus sellaisen ostamiseen EHKÄ tulee vastaan. Kolme donaa ei ole paha hinta, kun laskee asian niin päin, että monet pistävät tuon summan kaljoitteluun ja tupakointiin VUODESSA, ja kyse on kuitenkin puolen kuukauden nettopalkasta.

Mietin vain sitä, että jos terällä ajaa jatkuvasti vain kärjellä, niin terän elinikä ei varmastikaan ole kovin pitkä, tai ainakin iso osa terän potentiaalista jää käyttämättä. Jos nyt joku tätä logiikkaa ymmärsi.

DIAMOND
Seuraa 
Viestejä4552

Tappijyrsimellä ajetaan koko uran syvyydeltä kerralla. Tulee muuten vaihesiirtoa. Terän kulumiseen vaikuttavat enemmän jäähdytysnesteet.

Lopeta sekakäyttö ja lisää vain GOLD 5w/40, diamonds are forever.

Jos jyrsimen teho on vain 0,5 kW ja kierteytys 10 mm, niin ei se hurmaa kuten ei peltinen runkokaan. Joku kermanvatkain on.

Ennenkuin menet konekaupoille, opettele käsin työstöä sahalla, poralla ja viiloilla vaikkapa 0,1 mm ja 1 asteen tarkkuuteen. Se on sitä samaa noilla koneillakin. Kaikki sovitukset ja kohdistaminen jää samalle tasolle koneenkin kanssa. Kolmella tonalla saa helevetisti tarvikkeitakin.

Se on vaan erona, että rälläkällä on pirun hankala käsivaralta jyrsiä esimerkiksi uraa, kun jyrsimellä palikan voi heittää paikoilleen, kalibroida pöydän ja koneen ja ajaa uran priimaksi. Kumpaakin on kokeiltu, ja sorvilla&jyrsimellä ihan eri luokan menestyksellä kuin käsityöllä.

Bushmaster
Kolme donaa ei ole paha hinta, kun laskee asian niin päin, että monet pistävät tuon summan kaljoitteluun ja tupakointiin VUODESSA, ja kyse on kuitenkin puolen kuukauden nettopalkasta.6000 euroa kuukaudessa palkkaa käteen vai, niin vamaan.
Jos nyt kuitenkin heräisit?
Harrastelukäyttöön voisi kannattaa ostaa pylväsporakone, joita saa halpahalleista alle 100 eurolla.
Lisukkeeksi ristisyöttöpöytä, jonka voi kiinnittää porakoneen pöytään, googleta myydään ristisyöttöpöytä.
Terän korkeussäätöön voisi tehdä ehkä jotain muutoksia, laittaa siihen vaikka kulmavaihteen vivun tilalle.
Tuolta löytyy keskustelufoorumi, missä myydään käytettyjä työstökoneita, http://www.pro-nc.net/cncforum/index.php

Voin mä skannata sulle palkkakuitit. Ulkomailla huidellessa tulee ihan siististi fyffeä, minkä koululta nyt ehtii. Erityispalkkaluokiteltuna säästyy vielä veroiltakin.

Pylväsporakoneessa ei ole sivuttaislaakerointia. Muovia tai puuta sillä voi ehkä yrittää jyrsiä, mutta aika pikaisesti se alkaa vinkua ja vatkata kuin horkkainen pässi. Testattu juttu.

mika 69
Seuraa 
Viestejä136
Bushmaster
http://www.konecon.fi/tuotteet.php?ryhma_id=136&tuote_id=746

Mitä mieltä olette esim tuosta myllystä?
Ainakin harkitsisin tuota syöttöä lisävarusteeksi, noilla tehoilla joutuu kuitenkin ottamaan melko pientä lastua niin on mukavampi konesyötöllä mennä.

Mietityttää myös tuo portaaton kierrosnopeuden säätö, että löytyykö 1.6Kw tehoa myös 50rpm? epäilen. Mekaaninen vaihteisto olisi parempi

Katsoppas vaikka tuota, henkilökohtaisesti lähtisin tuollaista hakemaan, jos vaan mahtuu ovesta sisään:

http://www.nettikone.com/muu-merkki/fur-143/1007484

Edit: onhan tuolla nettikoneessa muitakin

http://www.nettikone.com/muu-merkki/cincinnati-no-2/1012814

http://www.nettikone.com/omavalmiste/herault-somua/1000475

http://www.nettikone.com/muu-merkki/cincinnati/1009051

mika 69
onhan tuolla nettikoneessa muitakin

Tuo ensimmäinen Cincinnati näyttää ihan työstökoneelta, sellaiselta jota voisi tarvitessaan harkitakin. Nuo pikkuiset harrastekoneet ovat vähän sinne päin, ei kai muuta voi odottaa. Kyllä niilläkin silti jotain tekee, jos osaa.

Morsekartiot ilman vetopulttia ja kolmileukaistukat eivät jyrsinnässä toimi ollenkaan, istukat ja terät irtoilevat värinästä. Holkki-istukka vetoruuvilla toimii kyllä, mutta pikkukoneet ovat hyvin joustavia, siis mekaanisesti. Värisevät helposti.

Nopeudensäätö taajuusmuuttajalla pudottaa kierrosten alapäässä väännön pieneksi, jolloin sen pitäisi olla suurimmillaan.

Sivut

Kuukauden tykätyin

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat