Seuraa 
Viestejä45973

Olen tässä verojen kasvaessa pohtinut että missä menee se raja että töissä käyminen on vielä kannattaa? paljonko pitää tienata, onko kukaan laskenut?

Esimerkki. Yksin asuva mies käy töissä 40km päässä ja oma auto on ehdoton, auto on diesel joka kuluttaa n. 6,5l/100km, mies asuu vuokralla, harrastaa punttisalilla käyntiä n.30e/kk, käy viihteellä n.kerran/1kk, paljonko pitää tienata jotta kannattaa? autoilu kun nykyään on aika kallista, diesel nousee ja jos kilometrejäkään ei saa kohta verotukseen, yle maksut menee kohta kaikilta veronmaksajilta, vuokrat nousee, ruoka nousee kaikki nousee.

Itse en koskaan ole työttömänä ollut niin olisi mielenkiintoista tietää että paljonko esimerkin henkilö saisi tukia? ja silloin kun ei ole töissä voisi autonkin myydä. Ei menisi yle maksuja, punttiksellekin pääsisi varmaan halvemmalla..

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (22)

Muistelisin, että n. vuosi sitten Taloussanomissa rajaksi oli laskettu 1 800 euroa, siis vuoden 2010 rahassa.

Tarkasteletko asiaa vain päivän tilanteen kautta vai otatko huomioon mys pidemmän tähtäimen vaikutukset? Ainakin pitäisi huomioida vaikutukset eläkkeeseen, etuuksiin erilaisissa elämätilanteissa kuten sairaana tai vanhempainvapaalla, pidemmän tähtäimen skenaariot ura- ja palkkakehityksessä eri vaihtoehdoissa jne.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Carloz
Muistelisin, että n. vuosi sitten Taloussanomissa rajaksi oli laskettu 1 800 euroa, siis vuoden 2010 rahassa.Ja tämä 1800e/kk ilmeisesti brutto? tuossa tuskin on huomitoitu esimerkiksi autoa. Eli ollut samat lähtökohdat. kun taas esimerkkihenkilölläni auto ei olisi enää tarpeellinen jos töissä ei kävisi. Eli täytyisi miettiä sitä niin että tietyistä pakollisista maksuistahan silloin pystyisi luopumaan jos työttömänä olisi.

emp
Tarkasteletko asiaa vain päivän tilanteen kautta vai otatko huomioon mys pidemmän tähtäimen vaikutukset? Ainakin pitäisi huomioida vaikutukset eläkkeeseen, etuuksiin erilaisissa elämätilanteissa kuten sairaana tai vanhempainvapaalla, pidemmän tähtäimen skenaariot ura- ja palkkakehityksessä eri vaihtoehdoissa jne.Tarkastelen asiaa enemmänkin lyhyemmällä kuin pidemmällä kaavalla. Eli jos lasketaan pois eläkkeet sun muut ja mietitään tämän hetkistä tilannetta.

purtsi85
Carloz
Muistelisin, että n. vuosi sitten Taloussanomissa rajaksi oli laskettu 1 800 euroa, siis vuoden 2010 rahassa.Ja tämä 1800e/kk ilmeisesti brutto? tuossa tuskin on huomitoitu esimerkiksi autoa. Eli ollut samat lähtökohdat. kun taas esimerkkihenkilölläni auto ei olisi enää tarpeellinen jos töissä ei kävisi. Eli täytyisi miettiä sitä niin että tietyistä pakollisista maksuistahan silloin pystyisi luopumaan jos työttömänä olisi.Kyse ei muistaakseni ollut yksinäisestä mieshenkilöstä vaan olisiko ollut yksinhuoltajasta. En nyt mene 100 % vannomaan, että näin oli. Enkä valitettavasti ko. Taloussanomien juttua enää löydä.

purtsi85

Tarkastelen asiaa enemmänkin lyhyemmällä kuin pidemmällä kaavalla. Eli jos lasketaan pois eläkkeet sun muut ja mietitään tämän hetkistä tilannetta.Ok. Tarkasteu on tietenkin tietyllä tavalla mielenkiintoinen, mutta itse pidän sitä harhaanjohtavana juuri, koska pidemmällä tähtäimellä ja kaikki seuraukset huomioiden saattaisivat päätelmät olla toiseen suuntaan kallellaan. Mutta niinhän se on, että jos toimeentulo on hyvin niukkaa, ei ole kykyä investoida myöhempiä tuloksia silmälläpitäen. Jos kyse on siitä, että aikoo vaihtaa työttömyyteen sen lyhyen tähtäimen kannattavuuden takia ilman muita syitä, suosittelisin myös hetken pohdintaa pidemmän tähtäimen vaikutuksista. Ellei sitten aio elää vain hetken, jolloin siis se pidempi tähtäin toki voidaan jättää pois laskuista. Vähintään kannattaa pohtia, josko työttömäksi jättäytyessään pystyy myös säästämään riittävästi kompensoidakseen vaikkapa ne eläkemenetykset tms.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä40548
purtsi85
Tarkastelen asiaa enemmänkin lyhyemmällä kuin pidemmällä kaavalla. Eli jos lasketaan pois eläkkeet sun muut ja mietitään tämän hetkistä tilannetta.Kyllä se työ antaa elämälle muutakin, ja pitkässä juoksussa tärkeämpääkin, sisältöä kuin raha. Jää nyt pois töistä, koska se "ei kannata" niin muutaman vuoden päästä valitat sitten syrjäytymistä, mielenterveysongelmia ja elämänhaluttomuutta. Mutta toki noihinkin vikoihin löytyy kemiallisia lyhyen tähtäimen ratkaisuja. Noin sivusta seurattuna sellainen elämä ei tunnu johtavan onneen. Aika moni siinä tilassa olevista antaisi mitä tahansa saadakseen työn ja säännöllisen ja sisältörikkaan elämän.

Neutroni

Kyllä se työ antaa elämälle muutakin, ja pitkässä juoksussa tärkeämpääkin, sisältöä kuin raha. Jää nyt pois töistä, koska se "ei kannata" niin muutaman vuoden päästä valitat sitten syrjäytymistä, mielenterveysongelmia ja elämänhaluttomuutta. Mutta toki noihinkin vikoihin löytyy kemiallisia lyhyen tähtäimen ratkaisuja. Noin sivusta seurattuna sellainen elämä ei tunnu johtavan onneen. Aika moni siinä tilassa olevista antaisi mitä tahansa saadakseen työn ja säännöllisen ja sisältörikkaan elämän.Näinpä taitaa olla. Ainakin, jos kuuntelee monenkin työttömän selostusta siitä, mikä työttömyydessä eniten mättää. Ei se todellakaan aina ole se toimeentulo se suurin ikävyys. Suomen kaltaisessa periaatteessa erittäin paljon työtä arvostavassa yhteiskunnassa vaikkapa häpeä saattaa olla lopulta kaikkein pahin seuraus. Ne kaikki tilanteet, joissa joutuu vastaamaan kysymykseen "missäs nykyään vaikutat".

Vierailija

En jaksa laskea mutta sen tiedän että punttisalilla käyminen ei kannata missään tapauksessa.

CE-hyväksytty
En jaksa laskea mutta sen tiedän että punttisalilla käyminen ei kannata missään tapauksessa.CE-hyväksytty
Minä olen hyvin voimakas mies.


CE-hyväksytty
En jaksa laskea mutta sen tiedän että punttisalilla käyminen ei kannata missään tapauksessa.

Siellä voi vammautua selkä.

Vierailija
pistolekors
CE-hyväksytty
En jaksa laskea mutta sen tiedän että punttisalilla käyminen ei kannata missään tapauksessa.

Siellä voi vammautua selkä.

Juu ja ruumis epämuodostuu.

hcesar
Seuraa 
Viestejä13039
CE-hyväksytty
Juu ja ruumis epämuodostuu.

No hyvähän se on sinun sanoa, jos vartalo on salskea sinun elämäntyylilläsi tai siitä huolimatta.

Vierailija

Joo kyllä semmonen 1400 per kuukausi bruttona voisi olla noilla aloittajan työmatkakuluilla olla melko lähellä. Riippu kyllä hieman asioista. Autoverosta en oo ihan varma enkä muista onko työmatkakulujen omavastuu vielä 500 €. Se voi olla noussukin. Riisselin hinnaks ajattelin 1,3 € ja verot plus muut niin kuin ne on noilla kohdilla hieman laskienkin mutta pyöristäen paljon kun en taaskaan jaksanu monimutkaista yhtälöö rakentaa kun en kerta tiä onko kysyjällä edes vaimoa.

Sanoisin että yksinäisen ihmisen ei kannata ostaa autoa ja lähteä 40 km päähän ajeleen joka päivä töihin alle 1500 euron (ruttona). Ellei sitten työpaikalla ole työsuhde-etuna punttisalia.

Työsuhde-edut on muutenkin semmonen mitä ei tule ajatelleeksi. Itse silloin kun en vielä ollut vielä melankoliaan ja juoppouden kolmanteen asteeseen sairastunut töissä ollessa olin hyvin lähellä kokoustilaa josta kahmimalla sain känttyset pullat suuhuni. Lounas oli siis helppo hankkia. Toki neukkarissa itsekin vietin aikaa itse amicalta tilaamieni viinereiden lomassa. Firma maksoi kahvit limpparit ja jäätelöt ja monesti alkkohooliakin juhlapyhinä. Firma maksoi taksitkin kun vaan sano että mihin mennään. Niitä etuja ei työttömällä ole. Toki piti olla jokin syy. Esim. että jos pomo ajaa siitä pirssillä ohi ni kai mä saan sitte kohdalla hypätä kyydistä. Sain firmalta myös sellaisia tietoja joita aion käyttää tulevaisuuteni touhuissa... Kaikki sallitut asiat aion käyttää itseni kehittämiseen ja maailman parantamiseen. Patrialle terveisiä...

Työpaikalla oli myös suihku.

Vierailija

Mutta carlozhan sen meille talousviisaana kauppakoulut käyneenä laskee että mikä se on summa millä kannattaa lähtee töihin.

CE-hyväksytty
Mutta carlozhan sen meille talousviisaana kauppakoulut käyneenä laskee että mikä se on summa millä kannattaa lähtee töihin.Onko oletus. että se on kaikille sama?

ID10T
Seuraa 
Viestejä16580
emp
CE-hyväksytty
Mutta carlozhan sen meille talousviisaana kauppakoulut käyneenä laskee että mikä se on summa millä kannattaa lähtee töihin.Onko oletus. että se on kaikille sama?Jotkut saattavat innostua jo 100€:n käteen jäävistä lisäansioista, mutta toiset eivät moisesta pikkusummasta olisi valmiita vapauttaan myymään

ID10T

Jotkut saattavat innostua jo 100€:n käteen jäävistä lisäansioista, mutta toiset eivät moisesta pikkusummasta olisi valmiita vapauttaan myymäänJotkut tekevät töitä ilmaiseksi ja jopa maksavat siitä, että saavat tehdä töitä. Meitä on moneksi - ja töitä.

Mouho
Seuraa 
Viestejä2673
emp
ID10T

Jotkut saattavat innostua jo 100€:n käteen jäävistä lisäansioista, mutta toiset eivät moisesta pikkusummasta olisi valmiita vapauttaan myymäänJotkut tekevät töitä ilmaiseksi ja jopa maksavat siitä, että saavat tehdä töitä. Meitä on moneksi - ja töitä.Sanos muuta. En sanoisi mielenkiintoista työtä vapauden myymiseksi. Mulla ei ainakaan ole himassa ihan kaikkia välineitä, mitä työpaikka tarjoaa. Esim. vaikka kuussatanen NMR on melko hintava hankinta kotio + kaikki pienemmät labrahärpäkkeet...

Sitten taas esim. käpyjen kerääminen tai toisen henkilön kaivaman kuopan täyttäminen ei ihan samalla tavoin iske, niistä pitäisi jo kyllä saada kunnon palkkaa.

*Enää et ole Se, mikä alkoi lukea tätä virkettä.
.....................enkä minäkään ole oikeasti Mouho.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat