Seuraa 
Viestejä45973

Tossa taannoin lueskelin iltalehteä, missä colaa paljon juovat ihmiset oli tilittäneet että lopettaminen oli aiheuttanut erilaisia vieroitusoireita mm. päänsärkyä, niskakipua, kiukkuista oloa yms.

No Itse tulee litkittyä light colaa varmaan n. 2L päivässä. Ajattelin sitten että nyt stoppi tälle touhulle, ja olinkin siinä päivän ilman. No seuraavana päivänä töissä iski ihan älytön niskakipu, otin siellä 2 buraa, mutta ei auttanut. Lähdin kesken päivän kun kipu äityi niin pahaksi että rupes oksennus lentämään. Jouduin jopa kaksi kertaa stoppaan auton tien sivuun että pääsin oksentamaan. Ihan kuin krapulainen olo olisi ollut, vaikka edellisestä ryyppy päivästä oli kulunut jo useita viikkoja. No kotona burana vielä huiviin ja nukkuun. Seuraavana päivänä oli edelleen niskat kipeät, ei kuitenkaan ihan niin pahasti kuin edellis päivänä ja cola lakko loppui myös sinä iltana.

Ajattelin että olin nukkunut huonossa asennossa tai jotain ja siksi niskat niin kipeät. Mutta sitten jälkeenpäin kun luin tuon lehden jutun rupesin muistelemaan tuota episodia ja sitä että kivut alkoi pian cola lakkoni jälkeen. Oliko kivut lopettamisen aiheuttavia vieroitusoireita, itselläni kun ei koskaan ennen niskat noin kipeät ole olleet, harvemmin ollenkaan? Mikä aine tuossa colassa koukuttaa? vai onko vain myytti koko juttu ja kuvittelen vain että niskakivut johtuivat siitä?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

Kofeiini koukuttaa siinä, jos mikään. Vrt. kahvin juonti. Myös verensokerin vaihtelujen muuttuminen cokiksen lopettamisen jälkeen voisi ehkä aiheuttaa kyseisiä oireita. Tosin juot light-colaa joten tuon verensokerihypoteesin voit unohtaa.

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Niskakipu voi viitata lievään virusperäiseen aivokalvon tulehdukseen. Jos näin on, on vaikeaa taivuttaa leukaa rintaan, syystä että aivokalvo tällöin "venyy" ja se sattuu.

Kofeiini toki voi joillekin aiheuttaa vieroitusoireita, mutta olen käsityksessä, että kys. niskakipu ja oksentelu toki viittaa neuroperäiseen, mutta ei niinkään vieroitusoireisiin. Kofeiinin puoliintumisaika lisäksi on sangen lyhyt ymmärtääkseni, joten kalkkunan pitäisi iskeä aika nopeasti asteittain paheten. Helppo testata nauttimalla addiktin epäiltyä aiheuttajaa, jos on siitä epäilys. Jos niskakipuun liittyi muitakin neuroperäisiä oireita, syynä voisi olla cociksen pois jäännin osittain aiheuttaman vieroitusstressin aiheuttama migreenikohtaus. Se on jopa todennäköinen.

Lisää valediagnooseja osoitteesta www.valelääkäri.puoskari......

- Ubi bene, ibi patria -

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat