Seuraa 
Viestejä45973

Äidin ja kolmikuukautisten vauvojen sydämet alkoivat katsekontaktissa sykkiä samaa tahtia millisekuntien tarkkuudella, kertoo israelilaistutkimus.

Tutkimuksessa 40 äiti-lapsiparia laitettiin istumaan kasvokkain samalla, kun tutkijat seurasivat heidän sydäntensä rytmiä. Koe osoitti, että äitien ja vauvojen sydämet alkoivat sykkiä tasatahtia lähes välittömästi, kun he alkoivat kommunikoida toistensa kanssa. Toisin sanoen pelkkä katsekontakti ei riittänyt, mutta keskinäinen hymyily ja jokeltelu saivat sydämet lyömään samassa rytmissä.

Ilmiötä ei saatu esiin, jos äiti-lapsiparin äiti oli joku muu kuin biologinen äiti.

Aikaisemmissa tutkimuksissa on havaittu, että jos äiti ja vauva nukkuvat vierekkäin, heidän sydämenlyöntinsä ja hengityksensä siirtyvät samaan rytmiin, ja äidin vieressä nukkuvien vauvojen stressihormonitasot ovat alhaisempia kuin yksin nukkuvilla.

Joidenkin tutkimusten mukaan äidin ja vauvan katsekontakti ja "vauvapuhe" ennustavat lapsen sosiaalista kehitystä. Lapset, jotka välttävät katsekontaktia vauvana, ovat teini-iässä vähemmän empaattisia, ja toisaalta lapset, jotka esimerkiksi äidin raskaudenjälkeisen masennuksen vuoksi jäävät vaille "vauvapuhetta", voivat jäädä sosiaalisessa kehityksessään muista jälkeen.

Tutkimuksen julkaisi Infant Behavior and Development.

Tiivistelmä sydämenlyöntitutkimuksesta
http://www.sciencedirect.com/science/ar ... 8311000749

http://www.hs.fi/ulkomaat/Tutkimus+%C3% ... 5551603340

Joo-o, niin varmaan.
Linkin takaa löytyy lisätietoja, joista pitäisi maksaa jos haluaa päästä lukemaan.
Voisiko joku testata asiaa kersansa kanssa?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat