Seuraa 
Viestejä805

Onkos tietoa glykogeenivarasto-sairauksista joita kaiketi iso nippu?

http://www.agsdus.org/html/whatisglycog ... sease.html

Itse olen törmännyt ainakin reaktiivisesssa hypoglycemiasssa ja kasvuhormoni-ongelmissa maksan toimintahäiröihin?

"Maksasolut ylläpitävät veren glukoosipitoisuutta glykogeenivarastojensa avulla, mutta lihassolut eivät vapauta glykogeenia verenkiertoon, vaan käyttävät niitä omaan energiantuotantoonsa lihastoiminnan aikana. Glykogeeni hajoaa takaisin glukoosiksi reaktiosarjassa, jota kutsutaan glykogenolyysiksi. Haiman tuottama glukagoni edistää glykogenolyysiä maksassa ja lisämunuaisten adrenaliini taas sekä maksassa että lihaksissa."

http://fi.wikipedia.org/wiki/Glykogeeni

EDIT: Kärsin siis lisämunuaisten uupumusoireista ja aika ajoin sokeriruokia syödessä (väsyneenä) tulee raju verensokerin (ja verenpaineen lasku) :

"Others believe deficiencies in glucagon secretion might lead to reactive hypoglycemia"

EDIT2: Hunajaa antaan unta ja lisäämään glykogeeni-vastosta läpi yön?!

"Our body stores ready-to-use energy as glycogen in the liver. When the liver runs out of glycogen at night, our brain starts to trigger stress hormones such as cortisol and adrenalin to convert protein muscle into glucose."

"Unlike processed sugars, eating honey raises your blood sugar level only slightly. The controlled rise of insulin causes the amino acid tryptophan (which is also present in honey) to enter our brain, where tryptophan is then converted into serotonin. And in darkness, serotonin is converted into melatonin, a well-known cure for sleeping disorders"

Don't give up!

  • ylös 1
  • alas 0

Sivut

Kommentit (22)

Verensokerin piikin voimakkuus ja kesto on funktio, joka ei juurikaan kokonaislopputuloksen kannalta muutu, oli hiilihydraatti mikä hyvänsä. Glykeemisellä indeksillä ei ole havaittu olevan sellaisia vaikutuksia että niiden vuoksi tiettyjä sokereita kannattaisi erityisesti suosia. Verensokeria stimuloimattomia makeita aineita ovat käytännössä vain makeutusaineet.

Hunaja koostuu mm. fruktoosista, glukoosista ja muista sokereista. Fruktoosissa on sellainen juttu, että ainoastaan maksa voi pilkkoa sitä, ja se kyllä täyttää maksan glykogeenivarastot nopeammin kuin esimerkiksi puhdas glukoosi, mutta ei toimi läheskään yhtä hyvin lihasten glykogeenivarastojen täytössä. Fruktoosi altistaa myös herkemmin lihomiselle, koska saamieni tietojen mukaan maksaan menevä fruktoosi joutuu limboon insuliinivaikutuksen ja maksan välillä ja päätyy suoraan lipideiksi, eikä sitä hyödynnetä lihaksiin, toisin kuin glukoosia, joten vaikka harrastaisi liikuntaa, fruktoosi käytetään vain osin maksan glykogeenin kautta lihaksille, mutta suurin osa siitä joudutaan polttamaan rasvana.

tootired
Seuraa 
Viestejä805

Kiitos taas Bushmaster kommentistasi!

Ajan takaa siis jotain sellaista tekijää, joka selittäisi mahdollisen maksan toimintahäiriön esim.
- reaktiivisessa hypoglycemiassa jonka perusyy voisi olla heikko varastosokerin taso tai luovutuskyky
- herään liian aikaisin ja aamulla kortisoli korkeella jonka syynä voisi olla
että maksan varastosokeri ei riittänyt "yön yli"
- kasvuhormooniprosessissa jossa maksan pitäisi tuottaa IGF-tekijää jos
vaikka jää vajaaksi?
- muita maksan (vaikka välillisesti) toiminnallisuuteen liittyviä metabolia-ongelmia?
- jne

Olen siis yli 50v "perusterve" mies, mutta jota mm stressinkin takia vaivaa lisämunuaisten uupumisoireet, mulla on kilpparin vajista joka lääkityksellä (ja jodilla) pitäs olla ok sekä lievää uniapneaa. Olen vuosikaudet ollut "aina liian väsynyt" ja nyt siis tuli jonkin sortin "burnout" ja tähän ei oikein ole löytynyt syytä muuta kuin se että olen jonkinalaisessa "oravanpyörässä" - nukun huonosti, syön vääriä juttuja, jotka pahentaa oloa, pitää käyttää piristeitä, stimuja, ja taas unet menee harakoille jne jne ja minusta on tullut bentso-riippuvainen jossain määrin (yli 6 kk 30..60 mg/vrk).

Jo vuosiin elimistöni ei oikein "metaboloi" hiilareita ja kun painokin alkoi nousta niin olen yrittänyt pärjätä alakarppauksella kaiketi hyvin tuloksin. Voin aika hyvin josa esim syön vain kananmunia ja tonnikalaa, ja jos syön sokerituotteita niin nykyään alkaa närästään
ja kokeilussa nyt Valmarin happo-emäs-tasapainotukseen.

Jokin ei siis täsmää mun metaboliassa ja monet viittaa sokerien eli hiilareiden käsittelyyn varsinkin kun alla olevassa jutussa
viitataan samoihin keinoihin joilla itse olen kesästä asti saanut itseeni edes vähän puhtia lisää eli suola ja proteiinit.

Verensokeri mulla on alhainen kuten verenpainekin eli en ole edes D II:n mielestäni mutta silti jokin sokerissa mättää
ja tästä syystä tuli mieleen maksan varastosokeri jos vaikka kierre lähtisi sieltä kun yöllä "en saa energiaa koko yölle nukkumiseen"? Aldosterone-arvo mulla on matala ja siten kaiketi myös natrium alhainen ja kalium korkea.

"Many practitioners recommend nearly identical dietary lifestyles for those suffering from Low Blood Sugar(hypoglycemia),48 and diabetes (hyperglycemia), whereby adequate consumption of Protein and Fiber, aswell as Sodium (salt) intake and management are important considerations to help improve sugar metabolismin both situations.Sodium slows insulin response, which with diabetes contributes to poor blood sugar control, however somehypoglycemic individuals with no sodium sensitivity, no aldosterone issues, and generally a disposition forlow blood pressure can use sufficient sodium intake to their advantage, because it diminishes a quick rise and fall in insulin levels
and subsequently reduces those dreaded blood sugar highs and lows they commonlyexperience."

EDIT: kävin pari viikkoa sitten glukoosin rasitustestissä ja tulos ok, mutta
siinä seurattiin "vain" 3 h ajan veren glukoosisokeria ja tulos ok "rajoissa",
ts voiko tästä testistä päätellä että myös maksan varastointi ja luovutus olisi ok?
Minusta ei voi päätellä...

Don't give up!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
tootired
Seuraa 
Viestejä805

Luulen että taisin löytää se 1/10 ?!

http://www.agsdus.org/html/type0.html

"Type 0 Glycogen Storage Disease (GSD 0) is caused by a deficiency in the enzyme named glycogen synthase. This enzyme is needed for the body to make glycogen. When a person has glycogen synthase deficiency the amount of glycogen that the body can store in the liver is very low. Low amounts of glycogen in the liver mean that when a person is not eating (fasting) their blood sugar levels can get very low (hypoglycemia)."

http://en.wikipedia.org/wiki/Glycogen_synthase

"Glycogen synthase (UDP-glucose-glycogen glucosyltransferase') is an enzyme involved in converting glucose to glycogen. It takes short polymers of glucose and converts them into long polymers.

It is a glycosyltransferase enzyme (EC 2.4.1.11) that catalyses the reaction of UDP-glucose and (1,4-α-D-glucosyl)n to yield UDP and (1,4-α-D-glucosyl)n+1.

In other words, this enzyme converts excess glucose residues one by one into a polymeric chain for storage as glycogen. Its presence in the bloodstream is highest in the 30 to 60 minutes[2] following intense exercise. It is a key enzyme in glycogenesis."

Kysymys kuuluukin nyt että mittaan/varmistaan jotenkin?

EDIT: Jos tää analyysi pitää yleensäkään paikkansa, niin ainakin
hoito-ohje on selkeä "unettomuuteen": maissitärkkelystä ?!

"Uncooked cornstarch can act as a “slow release” form of glucose for the body. Given in the proper amounts, it will prevent hypoglycemia overnight. A diet high in protein may help with the cramping, tiredness, and fatigue that many people with GSD 0 experience."

Don't give up!

Maissitärkkelys on käsittääkseni yhtä "tiukkaa" kamaa insuliinin kannalta kuin glukoosi, eli sen insuliinivaste on suurin mahdollinen. En lähtisi hoitamaan sokeritautia sokerilla, jos näin voidaan sanoa.

Munuaisongelmien kanssa kannattaa myös kiinnittää huomiota ylenmääräiseen proteiiniin. Proteiinien liikasaanti pitkän aikaa voi väsyttää munuaiset. Käytännössä puhutaan useiden vuosien +4g per rasvaton painokilo saannista. Edelleen diabeettiset syyt väsyttävät myös munuaisia, mutta lisämunuaisen ylikiehuminen itsessään voi aiheuttaa tämän ja se voi olla yhtä idiopaattinen kuin vaikkapa aivolisäkkeen tai kilpirauhasen vajaatoiminta eli ainoa keino hoitaa sitä on joko vaihtaa se (sic) tai piikittää sen tuottamia hormoneja suoneen.

Diabeteksen osalta henkilökohtaisesti olen päätynyt siihen johtopäätökseen, että insuliinia ja haiman hormoneita jatkuvasti stimuloivat aineet kuten hiilihydraatit ja proteiinit aiheuttavat sen, kun niitä syödään jatkuvasti (1-2h välein käytännössä ympäri kellon / valveillaoloajan). Periaate on sama kuin lihasharjoittelussa ja palautumisessa = treenaa tänään, lihakset kipeytyvät mukavasti, treenaa uudestaan huomenna, lihakset kipeytyvät koska ne ylirasittuvat, treenaa ylihuomenna, lihakset tulehtuvat, koska ne eivät ehdi palautua. Haimalle käy samalla tavalla = se tuottaa jatkuvalla syötöllä insuliinia ja muita hormoneita, kun syödään, syödään ja syödään, ja sinne tulee tulehduksenkaltainen reaktio, jolloin ajan mittaan insuliinin laatu heikkenee ja lopulta tuotantokapasiteetti kärsii, ja jos tilaa ei paranneta nopeasti, muuttuu tulehdus krooniseksi ja arpikudos ei enää parane kokonaan ja insuliinihäiriö jää pysyväksi. Se että diabeetikoilla on kohonnut riski sairastua haimasyöpään tukee tätä teoriaa, koska mutaatio aiheutuu arpikudoksista.

Vastaavasti ne joilla on kehittymäisillään oleva diabetes, ovat parantuneet alustavissa tutkimuksissa lähes 100-prosenttisesti sillä, että he ovat 2 kuukauden ajan syöneet vain noin 600 kilokaloria päivässä ja sellaisia makroaineita, jotka eivät rasita haiman tulehtuneita osia (rasvaa). Haima saa tällöin tilaisuuden korjata vaurionsa, ja jos kaikki menee niin kuin pitää eikä arpikudosta vielä synny, haima paranee ja sokeritauti estetään. 2 kuukauden mikrokaloreiden jälkeen itse näkisin vielä suotavaksi jatkaa vähähiilihydraattista linjaa ainakin puolen vuoden - vuoden ajan, jotta insuliinintuotanto varmasti eheytyy kunnolla.

Lyhyesti = jos haluaa välttää sokeritaudin, syö paljon mutta harvoin. Haima kykenee tuottamaan aika isoja määriä hormoneja lyhyessä ajassa, kunhan se saa aikaa palautua, mutta jos sen pitää liruttaa insuliinia jatkuvasti suoneen, niin se väsyy.

Vähän offtopiccia, mutta maksa, haima, munuaiset, suolet ja muu ruoansulatus- ja käsittelyelimistö ovat aika tiukassa symbioosissa, ja yhden ongelma heijastuu yleensä muualle.

tootired
Seuraa 
Viestejä805

Kiitos taas Bushmaster!

Viittauksesi diabetes II:een on minustakin hyvä vaikken enää täytäkään kaikkia sen kriteereita laihdutettuania mutta ko taudin hormoonit mulla on "ylikuumeneet", sekaisin tms? Stressit vähentyneet vaan ei kokonaan poistuneet joten pitää yllä lisämunuaisten uupumusta ja jos sitten tämä maksan heikko varastosokerin vastaanotto pitää paikkansa niin taitaakin selittää kokonaisuuden? Em. syistä nukun huonosti joten kasvuhormonia ei yöllä kehity tarpeeksi ja kierre jatkuu...

Bushmaster
Maissitärkkelys on käsittääkseni yhtä "tiukkaa" kamaa insuliinin kannalta kuin glukoosi, eli sen insuliinivaste on suurin mahdollinen. En lähtisi hoitamaan sokeritautia sokerilla, jos näin voidaan sanoa.Joo kokeilin ja sain karmeen refluksi närästyspolteen maissista

Bushmaster

Munuaisongelmien kanssa kannattaa myös kiinnittää huomiota ylenmääräiseen proteiiniin. Proteiinien liikasaanti pitkän aikaa voi väsyttää munuaiset. Käytännössä puhutaan useiden vuosien +4g per rasvaton painokilo saannista. Edelleen diabeettiset syyt väsyttävät myös munuaisia, mutta lisämunuaisen ylikiehuminen itsessään voi aiheuttaa tämän ja se voi olla yhtä idiopaattinen kuin vaikkapa aivolisäkkeen tai kilpirauhasen vajaatoiminta eli ainoa keino hoitaa sitä on joko vaihtaa se (sic) tai piikittää sen tuottamia hormoneja suoneen.Tähän voisi sopia se että voin hyvin kun söin yhtenä päivänä vain harvakseen kanamunaa ja tonnikalaa?
Kilppariin syön Thyroxia (ja jodia merilevässä) mutta miten lisämunuaisten hormooneja piikitettään? SYön B5 eli pantoteenihappoa
jonka sanotaan tukevan ko hormoonien tuotantoa?

Bushmaster

Diabeteksen osalta henkilökohtaisesti olen päätynyt siihen johtopäätökseen, että insuliinia ja haiman hormoneita jatkuvasti stimuloivat aineet kuten hiilihydraatit ja proteiinit aiheuttavat sen, kun niitä syödään jatkuvasti (1-2h välein käytännössä ympäri kellon / valveillaoloajan). Periaate on sama kuin lihasharjoittelussa ja palautumisessa = treenaa tänään, lihakset kipeytyvät mukavasti, treenaa uudestaan huomenna, lihakset kipeytyvät koska ne ylirasittuvat, treenaa ylihuomenna, lihakset tulehtuvat, koska ne eivät ehdi palautua. Haimalle käy samalla tavalla = se tuottaa jatkuvalla syötöllä insuliinia ja muita hormoneita, kun syödään, syödään ja syödään, ja sinne tulee tulehduksenkaltainen reaktio, jolloin ajan mittaan insuliinin laatu heikkenee ja lopulta tuotantokapasiteetti kärsii, ja jos tilaa ei paranneta nopeasti, muuttuu tulehdus krooniseksi ja arpikudos ei enää parane kokonaan ja insuliinihäiriö jää pysyväksi. Se että diabeetikoilla on kohonnut riski sairastua haimasyöpään tukee tätä teoriaa, koska mutaatio aiheutuu arpikudoksista.Kuulostaa järkevältä ja myös minuun sopivalta "insuliinihäiriö jää pysyväksi" kun jostakin syystä "olen syömässä vähän väliä", paitsi edelle ollut testipäiväni jota itsekkin ihmettelin kun energiaa riitti (aamulla kananmunaa, suolaa/vettä, tonnikalaa) eli en kaivannut enää jatkuvast sokereita?!

Mites "jaksaminen" nukkua yön yli? Maksan varastosokerin heikko taso, mitäs iltaruokaa suosittaisit ja mihin aikaa syötäväksi?

Bushmaster

Vastaavasti ne joilla on kehittymäisillään oleva diabetes, ovat parantuneet alustavissa tutkimuksissa lähes 100-prosenttisesti sillä, että he ovat 2 kuukauden ajan syöneet vain noin 600 kilokaloria päivässä ja sellaisia makroaineita, jotka eivät rasita haiman tulehtuneita osia (rasvaa). Haima saa tällöin tilaisuuden korjata vaurionsa, ja jos kaikki menee niin kuin pitää eikä arpikudosta vielä synny, haima paranee ja sokeritauti estetään. 2 kuukauden mikrokaloreiden jälkeen itse näkisin vielä suotavaksi jatkaa vähähiilihydraattista linjaa ainakin puolen vuoden - vuoden ajan, jotta insuliinintuotanto varmasti eheytyy kunnolla.600 kkaloria kuulostaa vähältä mutta laatu korvannee määrän. Mitä makroaineita tarkoitat? Oisko sulla Bushmaster menua tarjolla koko päivälle eli mitä syödä niin aloittaisin kokeileen?

Bushmaster

Lyhyesti = jos haluaa välttää sokeritaudin, syö paljon mutta harvoin. Haima kykenee tuottamaan aika isoja määriä hormoneja lyhyessä ajassa, kunhan se saa aikaa palautua, mutta jos sen pitää liruttaa insuliinia jatkuvasti suoneen, niin se väsyy.

Vähän offtopiccia, mutta maksa, haima, munuaiset, suolet ja muu ruoansulatus- ja käsittelyelimistö ovat aika tiukassa symbioosissa, ja yhden ongelma heijastuu yleensä muualle.

Olen menossa endokrinologin juttusille joten kuuluukohan hänen osaamisalueelleen myös tämä em. symbioosi?

Kiteytystä:
* Syödä vähän harvakseen mutta laatua/sopivaa ravintoa?
* Rauhoittaa lisämunuaiset ja haiman rauhastoiminta
-tähän liittynee tää reaktiivinen hypoglycemia kohtaus kun yliväsy keho saa sokeria ja ylirasittunut haimaa ampuu
hurjasti insuliinia ja tästä taas säikähtää lisämunuainen ja ampuu puolestaa adrenaliinit liikkeelle
=> heikko väsy oloa: sokerit ja varenpaine alhaalla, lihaksia särkee kun sokeria revitään lihaksista jne?
Mulla oli joulun yli karmee 4 pv kestänyt flunssakin joka meni keuhkoputkiin asti joten menin entisestäänkin heikkoon kuntoon ja sitten söin kananugettia jossa sokeri (20%) parin vodkapaukan kanssa ja siitä alkoi RHG...)
* illalla hitaita hiilareita (omena, banaani?), mutta jos metabolia ei toimi sokerille niin ei sitten hiilareita illallakaan?
* joku DNA/geenitutkimus joka vahvistaisi/hylkäisi em. entsyymiongelman?

Don't give up!

Koska en ole lääkäri, en voi varsinaisesti suositella tai kehottaa tekemään mitään, ja myöskin tuo 600 kalorin koe suoritettiin pitkälti valvotuissa olosuhteissa - diabeetikolle voi olla hengenvaarallista leikkiä kaloreilla ja makoraineilla ihan omin päin kokeilematta ensin varovasti, mikä sopii, jos asuu vielä sopivan syrjässä, ei vilkkumobiilikaan ehdi apuun ajoissa. Makroaineilla tarkoitin etupäässä rasvaa ja rajoitetusti proteiinia (koska stimuloi insuliinia ja primäärisiä haiman hormoneita) ja hyvin vähän tai ei ollenkaan hiilihydraatteja, nekin painottaen erittäin kuitupitoisia ruokia kuten vaikkapa pellavansiemeniä, muuten suolisto antaa kyllä kuulua itsestään ummetuksen ja muiden vaivojen muodossa hyvin nopeasti.

Vastaavasti lääkärit eivät myöskään yleensä uskalla tai voi kehottaa tekemään mitään ns. virallisen kouluopin vastaisesti, elleivät uskalla ottaa vastuuta sanomisistaan. Siksi lääkärin lausunto todennäköisesti on, että älä saatana mene kokeilemaan mitään, olet kohta teho-osastolla. Endokrinologi todennäköisesti tietää näistä asioista paljon enemmän kuin minä, vaikka hänen primääriosaamisalueeseen kuuluvatkin umpieritysrauhaset, koska haima on aika tärkeä osa kokonaisuutta.

Lisämununaisten hormoneiden "piikittämisellä" tarkoitin lähinnä sitä, että jos on olemassa vajaatoiminta, sitä voidaan hoitaa kilpirauhasen tavoin synteettisillä hormonivalmisteilla. En ole lisämunuaisen vajaatoimintaan perehtynyt, mutta luulisin, että lekurit tietävät, onko olemassa tyroksiinin kaltaisia valmisteita sen hoitamiseen kemoterapeuttisesti. Omatoimisesti vajaatiloja voi yrittää hoitaa kompensoimalla tiettyjen aineiden kuten vaikkapa kilpirauhasen vajaatoiminnan tapauksessa tyrosiinin, jodin ja muiden aineiden muodossa kilpirauhashormonien lähtöaineita.

Jos hiilarit jättää pois, elimistö siirtyy ketoosiin eli tuottaa aivojen ja muiden tarvitsemat glukoosiaineet ketoaineiden muodossa rasvasta. Yleensä ketoosiin siirtymistä edeltää 2-10 päivän heikko olo, kun elimistö siirtyy ketoainetuotannon varaan, mutta sen jälkeen useimpien olo muuttuu jopa pirteämmäksi kuin aiemmin hiilareilla. Tämän perusteella en sanoisi että maksalle tarvitsisi tarjoilla mitään erityisiä herkkuja, etenkään illalla, koska etenkin hiilarien popsiminen voi vaikuttaa monien ihmisten aineenvaihduntaan negatiivisesti unenlaadun kannalta. Omalla kohdallani tukeva iltapala kuitenkin yleensä parantaa unenlaatua..

Miinuskaloreilla eläminen pitkään tarkoittaa sitten aliravitsemusta ja lopulta nälkäkuolemaa. 600 kaloria on auttamattomasti liian vähän oikeastaan ihan kenelle vaan ihmiselle. Normaalisti liikuntaa harrastava mies kuluttaa 2500-3500 kaloria päivässä, eli keskimäärin viisinkertaisen määrän tuohon diabetes-kuuriin nähtynä. Kalorinrajoituskuurit ovat aina luonteeltaan määräaikaisia, kestoltaan rajoitettuja ja mitä tiukempi kalorirajoitus on ja mitä pidempään se kestää, sitä valvotummissa olosuhteissa se täytyy suorittaa.

Lihasten glykogeenivarastot ovat aina yksisuuntaiset, eli niihin toimitetaan glukoosia, mutta se poistuu ainoastaan lihaksen omaan energiankäyttöön. Verensokeri ei ole lainkaan niin yksiselitteinen asia, mutta pääpiirteittäin se on kyllä omiaan aikaansaamaan hyperaktiivisuutta ja väsymystä.

Lyhyesti kuitenkin tuntuu siltä, että hiilihydraattipitoinen ruoka aiheuttaa häiriöitä elimistössäsi, joten hiilihydraattien rajoittamisella kannattaa aloittaa kokeilut. Alkoholi ei luonnollisestikaan kuulu terveisiin elämäntapoihin eikä ETENKÄÄN hiilihydraattirajoitetulle kokeilukaudelle. Jengiä on joutunut jopa sairaalaan tiputukseen, kun ovat sotkeneet ketoosin, alkoholin ja hiilarit sopivasti keskenään.

tootired
Seuraa 
Viestejä805

Tällainen löytyi eli laittaa pohdiskeleen kumpi on ensin muna vai kana?
- mulla ei ole todettu siis diabetesta mutta sokerin kanssa metabolia-ongelmia ja alhaista verensokeritasoa?
- kasvuhormonin vajis istuisi hyvin oireisiini eli sen hoito?

Niin kummasta lie kyse?

Logically, human growth hormone deficiency should lead to low blood sugar levels rather than high. While diabetes human growth hormone therapy should make things worse. It is not as simple as in many metabolic processes. According to some sources, hypoglycemia (low blood sugar) is a symptom of adult growth hormone deficiency, while others report that the onset of diabetes is a side effect of growth hormone therapy, even in those who have a deficiency (not those people which is using human growth hormone for anti aging purposes). Meanwhile, some people receiving growth hormone injections may suffer from hypoglycemia, happens due to increased insulin sensitivity (increased uptake of glucose by cells). The onset of diabetes can be a side effect of human growth hormone treatment in children.

http://www.humangrowthhormones.in/info/ ... rmone.html

Don't give up!

Yksi lähestymistapa tähänkin asiaan voisi olla 'Mitochondrial Decline Theory of Aging', jonka mukaan vanhetessa elimistön toiminta rapautuu yhtä matkaa mitokondrioiden rapautumisen kanssa. Lisää tehoa mitokondrioihin - > lisää hormoneja, aivojen välittäjäaineita, kollageenia jne.

Uridine, tietyt antioksidantit, alpha GPC ym. voisivat tällöin tulla kysymykseen.

tootired
Seuraa 
Viestejä805
SD
Yksi lähestymistapa tähänkin asiaan voisi olla 'Mitochondrial Decline Theory of Aging', jonka mukaan vanhetessa elimistön toiminta rapautuu yhtä matkaa mitokondrioiden rapautumisen kanssa. Lisää tehoa mitokondrioihin - > lisää hormoneja, aivojen välittäjäaineita, kollageenia jne.

Uridine, tietyt antioksidantit, alpha GPC ym. voisivat tällöin tulla kysymykseen.
Joo olen jo vanha pieru eli ideas vaikuttaa hyvältä SD, kiitos,
mutta kerro lisää tarkemmin?

Mitä tarkoitat "uridine", GPC jne?

Don't give up!

tootired
Seuraa 
Viestejä805
Bushmaster

Munuaisongelmien kanssa kannattaa myös kiinnittää huomiota ylenmääräiseen proteiiniin. Proteiinien liikasaanti pitkän aikaa voi väsyttää munuaiset. Käytännössä puhutaan useiden vuosien +4g per rasvaton painokilo saannista. Edelleen diabeettiset syyt väsyttävät myös munuaisia, mutta lisämunuaisen ylikiehuminen itsessään voi aiheuttaa tämän ja se voi olla yhtä idiopaattinen kuin vaikkapa aivolisäkkeen tai kilpirauhasen vajaatoiminta eli ainoa keino hoitaa sitä on joko vaihtaa se (sic) tai piikittää sen tuottamia hormoneja suoneen.

Diabeteksen osalta henkilökohtaisesti olen päätynyt siihen johtopäätökseen, että insuliinia ja haiman hormoneita jatkuvasti stimuloivat aineet kuten hiilihydraatit ja proteiinit aiheuttavat sen, kun niitä syödään jatkuvasti (1-2h välein käytännössä ympäri kellon / valveillaoloajan). Periaate on sama kuin lihasharjoittelussa ja palautumisessa = treenaa tänään, lihakset kipeytyvät mukavasti, treenaa uudestaan huomenna, lihakset kipeytyvät koska ne ylirasittuvat, treenaa ylihuomenna, lihakset tulehtuvat, koska ne eivät ehdi palautua. Haimalle käy samalla tavalla = se tuottaa jatkuvalla syötöllä insuliinia ja muita hormoneita, kun syödään, syödään ja syödään, ja sinne tulee tulehduksenkaltainen reaktio, jolloin ajan mittaan insuliinin laatu heikkenee ja lopulta tuotantokapasiteetti kärsii, ja jos tilaa ei paranneta nopeasti, muuttuu tulehdus krooniseksi ja arpikudos ei enää parane kokonaan ja insuliinihäiriö jää pysyväksi. Se että diabeetikoilla on kohonnut riski sairastua haimasyöpään tukee tätä teoriaa, koska mutaatio aiheutuu arpikudoksista.
Hmm.. alkaa "polttaan" et olisi sittenkin jotain haima/sokeri/insuliiniresistenssi -ongelmia kun äsken mittasin verensokeriarvoni noin 2h siitä kun söin kanasalaatin (poistin maissit) niin tulos yllätti: 6,9 eli ei taida noin korkeena olla normia
vai voiko?

Vointi on pikkasen "outo" ikäänkuin verenpaineeseen (alhaiseen?), väsyä oloa kuitenkin tms?

Siis viime aikoina olen syönyt paljon proteiineja koska sokeri kun ei jostakin systä tunnu sopivan? Insuliini-resistenssi? Lisämunuaisten uupumus? Kortisolia liikaa?

Pitääpäs nyt mitata heti aamullakin kun on epäilyä tosta maksan varastosokerin toimivuudesta, tai riittävyydestä.

"Tyypin 2 diabeteksessa haiman insuliinituotanto aterian yhteydessä on laiskistunut, se tuottaa aterian tarvitseman lisäinsuliinimäärän hidastuneesti ja myös määrältään liian vähäisenä. Tämän seurauksena aterian jälkeinen verensokeri nousee yli normaalin (yli 8 mmol/l). Aterian jälkeistä verensokerin nousua lisää vielä insuliiniresistenssi, eli vaikka haima tuottaisikin insuliinia, sen vaikutus kudoksissa on heikentynyt ja verenkiertoon ateriasta tullut glukoosi ei pääse kudoksiin tai varastotilaan.

Toinen ilmiö tyypin 2 diabeteksessa on koholla olevat paastoverensokerit. Aamulla verensokerin tulisi olla 4-6 mmol/l, ennen aterioita 4-7 mmol/l Jos insuliinin vaikutus maksaan on insuliiniresistenssin vuoksi heikentynyt, tuottaa maksa tarpeettomasti sokeria vereen varastoistaan (= maksan sokerin uudistuotanto eli glukoneogeneesi), ja paastoverensokerit kohoavat. Aamulla verensokeri vois siis olla koholla, koska insuliinin normaali vaikutus elimistössä on heikentynyt insuliiniresistenssin vuoksi, ja tämän seurauksena maksa tuottaa epätarkoituksenmukaisesti sokeria verenkiertoon varastoistaan.

Aamuverensokeri voi myös olla koholla, koska se on illalla aterioiden jälkeen jäänyt hyvin korkealle, eikä yön aikana ole ehtinyt normaalistua. Tyypin 2 diabeetikon olisi hyvä kotiverensokeriseurannassa mitata aamu-verensokeri, mutta myös aterian jälkeistä verensokeria ja joskus myös nukkumaanmeno verensokeri. Näin voidaan kartoittaa kaikki yllä kuvatut tyypin 2 diabeteksen sokeriaineenvaihdunnan häiriöt. "

http://www.novodiabetespalvelu.fi/websi ... nosed.aspx

Don't give up!

Bushmaster
Glykeemisellä indeksillä ei ole havaittu olevan sellaisia vaikutuksia että niiden vuoksi tiettyjä sokereita kannattaisi erityisesti suosiaAivan varmasti on. Juuri sehän on koko idea glykeemisessä indeksissä, että hiilihydraateissa on eroja. Ei ole ainakaan minun käsitykseni mukaan mitään järkeä vetää kgi-pommeja ennen nukkumaan menoa.

tootired
EDIT: Jos tää analyysi pitää yleensäkään paikkansa, niin ainakin hoito-ohje on selkeä "unettomuuteen": maissitärkkelystä ?!Onko sinulla joku karppausfobia vai minkä takia et mainitse mitään proteiineista, rasvoista ja kuidusta?

tootired
Seuraa 
Viestejä805
Shriek
Bushmaster
Glykeemisellä indeksillä ei ole havaittu olevan sellaisia vaikutuksia että niiden vuoksi tiettyjä sokereita kannattaisi erityisesti suosiaAivan varmasti on. Juuri sehän on koko idea glykeemisessä indeksissä, että hiilihydraateissa on eroja. Ei ole ainakaan minun käsitykseni mukaan mitään järkeä vetää kgi-pommeja ennen nukkumaan menoa.

tootired
EDIT: Jos tää analyysi pitää yleensäkään paikkansa, niin ainakin hoito-ohje on selkeä "unettomuuteen": maissitärkkelystä ?!Onko sinulla joku karppausfobia vai minkä takia et mainitse mitään proteiineista, rasvoista ja kuidusta?Pikemmikin olen niin "noviisi" näissä asioissa eli karppaus on tuttua
mutta mulla on "hormoonitoiminta" joten sekaisin, yliherkkä niin sekoilen täälläkin

Siis pyörin stressin aikaansaamien oireiden parissa ja oireita saa aikaan unettomuus, lisämunuaisten uupumus, kortisolia liikaa jne ja luulen että
eräs seuraus on tää insuliini-resistenssi tms?

Don't give up!

tootired
Siis pyörin stressin aikaansaamien oireiden parissa ja oireita saa aikaan unettomuus, lisämunuaisten uupumus, kortisolia liikaa jne ja luulen että eräs seuraus on tää insuliini-resistenssi tms?Itse lähtisin selvittelemään ongelmaa siitä, että pyrkisin pääsemään noista lääkkeistä kokonaan eroon. Siihen varmaan tosin tarvitsisit pitkän loman, että ottaisit selvää luontaisesta uni-valverytmistä. Mene lääkärin vastaanotolle ja kysele, että mitä mieltä lääkäri on, jos vierottautuisit benzoista ja kokeilisit vaikkapa melatoniinia sen sijasta. Korvavaloa suosittelisin jopa niillekin, jotka eivät kärsi kaamosmasennuksesta pimeänä vuodenaikana. Se voi kenties auttaa uni-valverytmin säätelyssä - melatoniinin ohella - ja on paljon kätevämpi kuin kirkasvalolamppu. Jos siis syöt edelleen jotain benzoja siihen, että uni-valverytmi pysyy aisoissa, niin epäilisin, että luontaisen unirytmin ollessa sekaisin lääkityksen alla, vireystila heittelehtii mahdollisesti senkin takia. Benzot muistaakseni vaikuttavat haitallisesti REM-uneen. Eikö tuo puoli vuotta ole muutenkin jo aika pitkä kuuri benzoille?

Normaalistihan jokaisella ihmisellä sen kortisolipiikin pitäisi osua aamuun, ellei sitten kärsi tietämättämään jostakin neuropsykiatrisesta häiriöstä. Esimerkiksi aspergerin oireyhtymässä mitään piikkiä ei tule ja ihminen on silloin luontaisesti herkkä ajautumaan stressiin. Pitkään jatkunut stressi sellaisenaan käsittääkseni vaikuttaa myös siihen, miten elimistö hyödyntää verensokeria.

EDIT: Kärsin siis lisämunuaisten uupumusoireista ja aika ajoin sokeriruokia syödessä (väsyneenä) tulee raju verensokerin (ja verenpaineen lasku) :Onko sinulla tähän lääkärin tekemä diagnoosi ja tutkimuksia tehty?

tootired
Seuraa 
Viestejä805
Shriek
tootired
Siis pyörin stressin aikaansaamien oireiden parissa ja oireita saa aikaan unettomuus, lisämunuaisten uupumus, kortisolia liikaa jne ja luulen että eräs seuraus on tää insuliini-resistenssi tms?Itse lähtisin selvittelemään ongelmaa siitä, että pyrkisin pääsemään noista lääkkeistä kokonaan eroon. Siihen varmaan tosin tarvitsisit pitkän loman, että ottaisit selvää luontaisesta uni-valverytmistä. Mene lääkärin vastaanotolle ja kysele, että mitä mieltä lääkäri on, jos vierottautuisit benzoista ja kokeilisit vaikkapa melatoniinia sen sijasta. Korvavaloa suosittelisin jopa niillekin, jotka eivät kärsi kaamosmasennuksesta pimeänä vuodenaikana. Se voi kenties auttaa uni-valverytmin säätelyssä - melatoniinin ohella - ja on paljon kätevämpi kuin kirkasvalolamppu. Jos siis syöt edelleen jotain benzoja siihen, että uni-valverytmi pysyy aisoissa, niin epäilisin, että luontaisen unirytmin ollessa sekaisin lääkityksen alla, vireystila heittelehtii mahdollisesti senkin takia. Benzot muistaakseni vaikuttavat haitallisesti REM-uneen. Eikö tuo puoli vuotta ole muutenkin jo aika pitkä kuuri benzoille?

Normaalistihan jokaisella ihmisellä sen kortisolipiikin pitäisi osua aamuun, ellei sitten kärsi tietämättämään jostakin neuropsykiatrisesta häiriöstä. Esimerkiksi aspergerin oireyhtymässä mitään piikkiä ei tule ja ihminen on silloin luontaisesti herkkä ajautumaan stressiin. Pitkään jatkunut stressi sellaisenaan käsittääkseni vaikuttaa myös siihen, miten elimistö hyödyntää verensokeria.
Samaa mieltä ton bentzon suhteen ja itsekin olen huolissani että onko lääkehoidosta tullut syy "kierteeseen", mutta kuvittelen vielä että jos
jaksaisin edetä vielä niin että selviäisi joku/jotkin syyt näihin mun oireisiin esim. kuten sanoit et vaikka jokin autismin kirjon"asperger" tms. jonka takia olen herkkä stressille, ja/tai jokin elin/rauhasvika esim. sokeriherkkyys tai mineraalien puute johon viittaa ehkä alhainen aldosterone-arvoni jne.

Yliväsy olen se on selvä mutta jospa olisi jotain muutakin kuin vain liikaa bentsoa (Opamox 30 mg onko jo paljon?)?

Don't give up!

tootired
Samaa mieltä ton bentzon suhteen ja itsekin olen huolissani että onko lääkehoidosta tullut syy "kierteeseen", mutta kuvittelen vielä että jos jaksaisin edetä vielä niin että selviäisi joku/jotkin syyt näihin mun oireisiin esim. kuten sanoit et vaikka jokin autismin kirjon"asperger" tms. jonka takia olen herkkä stressille, ja/tai jokin elin/rauhasvika esim. sokeriherkkyys tai mineraalien puute johon viittaa ehkä alhainen aldosterone-arvoni jne.Jos olet työelämässä, niin varmaan pitäisi lähtä työterveyslääkärin kanssa selvittelemään nuo asiat pohjamutia myöten, laatia hoitosuunnitelma ja mahdollisesti pyytää sairaslomaa, että nähtäisiin, mikä se sinun oirekuva on silloin, kun et ole millään lääkityksellä ja ei ole stressiä päällä. Eli tutkia, onko stressittömänä mitään oireita ja jos on, niin mitä? Itse ainakin tekisin noin, että sen oikean diagnoosin saamisen mahdollisuus paranisi. Kannattaa myös huomioda se sosiaalinen ja psyykkinen puoli, eli mitä huolia siellä osastolla on ja sitten jos sielläkin on vaikeita ongelmia, niin sitten voi tosiaan epäillä tuota aspergeria/adhd:tä/tms. Jotkut mielenterveyden ongelmat tuottavat myös fyysistä oireilua, joten siksi on hyvä miettiä sitä psyykkistä puolta sen fyysisen lisäksi.

tootired
Seuraa 
Viestejä805
Shriek
tootired
Samaa mieltä ton bentzon suhteen ja itsekin olen huolissani että onko lääkehoidosta tullut syy "kierteeseen", mutta kuvittelen vielä että jos jaksaisin edetä vielä niin että selviäisi joku/jotkin syyt näihin mun oireisiin esim. kuten sanoit et vaikka jokin autismin kirjon"asperger" tms. jonka takia olen herkkä stressille, ja/tai jokin elin/rauhasvika esim. sokeriherkkyys tai mineraalien puute johon viittaa ehkä alhainen aldosterone-arvoni jne.Jos olet työelämässä, niin varmaan pitäisi lähtä työterveyslääkärin kanssa selvittelemään nuo asiat pohjamutia myöten, laatia hoitosuunnitelma ja mahdollisesti pyytää sairaslomaa, että nähtäisiin, mikä se sinun oirekuva on silloin, kun et ole millään lääkityksellä ja ei ole stressiä päällä. Eli tutkia, onko stressittömänä mitään oireita ja jos on, niin mitä? Itse ainakin tekisin noin, että sen oikean diagnoosin saamisen mahdollisuus paranisi. Kannattaa myös huomioda se sosiaalinen ja psyykkinen puoli, eli mitä huolia siellä osastolla on ja sitten jos sielläkin on vaikeita ongelmia, niin sitten voi tosiaan epäillä tuota aspergeria/adhd:tä/tms. Jotkut mielenterveyden ongelmat tuottavat myös fyysistä oireilua, joten siksi on hyvä miettiä sitä psyykkistä puolta sen fyysisen lisäksi.Kiitos taas kommenteistasi Shriek ja edelleen samaa mieltä ja juuri noin olen tehnytkin, mutta siellä lekureilla pukkaa vaan ne pillerit oleen liian herkästi esillä joten siksi yritän itsekin selvitellä syitä ja syntyä ja jos on pakko joku lääke aloittaa niin sen tulisi olla siten varma ja täsmä lääke eli vain sarja kokeiluja....

Vatsahaavan poikasta varmasti jo ilmassa ja tää sokeri ongelma voi olla vain seuraus uupumuksesta esim. liikaa kortisolia stressin takia ja levy jäänyt päälle jne. Maanantaina mitataan kortisoli yms acth arvot.

Don't give up!

tootired
Seuraa 
Viestejä805

Syiden ympyräkehä pienenee eli verensokerit ok (varastosokeria myöten kun aamulla klo 6 4,7 ja klo 10 5,7), joten stressi-kortisolin takia vaan pikkasen insuliini-resistenssinkin oireita sekä "vanhuus" että normaali terveenkin ongelma: EI liikaa sokeria varsinkaan fruktoosia (sakkaroosia) eli glukoosi hyvä kuin ehkä myös tärkkelys esim perunasta? Ja se liikunta aerobicinä!

Eiku stressin poistoon ja vatsahaavoja hoitaan!

Don't give up!

tootired
Seuraa 
Viestejä805

Pakko se on tääkin kokeilla eli lusikallinen hunajaa poskeen jos
vaikka siten verensokeri pysyi yli 4 h normina ja saisi nukuttua!
Ts aivot EI alkaisi kesken yöunien hälyttää stressihormoja liikkeelle ja herättään kesken yön ja todella kortisolia pukkaa koko ajan...

"Our body stores ready-to-use energy as glycogen in the liver. When the liver runs out of glycogen at night, our brain starts to trigger stress hormones such as cortisol and adrenalin to convert protein muscle into glucose."

"Unlike processed sugars, eating honey raises your blood sugar level only slightly. The controlled rise of insulin causes the amino acid tryptophan (which is also present in honey) to enter our brain, where tryptophan is then converted into serotonin. And in darkness, serotonin is converted into melatonin, a well-known cure for sleeping disorders"

Foods for a good night’s sleep:
(Foods that are high in carbohydrates and calcium, and medium-to-low in protein are ideal for promoting sleep)

•Dairy products: cottage cheese, cheese, milk
•Soy products: soy milk, tofu, soybean nuts
Honey•Almonds
•Banana
•Seafood
•Meats
•Poultry
...

http://fooddemocracy.wordpress.com/2008 ... hts-sleep/

Don't give up!

Kulaushaikara
Seuraa 
Viestejä1023

Mulle tuli mieleeni kysyä, vaikka ei nyt juuri tähän aiheeseen liity, että onko sulle ehdotettu sitä kilpirauhaslääkettä, jossa olisi useampia kilpirauhashormoneja kuin vain se tyroksiini?

"Kilpirauhashormonien vaikutus kohdistuu lämmönmuodostukseen
ja -säätelyyn, rasvojen, valkuaisaineiden ja hiilihydraattien aineenvaihduntaan,
kasvuun ja kehittymiseen, verenkiertoelimistöön,
vesi- ja elektrolyyttitasapainoon sekä hermostoon."
http://www.medicina.fi/fato/41.pdf

Armour Thyroid -lääkkeestä on kirjoitettu netissä paljon. Joillekin kilpirauhaspotilaille, joille tyroksiinistä ei ole ollut täydellistä apua, on tästä ollut.
http://www.kilpirauhanen.com/tietopankki/armourfaq/

tootired
Seuraa 
Viestejä805
Kulaushaikara
Mulle tuli mieleeni kysyä, vaikka ei nyt juuri tähän aiheeseen liity, että onko sulle ehdotettu sitä kilpirauhaslääkettä, jossa olisi useampia kilpirauhashormoneja kuin vain se tyroksiini?

"Kilpirauhashormonien vaikutus kohdistuu lämmönmuodostukseen
ja -säätelyyn, rasvojen, valkuaisaineiden ja hiilihydraattien aineenvaihduntaan,
kasvuun ja kehittymiseen, verenkiertoelimistöön,
vesi- ja elektrolyyttitasapainoon sekä hermostoon."
http://www.medicina.fi/fato/41.pdf

Armour Thyroid -lääkkeestä on kirjoitettu netissä paljon. Joillekin kilpirauhaspotilaille, joille tyroksiinistä ei ole ollut täydellistä apua, on tästä ollut.
http://www.kilpirauhanen.com/tietopankki/armourfaq/
Hyvä huomio, kiitos vaan!

Joo itsekin olen samaa pohtinut ja esitin lekurillekin vaan meni "hältä ohi korvien"?! Mut olen menossa endokrinologin juttusille ja esitän lääkkeen vaihtoa
joten palaan asiaan sitten!

Don't give up!

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat