Miksi lehtisalaatti muuttuu punertavaksi?

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Moi!
Jääkaapissani oli astia valmiiksi leikattua lehtisalaattia, parin päivän kuluttua lehden tyveä lähempänä olevat palaset alkoivat muuttua punertaviksi. Tämä ei ole mikään ainutkertainen ilmiö, näin on käynyt ennenkin. Haluaisin tietää mistä tämä johtuu...onkohan kyseessä samantapainen ilmiö kuin omena? Onko lehtisalaatissakin rautaa, vai johtuuko tämä jostain muusta?

Kommentit (2)

Vierailija

En ole koskaan nähnyt tuota ilmiötä, mutta veikkaan, että se johtuu lehtivihreän hajoamisesta. Melkein kuin lehtien kellastuminen ja punastuminen syksyisin. Raudalla ei ole varmasti mitään tekemistä asian kanssa.

Uusimmat

Suosituimmat