Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Erityisesti kesällä, kun auringonvaloa on runsaiten. Miksiköhän?

Kommentit (3)

Vierailija

Jos et syö talvisin ollenkaan d-vitamiinia lisäravinteena, voi olla hyvin mahdollista, että kyse on tämän vitamiinin vaikutuksista. Eron talven ja kesän jaksamisen suhteen voi pystyä hahmottamaan hyvinkin selvästi, jos vitamiinin luontainen vaihtelu vuodenajan mukaan on suurta.

Ainakin itse huomasin aikanaan kuinka kesällä saatu auringon d-vitamiini vaikutti vointiin rentouttavasti - alkuaikoina jopa siten, että teki mieli ottaa nokoset auringossa maatessa. Tätä en silti suosittele ilman herätyskelloa, sillä muuten on riski, että iho palaa. Myöhemmin, kun siirryin syömään riittävän suuria annoksia d-vitamiinia lisäravinteena pimeänä vuodenaikana, tämä vaihtelu hävisi ja olo tasapainottui. Enää en juurikaan huomaa minkäänlaista eroa kesän ja talven jaksamisen välillä.

Vierailija
PSYbuse
Juu juu, tuostakos se sitten johtuukin, että auringonpaisteessa nukkumisen jälkeen on todella pöhnäinen olo koko loppu päivän? Nimimerkillä kokemusta on..Epäilen d-vitamiinin vaikuttavan rauhoittavasti siitä johtuen, että sillä on hermostoa suojaava vaikutus:

http://www.scirp.org/Journal/PaperInformation.aspx?paperID=7402

Tämä on kuitenkin täysin perstuntuma arvio, jonka perustan omiin kokemuksiin.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat