Seuraa 
Viestejä3521

Myrskytuhojen sähköviat kiusaavat edeleen suomalaisia. Viikko on kulunut ja vielä on kymmeniä tuhansia ilman sähköä. Vallanpitäjät ovat Holkeri-Aho-Lipponen-Vanhanen-Katainen jonossa laitostaneet ja myynneet suomalaisille elintärkeät virastot ja teollisuuden pilkkahintaan kansainvälisIlle suursijoittajille. On tärkeämpää esimerkiksi Fortumin ja Vettenfallille maksaa hyvät osingot ja johtajille bonukset, kuin pitää sähköverkon huoltojärjestelmä kunnossa luonnon katastrofeja varten.

Mallin vuoksi miten muualla maailmassa toimitaan. Espanjan Kataloniassa oli vuonna 2010 8. maaliskuuta miesmuistiin poikkeuksellinen lumimyrsky, jossa mm. romahti lumen ja jään painosta 35 suurjännitelinjojen pilaria. Koko Gironan seutu, satoja tuhansia asukkaita menetti sähkönsä. Kuvittelin, että nyt ollaan banaanivaltiossa ja kestää viikon pari ennen kuin viat saadaan korjattua. Alueella kaikki toimii sähköllä, kaupat, polttoaineen jakelu, veden saanti, viemärit ja lämmitys. Espanjalaiset panivat kuitenkin ripeästi toimeksi. Runsaan kahden vuorokauden kuluttua viimeisilläkin oli sähkö. Ilma oli niin kauhea, että golfkentilläkin romahti pylväitä jään painosta. Puita tuhoutui. Nyt voi ihmetellä, että suomaliset vallanpitäjät ovat tehneet Suomesta bnaanivaltion, jossa kansalaisten hyvinvointi pannaan toiselle sijalle, kun on kysymys vaalirahoista ja poliitikkojen eduista.

Tieteellisesti tutkittu ja todistettu - mutta silti voi olla totta.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (5)

Vierailija

Suomessa kun kopioidaan tuota "USA:n mallia" monissa asioissa niin ilmeisesti myös sähköverkon osalta:

Science Dailyn yllättävän havainnon mukaan Yhdysvaltain sähköverkko on turvassa terrorismilta - tosin nolosta syystä.

Maan sähköverkko on aivan liian huonossa kunnossa, jotta se olisi houkutteleva kohde terrorismille.

Verkon toiminta on liian sattumanvaraista, eikä kaukaisten voima-asemien saattaminen pois pelistä halvaannuta vielä koko verkkoa. Kansalaiset havaitsevat verkon heikon kunnon siitä, että joissakin osavaltioissa blackoutien suhteellinen määrä ei ole vähentynyt vuosikymmeniin.


http://www.tekniikkatalous.fi/energia/y ... alouselama

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Sähköliiton näkemys:

SAK:lainen Sähköliitto katsoo, että myrskytuhot paljastivat sähköyhtiöiden vastuuttoman toiminnan.

Kritiikin aiheena on se, että sähköyhtiöt ovat ulkoistaneet verkostojen rakennus-, huolto- ja kunnossapitotyöt itsenäisille urakointiyhtiöille. Niiden toiminta on kilpailutettu lähes kannattamattomaksi, mikä on johtanut irtisanomisiin ja osaavan työvoiman vähenemiseen koko alalla. Ammattiliitto sanoo vaatineensa korjauksia laiminlyönteihin jo vuodesta 2006.

Sähköliiton sektoripäällikkö Sauli Väntin mielestä firmojen "toimintaa ohjaa pelkästään omistajille jaettavan, mahdollisimman suuren liikevoiton hankkiminen".

Väntin mukaan esimerkiksi Fortum jakaa vuosittain omistajilleen mittavia osinkoja ja johtajilleen merkittäviä bonuksia, mutta sillä ei ole palveluksessaan enää yhtään sähköverkoston korjaukseen kykenevää henkilöä.

Alan noin 4 000 työntekijästä on Sähköliiton arvioiden mukaan irtisanottu pelkästään vuonna 2011 satoja asentajia, samalla kun noin 10 prosenttia alan ammattilaista on työttöminä. Myös investoinnit jakeluverkostoon ovat liian vähäiset.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012010 ... 3_uu.shtml

myooppi
Seuraa 
Viestejä3521

Valtiovalta on vastuussa Fortumin tempauksista. Valtio omistaa 50,76% osakkeista. Luultavasti väkeä on pantu pois, jotta osakekurssi nousisi. Valto on ehkä myyntiaikeissa. Myymällä puolet osakkeista valtio voi lyhentää vähäistä velkaansa miljardilla. Tämä olisi hyvin typerä teko, koska valtion saamat osingot ovat puolen miljardin luokkaa vuodessa. Piilotettua energiaverotusta ja tulonsiirtoa muille osakesäästäjille..

Tieteellisesti tutkittu ja todistettu - mutta silti voi olla totta.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat