Seuraa 
Viestejä45973

Saattaa olla melkeinpä röyhkeätä kysyä tätä täällä. Mutta olisiko suositella jotain "lähtöteosta" täysin kemiasta tietämättömälle? Lähtötaso on nolla, mutta päämäärä olisi ymmärtää, mistä te puhutte. Lukion kemia on jäänyt siitä syystä, että lukio on jäänyt.

  • ylös 2
  • alas 0

Kommentit (5)

Kannattaa ehkä aloittaa kuitenkin niistä lukion kemian oppikirjoista. Ensin perusteet, sitten epäorgaaninen ja sitten orgaaninen kemia. Kirjastoista pitäisi löytyä. Etsi vaikka käsiisi kirja nimeltä Katalyytti, perusteita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos oikein "fundamentaalista" peruuststaa kaipaat, niin lueppas Steven S. Zumdahlin Chemical principles. Reili yli 1000 sivua täyttä tavaraa, ja vielä amerikkalaiseen calculus-tyyliin kirjoitettuna, että tyhmempikin tajuaa.
Varmaan joistakin yliopistojen kirjakaupoista saatavilla.

Meillä on koulussa aika laaja kurssi nimeltänsä Yleinen kemia. Siinä lähdetään perusteista ja lopulta ollaan kuitenkin aika syvällä kemian tiedoissa. Kurssikirjana on Yleinen ja epäorgaaninen kemia, Otapaino, kirjoittajina Laitinen ja Toivonen.Esipuheessa kerrotaan, että kirja perustuu Teknillisessä korkeakoulussa pidettyyn kemian peruskurssiin. Suosittelen.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat