Seuraa 
Viestejä45973

Tämä viesti oli aluperin ketjussa Radin todistaa meta-analyysissään paranormaalin todeksi, ja varustin sen seuraavalla kommentilla:Täällä on tapana linkin lisäksi laittaa viestiin myös oma mielipide asiasta. Linkeillä keskustelu kun on niin tylsää.
Odottelen hetken, jos mielipide löytyy. Ellei, ketju on kohta Styxissä.

Koska avaajalta ei kuitenkaan löytynyt mitään omaa asiaa (ja uusi avauskin jo tuli), heitän tämän ketjun alun bittiavaruuteen, mutta koska jatkossa keskustellaan asiasta asiallisesti, niin olkoon tämä loppuketju edelleen luettavissa ja kommentoitavissa.

Vaihdan nimeksi: Keskustelua parapsykologiasta ja sen tutkimuksesta.

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (119)

John Carter
Seuraa 
Viestejä22157

Olisi mukava nähdä sitä matemaattista ja tieteellistä dataa, jota paranormaalien ilmiöiden todistamisesta löytyy, epäilen kyllä että yksikin tieteelinenjulkaisu, jossain arvostetussa tiedelehdessä, joka todistaa paranormaalien ilmiöiden todellisuuden on vaikea löytää.

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

John Carter
Olisi mukava nähdä sitä matemaattista ja tieteellistä dataa, jota paranormaalien ilmiöiden todistamisesta löytyy,"Yksittäiset tutkimukset esim. telepatiasta eivät luotettavasti todista mitään varmaa, mutta sadat tutkimukset kertovat, että telepatia on todellista."

Tässähän on varma todiste, kun lukee riittävästi hölynpölylässytystä, se muuttuu urpojen päässä totuudeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
John Carter
Olisi mukava nähdä sitä matemaattista ja tieteellistä dataa, jota paranormaalien ilmiöiden todistamisesta löytyy, epäilen kyllä että yksikin tieteelinenjulkaisu, jossain arvostetussa tiedelehdessä, joka todistaa paranormaalien ilmiöiden todellisuuden on vaikea löytää.Kävisikö ehkä psykologian yksi arvostetuimmista julkaisuista Journal of Personality and Social Psychology, joka on suht äsken julkaissut Cornellin ylipiston professorin Daryl Bemin laajan tutkimuksen tulevaisuuden alitajuisesta aistimisesta? Skeptikot kun dogmaattisesti vaativat näitä vertaisarvioituja julkaisuja, kuitenkin tietäen hyvin että a) tieteellinen mainstream jo lähtökohtaisesti suhtautuu erittäin kielteisesti parapsykologisiin tutkimuksiin, olivat ne sitten sinänsä kuinka hyviä tahansa mikä tekee artikkelien julkaisemisen vaikeaksi b) vertaisarviointi on yleisestikin ottaen nykyään melko villissä alennustilasta.

Tässä nyt kuitenkin yksi, voin linkittää lisääkin:

http://dbem.ws/FeelingFuture.pdf

dojo
Tässä nyt kuitenkin yksi, voin linkittää lisääkin:
http://dbem.ws/FeelingFuture.pdf
Kiitos linkistä. Linkittäisitkö seuraavaksi kyseisen paperin kritiikkiä. Sellaistakin on varmaan julkaistu samassa julkaisussa, ja olisi varmaan aihetta tutustua siihenkin.

Entäpä toistettavuus? Tieteessähän merkitsee paljon tulosten replikoitavuus, se että samalla koejärjestelyllä muut tutkijat voivat saada samat tulokset ja näin joko vahvistaa tai olla vahvistamatta aiempia tuloksia. Negatiivisia tuloksia on ainakin saatu, muttei ilmeisesti julkaistu: Backwards step on looking into the future

"Now the study has been replicated. Three academics – Stuart Richie, Chris French, and Richard Wiseman – have re-run three of these backwards experiments, just as Bem ran them, and found no evidence of precognition. They submitted their negative results to the Journal of Personality and Social Psychology, which published Bem’s paper last year, and the journal rejected their paper out of hand. We never, they explained, publish studies that replicate other work." ಠ_ಠ

Tuo on todella ikävä asenne huippujulkaisussa: julkaisevat originaalia tutkimusta pääasiassa positiivisine tuloksineen. Sitten niistä uutisoidaan, ja tulokset, tutkija ja julkaisukin saavat paistatella julkisuudessa. Mutta sitten niitä negatiivisia tuloksia ei julkaistakaan koska se ei olekaan enää yhtä jännää. Tällainen asenne tuottaa pidemmän päälle biassia tieteellisiin julkaisuihin ja tieteelliseen kirjallisuuteenkin, kun positiiviset tulokset päätyvät kirjoihin ja kansiin, mutta negatiiviset tulokset eivät. Ikävää kehitystä ja kuulemani mukaan ongelmakin mm. psykologian ja lääketieteen aloilla.

Tässäkin muuten negatiivinen tulos: A Replication of the Procedures from Bem (2010, Study 8) and a Failure to Replicate the Same Results

Daryl Bem on muuten emeritus.

spin0
dojo
Tässä nyt kuitenkin yksi, voin linkittää lisääkin:
http://dbem.ws/FeelingFuture.pdf
Kiitos linkistä. Linkittäisitkö seuraavaksi kyseisen paperin kritiikkiä. Sellaistakin on varmaan julkaistu samassa julkaisussa, ja olisi varmaan aihetta tutustua siihenkin.

Entäpä toistettavuus? Tieteessähän merkitsee paljon tulosten replikoitavuus, se että samalla koejärjestelyllä muut tutkijat voivat saada samat tulokset ja näin joko vahvistaa tai olla vahvistamatta aiempia tuloksia. Negatiivisia tuloksia on ainakin saatu, muttei ilmeisesti julkaistu: Backwards step on looking into the future

Tässäkin negatiivinen tulos: A Replication of the Procedures from Bem (2010, Study and a Failure to Replicate the Same Results

Daryl Bem on muuten emeritus.
Kyseisessä julkaisussa on julkaistu ainoastaan Bemin tutkimus. Skeptikot Richard Wiseman ja Chris French yrittivät hirveässä kiireessä sinne saada julkaistuksi Bemin tutkimuksen "vastapainoksi" kotitekoisen hieman epäilyttävässä ennätysvauhdissa syntyneen replikaatioyrityksensä, joka - yllätys, yllätys - oli negatiivinen mutta lehti ei julkaissut sitä.

Bemin tutkimusta on toistettu sekä positiivisin että negatiivisin tuloksin, asia on vielä avoin sen suhteen. Tosin yhtäkään negatiivisista replikaatioista ei ole julkaistu vertaisarvioidussa tiedejulkaisuissa- mukaan lukien linkittämäsi "failure" - mikä tekee niiden arvioinnista vaikeaa...

Tässä muuten paneelikeskustelua Bemin tutkimuksesta Harwardissa, mukana paitsi Bem, Jonathan Schoolee, myös skeptikko Sam Moulton,

http://www.youtube.com/watch?v=0Tdiu5kwjKs

dojo
Kyseisessä julkaisussa on julkaistu ainoastaan Bemin tutkimus.
En puhunut tutkimuksista, vaan pyysin sinua linkittämään kritiikkiä sieltä arvostamastasi julkaisusta. Asiantuntijajulkaisuissa kun esiintyy kritiikkiäkin mm. keskustelun muodossa.

dojo
Skeptikot Richard Wiseman ja Chris French yrittivät hirveässä kiireessä sinne saada julkaistuksi Bemin tutkimuksen "vastapainoksi" kotitekoisen hieman epäilyttävässä ennätysvauhdissa syntyneen replikaatioyrityksensä, joka - yllätys, yllätys - oli negatiivinen mutta lehti ei julkaissut sitä.
Ahaa, he ovat siis skeptikoita. Ja tyylilajistasi päätellen pahiksia ja muutenkin kelvottomia epäilyttävine kotitekoisine ennätysnopeuksineen. Onkohan heillä mitään muuta ammattia kuin skeptikko? Tutkijoita? Ehkä jonkin alan oppiarvoja tms.?
Heistä poiketen Bem sitten ei ole skeptikko, hänellä on mainitsemisen arvoinen oppiarvo (vaikkakin *emeritus*) joten taitaa olla sitten hyvis. OK. Asetelma selvä.

dojo
Bemin tutkimusta on toistettu sekä positiivisin että negatiivisin tuloksin, asia on vielä avoin sen suhteen.
Eli asia on avoin sen suhteen pitävätkö Daryl Bemin tulokset ylipäätään paikkansa.

dojo
Tosin mitään negatiivisista replikaatioista ei ole julkaistu vertaisarvioidussa tiedejulkaisuissa- mukaan lukien linkittämäsi "failure" - mikä tekee niiden arvioinnista vaikeaa...
Niiden julkaiseminen se vasta vaikeaa onkin, kun julkaisu ei periaatteesta halua julkaista toistettujen kokeiden tuloksia ("We don't want to be the Journal of Bem Replication.").

dojo
Tässä muuten paneelikeskustelua Bemin tutkimuksesta Harwardissa, mukana paitsi Bem, Jonathan Schoolee, myös skeptikko Sam Moulton,
http://www.youtube.com/watch?v=0Tdiu5kwjKs
Eikös Schoolerkaan sitten ole skeptikko? Olisi kyllä perusteltua olla jos tiedettä meinaa tehdä. Samoin olisi Beminkin syytä harjoittaa skeptisyyttä vaikka emeritus onkin.

On muuten tuo Schoolerkin kirjoittanut ongelmista joita seuraa, kun negatiivisia tuloksia ei julkaista:
"Some scientists attribute the decline effect to statistical self-correction of initially exaggerated outcomes, also known as regression to the mean. But we cannot be sure of this interpretation, or even test it, because we do not generally have access to 'negative results': experimental outcomes that were not noteworthy or consistent enough to pass peer review and be published."
http://www.nature.com/news/2011/110223/ ... 0437a.html

Petu
Seuraa 
Viestejä2289

Asiasta on ilmeisesti tehty 840 tutkimusta, mutta tieteelliseen kokeeseen ei ole laitettu yhtäkään. Tuhannet ihmistet voivat tutkia paskaa tikun nokassa tulematta mihinkään tieteellisesti arvioitavaan tulokseen.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä70500
dojo
John Carter
Olisi mukava nähdä sitä matemaattista ja tieteellistä dataa, jota paranormaalien ilmiöiden todistamisesta löytyy, epäilen kyllä että yksikin tieteelinenjulkaisu, jossain arvostetussa tiedelehdessä, joka todistaa paranormaalien ilmiöiden todellisuuden on vaikea löytää.Kävisikö ehkä psykologian yksi arvostetuimmista julkaisuista Journal of Personality and Social Psychology, joka on suht äsken julkaissut Cornellin ylipiston professorin Daryl Bemin laajan tutkimuksen tulevaisuuden alitajuisesta aistimisesta?Veljeni ja minä keskustelimme tästä tulevaisuuden aistimisesta ja molemmilla useita ko kategoriaan meneviä kokemuksia mutta ongelma on siinä että onko tämä luokiteltavissa paranormaaliksi vai ihan normaaliksi alitajunnan kyvyksi "laskea" "ymmärtää" asioita eritavalla, tehokkaammin ja kokonaisvaltaisemmin kuin tietoinen mieli tekee , eli alitajunnalla olisi kyky summata tapahtumiin vaikuttavia asioita menneisyydestä ja nykyisyydesta tehokkaammin yhteen ja tehdä parempia tulevaisuusennakointeja ihan todennnäköisyyslaskennan perusteella. Tulimme alustavasti siihen välintilinpäätöksen että tämä on yksi mahdollinen selitys ns ennaltanäkemiselle/ennalta arvaamiselle, alitajunnan tietoista mieltä tehokkaampi "todennäköisyyslaskenta" tulevien tapahtumien ennakoimiseksi mielessä. Uskoisin että tämä on aikalailla normaalia eikä ns paranormaalia.

Petu
Seuraa 
Viestejä2289

Psykologien mielestä nämä ilmiöt voivat olla potilaille kokemuksellisesti hyvinkin "todellisia", mutta ei niistä saa fyysistä havaittavaa faktaa aikaiseksi. Tämän ammattikunnan henkilöt ottavat ilmiön hieman eri näkökulmasta.

jussipussi
dojo
John Carter
Olisi mukava nähdä sitä matemaattista ja tieteellistä dataa, jota paranormaalien ilmiöiden todistamisesta löytyy, epäilen kyllä että yksikin tieteelinenjulkaisu, jossain arvostetussa tiedelehdessä, joka todistaa paranormaalien ilmiöiden todellisuuden on vaikea löytää.Kävisikö ehkä psykologian yksi arvostetuimmista julkaisuista Journal of Personality and Social Psychology, joka on suht äsken julkaissut Cornellin ylipiston professorin Daryl Bemin laajan tutkimuksen tulevaisuuden alitajuisesta aistimisesta?Veljeni ja minä keskustelimme tästä tulevaisuuden aistimisesta ja molemmilla useita ko kategoriaan meneviä kokemuksia mutta ongelma on siinä että onko tämä luokiteltavissa paranormaaliksi vai ihan normaaliksi alitajunnan kyvyksi "laskea" "ymmärtää" asioita eritavalla, tehokkaammin ja kokonaisvaltaisemmin kuin tietoinen mieli tekee , eli alitajunnalla olisi kyky summata tapahtumiin vaikuttavia asioita menneisyydestä ja nykyisyydesta tehokkaammin yhteen ja tehdä parempia tulevaisuusennakointeja ihan todennnäköisyyslaskennan perusteella. Tulimme alustavasti siihen välintilinpäätöksen että tämä on yksi mahdollinen selitys ns ennaltanäkemiselle/ennalta arvaamiselle, alitajunnan tietoista mieltä tehokkaampi "todennäköisyyslaskenta" tulevien tapahtumien ennakoimiseksi mielessä. Uskoisin että tämä on aikalailla normaalia eikä ns paranormaalia.Erinomainen kirjoitus! Se että maailmassa, ihmisillä, sattuu tapahtuu asioita joille ei tälle hetkellä löydy rationaalista/tieteellistä selitystä, ei toki tarkoita etteikö semmoista olisi ja tulevaisuudessa löydettäisi. Parapsykologia nimenomaan pyrkii mahdollisimman rationaaliseen lähestymistapaan ja asioiden demystifiointiin. Sille jyrkässä vastakohdassa ovat useimmat rajatiedon ja new agen piirissä toimivat henkilöt, joille asioiden mystifiointi on itsetarkoituksellista ja suorastaan pakonomaista; juuri nämä ovat tehneet ennennäkemätöntä hallaa varsinaiselle parapsykologialle, jota hyväksikäyttävät omiin hörhöilyihinsä. On oikeastaan aika ymmärrettävää, että asioihin paremmin perehtymätön sekoittaa nämä kaksi toisiinsa, mitenkänkä sen muutenkaan voisi olla oikeastaan. Suomessa on todella vähän parapsykologista tietoa osaamista, kaiken maailman hörhöilyjä sitäkin enemmän. Onneksi tiedän yhden valon pimeyden keskellä:

http://parapsykologia.blogspot.com/

jussipussi
Seuraa 
Viestejä70500
Petu
Psykologien mielestä nämä ilmiöt voivat olla potilaille kokemuksellisesti hyvinkin "todellisia", mutta ei niistä saa fyysistä havaittavaa faktaa aikaiseksi. Tämän ammattikunnan henkilöt ottavat ilmiön hieman eri näkökulmasta."Tulevaisuuden arvaaminen" ei ole mielestäsi mahdollista aivoille paremmin kuin kolikkoa heittämällä? Aivommehan laskevat koko ajan tulevaisuuden tapahtumakombinaatioita, tietoisesti ja alitajuisesti. Nyt ei puhuta mistään "palavisita pensaista" tai "näyistä", vaan hyvin osuneista lähitulevaisuuden tapahtumien arvaamisesta. Käyttäisin tässä termiä "vaisto" oletan sen olevan alitajuisen todennäkoisyyslaskennan tulos/tuotosta, ei mitään paranormaalia.

Koska ihminen jatkuvasti ennakoi tulevaisuutta ja saa monasti siitä erittäin yksiyiskohtaisiakin visioita, on kummallista ettei pieleen mennyistä ennusnäyistä ole tehty tutkimuksia. Veikkaan niitä olevan satatuhatta yhtä oikeaan osunutta kohti. Siitä vaan tutkimaan tätä laajaa kenttää kaikki parapsykologit. Kuinka moni näkee väärän ennusnäyn seuraavasta lottokierroksesta?

Ehkä monille tiedemiehille todistusaineistoa riittää mutta tiede.fi:n jääräpäillä ei ole toivoa. He odottavat että jokin suuri mystinen auktoriteetin omistava tiedettä harjoittava hahmo tulee kertomaan sen heille henkilökohtaisesti ennen kuin uskovat. Oman ajattelun kun ovat ulkoistaneet jo aikapäiviä sitten.

Tiedepiireissä monet paranormaalit ilmiöt kyllä hyväksytään, lukuunottamatta skepsis ryhmiin kuuluvia idiootteja jotka ovat aivan oma lukunsa eikä mielestäni näihin tulisi kiinnittää mitään huomiota. Tiedettä ei vain suoraan sanottuna kiinnosta nämä ilmiöt noin taloudellisessa mielessä jotta niitä tutkittaisiin. Fakta joka tiedepiireissä myönnetään on se että leivässä on paljon vaikeampi pysytellä kiinni jos menee tunnustamaan uskovansa näiden ilmiöiden todellisuuteen vaikka henkilökohtaisella tasolla useat tiedemiehet uskovat ja jopa harjoittavat hengellisyyttä. He tietävät etteivät he tiedä. Todistusaineistoa on systemaattisesti ja jopa lapsenomaisesti pitkään herjattu ja poljettu.

Kyllä näitä aletaan ottamaan enenevissä määrin vakavasti.

Petu
Seuraa 
Viestejä2289
jussipussi
Petu
Psykologien mielestä nämä ilmiöt voivat olla potilaille kokemuksellisesti hyvinkin "todellisia", mutta ei niistä saa fyysistä havaittavaa faktaa aikaiseksi. Tämän ammattikunnan henkilöt ottavat ilmiön hieman eri näkökulmasta."Tulevaisuuden arvaaminen" ei ole mielestäsi mahdollista aivoille paremmin kuin kolikkoa heittämällä? Aivommehan laskevat koko ajan tulevaisuuden tapahtumakombinaatioita, tietoisesti ja alitajuisesti. Nyt ei puhuta mistään "palavisita pensaista" tai "näyistä", vaan hyvin osuneista lähitulevaisuuden tapahtumien arvaamisesta. Käyttäisin tässä termiä "vaisto" oletan sen olevan alitajuisen todennäkoisyyslaskennan tulos/tuotosta, ei mitään paranormaalia.Totta kai meillä raksuttaa takaraivoissa syys-ja seuraussuhteet toimissamme. Muuten ei varmaan tulisi elämästämme mitään, jos emme osaisi arvioida toimien seurauksia etukäteen. Sen puolesta osaamme jonkin verran arvioida tulevaisuuteen.

Ainoastaan hörhöt ja arvaajat voivat väittää osaavansa ennustaa tulevaisuuden tapahtumia yksityiskohtaisesti ja ajallisesti tarkasti.

Petu

Ainoastaan hörhöt ja arvaajat voivat väittää osaavansa ennustaa tulevaisuuden tapahtumia yksityiskohtaisesti ja ajallisesti tarkasti.Asennettasi lainaten: ainoastaan hörhöt ja arvaajat voivat väittää tietävänsä totuuden tästä asiasta.

Väittelyn taso tuntuu olevan aina pohjamudissa teidän nk "skeptikkojen" kanssa. Olette niiin hemmetin kaikkititietävää porukkaa että pään hakkaaminen seinään on järkevämpää ja mielekkäämpää touhua kuin alkaa väitellä henkilön kanssa joka perustelee väittämänsä toteamalla toisen osapuolen olevan hörhö.. HÖRHÖ!

EDIT: En ole kouluttanut itseäni aiheesta, joten jätän kyseisen aiheen sikseen, mutta en myöskään tee oletuksia.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä70500
Petu

Totta kai meillä raksuttaa takaraivoissa syys-ja seuraussuhteet toimissamme. Muuten ei varmaan tulisi elämästämme mitään, jos emme osaisi arvioida toimien seurauksia etukäteen. Sen puolesta osaamme jonkin verran arvioida tulevaisuuteen.

Ainoastaan hörhöt ja arvaajat voivat väittää osaavansa ennustaa tulevaisuuden tapahtumia yksityiskohtaisesti ja ajallisesti tarkasti.
Otetaan loyhänä esimerkkinä vaikka ammattimaiset pokerinpelaajat, luuletko tosiaan että he tekevät päätoksensa pelkästään tietoisen ajattelun kautta, ja ovat tietoisa miksi "tietävät" ,arvaavat että joku pluffaa, ilman alitajunnan tekemiä "assesmenttejä". Ja voitko väittää että me tiedetään alitajunnasta niin paljon että voimme rinta rottingilla sanoa että joku on tarkasti jotain ajattelun tasolla? Oletan että tuollainen varmuus ihmisen mielen toiminnosta kumpuaa pääosain tietämättomyydestä.

Carl Jung sanoi aikoinaan että han arvoi tietävänsä "itsestä" mielen tasolla ehkä maksimissaan pikkutillin kynnen verran koko kehoon verrattuna ja oli jonniin verran tutustunut ihmisen mieleen ja alitajuntaan. Täällä toki mestarit voi totisella naamalla sano mitä on tai ei ole mielen tasoilla.

Hän sanoi että alitajunta/psyyke ei ole rajoittunut aikaan eikä paikkaan eli nykykäsityksen mukaan hän oli horho ja vielä rankempaa; kysyttäessä että uskooko hän Jumalaan hän sanoi ettei hänen tarvitse uskoa hän tietää että jumala on. Tuplahorho.

Kumpaankaan noihin väittämiin en voi sanoa juuta enkä jaata, en voi todistaa niitä oikeaksi enkä vääräksi.

http://www.youtube.com/watch?v=LOxlZm2AU4o

http://www.youtube.com/watch?v=WJ25Ai__ ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=VNKvbT_3 ... re=related

Mouho
Seuraa 
Viestejä2673
TraXter
Ehkä monille tiedemiehille todistusaineistoa riittää mutta tiede.fi:n jääräpäillä ei ole toivoa. He odottavat että jokin suuri mystinen auktoriteetin omistava tiedettä harjoittava hahmo tulee kertomaan sen heille henkilökohtaisesti ennen kuin uskovat. Oman ajattelun kun ovat ulkoistaneet jo aikapäiviä sitten.

Tiedepiireissä monet paranormaalit ilmiöt kyllä hyväksytään, lukuunottamatta skepsis ryhmiin kuuluvia idiootteja jotka ovat aivan oma lukunsa eikä mielestäni näihin tulisi kiinnittää mitään huomiota. Tiedettä ei vain suoraan sanottuna kiinnosta nämä ilmiöt noin taloudellisessa mielessä jotta niitä tutkittaisiin. Fakta joka tiedepiireissä myönnetään on se että leivässä on paljon vaikeampi pysytellä kiinni jos menee tunnustamaan uskovansa näiden ilmiöiden todellisuuteen vaikka henkilökohtaisella tasolla useat tiedemiehet uskovat ja jopa harjoittavat hengellisyyttä. He tietävät etteivät he tiedä. Todistusaineistoa on systemaattisesti ja jopa lapsenomaisesti pitkään herjattu ja poljettu.

Kyllä näitä aletaan ottamaan enenevissä määrin vakavasti.
Tästä aivoripulista ainoa järkevä lause on tuo alleviivaamani. Aidot tieteilijät ovat skeptisiä juuri siksi, että ymmärtävät tietämättömyytensä, toisin kuin kaikenmaailman hihhulit, jotka kyllä "tietävät", että yliluonnollisuuksia on olemassa. Todisteita ei ole ainuttakaan. Siis ei ensimmäistäkään. Mutta viis siitä, kun usko on kova.

Enenevässä määrin kyllä noita aletaan ottaa vakavasti siinä mielessä, että voimakas neuroleptilääkitys on aivan vakavasti harkittava vaihtoehto.

Ajattelun ulkoistamisesta sen verran, että sen voi kyllä ulkoistaa hörhö-hihhuleille siten, että on lähtökohtaisesti ensin aina vastakkaista mieltä heidän kanssaan. Näin toimien on 99.9 % todennäköisyydellä oikeassa asiassa kuin asiassa.

*Enää et ole Se, mikä alkoi lukea tätä virkettä.
.....................enkä minäkään ole oikeasti Mouho.

Zaibowski
Seuraa 
Viestejä1387
dojo
Se että maailmassa, ihmisillä, sattuu tapahtuu asioita joille ei tälle hetkellä löydy rationaalista/tieteellistä selitystä, ei toki tarkoita etteikö semmoista olisi ja tulevaisuudessa löydettäisi. Parapsykologia nimenomaan pyrkii mahdollisimman rationaaliseen lähestymistapaan ja asioiden demystifiointiin.Tuli mieleen pallosalama, jota ei aikoinaan pystytty laboratorioissa toistamaan, pallosalaman näkijät leimattiin hörhöiksi, eihän näkijät voineet mitenkään todistaa näkyjään. Nyt pallosalaman mekanismia jäljitellään laboratorioissa, olisi vain kannattanut uskoa niitä, jotka näkivät:

Pallosalama on ilmassa tapahtuva sähköinen ilmiö. Osa tutkijoista kyseenalaistaa pallosalamoiden olemassaolon, pitäen niitä mm. optisina harhoina.

Pallosalama on erittäin harvinainen ilmiö ja silminnäkijänraportit ovat usein erilaisia ja ristiriitaisiakin.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Pallosalama

http://www.eng.tau.ac.il/~jerby/Fireball%20floating.wmv

http://www.eng.tau.ac.il/~jerby/Fireballs.html

Mouho

Tästä aivoripulista ainoa järkevä lause on tuo alleviivaamani. Aidot tieteilijät ovat skeptisiä juuri siksi, että ymmärtävät tietämättömyytensä, toisin kuin kaikenmaailman hihhulit, jotka kyllä "tietävät", että yliluonnollisuuksia on olemassa. Todisteita ei ole ainuttakaan. Siis ei ensimmäistäkään. Mutta viis siitä, kun usko on kova.

Enenevässä määrin kyllä noita aletaan ottaa vakavasti siinä mielessä, että voimakas neuroleptilääkitys on aivan vakavasti harkittava vaihtoehto.

Ajattelun ulkoistamisesta sen verran, että sen voi kyllä ulkoistaa hörhö-hihhuleille siten, että on lähtökohtaisesti ensin aina vastakkaista mieltä heidän kanssaan. Näin toimien on 99.9 % todennäköisyydellä oikeassa asiassa kuin asiassa.
Kylläpä Mouhon nappuloita on helppo painella. Luetko tosiaan joka postauksen sellaiset trollilasit silmillä että lukemasi postauksen sisältö viuhahtaa noin 95% ohi ymmärryksesi jonka jälkeen turhautumisesi purkautuu erilaisina mongerruksina mielipiteittesi ja ajatusmalliesi erinomaisuuden ja muiden tyhmyyden todisteluna? Onko tosiaan näin että teidän nk "aitojen tiedemiesten" kanssa on turha väitellä ennen kuin hyväksymme 100% uskontonne? Ja me avoimesti ajattelevathan emme ole skeptisiä ollenkaan.. Mehän emme katso todistusaineistoa.. emmekä ainakaan kouluta itseämme.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat