Seuraa 
Viestejä4922

Onko kellään tietoa miten saisi kissan kynsienteroituksen huonekaluihin loppumaan, (inhimillisellä, ei eläimellisella tavalla, tappamalla tms.). On rakennettu sellainen karvanaruista kyhätty pylväs, mitä nuorempi kissa käyttää mielellään. Vahalle rouvalle se ei kelpaa, vaan on repinyt jo monta kangaspäällysteistä tuolia riekaleiksi. Kun niitä nyt muutossa tuli vietyä roskiin, on ottanut kohteekseen hommaamani sohvan. Kyllä se lopettaa repimisen kun käskee, mutta ei sitä tietenkään voi koko aikaa olla kyttäämässä. Sitäpaitsi kerkeää kuulua monta kertaa, raps, raps, raps.

Lierikki Riikonen

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (10)

Kannattaa kokeilla vaikka ostaa kaupasta sellaista kissojen "esto" ainetta, jossa on etikkaa, vettä ja jotain muut mitä en muista ja sitä suihkuttaa kohtiin joihin ei halua kissan koskevan ja sitten kissanminttua joko rouheena tai suihkeena ja sitä sitten raapimispuuhun.

Osta eläinkaupasta suihketta nimeltä Feliway ja suihkuta sitä kohtiin, joita kissa raapii. Feliway sisältää feromonia, eikä kissa kynsi paikkaa jossa haisee feromoni. Feliway ei haise ihmisen nenään oikein millekään päinvastoin kuin kissankarkoitusaine, joka haisee tosi pahalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

Leikkaa kynnet.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

vorrester
Seuraa 
Viestejä617
lierik
Onko kellään tietoa miten saisi kissan kynsienteroituksen huonekaluihin loppumaan, (inhimillisellä, ei eläimellisella tavalla, tappamalla tms.). On rakennettu sellainen karvanaruista kyhätty pylväs, mitä nuorempi kissa käyttää mielellään. Vahalle rouvalle se ei kelpaa, vaan on repinyt jo monta kangaspäällysteistä tuolia riekaleiksi. raps.

Kun kissa alkaa raapia sohvaa, nappaa sitä kainaloiden alta ja nosta narutolpalle. Levitä tassut narutolpan ympäri. Yleensä jatkaa repimistä narutolpalla.
Aikaa myöten oppii sitten revittelemään tolpalla. Sen paremmin tietämättä kissan sielunelämästä. Mutta luulisi sitäkin vituttavan jatkuva kainaloista roikottelu ja hyväksyy helpoimman tien ja menee itse tolpalle.

Tuolla konstilla meidät kissat on oppineet pitämään näppinsä muualta pois. Mitä nyt joskus mielenosoituksena vähän revitellään matolla. Mutta siihen sitten karjaisu tehoaa.

Aivopierun tunnistaa rivin alun merkistä *

Halpa konsti: Muutama tuore appelsiinin kuori karkottaa kissoja. En minä sitä, että sohvaan pitäisi hieroa sitruksia, mutta jos kissat tonkivat esim. kukkapurkkeja. Sinne sitten laittaa pari kuorta ja katit nyrpistävät nenäänsä.

Voin kertoa, että samainen ongelma on ollut meilläkin. Kissamme on tosin jo 14-vuotias ja kohteeksi joutuu enää vain kynnysmatto. Vielä vuosi sitten se yritti uudistaa sohvan käsinojia, mutta nostin katin joka kerta pois. Ehkä se oppi siitä.

Aloin myös pitämään suojusta sohvan päällä, mutta nyt olen voinut siitä jo luopua.

Oma raapimapuu per kissa voisi toimia, mutta kissoille on vaikea sanoa: "Toi on sun". Ne menevät minne lystäävät.

Ruiskeista ei aikoinaan ollut hyötyä (n. 6-10 vuotta sitten). Kokeilimme kahta erilaista. Toinen haisi appelsiininkuorille ja toisessa oli epämääräinen kitkerä haju eivätkä kissat olleet moksiskaan. Silloinen nahkakalusto sai kyytiä entiseen tahtiin.

Kissat eivät kynsi huonekaluja pelkästään kynsiä teroittaakseen, vaan myös levittääkseen ominaishajuaan eli merkatakseen reviiriään. Tätä hajua erittyy erityisesti hännän tyvestä, niskasta jostain korvien takaa ja tassunpohjista. Samasta syystä siis kynsiminen kuin esineiden ja ihmisten puskeminenkin.

Nämä karkotteet mistä joku mainitsi eivät ole kovin mukavia, koska ne haisevat usein pahalle omaankin nenään. Lisäksi vaikka haju on voimakkain kohdassa mihin sitä on suihkutettu, se leviää myös koko huoneeseen. Herkkänenäinen kissa varmaan haistaa hajun kauemmaksikin. Mahtaa olla mukava oltava kissaparalla. Toisekseen olen huomannut, etteivät nämä karkotteet edes aina ole kovin tehokkaita.

Mutta niistä mainituista feromonisuihkeista olen kuullut positiivisia kommentteja, vaikkakaan itselläni ei ole ollut niitä tarvetta kokeilla, olen saanut kissani koulutettua ilmankin. Mutta nämä feromonit kuulemma ikään kuin rauhoittavat kissaa, eli sen ei tarvitse enää merkkailla joka paikkaa jolloin kynsiminenkin rauhoittuu. Tämän pitäisi tehota myös jos kissalla on tapana merkkailla reviiriään sillä vielä ikävämmällä tavalla.

Tai sitten on vain oltava pitkäjänteinen ja nostettava tottelematon eläin aina kynsimistä havaittaessa omaan kynsimispuuhunsa jatkamaan toimiaan. Tämä on pitkällinen rupeama, kissoilla ei ole sellaista sisäistä tarvetta totella omistajaansa kuten koirilla. Huutamalla komentamisesta ei ole mitään hyötyä, pahimmillaan kissa vain pelästyy ja menettää luottamuksen omistajaansa. Jos jotain haluaa opettaa on paras käyttää matalaa rauhallista ääntä, ikään kuin emokissa varoittavasti naukuisi pennuilleen.

Niin, kissanminttua kannattaa myös kokeilla kynsimispuussa tekemään siitä kissalle mieluisampi paikka.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Noor
Niin, kissanminttua kannattaa myös kokeilla kynsimispuussa tekemään siitä kissalle mieluisampi paikka.

Väittäisin, että vain aitokissanminttu Nepeta cataria toimii. Kissanmintulla Nepeta x faassenii en ole huomannut olevan vaikutusta.

Laita siihen raapimispuuhun vaikka hikinen villapaidanräsy, haisee omistajalle, pitäisi houkutella.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat