Seuraa 
Viestejä1698

Kaneja syödään maailmassa eniten kanojen jälkeen. Miksi niitä ei kuitenkaan suomessa ole kaupan hyllyllä? En uskoisi kasvatuksen erovan kanoista kovin kummoisesti. Onko tällä jotain historia taustaa?

Every man is guilty of all the good he did not do. (http://www.youtube.com/watch?v=xaTKDMYOBOU)-Voltaire

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (27)

http://nimikkolammas.blogspot.com/2011/ ... inten.html

Kotieläinten lihan tulee olla tarkastettua yleensä aina, kun sitä toimitetaan yleiseen kulutukseen. Poikkeuksia kotieläinten lihan tarkastusvaatimukseen ovat vain EL 13§ 2 mom. kohdan 5 mukainen siipikarjan tai tarhatun kanin lihan myynti ja luovutus alkutuotantopaikalta suoraan kuluttajalle (enintään 1000 lintua tai kania vuodessa). Muiden kotieläinten kuin siipikarjan tai tarhatun kanin lihaa ei saa koskaan myydä tai luovuttaa muuten kuin tarkastettuna.

http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvi ... astauksia/

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nii tai koiraa? Rotanlihakin on kuulemma yllättävän makoisaa.

Tässä ois ny hyviä bisnes-ideoita, ei muutaku farmi pystyyn! Sivubisneksenä voisit olla rankkuri tai pitää löytöeläinkotia

o
Seuraa 
Viestejä1698

Koira ei taida olla tarpeeksi lihaksikas, että siitä saisi tarpeeksi syömistä. Rotan taas muistelen olevan liian sitkeä. Mutta ivailusta päätellen niin onko kanilla joku lemmikin rooli suomessa ja siksi sitä ei syötäisi vaikka se muualla on ruokaa varsin selkeästi?

Marsunkin pitäisi ilmeisesti olla hyvää? Onko kanilla ja marsulla joku selkeä ero minkä takia kani on voittanut ruokamarkkinoilla marsun? Marsu kai tarvitsee c-vitamiini lisäystä ruokaansa, mutta ei kai se pelkästään tee kasvatuksesta kovasti vaikeampaa?

Every man is guilty of all the good he did not do. (http://www.youtube.com/watch?v=xaTKDMYOBOU)-Voltaire

Ainakin keski-Euroopan kaupoissa kania myydään yleisesi, pakattuna ja esikäsiteltynä kuin broileria. Nämä kanit on jalostettu myös broilereiden tapaan. Ne ovat lihaisia ja niiden luut ovat paljon hennompia kuin villikanien.

Muistaakseni keihäsmatkakeisari Keinänen (tjsp.) koetti lanseerata kaneja suomalaisten pöytiin joskus 60-luvun lopulla, mutta ketuiks män.

Nuoret eivät haluneet syödä söpöjä pupusia, vanhemmat taas muistivat sota-ajan kaniruoat liian hyvin. Kaninliha ei silloin kuulunut lihansäännöstelyn piiriin, joten monet perheet, kaupungissakin, kasvattivat niitä proteiinilisäksi. Maku ei kuulemma ollut villikanien jälkeläisissä kovin hääppöinen ja lapset saivat traumoja, kun perheen lemmikit pantiin sunnuntaipaistiksi.

Nykyaikainen kaninkasvatus elintarvikkeeksi sopisi hyvin yhdeksi maatilojen sivuelinkeinoksi. Onkohan tällaista missään päin Suomea kokeiltu? Mielelläni laittaisin ruokaa Suomessa kasvatetuista broilerikaneista. Grillattuina ja rosmariinilla maustettuna ainakin koipipalat ovat helppotekoisia ja herkullisia.

Venäjällä oli vahva kaninkasvatus suuntaus neukkuaikaan kun oli puutetta ja eivät säännöstelleet sitä. Siellä on joku iso proilerikanikantakin joka kasvaa 8 kiloiseksi.

o
Seuraa 
Viestejä1698

Oleellistahan lihan kasvatuksessa voisi ajatella olevan sen mikä tuottaa eniten suhteessa kuluihin ja perstuntuma sanoisi, että kani olisi kovastikin tuottavampaa kuin vaikkapa sika. Jolloin olisi varsin fiksua suosia kania?

Every man is guilty of all the good he did not do. (http://www.youtube.com/watch?v=xaTKDMYOBOU)-Voltaire

Toope
Seuraa 
Viestejä29574
Sophia

Nykyaikainen kaninkasvatus elintarvikkeeksi sopisi hyvin yhdeksi maatilojen sivuelinkeinoksi. Onkohan tällaista missään päin Suomea kokeiltu? Mielelläni laittaisin ruokaa Suomessa kasvatetuista broilerikaneista. Grillattuina ja rosmariinilla maustettuna ainakin koipipalat ovat helppotekoisia ja herkullisia.

Kyseiset elukat myös lisääntyvät tunnetun tehokkaasti, eivätkä ole ruokavalionsa suhteen niin nirsoja. Kani on jo osa Suomen ekosysteemiä, miksei sitä voisi vähän "viljelläkin" hyviin tarkoituksiin?

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

Toope
Sophia

Nykyaikainen kaninkasvatus elintarvikkeeksi sopisi hyvin yhdeksi maatilojen sivuelinkeinoksi. Onkohan tällaista missään päin Suomea kokeiltu? Mielelläni laittaisin ruokaa Suomessa kasvatetuista broilerikaneista. Grillattuina ja rosmariinilla maustettuna ainakin koipipalat ovat helppotekoisia ja herkullisia.

Kyseiset elukat myös lisääntyvät tunnetun tehokkaasti, eivätkä ole ruokavalionsa suhteen niin nirsoja. Kani on jo osa Suomen ekosysteemiä, miksei sitä voisi vähän "viljelläkin" hyviin tarkoituksiin?


Kyllä vaan lisääntyvät. Tuo tämänkin talouden kohta vanhuuden takia ikävästi delaava kaniherra on kokeillut lisääntyä kissojenkin kanssa moneen otteeseen. Olen onnellinen ettei lisääntymisyritys ole tuottanut tuloksia . Eivät ole tosiaan nirsoja ruuan tai oikein muunkaan suhteen. Maatilat eivät taida oikein kamalasti kannattaa Suomessa paitsi todella suuressa mittakaavassa toteutettuna. Maan tulee kuitenkin pysyä edes joten kuten omavaraisena ruuantuotannon suhteen mahdollisten kriisitilanteiden varalta, joten kai sitä kanitkin kävisivät.... jos lihaa syö, niin ei sitä loogisesti ottaen oikein voi hurskastella kanienkaan suhteen, jos samalla syö sikaa, lehmää, hevosta jne.

Toope
Seuraa 
Viestejä29574
pellonpekko
Maan tulee kuitenkin pysyä edes joten kuten omavaraisena ruuantuotannon suhteen mahdollisten kriisitilanteiden varalta, joten kai sitä kanitkin kävisivät....

Paikalliset kanit, mjam mjam, kohtuudella kuitenkin. Nykyisellään ovat kuitenkin sitä ylijäämäriistaa, ehkä olisi luonnollinen ja inhimillinen teko syödä nuo ylijäämäkanit pois?

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

Villikanikanta on pääkaupunkiseudulla rusas ja ainakin Luonnontieteellisen keskusmuseon pääpuutarhuri Pesu valmisti jossain lehdessä jousella ampumistaan kaneista ihan syötävää pataa.

Ongelmana on pyynnin vaikeus kaupunkiolosuhteissa. Ei täällä voi metsästellä pitkäkorvia kuten maaseudulla eikä varsinkaan omiksi tarpeiksi. Virallisten kanikannanharventajien saaliit kuskataan Korkeasaaren petoeläimille ruoaksi. Hyvin kuulemma maistuvat ja saavat häkkielukat lisäksi haju- ja makuvirikkeitä.

Mutta eurooppalaistyyppistä broilerikania halajan. Mahtavatko tiukat hygieniasäännökset tehdä pienimuotoisen myyntitarhauksen kannattamattomaksi?

Eilen ostin kania Tampereen City-Sokokselta. Yhdessä laarissa oli pelkästään kanipakasteita, eri osia. En tosin ennen ole huomannut.

o
Seuraa 
Viestejä1698

Jos puutarhakaneja alkaisi kunnolla popsia niin sitten pitäis varmaan syödä ketut ja huuhkajat samalla, etteivät turhaan kuolisi nälkään?

Hmm jos maaseudulla on parempi tarjonta niin tarkoittaako se vain sitä, että pääkaupunkiseudun elitisti pelleille uskalleta tarjota lemmikkiä?

Every man is guilty of all the good he did not do. (http://www.youtube.com/watch?v=xaTKDMYOBOU)-Voltaire

Pörröiset puput ovat söpöjä ja sudet pahoja. Yksiselitteisesti. Sudet syövät pupuja mielellään, joten kaikki jotka syövät pupuja ovat pahoja.

Menikö tässä päättelyketjussa nyt jotain pieleen? Saattaa olla, mutta eikös se näin mene?

o
Seuraa 
Viestejä1698

Jos sitä pitäis alkaa sitten ite farmariksi, kun muut ei osaa. Tommonen häkillinen menisi kai helposti pihalle. Sitä voisi kesän siirrellä nurmea tasoitellen ja syksyllä pistää pihveiksi.

Pikaisella haulla kani
-on vähä rasvaista
-on runsas proteiinista
-tuottaa 6x enemmän lihaa kuin lehmä samalla heinä määrällä
-on tuottoisin lihakarjaeläin
-on sisäsiisti

Every man is guilty of all the good he did not do. (http://www.youtube.com/watch?v=xaTKDMYOBOU)-Voltaire

hcesar
Seuraa 
Viestejä13039

Kyllä Suomessa saa kania isompien kaupunkien kauppahalleista, ainakin tilaamalla. Stockmannilla on aina ollut kania pakasteena, kun olen mielenkiinnosta vilkaissut. Joskus olen nähnyt Citymarketeissakin.

Ja on se villikanikin oikein herkullista ainakin pataruokana. Liha on hieman kuivaa, mutta se korjataan tekemällä padasta muuten täyteläinen. Kermaa surutta mukaan ja vaikkapa sinihomejuustoa tai mitä sinne haluaakin tunkea. Vaimon suvussa on metsästyksen harrastajia ja heiltä saaduista lihoista olen tehnyt kanipataa kerran-pari vuodessa. Varsin maistuvaa.

o, farmi pystyyn vaan, sinullahan olisi ainakin aluksi monopoli Suomen kanintuotannossa!

Joo, kyllä minäkin olen kiinnostunut kaninlihankäytöstä ruoanvalmistukseen. Olen maistanut ja hyvää oli. Taisi olla Virossa.

Että farmia pystyyn vaan, kyllä meitä pahiksia riittää.

Jäärä
Seuraa 
Viestejä3811
asdf
Kyllä Suomessa saa kania isompien kaupunkien kauppahalleista, ainakin tilaamalla. Stockmannilla on aina ollut kania pakasteena, kun olen mielenkiinnosta vilkaissut. Joskus olen nähnyt Citymarketeissakin.



Espoon Lippulaivan Seilorissa oli lihatiskissä kaninkoipia. Luulin ensin lukeneeni väärin, mutta näyttivät jotenkin erikoisilta ja luin moneen kertaan. Hintakin sen kyllä sitten paljasti, mutta ei se mitään ylyttömän kallista muistaakseni ollut.

Sivut

Kuukauden tykätyin

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat