Seuraa 
Viestejä45973

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtm ... a---naitko

http://hukka1974.kuvat.fi/kuvat/Tulipal ... 34__90.avi

Spekulaatioita mikä on kyseessä? Tuntuu hassulta että olisi meteoriitti koska lentonopeus on erittäin alhainen, sekä useat ihmiset ovat kertoneet kappaleen lentäneen reilusti pilvien alapuolella sekä rikkoneen äänivallin.... Ei muuta kun foliohatut päähän

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (5)

Asiantuntevampi lähde:
http://www.avaruus.fi/uutiset/tahtiharr ... -ylla.html

Meteoriitti on maasta löytynyt avaruudesta peräisin oleva kappale. Joten jos kappaleen osia säilyi maahan asti, ovat ne nyt meteoriitteja. Mutta videolla näkyy meteori eli ilmakehään osunut avaruudesta peräisin oleva kappale sen tuottamine valoilmiöineen. Tämän kyseisen valoilmiön kirkkauden vuoksi sitä kutsutaan myös tulipalloksi (bolidi). Ennen ilmakehään osumistaan kappaletta olisi voinut sanoa meteoroidiksi.

Eli taivaalla ei nähty meteoriittia, vaan meteori tai tarkemmin tulipallo.

Jos joku joskus löytää kyseisen kappaleen osia maastosta on hän sitten löytänyt meteoriitin.

nikkari88
Tuntuu hassulta että olisi meteoriitti koska lentonopeus on erittäin alhainen,
Vie jonkin aikaa koota tulipallosta saatu meteorikameroiden kuvamateriaali ja analysoida se. Vasta sitten voi sanoa kuinka nopeasti se liikkui.

Ainakaan linkkaamasi videon perusteella nopeus ei näytä erityisen poikkeukselliselta. Ja tulipallo näkyi reilut kymmenen sekuntia, joten myöskään kesto ei ole ollut bolidille mitenkään poikkeuksellisen pitkä.

nikkari88
sekä useat ihmiset ovat kertoneet kappaleen lentäneen reilusti pilvien alapuolella
Tulipallo oli jopa kirkkaampi kuin Kuu. Ei ole mikään ihme että se on joillekin havaitsijoille näkynyt pilvien läpi, kun kerran Kuukin näkyi. Katso esimerkiksi kuva Mika Järvisen meteorikamerasta:

Yleisesti ottaen ihmiset ovat surkeita silminnäkijöinä arvioimaan tulipallojen etäisyyksiä, nopeuksia ja kestoja. Tapahtuma on vaikuttava, poikkeuksellinen ja yllättävä, ja saa helposti tekemään karkeita arviointivirheitä.

Koska tulipallo on niin kirkas sen etäisyys arvioidaan yleensä aivan väärin: sen luullaan olevan lähellä ja putoavan ihan navetan taakse, vaikka etäisyys olisi kymmeniä-satoja kilometrejä. Samoin kappaleen nopeus arvioidaan useimmiten liian hitaaksi ja tapahtuman kestoa liioitellaan muistikuvisssa.

Toisinaan kappaleen liikesuunnan ja havaitsijan välisen kulman vuoksi tulipallo voi jollekulle näyttää tekevän jopa ylöspäin kaartuvan kaaren. Joillekuille autokinesia saattaa tehdä tepposet ja suoraviivaisesti liikkuva kappale näyttääkin mutkittelevalta. Joskus tulipallohavaintoon liitetään samaan aikaan kuultuja tai oletettujakin ääniä, jotka eivät ole tulipallon aiheuttamia. jne.. jne..

nikkari88
sekä rikkoneen äänivallin
Sen se on aivan varmasti tehnytkin.

nikkari88
Spekulaatioita mikä on kyseessä?
Oukei:
Kvadrantidien meteoriparven huippu oli tänä aamuna: http://spaceweather.com/meteors/quadran ... ntids.html
Spekuloin että kyseessä oli kvandrantidien meteoriparveen kuuluva aikoinaan hajonneen komeetan kappale. Asia selviää eri meteorikameroiden kuvien analyysin myötä: jos kappaleen tulosuunta osoittaa kvadrantidien radianttiin, on kyseessä hyvin todennäköisesti ollut tähdenlentoparveen kuuluva kappale.

Messmaker
Seuraa 
Viestejä438
nikkari88
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2012/01/1470658/suuri-tulipallo...

http://hukka1974.kuvat.fi/kuvat/Tulipal ... 34__90.avi

Spekulaatioita mikä on kyseessä? Tuntuu hassulta että olisi meteoriitti koska lentonopeus on erittäin alhainen, sekä useat ihmiset ovat kertoneet kappaleen lentäneen reilusti pilvien alapuolella sekä rikkoneen äänivallin.... Ei muuta kun foliohatut päähän
Kun murikat saapuu ilmakehään, murikan nopeus voi helposti olla luokkaa 40km/s ja hidastuen siitä mitä alemmaksi ilmakehään murikka vajoaa. Eli kun tuossakin videossa valojuovan kesto on luokkaa 10sekuntia, on murikka vielä noin 400-500km päässä katsojasta, kun hehku alkaa. Voiko tuolloin puhua alhaisesta lentonopeusta? Melkein sama kuin singahtaisit tuossa ajassa Helsingistä Ouluun...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
okivi
Seuraa 
Viestejä1938
Messmaker
Kun murikat saapuu ilmakehään, murikan nopeus voi helposti olla luokkaa 40km/s ja hidastuen siitä mitä alemmaksi ilmakehään murikka vajoaa. Eli kun tuossakin videossa valojuovan kesto on luokkaa 10sekuntia, on murikka vielä noin 400-500km päässä katsojasta, kun hehku alkaa. Voiko tuolloin puhua alhaisesta lentonopeusta? Melkein sama kuin singahtaisit tuossa ajassa Helsingistä Ouluun...Nuo arviot ovat usein kovin epärealistisia. Kun kappale on loivassa kiidossa alaspäin ja tulee melko suoraan kohti, nin sen usein sanotaan nousevan ylöspäin. Etäisyysarviot ovat myös oma lukunsa. Aikanaan kuvattiin Plesetskistä lähteneiden rakettien vanoja lähihavainnoiksi, korkeus puunlatvojen tasalla. Onneksi tilanne on jo huomattavasti parempi. Ursa kerää havaintoja ja käsittelee niitä asiantuntevasti ja ufotutkijat ovat myös oppineet paljon ja ovat yhteistyössä Ursan kanssa.

http://parapsykologia.blogspot.com

There is a principle which is a bar against all information, which is proof against all arguments and which cannot fail to keep a man in everlasting ignorance -- that principle is contempt prior to investigation.
-- Herbert Spencer

Eilen huipentuneeseen kvadrantidien meteoriparveen liittyen:

Maan osuminen hajonneen komeetan radalleen jättämiin jäänteisiin tuotti parhaimmillaan tähdenlentoja tahtiin noin 80/tunti. NASA:n meteorikameroiden kuviin osui 20 kvadrantideihin kuulunutta tulipalloa ja niiden radat voitiin arvioida.

Ratojen värit merkitsevät nopeutta. Kvadrantidit osuivat ilmakehään nopeuksilla noin 38-42 km/s. Kaaviossa näkyy myös muutaman samana päivänä näkyneen sporadisen kappaleen radat ja nopeudet.
Lisää kuvia: http://spaceweather.com/archive.php?vie ... &year=2012

Kuuminta hottia

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat