Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Kuinka pitkään vai jatkuvastiko ihminen voi olla ilman sähköä?
Kun täällä on kaikenlaisia piipertäjiä kuten itse, niin ihmetyttää onko sähkö meille välttämätön ?
Ilman sähköä meidän iltamme tulisivat todella nuotiolla istumiseksi, tällä tietämyksellä.
Vaikeaa kai mennä taalksepäin?

Sivut

Kommentit (31)

Volitans
Ihminen menehtyy ilman sähköä.

Totta. Ellei sinussolmuke tahdista sydäntä tai lihashallinta pelaa sähköisesti edes hengityksen osalta ja paljolti muutenkin, menehtyyhän siihen. Ilman verkkovirtaa on toki mahdollista pärjätä, vaikka se nyky-yhteiskunnassa vaikeaa olisikin.

P.a.s.i
Seuraa 
Viestejä77
Liittynyt7.1.2008

Omassa kämpässä pitempään olisi hieman vaikeata mutta äiteen luona tuolla maalla pärjäis ilman sähköä vaikka kuinka pitkään. Koko talo lämpiää puilla ja pihasta löytyy vielä vanha kaivo käsipumpulla et vettäkinb saa

Eipäs menehdy hetkeen.

Jos on puulämmitys (puita liiterissä) ja lunta sulatettavana vedeksi (kun sähköstä riippuvainen vesi kohta loppuu) niin pärjää aika kauan, minun mielestäni. Kaapissa on tietysti hyvä olla vararavintoa purkeissa, joita voi sitten leivinuunissa lämmitellä.

Pakastimethan sulaa joten ne pitäisi hyötykäyttää ensimmäisenä, elikkä raaka liha, ja muukin helposti pilaantuva eines paistaa/keittää ja syödä kohta 4-5 päivän sisällä. Paitsi jos pihalla on enemmän kuin -17 astetta.

Tv ja netti on siinä vaiheessa se vähäpätöisin ongelma. Peseytyminen ja puhtaat vaatteet, ja juotavaksi kelpaava vesi on tärkeämpää siinä vaiheessa varmaankin. Ja lämpö.

Muusta viis

Voin. Kehoni elintoiminnot eivät ole riippuvaisia pistorasioista.

Mutta en viitsi. Tietokoneella on kivempi istua kuin nuotiolla ja jauhelihakin säilyy pidempään jääkaapissa kuin maakellarissa.

Saw
Seuraa 
Viestejä6251
Liittynyt20.6.2009

Kuutisen vuotta piti olla päiviä ilman sähköä. Onneksi oli sentään puhelin ja vara-akkuja siihen. Muuten ois ollut ihan kauheeta.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Täältähän löytyy näköjään montakin sellaista joiden biologiset toiminnot ovat aivan toistaiseksi tuntemattomalla pohjalla. Voisiko joku teistä nyt hieman valottaa tuota erikoista biologiaa?

Epäorgaaninen rakenne? Jostain fluoriyhdisteistäkö kenties koostutte? Alieneita keskuudessamme?

Fysiologiaako se sitten onkin?

Ilman verkkosähköä, vai pitääkö luopua kaikesta sähkötoimisesta?

Eikait siinä sen erikoisempaa. Talsisin tästä pankkiin, nostaisin kaikki rahat ulos ja ostaisin kynttilöitä ja lamppuöljyä. Aina sitä jotain keksii.

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14400
Liittynyt16.3.2005

Minun sorvini ei tarvitse sähköä toimiakseen. Pystyn laakeripesät holkittamaan ihan kynttilänvalossa, jos Lidlistä ostamassani 10 € tuumastukissa patteri vielä toimii.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Veikko
Ilman verkkosähköä, vai pitääkö luopua kaikesta sähkötoimisesta?

Eikait siinä sen erikoisempaa. Talsisin tästä pankkiin, nostaisin kaikki rahat ulos ja ostaisin kynttilöitä ja lamppuöljyä. Aina sitä jotain keksii.


No ilman sähköä tarkoittaa palstan hengessä ilman sähköistä lihastoimintoa...

bosoni
Seuraa 
Viestejä2704
Liittynyt16.3.2005

No, moni asia menisi pieleen normielämään nähden ainakin kaupunkilaisella. Jos verkkosähköt pettäisivät pitkäksi aikaa, niin ruokavalio ainakin muuttuisi. Säilykkeet loppuisivat kaupoista hyvin äkkiä... niiden varastoihin, joilla sattuu olemaan käteisvaroja riittävästi. Rahaliikennekin on sen verran sähköistynyt, että rahan hakeminen pankista taitaisi tyssätä, kun kirjanpidon siirto paperille ei onnistu hetkessä, eikä pankissa juuri käteistä säilytetä. Tosin kaupatkaan ei taida pitkään pyöriä, kun rahaa ei saa pankkeihin jne.

Näin siis niiden itsestään selvyyksien lisäksi että kerrostalojen lämmitys loppuu, kun pumput sammuu. Eikä vettäkään saa kaupungeissa kaivoista jne.

Pahin heti iskevä ongelma olisi tietysti se, ettei tälle palstalle pääsisi edes valittelemaan asian tilaa!

Jos sorruin (taas) virheeseen, niin tukka varmaan vain oli silmillä, kuten kuva osoittaa...

Olen joskus asunut maaseudulla ja siellä sähkö katkesi kohtalaisen pitkäksi aikaa, olisikohan ollut vuorokauden luokkaa. Ei ollut mitään hämminkiä, puulämmitys ja öljylamppuja omiksi tarpeiksi ja vaikka kylän miehillekin. Nyt kaupunkiasunnossa tilanne olisikin toinen. Niitä lamppuja on tosin entistä enemmän, joten vähän aikaa menisi kohtalaisesti lämmön ja valon puolesta.

Jos taas koko yhteiskunta romahtaisi sähkönpuutteeseen, kuten pankkitoiminnan loppuminen, sähköverkon romahtaminen, kaukolämmön loppuminen, polttoaineen jakelun loppuminen jne., olisikin vähän kinkkisempi paikka.

Pitäisi kai lähteä huuhtomaan suolaa itämerestä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat