Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Minulla on ollut jo muutaman kuukauden niin että vaikka olisin makoillut monta tuntia vain paikallani, niin sydämeni saatta ihan yhtäkkiä ruveta hakkaamaan tuhatta ja sataa. Myös vasenkäteni saattaa puutua ja hetkellisesti voi ruveta heikottamaan.
Parina viime päivänä tykytys on käynyt erittäin häiritseväksi ja selkääni on myös ruvennut särkemään tykytyksen aikana.
Sairastan myös pahaa migreeniä, mutta nämä eivät tule migreenin alussa eivätkä aikana.
Yritin netistä etsiä tietoa mutta en oikein löytänyt. Joten ajattelin kysyä täältä jos jollain on ollut samanlaista.... Auttakaa kiltit!!

Sivut

Kommentit (30)

---
Seuraa 
Viestejä3513
Liittynyt6.9.2006

Zäp ehti ensin. Pitäisikö jossain alkaa jakaa ohjeita, että jos luulet saaneesi sydärin, soita 112 ennen kuin twiittaat aiheesta tai lisäät sitä Facebook statukseesi?

no en kyllä osannut odottaa mitään tuollaista.. mutta voiko tämä oikeasti kestää useamman päivän ja tätä ei kuitenkaa ole ihan jatkuvasti vaan yhtäkkiä saattaa tulla. Enkä minä edes kovin vanhakaan ole 22 vuotias kotiäiti...

Menetin tunnon jaloistani ja ihoni muuttui keltaiseksi, lisäksi näen kaiken kolmena ja sydän pumppaa tuhatta sataa, menetin myös tajuni hetkeksi äsken, mitä pitäisi tehdä? Jään odottamaan vastauksianne.

---
Seuraa 
Viestejä3513
Liittynyt6.9.2006
vapaatyyli
Menetin tunnon jaloistani ja ihoni muuttui keltaiseksi, lisäksi näen kaiken kolmena ja sydän pumppaa tuhatta sataa, menetin myös tajuni hetkeksi äsken, mitä pitäisi tehdä? Jään odottamaan vastauksianne.Jos tiedät mikä on saunasolmu, niin vetäseppä se. Auttaa varmasti!

Paniikkihäiriössä olo on todella hirveä rintakipuineen ja siihen liittyy puutumisen tunteita. Hetki pussiin hengittäen taasaa olon normaaliksi.

Ahdistusneuroosi saa aikaan myös kipuja ja sydänoireitakin ja siihen ei pika-lääkettä olekkaan, paitsi tietysti mömmöt, vaikka ratkaisu on elämäntilanteen vinoutuman tunnistamisesta ja hallinnan löytämisestä.

Zäp
Seuraa 
Viestejä2315
Liittynyt19.10.2009

Kyllä se ainoa oikea ratkaisu on nyt soittaa apua. Lääkäri kertoo sitten onko kyse paniikkihäiriöstä vai jostain vakavammasta. Jos et selvitä asiaa kunnolla, niin parhaimmassakin tapauksessa sinulle jää epävarmuus siitä ettet tiedä mistä on kyse, tai tulevatko oireet jossain vaiheessa takaisin. Älä ota riskiä ja jää odottamaan että oireet häviävät itsekseen.

Mikä siinä on kun kaiken maailman hörhöt aina aivoinfarktia ja sydänkohtausta ja pernan repeämistä ja ties mitä päivittelevät aina foorumeilla sen sijaan että menisivät päivystykseen tai soittaisivat 112.

Ketä kiinnostaa täällä ruveta arvailemaan mikä vaivaa? Julkisella puolella ei paljoa maksa se kun menee päivystykseen ja otetaan EEG ja verikokeet.

Minulla on ollut jo muutaman kuukauden niin että vaikka olisin makoillut monta tuntia vain paikallani, niin sydämeni saatta ihan yhtäkkiä ruveta hakkaamaan tuhatta ja sataa. Myös vasenkäteni saattaa puutua ja hetkellisesti voi ruveta heikottamaan.Vaiva on selvästi pitkittynyt eikä siis viittaa tarpeesta hätäavun pyyntöön. Oireet taas sopivat paniikkihäiriöön joka on psyykkinen ongelma. Toki kuvaus on puutteellinen sen keston ja toipumisen osalta, Toisaalta yleiskunto tuntuu normaalilta koska sitä ei mainita.

kurremus
Seuraa 
Viestejä383
Liittynyt28.8.2011

Meikälle tapahtu joskus niin, että sydämeen pisti, ja käsi puutui ihan keskellä arkea... Syynä oli liian tiukka aikataulu(monesti herätys klo 0500 aamulla) ja liian vähän lepoa, sekä rankka duuni. Ja olen vain reilut parikymmentä++ vuotta vanha.

Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665
Liittynyt7.8.2007
anusnymous
Mikä siinä on kun kaiken maailman hörhöt aina aivoinfarktia ja sydänkohtausta ja pernan repeämistä ja ties mitä päivittelevät aina foorumeilla sen sijaan että menisivät päivystykseen tai soittaisivat 112.

Ketä kiinnostaa täällä ruveta arvailemaan mikä vaivaa? Julkisella puolella ei paljoa maksa se kun menee päivystykseen ja otetaan EEG ja verikokeet.
Paljon nopeammin homma täällä selviää, kuin arvauskeskuksessa. Sieltä saat palkkioksi muutaman tunnin jonotuksesta kehoituksen syödä buranaa, sekä odotushuoneesta muutaman vilkkaimman pöpön. Tässä nimenomaisessa tapauksessa todennäköisesti kyllä ottavat sydänfilmin, jossa ei juuri silloin näy mitään erikoista. Hoidoksi määrätään stressin, kofeiinin ja nikotiinin vähentäminen sekä riittävä lepo. Kannattaa kyllä ihan ilman lääkärin määräystäkin nukkua riittävästi.

Kiitoksia vastauksista ja tosiaan tämä on pitkittynyt juttu, voin muuten ihan hyvin paitsi tykytyksen ja migreeni kohtausten aikana.
Haluaisin vielä kysyä että saako tuon paniikkihäiriön selville neurologin tutkimuksissa? Kun sain lähetteen oulun yliopistolliseen Neurologian poliklinikalle tuon migreenin takia ja lääkäri kirjoitti lähetteeseen näistä tykytyksistä ja puutumisista samalla, mutta eilen tuli kirje oulusta että yrittävät järjestää minulle ajan 3kk kuluessa. Ja täällä terveyskeskuksessa ei tiedetä yhtään mitään, monet kerrat todettu...

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat