Seuraa 
Viestejä45973

Minulla on ollut jo muutaman kuukauden niin että vaikka olisin makoillut monta tuntia vain paikallani, niin sydämeni saatta ihan yhtäkkiä ruveta hakkaamaan tuhatta ja sataa. Myös vasenkäteni saattaa puutua ja hetkellisesti voi ruveta heikottamaan.
Parina viime päivänä tykytys on käynyt erittäin häiritseväksi ja selkääni on myös ruvennut särkemään tykytyksen aikana.
Sairastan myös pahaa migreeniä, mutta nämä eivät tule migreenin alussa eivätkä aikana.
Yritin netistä etsiä tietoa mutta en oikein löytänyt. Joten ajattelin kysyä täältä jos jollain on ollut samanlaista.... Auttakaa kiltit!!

  • ylös 3
  • alas 4

Sivut

Kommentit (30)

Jäärä
Seuraa 
Viestejä3811

Zäp ehti ensin. Pitäisikö jossain alkaa jakaa ohjeita, että jos luulet saaneesi sydärin, soita 112 ennen kuin twiittaat aiheesta tai lisäät sitä Facebook statukseesi?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

no en kyllä osannut odottaa mitään tuollaista.. mutta voiko tämä oikeasti kestää useamman päivän ja tätä ei kuitenkaa ole ihan jatkuvasti vaan yhtäkkiä saattaa tulla. Enkä minä edes kovin vanhakaan ole 22 vuotias kotiäiti...

Menetin tunnon jaloistani ja ihoni muuttui keltaiseksi, lisäksi näen kaiken kolmena ja sydän pumppaa tuhatta sataa, menetin myös tajuni hetkeksi äsken, mitä pitäisi tehdä? Jään odottamaan vastauksianne.

Jäärä
Seuraa 
Viestejä3811
vapaatyyli
Menetin tunnon jaloistani ja ihoni muuttui keltaiseksi, lisäksi näen kaiken kolmena ja sydän pumppaa tuhatta sataa, menetin myös tajuni hetkeksi äsken, mitä pitäisi tehdä? Jään odottamaan vastauksianne.Jos tiedät mikä on saunasolmu, niin vetäseppä se. Auttaa varmasti!

Paniikkihäiriössä olo on todella hirveä rintakipuineen ja siihen liittyy puutumisen tunteita. Hetki pussiin hengittäen taasaa olon normaaliksi.

Ahdistusneuroosi saa aikaan myös kipuja ja sydänoireitakin ja siihen ei pika-lääkettä olekkaan, paitsi tietysti mömmöt, vaikka ratkaisu on elämäntilanteen vinoutuman tunnistamisesta ja hallinnan löytämisestä.

Zäp
Seuraa 
Viestejä2315

Kyllä se ainoa oikea ratkaisu on nyt soittaa apua. Lääkäri kertoo sitten onko kyse paniikkihäiriöstä vai jostain vakavammasta. Jos et selvitä asiaa kunnolla, niin parhaimmassakin tapauksessa sinulle jää epävarmuus siitä ettet tiedä mistä on kyse, tai tulevatko oireet jossain vaiheessa takaisin. Älä ota riskiä ja jää odottamaan että oireet häviävät itsekseen.

Mikä siinä on kun kaiken maailman hörhöt aina aivoinfarktia ja sydänkohtausta ja pernan repeämistä ja ties mitä päivittelevät aina foorumeilla sen sijaan että menisivät päivystykseen tai soittaisivat 112.

Ketä kiinnostaa täällä ruveta arvailemaan mikä vaivaa? Julkisella puolella ei paljoa maksa se kun menee päivystykseen ja otetaan EEG ja verikokeet.

Minulla on ollut jo muutaman kuukauden niin että vaikka olisin makoillut monta tuntia vain paikallani, niin sydämeni saatta ihan yhtäkkiä ruveta hakkaamaan tuhatta ja sataa. Myös vasenkäteni saattaa puutua ja hetkellisesti voi ruveta heikottamaan.Vaiva on selvästi pitkittynyt eikä siis viittaa tarpeesta hätäavun pyyntöön. Oireet taas sopivat paniikkihäiriöön joka on psyykkinen ongelma. Toki kuvaus on puutteellinen sen keston ja toipumisen osalta, Toisaalta yleiskunto tuntuu normaalilta koska sitä ei mainita.

kurremus
Seuraa 
Viestejä383

Meikälle tapahtu joskus niin, että sydämeen pisti, ja käsi puutui ihan keskellä arkea... Syynä oli liian tiukka aikataulu(monesti herätys klo 0500 aamulla) ja liian vähän lepoa, sekä rankka duuni. Ja olen vain reilut parikymmentä++ vuotta vanha.

Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665
anusnymous
Mikä siinä on kun kaiken maailman hörhöt aina aivoinfarktia ja sydänkohtausta ja pernan repeämistä ja ties mitä päivittelevät aina foorumeilla sen sijaan että menisivät päivystykseen tai soittaisivat 112.

Ketä kiinnostaa täällä ruveta arvailemaan mikä vaivaa? Julkisella puolella ei paljoa maksa se kun menee päivystykseen ja otetaan EEG ja verikokeet.
Paljon nopeammin homma täällä selviää, kuin arvauskeskuksessa. Sieltä saat palkkioksi muutaman tunnin jonotuksesta kehoituksen syödä buranaa, sekä odotushuoneesta muutaman vilkkaimman pöpön. Tässä nimenomaisessa tapauksessa todennäköisesti kyllä ottavat sydänfilmin, jossa ei juuri silloin näy mitään erikoista. Hoidoksi määrätään stressin, kofeiinin ja nikotiinin vähentäminen sekä riittävä lepo. Kannattaa kyllä ihan ilman lääkärin määräystäkin nukkua riittävästi.

Kiitoksia vastauksista ja tosiaan tämä on pitkittynyt juttu, voin muuten ihan hyvin paitsi tykytyksen ja migreeni kohtausten aikana.
Haluaisin vielä kysyä että saako tuon paniikkihäiriön selville neurologin tutkimuksissa? Kun sain lähetteen oulun yliopistolliseen Neurologian poliklinikalle tuon migreenin takia ja lääkäri kirjoitti lähetteeseen näistä tykytyksistä ja puutumisista samalla, mutta eilen tuli kirje oulusta että yrittävät järjestää minulle ajan 3kk kuluessa. Ja täällä terveyskeskuksessa ei tiedetä yhtään mitään, monet kerrat todettu...

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Tekisi mieli trollata jotta käsi katkesi ranteesta sirkkelillä. Verta valuu maalaamattomalle betonilattialle. Miten sen saa siitä pois kokonaan? Mutta jääkööt trollaamatta.

Aloittajalla voi olla myös joku kammiovärinä. Se kyllä vetää heikoksi. Sydärissä tuntemuksia on vasemmassa kädessä ja selässäkin. Kannattaa tutkituttaa aika nopeassa tahdissa. Jos ei tutkimuksessa ole oireita, passitetaan mm. rasituskokeeseen. Kammiovärinä voi olla piilevänäkin, mutta ei sen kanssa pysty esimerkiksi kunnon liikuntaan. Ongelmista suurin lyhyellä aikavälillä on hyytymien liikkellelähtö sydämestä. Kun virtaukset eivät ole normaalit, tulee johonkin koloseen hyytymä.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

EV+
Seuraa 
Viestejä772
Paul M

Aloittajalla voi olla myös joku kammiovärinä. Se kyllä vetää heikoksi. Sydärissä tuntemuksia on vasemmassa kädessä ja selässäkin. Kannattaa tutkituttaa aika nopeassa tahdissa. Jos ei tutkimuksessa ole oireita, passitetaan mm. rasituskokeeseen. Kammiovärinä voi olla piilevänäkin, mutta ei sen kanssa pysty esimerkiksi kunnon liikuntaan. Ongelmista suurin lyhyellä aikavälillä on hyytymien liikkellelähtö sydämestä. Kun virtaukset eivät ole normaalit, tulee johonkin koloseen hyytymä.Puhut eteisvärinästä eli flimmeristä. Kammiovärinä johtaa puolestaan välittömään tajuttomuuteen ja kuolemaan jos rytmiä ei saada pikaisesti käännettyä, esimerkiksi sydäninfarkti voi johtaa kammiovärinään kuten sähköiskukin.

Eteisvärinä yleistyy iän myötä ja yli 10% yli 80-vuotiaista kärsii flimmeristä. Ilman lääkitystä 10% potilaista kuolee vuoden sisällä. Tavallisin flimmerilääke on rotanmyrkkynäkin tunnettu varfariini, Marevan.

Kuulosta supravetrikulaariselta takykardialta (SVT) eli eteisperäinen tykytyskohtaus. Alkaa äkillisesti ja loppuu äkillisesti. Pulssi tasoa 160-180 iästä riippuen, nuorena korkeampi.
Johtuu ylimääräisestä johtoradasta oikeassa eteisessä ad eteis-kammioraja.
Vaaraton ilmiö, mutta kiusallinen ja pelottava myöskin, jos ei tiedä mistä on kyse.
Näin netin perusteella ei diagnoosia voi tehdä ja aina kyllä on parempi hakeutua lääkäriin kuin kirjoittaa tänne.

Tärkeää olisi kohtauksen aikana hakeutua tk:n, jotta tilanne saadaan sydänfilmille (EKG), ainoastaan siten selviää, onko SVT kyseessä. Hoitona on kardiospesifinen beetasalpaaja, jos esiintyy usein ja arkielämää haittaavana katetriablaatio, joka ei ole iso toimenpide. Ylimääräinen johtorata tai sen lähtökohta poltetaan

thxgg
Seuraa 
Viestejä581
wertti
Kuulosta supravetrikulaariselta takykardialta (SVT) eli eteisperäinen tykytyskohtaus. Alkaa äkillisesti ja loppuu äkillisesti. Pulssi tasoa 160-180 iästä riippuen, nuorena korkeampi.Esimerkiksi WPW-syndroomassa voi pulssi olla vaikka 300. Itseltäni meni EKG:lle lukuja väliltä 180-240.

Hankaluutena näissä on tosiaan se että näitä on mahdoton diagnosoida muuten kuin saamalla rytmihäiriö EKG:lle. Muista oireista en tiedä mutta heikotus kuuluu asiaan (veren päätehtävä hapen ja hiilidioksidin kierrätys ei toimi normaalisti).

Denzil Dexter
Paljon nopeammin homma täällä selviää, kuin arvauskeskuksessa. Sieltä saat palkkioksi muutaman tunnin jonotuksesta kehoituksen syödä buranaa, sekä odotushuoneesta muutaman vilkkaimman pöpön. Tässä nimenomaisessa tapauksessa todennäköisesti kyllä ottavat sydänfilmin, jossa ei juuri silloin näy mitään erikoista.Ehkä asut vaan niin korvessa että oma arvauskeskuksesi on perseestä.

Eipä tartte itse odotella tunteja, aamukahdeksalta saa akuuttiajan suoraan samalle päivälle, ja kuuden jälkeen voi mennä suoraan meikun päivystykseen. Julkisella puolella hyvin hommansa hoitaneiden lääkärien osuus kaikista hoitaneista on ollut sellaista 80-90% kun taas yksityisellä käydessä prosentti on ollut lähempänä 10-20%.

Etenkin mehiläisessä lääkäreitä kiinnostaa vaan nopea raha eikä malteta edes kuunnella sitä 20 minuuttia mistä on maksettu. Arvauskeskuksessa ei haittaa vaikka venyisi pidemmäksikin, hinta on silti kohtuullinen vrt. yksityisten useimmiten satasta lähentelevät kulut. yksityisellä otetaan kyllä mielellään kaikki testit mutta mitä järkeä on maksaa 500€ tomografiasta kun sen saa kolmellakympillä julkiselta?

Eipä ole itsellä ollut etenkään sen jälkeen mitään ongelmia palvelun kanssa kun on saanut lähetteen sairaalan puolelle tutkimuksiin. jonotusaika esim neurologisella on ollut 30pv.

Yksityistä terveydenhuotloa on kritisoitu useaan kertaan mediassakin siitä, että se luo väärän mielikuvan "paremmasta palvelusta" vaikka todellisuudessa monilla yksityisillä ei ole mitään valmiuksia oikeasti hoitaa vakavia sairauksia vaan kirjoittavat lähetteen julkiselle (itselle käynyt näin kaksi kertaa mehiläisessä).

Ihan samat pöpöt yksityisten vastaanottojen tuoleilla ja ilmassa leijailee. Töölön mehiläisen käytäviltä poistellaan harva se päivä sinne torkkuvia spurguja.

Mutta ainahan sitä voi trollata tuota arvauskeskusläppää mutupohjalta, vaikkei mistään mitään tietäisikään. On tunnettu juttu, että klingoneilla ei oikein leikkaa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat