Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

ihan uskomaton juttu. eihän tuollainen voi olla luonnon muovaama, ei kertakaikkiaan

Sivut

Kommentit (38)

Nämä isot kideluolat on kyllä hienoja! Voisiko tuo merenpohjan rakennelma olla jotain vastaavaa?

EDIT: Tässä spoileri.. Allaoleva kuva Yonagunin saaren rannalta. *busted*

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
Liittynyt13.11.2009

Muistikuvani mukaan geologi Rober Schoch joka on määritellyt Sfinksin rankkasateisiin viittaavien kulumajälkien perusteella iäkkäämmäksi kuin virallinen näkemys kuuluu oli sitä mieltä ettei hän osaa sanoa Yonagunista onko ihmisten tekemä vai ei. Elikä kovin on arvoituksellinen juttu, mikä sitten onkaan.

Graham Hancock kirjassaan Underworld kertoo että 10.000 v sitten Yonaguni oli merenpinnan yläpuolella ja sijaitsi Ravun kääntöpiirillä (s. 600). Kannattaa ehkä kiinnittää huomiota tuohon senaikuiseen sijaintiin. Josko ei kohde olisikaan kokonaan ihmisen tekemä, niin johan on kumma jos ei sillä kuitenkin ole ollut ihmisille vissi merkitys erityisen sijaintinsa vuoksi.

Verrata Yonagunia voisi tietysti vaikkapa Machu Picchussa sijaitsevaan Intihuatana-kiveen.

Kukaan tuskin on kehdannut väittää tuosta että se on luonnonluoma muodostelma. Yonaguni monine osineen on vain pikkaisen isompi. Mutta ehkäpä senkin monien kulmien luomien linjojen avulla on voinut tarkkailla taivaita eli se on ollut observatorio.

Sellaisesta pitäisi päästä kokonaan eroon että jokin paikka ei muka voi olla ihmisen luoma tai hyödyntämä koska on "liian vanha". Lajimme ei ole syntynyt eilen ja on ollut hyvää aikaa luoda vaikka millaisia sivilisaatioita (joilla on ollut aikaa myös tuhoutua).

Megaliittiset rakennelmat ja mahdolliset rakennelmat saattavat olla pelkkä "luuranko", hardware joka meille on jäänyt ihmeteltäväksi. Taannoisimman tsunamin vuoksi voisi vähän pohdiskella sitä millainen tuhovoima tulvilla saattaakaan olla, ja millaiset määrät vettä viimeisen jääkauden päättyessä päätyi irralleen kun milloin missäkin maavalli antoi periksi ja vesimassat lähtivät vyörymään mereen, peittäen alleen mahdolliset merkit rannikoille keskittyneistä korkeakulttuureista.

Ihan mitä vaan paskaa ei voida ottaa tieteellisen tutkimuksen lähtökohdaksi. Joku 50-metrinen kivipaasi, jossa on askelman näköisiä halkeamia - joita muuten löytyy mm. http://en.wikipedia.org/wiki/Giant's_Causeway ei ole alkuunkaan ihmisen kädenjälkeä edellyttävä. Ei myöskään mikään vedenalainen mesta, joka näyttää samankaltaiselta.

salai
Seuraa 
Viestejä7594
Liittynyt17.3.2005

Yksinkertainen haku Tiede-foorumilta Etsi: Yonagun*
antoi tulokseksi ainakin 44 viestiä, joista vanhimmat olivat kai vuodelta 2005.

Eihän tuo Etsi-toiminto tietenkään aina toimi kunnolla, mutta on täysin idioottimaista aloittaa samoista vanhoista aiheista jatkuvasti uusia ketjuja - ainakin ilman ilman mitään uutta tietoa tai minkäänlaista omaa näkökantaa.

Muutama viesti vanhimmasta päästä, jollei haku toimi:
Tietääkös kukaan muuten enempää Japanin edustalla olevasta oletetusta uponnesta kaupungista nimeltä Yonaguni?
Mitäs nämä Yonagumin kuvat kertovat?
Myös Taiwanin läheltä Yonagunin saarilta on löydetty vedenalaisia muodostelmia,
Yonagunin pyramidit - Keskustelut - Tiede.fi
Yonagunin kiistellyt rauniot - Keskustelut - Tiede.fi
Uusia kuvia merenpohjasta Yonaguni:sta - Keskustelut - Tiede.fi
Tässä uusia suurenmoisia merenalaisia värikuvia Yonaguni muinaisraunioista Kaakkois-Aasiasta.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

DerMack
Seuraa 
Viestejä1839
Liittynyt16.3.2005
Rousseau

Graham Hancock kirjassaan Underworld kertoo että 10.000 v sitten Yonaguni oli merenpinnan yläpuolella ja sijaitsi Ravun kääntöpiirillä (s. 600).
ottamatta mitenkään kantaa mihinkään muuhun, tuo sijainnin muutos tarkoittaisi tasaisella nopeudella 11 metriä per vuosi, olisi aka haipakkaa... laattatektoniikassa liike on jotain sentistä kymmeneen. Tuskin maan kaltevuuskulmakaan on noin paljoa tuossa ajassa viirannut menemään... Millä se Hancockin poika perustelee tuon sijainnin muutoksen?

Japanin edustalta löydetyt rakennelmat on hyvin voitu tehdä viimeisen jääkauden aikana. Merien pinnat olivat yli 100 metriä nykyistä alempana vielä niinkin äskettäin kuin 15.000 vuotta sitten.

Myös tarut Atlantiksesta ja sen tuhosta voidaan myös selittää veden pinnan nopealla nousulla jääkauden loppuessa.

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Post- ... _Level.png

Itse kaupunkien ja rakennelmien tekijöistä ei tiedetä, mutta monet tarut kertovat muualta tulleiden "jumalien" korkeasta kulttuurista.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
Liittynyt13.11.2009
DerMack
Rousseau

Graham Hancock kirjassaan Underworld kertoo että 10.000 v sitten Yonaguni oli merenpinnan yläpuolella ja sijaitsi Ravun kääntöpiirillä (s. 600).
ottamatta mitenkään kantaa mihinkään muuhun, tuo sijainnin muutos tarkoittaisi tasaisella nopeudella 11 metriä per vuosi, olisi aka haipakkaa... laattatektoniikassa liike on jotain sentistä kymmeneen. Tuskin maan kaltevuuskulmakaan on noin paljoa tuossa ajassa viirannut menemään... Millä se Hancockin poika perustelee tuon sijainnin muutoksen?Hän on näemmä siteerannut geologi Schochia tässä asiassa. Lainaus em. sivulta 600:

As further evidence for a very ancient human role in the construction of the Yonaguni monument, Schoch then sets out an arument of mine, advanced in my 1998 book Heaven's Mirror, that the structure is not only man-made but could also have served a specific astronomical function - since calculations show that around 10,000 years ago, when it was abowe water, it would have stood on the ancient Tropic of Cancer. Writes Schoch:

The ancients, I suspect, knew where the tropic was, and they knew that ... its position moved slowly. Since Yonaguni is close to the most northerly position the tropic reaches in its lengthy cycle, the island may have been the site of an astronomically aligned shrine.

In summary, therefore, Schoch has not come down definitively either on one side of the fince or on the other but seems to be wavering in the direction of a compromise in which the structure is both natural and man-made at the same time. I cannot avoid adding that all rock-hewn structures, whether the weird terraced granite outcrop at Qenko near Sacsayhuaman in Peru, or the wonders of Petra in Jordan, or the temples of Mahabalipuram in south India are, by definition partly natural - the base rock out of which they are hewen - and partly man-made. They can't help but be anything else.

Sivulla 599 todetaan että Hancock lainaa Schochilta kirjaa Voices of the Rocks. Omistin itse tämän kirjan, mutta valitettavasti olen sen jo tilan puutteen vuoksi myynyt.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
Liittynyt13.11.2009

Ilmeisesti tavikselle on melkoisen mahdotonta tietää tarkkaa astelukemaa missä nuo kääntöpiirit ovat kulkeneet ja milloin. Joskus kun tulee noita kaikenlaisia kirjoja luettua niin niiden kirjoittajat itsekin toteavat tarvinneensa jonkin tietyn tietokoneohjelman jolla pystyy siirtymään ajassa ja paikassa milloin minnekin. En ole tällaista vielä koskaan nähnyt itse olevan missään saatavilla, tai jos joku joskus löytyykin niin kummasti aina tyssähtää se kellonsiirtomahdollisuus jossain vaiheessa jo iät ajat ennen kuin siirtyisi vuoden 10.000 eaa kieppeille.

Joten samaa kamaa kuin jo mitä siteerasin netistä löytyy, ei taida muuta olla jos hakee sanoilla tropic of Cancer 10.000 bc.

http://ancient-wisdom.co.uk/japan.htm

Jonkinlainen merkitys Yonagunilla lienee ihmisille ympäristössään ollut, sikäli mikäli sen muotoja on pyritty toistamaan ihmistekoisissa rakennelmissa kuten em. linkissä on esimerkkinä esitelty.

Sinänsä yhdellä Yonagunilla ei ole kauheasti merkitystä suuntaan eikä toiseen kun ihan vakuuttaviakin megaliittirakennelmia on koko maailma täynnä; olisihan se toki mielenkiintoista tietää onko se puhtaasti luonnonmuodostelma vai ei.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat