Seuraa 
Viestejä45973

Huomasin muutama viikko sitten että alaselässä hieman häntäluun yläpuolella tuntui aavistuksen kohollaan oleva "kyhmy", pehmeä sellainen. En kiinnittänyt asiaan huomiota mutta nyt se eräänä iltana ilmeisesti hankautumisen seurana puhkesi ja jonkinlainen nestepussi kai se on, koskapa sieltä vettä tai jotain siihen suuntaan tuntuisi löytyvän.

Mikä se on ja miksi? Ylihuomenna olen menossa lääkärin vastaanotolle joka tapauksessa joten se asia on jo hoidossa, huvittaisi vaan tietää että mistä tuollainen muhkura voi aiheutua.

  • ylös 1
  • alas 3

Kommentit (8)

Voipi olla, että se on aikaisemman hankauksen takia syntynyt vesirakkula. Oletko ostanut uudet housut?

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081

Väyrysen presidenttiydestä vetoa että ketjun aloittajalla on paise jonka poisto vaatii joskus kirurgin puukkoa ja hyvin kettumaisen jälkihoidon. Toki vaikkei linnaan ilmaantunutkaan uutta paisetta (tai voi ilmaantuakin), voi sellainen silti sieltä selästä löytyä.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tasan sama juttu itsellänikin. Häntäluun kohdalle muodostui kuhmumainen, arka alue, joka sitten jossakin välissä puhkesi, minkä jälkeen ihoon syntyi jatkuvasti vuotava pieni reikä. Lääkärissä käynti sitten paljasti, että kyseessä on ilmiö, jossa perskarvatuppo on alkanut kasvaa sisäänpäin aiheuttaen ihonalaisen tulehdustilan. Tarvitsee yleensä leikkauksen.

kabus
Voipi olla, että se on aikaisemman hankauksen takia syntynyt vesirakkula. Oletko ostanut uudet housut?Olen, mutta ostotapahtuma ei täsmää aikajanalla koska hässäkkä ilmaantui ennen kuin ostin uudet housut.

vihertaapero
Väyrysen presidenttiydestä vetoa että ketjun aloittajalla on paise jonka poisto vaatii joskus kirurgin puukkoa ja hyvin kettumaisen jälkihoidon. Toki vaikkei linnaan ilmaantunutkaan uutta paisetta (tai voi ilmaantuakin), voi sellainen silti sieltä selästä löytyä.Olisiko liian itsekkäästi ajateltu jos sanoisin että olisin nähnyt paiseen ilmaantuvan mieluummin linnaan kuin alaselkääni?

Fëanor
Tasan sama juttu itsellänikin. Häntäluun kohdalle muodostui kuhmumainen, arka alue, joka sitten jossakin välissä puhkesi, minkä jälkeen ihoon syntyi jatkuvasti vuotava pieni reikä. Lääkärissä käynti sitten paljasti, että kyseessä on ilmiö, jossa perskarvatuppo on alkanut kasvaa sisäänpäin aiheuttaen ihonalaisen tulehdustilan. Tarvitsee yleensä leikkauksen.Kiitos, on se silti parempi vaihtoehto kuin googlen tarjoama worst case-skenaario, joka muuten taitaa olla aivokasvain oli kyseessä vaiva mikä tahansa.

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081
Tume34

vihertaapero
Väyrysen presidenttiydestä vetoa että ketjun aloittajalla on paise jonka poisto vaatii joskus kirurgin puukkoa ja hyvin kettumaisen jälkihoidon. Toki vaikkei linnaan ilmaantunutkaan uutta paisetta (tai voi ilmaantuakin), voi sellainen silti sieltä selästä löytyä.Olisiko liian itsekkäästi ajateltu jos sanoisin että olisin nähnyt paiseen ilmaantuvan mieluummin linnaan kuin alaselkääni?Ei, et ole itsekäs. Ko. vaiva on pahimmillaan erittäin viheliäinen jälkihoidoltaan joskin viheliäisyysastetta kasvattaa oleellisesti paiseen läheisyys siitä ruumiin aukosta jota toinen presidenttiehdokas käyttää muuhunkin kuin ulostamiseen. Negatiivisena bonuksena voidaan pitää myös vaivan uusiutumisherkkyyttä sillä edes leikkaus kera asiallisen hoidon ei takaa etteikö vaiva uusiutuisi.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Veikkaanpa veikkaanpa, että kyseessä saattaisi olla dermoidikysta. Itselläni vastaavanlainen kysta ilmoitti itsestään joitain viikkoja sen jälkeen, kun joskus 8 vuotta sitten teloin häntäluuni yrittäessäni lumilautailua jäisessä rinteessä.

En ole mennyt kystasta leikkaukseen, koska vanhan selkärankavamman takia minulle ei onnistu selkäydinpuudutuksen tekeminen, vaan minut pitäisi nukuttaa leikkausta varten. Ja suurella todennäköisyydellä kysta uusiutuisi joka tapauksessa. Ja nukutus on itsessään aina riski.

Minulla kysta on oireeton, kun pesen sen joka päivä niin, ettei kystaan pääse muodostumaan rupea päälle. Sillon se ei myöskään täyty kudosnesteestä.

Jos kysta kuitenkin pääsee täyttymään kudosnesteestä ja on tulehtuneena ja turvoksissa useita päiviä, kannattaa varautua yllätykseen kun se lopulta puhkeaa. Saattaa meinaan olla boxerit verisessä mädässä aika lahjakkaasti sen jälkeen. Tai jos itse puristaa kystan tyhjäksi, saattaa mätää pystyä lennättämään jopa useiden metrien päähän. Tällöin operaatio kannattanee suorittaa esim suihkussa.

Ja jos sinulla on vastaava kysta, varaudu siihen että leikkuuhaavaa pidetään auki muutama kuukausi jottei kysta uusiutuisi helposti. Saikkua tulee, sekä vahvat kipulääkkeet.

Velipoika sai vastaavan leikkauksen jälkeen oxycontin -nimistä kipulääkettä, kun oli aikoinaan joutunut syömään niin paljon kipulääkkeitä ettei esim. panacod poistanut enää kipua merkittävästi.

Raportoi ihmeessä että mitä siellä lääkärissä sinulle sanottiin!

Dermoidikystasta: http://services.coronaria.fi/iframe/is/ ... ys/0017389

Kuukauden tykätyin

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat