Dieselmoottori toimii kasviöljyllä? (ei siis biodieselillä)
Dieselmoottori toimii kasviöljyllä? (ei siis biodieselillä)
klo 21:23 | 9.2.2006
Aika mielenkiintoisen artikkelin löysin. Saatan testata tuota kaverini kanssa jollain romulla dieselillä. Ainoa mikä nyt jäi arvoitukseksi on verotus, mitä sanoo verokarhu rypsiöljystä tankissa?
Sama kuin paloöljyllä ajaessa. Moninkertaiset dieselverot ja sakot päälle.
Jotain tuollaista verotusta epäilinkin. Ainakin artikkelin mukaan Britanniassa tuntuu olevan hieman järkevämpi polttoaineverotus.
Jäätymisongelma tuossa jo mainittiinkin ja sen lisäksi suurehko suhteellinen määrä kasviöljyä tarvitsee esilämmityksen. Diesel-kone voi siis käyttää vaikkapa 100% rypsiöljyä jos polttoaine lämmitetään. Sähköntuotannossa isot dieselit voivat käyttää jopa kiinteitä rasvoja polttoaineekseen, tosin nekin lämmitetään nesteeksi.
Veroseuraamukset ovat kuin kaikilla muilakin verottomilla polttoaineilla. Tosin jotain pientä verohelpotuksia tullee joskus tulevaisuudessa, Suomi on tässä asiassa hyvinkin takapajula.
No kyllä tuntuu yltävän sinnekin. Kaveri oli aikoinaan rakentamassa Hki-Lahti moottoritietä ja heidän firmansa ei saanut lupaa käyttää poltto-öljyä kuorma-autossa, joka oli koko rakentamisen ajan vain työkäytössä. Siinä kun oli pyörät ja sillä voi liikennöidä julkisilla teillä.
Vaan luetaankos sähkö polttoaineeksi? Pitääkö siitä maksaa polttoaineveroa? Ei kai sentään? Jos muuntaisi oman autonsa hybridiksi... ainakin näin talvella kovilla pakkasilla siitä olisi iloa lyhyillä matkoilla, jolloin moottori ei ehdi kunnolla edes lämmetä.
Auton verot ja niiden vaaliminen paljastaa viimeistään että Suomi on fasistinen valtio.
Entisen työnantajan leivissä kyllä ajellin ihan laillisesti PÖ:llä kompura-land cruiseria ympäri suomea.
Jos joku ei tiedä niin kompressori oli lantikassa paineilmaporia varten.
Niin no, verottaja on kyllä aikamoinen pilkunviilaaja, ja tässä tapauksessa mitä ilmeisimmin verottajaa tökki se, että kuorma-auto ei ole työkone, ellei sen papereissa toisin lue. Pyörillä sen sijaan ei ole mitään tekemistä asian kanssa, onhan työkoneissakin pyörät. Ja työkoneita liikkuu julkisilla teillä (ainakin joidenkin mielestä) ihan riesaksi asti.
takuut tosiaan raukeavat heti kun koneeseen syöttää näitä mömmöjä.
Kehitys näyttäisi sitä paitsi menevän siihen suuntaan että kaikki mitä koneeseen laittaa pitää olla autonvalmistajan tavaramerkillä merkattua.
Uusien autojen moottorin öljynvaihtoon ei enään sovi laittaa kuin merkkikohtaista erikoisöljyä, muuten menee takuut. Arvatkaas mitä se maksaa?
Seuraavaksi tulee varmaan merkkikohtaiset jakeluasemat, olipa se sitten bensaa tai dieseliä.
Sitä nimitetään jälkimarkkinoinniksi.
Mites muuten nuo hybridiautot, joutuuko niistä maksamaan käyttövoimaveroa kun niissä on sähkömoottori? Sähköhän niissä kuitenkin tuotetaan bensiinillä...
Näistä syistä johtuen itse ajelen 80-luvun alkupuolen diesel Audilla. Koneella on ajettu kohta miljoona, mutta mitään isompia vikoja ei ole auton historian aikana ollut. Auto on ollut alusta lähtien hyvin ruostesuojattu ja 90-luvulle asti merkkihuoltamolla säännöllisesti huollettu. Kaikki pikkuviat on helppo itse korjata, eivätkä varaosien hinnat päätä huimaa.
Toivottavasti Suomessa alettaisiin panostamaan biodieseliin ihan tosissaan ja vaikka Fortumin johdolla.
No aikaan fortum ei satsaa pitkäntähtäimen tuotekehityshankkeisiin, siitä pitävät johdolle myönnetyt optiot huolen.
Fortum ei jalosta öljyä. Fortumista irroitettu Neste Oil sen sijaan jalostaa ja rakentaa myös biodieseltuotantoa.
http://www.nesteoil.fi/default.asp?path ... ,3718,3882
Kuka muka valvoo mitä sinne tankkiin laitetaan? Vai pyöriikö niitä verokarhuja sun muita joka auton tankkeja tiirailemaassa?
Loistavaa!
Kyllä polttoaineiden veroja valvotaan, ei mitenkään kovin tiheästi, ja valvonnan hankaluuden on lainsäätäjäkin tiedostanut, ja siksipä valvonnan hankaluus onkin kompensoitu rangaistuksen ankaruudella.
Jos koneesta löytyy edes jonkinlainen jälki verottomasta polttoaineesta, niin verovirastossa lasketaan mätkyt olettaen että et ole muuta käyttänytkään, ja määrätään korotetut "päivämaksut" koko omistusajalta. Ja mikäli ajoneuvo on jokin muu kuin työkone, tulee vielä lisää sakkoa, koska luvallisesti ei "päivämaksua" makseta kuin T-luokan työkoneista.
Lyhyesti sanottuna: Kiinnijäämisen riski on suorastaan häviävän pieni, mutta jos kuitenkin jäät kiinni, niin verovirasto kyllä osaa ottaa omansa pois.
Ja on hyvä muistaa, että vaikkei nyt virkavalta ehdikään jokaista tankkia vahtaamaan, niin kyllä niitä muita kyttääjiä riittää...
http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtopic.php?t=4640
Kato tuolta.
Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi