Seuraa 
Viestejä45973

George Soros varoittaa:
Eurooppa on vaarassa vajota kaaokseen ja sekasortoon...
Eurooppaa uhkaa 1930-luvun kaltainen lama ja sekasorto, ja Yhdysvaltoihin hän ennustaa katumellakoita. Reaktiot niihin voivat olla itse mellakoiden aiheuttamia vahinkoja pahempia...

http://yle.fi/uutiset/teemat/velkakriis ... 01865.html

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (47)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662

Aika väistämättömältähän toi sekasorto alkaa vaikuttamaan. Ja eikä ole enää halpaa öljyä minkä turvin voisi helposti nousta tästä, joten pimeitä aikoja luvassa kyllä.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

Puuhevonen
Seuraa 
Viestejä6670

On käsittämätöntä, ettei keskituloiset ymmärrä puolustaa etujaan, vaan antavat jokainen vuosittain noin 15 000 euroa ilmaiseksi rahaansa palkkatuloistaan Sorokselle ja kumppaneille. (applekin teki vaatimattoman 10 miljardin tuloksen, josta joka sentti palautettiin kiinalaisille työntekijöille bonuksina hyvin tehdystä työstä.)

No tosin, jos keskituloiset antavat itsensä tulla putsatuiksi, niin heidän oma vikansa kai se on. Eli mieti ketä äänestät. Ainiin, mutten antanut taaskaan tarpeeksi vihjeitä, koska keskituloiset eivät edes ymmärrä kuinka heitä putsataan...

Winner-Take-All Politics: How Washington Made the Rich Richer--and Turned Its Back on the Middle Class
http://www.amazon.com/Winner-Take-All-P ... 858DHKP5EE

Aloitin juuri lukemaan tuota, vaikken tosin tiedä sen laatua, mutta otsikko oli raflaava.

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

Onhan se selvää , että koko " läntinen " maailma on kaaoksen eessä.
Vai mitä voi ajatella talousjärjestelmästämme joka kasaa pääomat yksiin käsiin ?

Niin sanotuilla sijoittajilla on pääomaa, jopa siihen malliin , että nykyisenä aikana alkaa olemhan vaikeuksia sen edelleen sijoittamisen kanssa, siittä kertoo paremmin taannoinen uutinen saksasta, jossa sanottiin , että sijoittajat lainaavat rahaa jopa pientä maksua vastaan saksalle, elikkä siis maksavat saksalle , että saksa lainaisi heidän rahojaan.

Aika härskiksi on homma mennyt , tietyt piirit imevät kaiken liikkuvan rahan , ja ohjaavat
sen kulun siten , että rahavirrat kiertävät kaikella mahdollisella tavalla verottajan pitkän käden.

Seurauksena on talouskriiseja vähän siellä ja täällä.
Sijoittajat tarjoavat auttavan kätensä ja lainaavat korkoa vastaan rahojaan valtioille, näin imien
valtioitten viimeisetkin rahat korkoina, jotka ovat sitä kovemmat mitä enemmän on velkaa.
Nyt vain ollaan ajauduttu tilanteeseen jossa useat valtiot eivät kykene maksamaa velkojaan.

Se ei suinkaan johdu siittä että nuissa valtioissa eletään holtittomasti yli varojen, tai nuitten valtioitten kansan elintaso olisi kohonnut yleistä elintasoa ylemmäksi.
Vaan nuitten valtioitten velkaantuminen johtuu juuri nuista "kuppaajista ", jokka kupattuaan
kylliksi pääomia markkinoilta ryhtyvät sitten sijoittajiksi.

Velkaintuneitten valtioitten talousjärjestelmä on yleensä sellainen, että säästöt joita tehdään poliittisilla päätöksillä päätöksillä päättyvät tavalla tai toisella viimein tuon "omistavan luokan " taskuihin.

Elikkä se minkä kansa säästää , se kuitenkin päätyy rötöporvareitten taskuihin.

Ainua keino jolla velkaantuminen länsimaissa saataisiin pysehtymään, tai edes vähenemään, olisi laajamittainen muutos työtulojen jakautumisessa.
Omistava luokka kahmii ihan liikaa , ja kansolle ja valtioille jää nykyisin liian vähän.
Tämähän ei voi pitkään jatkua !

Varmasti täällä hiljaisessa pohjolassakin kansa nousee, jos sitä liikaa kuopataan.
Ja mitä nopeammin tuo tapahtuu sitä parempi.

David
Seuraa 
Viestejä8877
Aslak
Ainua keino jolla velkaantuminen länsimaissa saataisiin pysehtymään, tai edes vähenemään, olisi laajamittainen muutos työtulojen jakautumisessa.
Omistava luokka kahmii ihan liikaa , ja kansolle ja valtioille jää nykyisin liian vähän.
Tämähän ei voi pitkään jatkua !

Näin se on. On se merkillistä että mitä vähemmällä varsinaisella työnteolla rahat on tienattu, sitä pienempi on myös veroprosentti. Taitavasti kierrätettynä lähes olematon.

ID10T
Seuraa 
Viestejä16623
nebo
Euroopan velkakriisin tuoreimmat poliittiset uhrit löytyvät Kreikasta ja Italiasta. Kaikkiaan talouskriisi on suoraan aiheuttanut hallituksen vaihtumisen seitsemässä EU-maassa. Asiantuntijan mukaan kriisi osoittaa, kuinka globalisaatio on jättänyt valtiot markkinoiden armoille.
http://yle.fi/uutiset/teemat/velkakriis ... 21631.htmlKyllä Kreikka ja Italia ovat itse aiheuttaneet ongelmansa, eikä siitä voi syyttää globalisaatiota kuin osin. Kreikkalaiset ovat olleet ylipäätään todella leväperäisiä taloudenhoidossa ja Italiassa on kierretty veroja todella tehokkaasti.

i_gabe
Seuraa 
Viestejä153

Isompi yllätys tuo kaaos ja sekasorto ei liene kenellekkään. Sehän on tilanne johon pankkiirieliitti on pyrkinyt. Kuten Soros mainitsee, tullaan säätämään tiukentuvia lakeja ja lisäämään valvontaa.

Nyt meillä kansalaisilla pitää olla aktiivisia ja pyrkiä estämään tiukentuvat lait sekä tiukentuva valvonta. Aluksi torjutaan nettisensuuriin tähtäävät pyrkimykset.

Moni on varmaan sitä mieltä, että tähän ollaan ajauduttu. Rikollisuus on lisääntynyt eikä sitä saada kuriin. Kyse ei ole kuitenkaan siitä, että rikollisia olisi enemmän, vaan siitä, että poliisin tehtäviä on lisätty ja määrärahaa supistettu systemaattisesti. Eli kyse ei ole sattumista. Myös poliisi organisaationa on hajautettu joten yhteistyö poliisipiirien kesken on kankeaa. Rajojen ulkopuolelta tulleille rötöstelijöille on annettu mahdollisuus tehdä rikoksia käytännössä ilman seurauksia. Parhaassa tapauksessa rikollinen lennätetään kotimaahansa, josta hän pääsee hyvin nopeasti takaisin jatkamaan rötöstelyä, jopa viikon sisällä. Ei siis ihme jos rikollisuus lisääntyy, kun seurauksena on käynti kotimaassa, toinen lento vieläpä ilmaiseksi.

Oikeusprossessit ovat pitkiä ja raskaita, eikä sille tehdä mitään. Seurauksena tavallisten ihmiaten aika ja resurssit eivät riitä käymään oikeutta viranomaisrikoksia, poliitikkoja tai korporaatioita vastaan. Korruptiota suomessa ei edes voi olla, koska laissa ei edes tunneta korruptio käsitettä. Kaikki luonnollisesti tietävät mikä on korruptiota, mutta sytyttyä ei nosteta jos lakia ei ole suoraan rikottu. Harmaa alue siis.

Voimme siis katsella vierestä tai tehdä asialle jotain.

Siitä takaisin Sorosin antamaan ennustukseen.

Koska emme voi tietää keneen politikkoon voi luottaa, emme tiedä ketä äänestää. Jos löydämme yhden, hän ei pysty yksin asioita muuttamaan. Mistä löydämme 101 rehellistä ja pätevää politikkoa? Emme mistään.
Joten jäljelle jäävät vaihtoehdot on, joko alistua tai nousta vastaan. Vastaan nouseminen tarkoittaa mielenosoituksia ja mellakoita. Alistuminen sorron jatkumista.

Suosittelen kuitenkin rauhaa rakastavaa linjaa.

Olen saattanut olla tätä mieltä

Vierailija
ID10T
nebo
Euroopan velkakriisin tuoreimmat poliittiset uhrit löytyvät Kreikasta ja Italiasta. Kaikkiaan talouskriisi on suoraan aiheuttanut hallituksen vaihtumisen seitsemässä EU-maassa. Asiantuntijan mukaan kriisi osoittaa, kuinka globalisaatio on jättänyt valtiot markkinoiden armoille.
http://yle.fi/uutiset/teemat/velkakriis ... 21631.htmlKyllä Kreikka ja Italia ovat itse aiheuttaneet ongelmansa, eikä siitä voi syyttää globalisaatiota kuin osin. Kreikkalaiset ovat olleet ylipäätään todella leväperäisiä taloudenhoidossa ja Italiassa on kierretty veroja todella tehokkaasti.Korruptoituneet poliitikot yhteistyössä pankkiirien kanssahan aiheuttivat ylivelkaantumisen esim Kreikassa. Kreikkalaiset poliitikot maksoivat muistaakseni 100 miljoonaa siitä hyvästä, että Goldman Sachs auttoi piilottamaan osan Kreikan veloista.

Nyt Kreikkaa ja Italiaa johtaa "troikka" eli EU:n komission, IMF:n ja EKP:n edustajat, joita ei ole vaaleilla valittu. Eli Kreikka saa lainaa lainan päälle vain jos tämän porukan uusliberalistiset talousehdotukset hyväksytään. Samaa IMF on harrastanut kehitysmaissa jo vuosikausia.

Lisäksi pankkijärjestelmään sisäänrakennetun ekponentiaalisen kasvun vaatimuksen johdosta pankkien on pakko lainata yhä vain enemmän rahaa systeemiin. Muuten järjestelmä romahtaa. Kyse on eräänlaisesta ponzi-huijauksesta. Pankithan ovat myöntäneet lainoja tietäen, että lainoitettava ei voi maksaa lainaansa takaisin. Missään muussa busineksessa ei voida myöskään toimia niin, että ajamalla yritys konkurssiin saadaan miljoonabonukset. Pankkitoiminta on ainoa.

Rahanluontioikeus tulisi palauttaa valtioille. Nykyisessä järjestelmässä ei ole mitään mieltä. Kriisit tulevat seuraamaan kriisejä.

Ylen uutinen
- Valtiot eivät pysty enää itse rahoittamaan toimintaansa ja ovat aivan konkreettisesti sijoittajien armoilla.Edit. 1. viestissä mainitun uutisen lopussa Soros sanoo juuri sen, mitä Esko Seppänen ja Naomi Klein ovat meille yrittäneet sanoa.

Soros
- Kriiseissä mahdottomasta tulee kuitenkin mahdollista, Soros sanoo, ja arvelee, että EU:lla on kaikesta huolimatta mahdollisuus nousta uuteen loistoon.Shokin avulla demokratia ei ole voimassa ja EU:n liittovaltiokehitystä voidaan viedä eteenpäin, kansalaisten oikeuksia heikentää jne.

nebo
Euroopan velkakriisin tuoreimmat poliittiset uhrit löytyvät Kreikasta ja Italiasta. Kaikkiaan talouskriisi on suoraan aiheuttanut hallituksen vaihtumisen seitsemässä EU-maassa. Asiantuntijan mukaan kriisi osoittaa, kuinka globalisaatio on jättänyt valtiot markkinoiden armoille.
http://yle.fi/uutiset/teemat/velkakriis ... 21631.html

Tämän velkakriisin uhrit ja aiheuttajat löytyvät samasta osoitteesta - vasemmiston politiikoista. Kreikka, Portugali ja Espanja hyvinä esimerkkeinä. Osasyyllisenä on toki euroliitto, joka on mahdollistanut näille maille lainarahaa aivan liian halvalla.

Käytännössä taloutensa hyvin hoitaneet pohjois-euroopan maat ovat maksaneet liian korkeaa korkoa ja huonosti hoitaneet etelän maat liian matalaa - kiitos euron. Tästä on aivan turha ketään muuta syyttää kuin etelä-euroopan vasemmistopoliitikkoja, jotka ovat eläneet ylivarojen ja vielä valehdelleet valtiodensa talouden paremmiksi mitä on.

Pankit ja eläkeyhtiöt tässä ovat suurimpia kärsijöitä, koska ovat ostaneet valtioden velkakirjoja liian halvalla korolla kuvitellessaan että rahat ovat näissä maissa turvassa. Välikädessä sitten kaiken maksaa tavallinen eurokuluttaja pohjois-euroopassa.

Ongelmana tietysti on se että meillä Suomessa on tällä hetkellä vasemmistohallitus, joka ottaa lainaa auomenennätys tahtia, eli noin 8 miljardia vuodessa ja käytännössä kaikki tuo + noin 10 miljardia menee hallinnon ruokkimiseen. Onneksi IMF ottaa valtionvarainministein salkun hoitoonsa viimeistään 5-6 vuoden päästä ja hallintoa ruvetaan leikkaamaan oikein kunnolla - ei juustohöylällä vaan puskutraktorilla.

Yhdysvalloissa presidentti Barack Obama on hyökännyt taloudellista eriarvoisuutta vastaan vuotuisessa liittovaltion tilaa käsitelleessä puheessaan.

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2012/01/ ... 02095.html

Hetki kertoa näistä näkemyksistä ei voisi olla otollisempi. Juuri eilen toinen republikaanipuolueen presidenttikandidaateista Mitt Romney julkisti verotietonsa, joiden mukaan hän tienasi kahtena viime vuotena 45 miljoonaa dollaria ja maksoi veroa alle 14 prosenttia. Näin Obama pyrkii tekemään eron republikaaneihin, joita hän pitää varakkaiden etujen puolustajina vähä- ja keskituloisten kustannuksella.

sapetix
Kun Soroksen mainitsema kriisi alkaa niin suomalaisille tulee maksettavaa jopa 50 miljardia euroa.
Sotakorvaukset Neuvostoliitolle olivat nykyrahassa n.4,5 miljardia euroa.

http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2 ... 0#comments


Wow!
Huippu lopputulos ja oikea esimerkillinen "länsimaisesta" todellisuudesta, "demokratiasta, oikeudenmukaisuudesta" Huippu! Onneksi olkoon meille kaikille!

Mr Bauglir
Seuraa 
Viestejä1835
nebo
Yhdysvalloissa presidentti Barack Obama on hyökännyt taloudellista eriarvoisuutta vastaan vuotuisessa liittovaltion tilaa käsitelleessä puheessaan.

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2012/01/ ... 02095.html

Hetki kertoa näistä näkemyksistä ei voisi olla otollisempi. Juuri eilen toinen republikaanipuolueen presidenttikandidaateista Mitt Romney julkisti verotietonsa, joiden mukaan hän tienasi kahtena viime vuotena 45 miljoonaa dollaria ja maksoi veroa alle 14 prosenttia. Näin Obama pyrkii tekemään eron republikaaneihin, joita hän pitää varakkaiden etujen puolustajina vähä- ja keskituloisten kustannuksella.
Pelkkää retoriikkaa, joka tietysti uppoaa massaan kuin veitsi mummoon.
Mikä on todellisuus?

http://www.huffingtonpost.com/2011/09/20/obama-buffett-rich-taxes_n_9713...

This year, households making more than $1 million will pay an average of 29.1 percent of their income in federal taxes, including income taxes, payroll taxes and other taxes, according to the Tax Policy Center, a Washington think tank.

Households making between $50,000 and $75,000 will pay an average of 15 percent of their income in federal taxes.

Lower-income households will pay less. For example, households making between $40,000 and $50,000 will pay an average of 12.5 percent of their income in federal taxes. Households making between $20,000 and $30,000 will pay 5.7 percent.

The Tax Policy Center estimates that 46 percent of households, mostly low- and medium-income households, will pay no federal income taxes this year.
Obama on jo moneen otteeseen todistanut olevansa jotain ihan muuta kuin se tavallisen ihmisen oikeuksien puolustaja mikä hänestä on annettu. Tuoreimpana esimerkkinä NDAA.

Oikeiston ja vasemmiston erohan on nykyisin taantumuksellisuus ja uudistusten halu.-Puuhevonen-
Verkkomedia ja Venäjän ääni ovat asiallisia ja antavat oikeata tietoa. -pinklin1-
Huumekauppaa ei säätele mikään lainsäädäntö -:)lauri

Puuhevonen
Seuraa 
Viestejä6670

Tuo federal tax on vähän sama asia kuin Suomen valtion progressiivinen tulovero, jota myöskään ei maksa kuin suurituloiset. Sen lisäksi on tietenkin myös osavaltion verot, kunnallisverot, arvonlisäverot, pakolliset vakuutukset ja luultavasti jonkinlaiset sosiaaliturva- ja eläkemaksut. (lista erilaisista silppuveroista, joita etunenässä keskituloiset maksaa ei ollut täydellinen)

Ärsyttävintä on ihan kympillä, että verotus on silputtu, jolloin kenelläkään ei ole edes 10 prosenttiyksikön tarkkuudella käsitystä paljonko on ihmisten todellinen nettoverotus. Jos kysyisin juuri sinulta tätä, niin et osaisi tähän vastata, koska se luku ei todellakaan näy veroilmoituksessasi.

Pitäisi olla yksi progressiivinen verokanta, joka kattaisi kaikki pakolliset ja veroluontoiset maksut ja vakuutukset sekä kulutusverot ja yhteisöverot ja tietenkin tuloverot.

Tämä olisi helppo toteuttaa, mutta tätä ei tehdä, koska se selkiyttäisi verotuksen, joten Mr. Baugilirkin ymmärtäisi mikä on hänen todellinen nettoveroprosenttinsa ja harkitsisi uudestaan ketä äänestää.

===

Korjaus, Applen tulos oli siis 17,3 gigadollaria neljännesvuodelta. Eli jos tahti jatkuu, niin voittoa tuottaa 70 gigadollaria, josta siis kaikki maksetaan kiinalaisille työntekijöille bonuksina, ainakin jokainen edes alkeellisella tavalla eettinen yhtiö maksaisi.

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»

Mr Bauglir
Seuraa 
Viestejä1835
Puuhevonen

Ärsyttävintä on ihan kympillä, että verotus on silputtu, jolloin kenelläkään ei ole edes 10 prosenttiyksikön tarkkuudella käsitystä paljonko on ihmisten todellinen nettoverotus. Jos kysyisin juuri sinulta tätä, niin et osaisi tähän vastata, koska se luku ei todellakaan näy veroilmoituksessasi.

Pitäisi olla yksi progressiivinen verokanta, joka kattaisi kaikki pakolliset ja veroluontoiset maksut ja vakuutukset sekä kulutusverot ja yhteisöverot ja tietenkin tuloverot.

Tämä olisi helppo toteuttaa, mutta tätä ei tehdä, koska se selkiyttäisi verotuksen, joten Mr. Baugilirkin ymmärtäisi mikä on hänen todellinen nettoveroprosenttinsa ja harkitsisi uudestaan ketä äänestää.


Huvittavaa että kerrot näitä juttuja niinkuin ne olisivat suuriakin paljastuksia. Toinen huvittava piirre on että kuvittelet voivasi jotenkin vaikuttaa nykymenoon äänestämällä.
Äänestäminen Suomessa on hyvin yksinkertaista: joko äänestät sosialistia tai et äänestä.

Oikeiston ja vasemmiston erohan on nykyisin taantumuksellisuus ja uudistusten halu.-Puuhevonen-
Verkkomedia ja Venäjän ääni ovat asiallisia ja antavat oikeata tietoa. -pinklin1-
Huumekauppaa ei säätele mikään lainsäädäntö -:)lauri

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat