Seuraa 
Viestejä28076
Liittynyt13.5.2005

Kumpi on tieteen kehittymisen kannalta oleellisempaa? Diktatuuri tieteen hyväksymisessä vai demokratia tieteen hyväksymisessä?

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Kommentit (9)

Ateisti Kakkonen
Seuraa 
Viestejä1918
Liittynyt11.3.2008
-:)lauri
Kumpi on tieteen kehittymisen kannalta oleellisempaa? Diktatuuri tieteen hyväksymisessä vai demokratia tieteen hyväksymisessä?No hetkisen piti miettiä, johtunee lienee siitä että olen vain merkonomiksi valmistunut ylioppilaaksi keskinkertaisin arvosanoin päästyäni.

Veikkaisin että mikäli uusi idea ei joudu kilpasisarten- tai veljien hampaisiin se ei jalostu ja käy niin kuin itäisessä naapurissamme. Taannutaan suunnitelmatalouden partaalle jolloin esiin nousee vain yksi oligarkistisesti tuotettu "neronleimaus" jota sitten toistetaan pyhänä totuutena läpivuosikymmenten eikä huomata sitä kuinka naapurikansat menevät ohitse ja lujaa..?

Vastaus: Joku muu, tarkoitan mainitussa kontekstissa sitä että on vapaus ajatella ja toimia uudella, entuudestaan poikkeavalla tavalla mutta kuitenkin niin että esiin pääsee vaan jalostusarvoiset ideat. Siis demokratia tieteen hyväksymisessä.

1 vastausta / lukukertaa 116/ klo 22:03 30.tammikuuta.2012

-

Ateisti Kakkonen
Seuraa 
Viestejä1918
Liittynyt11.3.2008
jees
Ai pitäisikö tieteen olla politiikkaa vai politiikkaa? Siinä tapauksessa politiikkaa. Ehdottomasti.[size=150:33j5hg5y]Я глупо.
Не понимаю.[/size:33j5hg5y]

-

Toope
Seuraa 
Viestejä24855
Liittynyt23.7.2006

Minusta liian epämääräinen kysymys, siksi en vielä äänestänyt.

Onko kyse siis tieteellisten faktojen ja enemmistön hyväksymien näkemysten ristiriidasta? Faktojen ja huutoäänestyksen välisestä?

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

-:)lauri
Kumpi on tieteen kehittymisen kannalta oleellisempaa? Diktatuuri tieteen hyväksymisessä vai demokratia tieteen hyväksymisessä?Diktatuuri tieteen hyväksymisessä kun on uskovaisista kyse. Siitä ei edes keskustella.

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047
Liittynyt3.9.2009

tieteessä tulisi pyrkiä totuuteen. valitettavasti totuus ja tutkimuksen teettäjän intressit voivat olla kovin kaukana toisistaan.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

eskimo
Seuraa 
Viestejä1521
Liittynyt12.5.2009
-:)lauri
Kumpi on tieteen kehittymisen kannalta oleellisempaa? Diktatuuri tieteen hyväksymisessä vai demokratia tieteen hyväksymisessä?Todellisuuden oikea käsitys ei ole mielipidekysymys. Usein totuus hyväksytään kynsin hampain.

Elämä on kuitenkin enemmän kuin totuus. Kokonaisvaltaisuudella on arvoa. Esim pelkän totuuden nimissä ei ratkaisuja voi tehdä. Totuus, jonka seuraukset ovat käytännössä älyttömät, ...

Itse kannatan todellisuudessa pysymistä, mutta vahva vastapaino on oltava humaanisessa politiikassa. Sen kautta luodaan väljyyttä ja mahdollisuuksia hyväksyä kipeitäkin asioita.

Juha Myllärinen, Lappeenranta

Vierailija
baal1984
jees
Ai pitäisikö tieteen olla politiikkaa vai politiikkaa? Siinä tapauksessa politiikkaa. Ehdottomasti.[size=150:17uaefwe]Я глупо.
Не понимаю.[/size:17uaefwe]

Politiikan käsitteen määrittelystä ei ole yhteisymmärrystä eikä tule ollakaan, sillä asioiden oleellinen kiistanalaisuus kuuluu mitä poliitisimpiin seikkoihin. Yleiskielessä sanalla politiikka tarkoitetaan usein johonkin tiettyyn kokonaisnäkemykseen tai aatteeseen pohjautuvaa toimintaa, jolla pyritään vaikuttamaan valtiollisiin, valtioiden välisiin tai yhteiskunnallisiin asioihin tai jolla hoidetaan niitä.

Ateisti Kakkonen
Seuraa 
Viestejä1918
Liittynyt11.3.2008

[size=150:3lee7bvp]Спасибо!
Теперь я понимаю.[/size:3lee7bvp]Eli tiede voi olla tiettyjen poliittisten ryhmittymien ohjailemaa tahi vapaata ennakko-oletuksista mitä tulee ilmeisesti kirjoittajan jees näkemykseen..

-

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat