Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

OK. Kaikki muistavat videot lentävästä ruohonleikkurista. Mutta tämä on jotakin ihan muuta. Ehkä helikopterin korvaaja?

http://www.youtube.com/watch?v=kgOAwzG9 ... creen&NR=1

Kommentit (11)

tietää
Hidas ja isoksi skaalattuna heikompi hyötysuhde mutta voi kilpailla kopterin kanssa erikoissovelluksissa.
Heikompi hyötysuhde verrattuna kiinteäsiipiseen. Mutta ei välttämättä kopteriin.

Se mikä erityisesti iskee silmään on lyhyt kiitorata ja hidas lentonopeus. Kopteriin verrattuna luulisi myös olevan hiljainen.

Puuhevonen
Seuraa 
Viestejä5363
Liittynyt9.1.2011

Mainittiin myös että skaalattuna sen hyötysuhde vain paranee. Noitahan on muitankin uusia prototyyppejä, jotka lentävät uudenlaisen aerodynaamikan avulla. Yksi varsinkin on varsin lupaava. Mutta prototyypit ovat yleensä vähän turhankin kiinnostavia, koska läheskään kaikista prototyypeistä ei tule koskaan valmista tuotetta.

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»

Puuhevonen
Mainittiin myös että skaalattuna sen hyötysuhde vain paranee.Joskin pyörivä massa kasvaa samalla. Tuollaisen puimuripotkurin tekeminen suuremmassa koossa ei välttämättä ole enää niin fiksu idea, koska materiaalien ominaisuudet eivät skaalaudu mittasuhteessa.

Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665
Liittynyt7.8.2007

Samannäköistä härveliä myytiin styroxista tehtynä leijana/lennokkina ehkä 70-luvun puolenvälin jälkeen. Etuina olivat tavallista leijaa stabiilimpi käytös ja se, että siiven pyörimisen vuoksi laite ei tule heti alas, vaikka tuuli hetkellisesti tyyntyisi.
Varmaan löytyisi joku kuva netistä kaivamalla, mutta ulkomuistista heitettynä se oli joku Darrieuksen ja ruohonleikkuriterän ristisiitos.

Turboprop
7.49 €

Price incl. VAT, plus Shipping

Goodbye to holidy boredom. They fly in the wind like kites with whirring turbine blades and flashing propellers. Same function that the well-known model Turboplan, which is no more in our assortment.
Ready to fly with reel and line.

Size: 50x21 cm


Taitaa olla tuo?

installer
Seuraa 
Viestejä9908
Liittynyt16.9.2005
Denzil Dexter
tietää

Taitaa olla tuo?Oli leija, jossa oli pelkästään pyörivät siivet; päädyt olivat kiinteät ja niihin tuli narut. Vähän tuon näköinen:

Rotaflyer oli vehkeen nimi..

"Kenet jumalat tahtovat tuhota, sen he lyövät ensiksi sokeudella. "

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615
Liittynyt18.10.2007
spin0
Jep, Rotaflyer. Sitä myytiin samoihin aikoihin myös nimellä Rotaplane ja oli just samanlainen:Käsittääkseni toimintaperiaatteet ovat kuiitenkin tyystin erilaiset.

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Eikun kyllä se Rotaflyer ja Rotaplane oli 1:1 samat lelut toimintaperiaatteineen kaikkineen. Samaa tuotetta kun myytiin eri maissa vaan eri nimellä, Suomessa nimellä Rotaflyer ja Ranskassa Rotaplane.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat