Seuraa 
Viestejä9000

Venäjän militsean turhasta rahankeräyksestä uittuuntuneena tilasin ebaysta melko laadukkaan (Full HD) liikennekameran, jossa on GPS ja kiihtyvyysanturit. Gps tallentaa auton nopeuden, ajojäljen vaikkapa google-Mapissa katsottavaksi ja kiihtyvyysanturit kolmensuuntaisia kiihtyvyyksiä. Tietysti myös videota päättymättömän nauhan periaatteella.
http://www.ebay.com/itm/DOD-GS600-Car-D ... 53eaec27d8

Tuossa ennen joulua Viipurin politzea väitti aiheettomasti, että olin ylittänyt keskiviivan ja olisi halunnut omaan taskuunsa 10.000 ruplaa. Vaimon kanssa kiistelyn tuloksena tyytyi 1000 ruplaan.

Tuo 10000 ruplaa on enemmän, kuin tuon kameran hinta. Tuohan se oikeusturvaa Suomenkin liikenteessä. Venäjällä melkein välttämätön, jos ajaa kolarin, eikä itse halua syylliseksi. Venäläisillä tuo kamera onkin melko yleinen.

Kameran kuva on melko laadukas, jotta käy myös matkailuvideoihin ja saahan tuolla yksittäiskuviakin napsittua. Ebayssa halvimmat kamerat ilman gps-laitetta alle 50€.
http://stores.ebay.co.uk/ecngocctv99/Ca ... 2430640016

Tuossa GPS-varustuksella:
http://www.ebay.co.uk/sch/sis.html?_nkw ... ELEROMETER

Tuo "Black Box":in hinta on melko pieni autoilun muihin kustannuksiin verrattuna. Hyvän saa jo alle 200€, vaikka on niitä kalliimpiakin.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (11)

Vierailija

Eilen aamulla postin tyttö toi kameran kotiovelle. Edellisenä päivänä tuli postista ilmoitus, että paketti on postin terminaalissa ja pitäisi tullata. Nykyisin tullauksen voi tehdä netissä. Kätevää. Tunnistautuminen ja maksu verkkopankissa ja tieto tullauksesta menee heti postin terminaaliin.

Kamera vaikuttaa ihan laadukkaalta, eikä ole nimetön kopio, kuten tavallista. Linsseissäkin on heijastuksia estävä pinnoite. Kameran kuva on terävä ja asetukset monipuolisia ja helppoja. Gps on myös herkkä. Otti fixin sisätiloissa, vaikka peltikatto. Esim. Garminin navigaattorit eivät toimi samassa paikassa.

Tuo edellä linkitetty myyjä vaikuttaa luotettavalta ja oli halvin ebay-myyjä. Paketti on vakuutettu ja tuli lentopostissa 10 päivässä tavaran maksusta.
Tuossa on valmistajan sivut:
http://www.dod-tec.com/
Sivuilta saa mm. käyttöohjeet ja esitteet eri malleihin, jos haluaa tutustua ennen mahdollista ostoa.

Ei ole tarkoitus toimia mainostajana, mutta asiasta kiinnostuneelle rohkaisevia kokemuksia ostopaikasta ja kameran toimivuudesta kyseiseen tarkoitukseen.

Minulta löytyy samanlainen kamera, kuten myös työkaveriltani. Talven kovissa (-20) pakkasissa kannattaa ottaa imukuppi irti ikkunasta. Itseltäni tuo teline murtui liian kovassa paineessa ja kaveriltakin se oli tipahtanut ikkunasta.

Kaverille tuli heti käyttöä kameralle, kun olivat huollossa törmänneet rengaspinoon. Oli aika helppo keissi todistaa mikä aiheutti rekisterikilven vääntymisen

Hyvä ostos kaiken kaikkiaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Mullakin ollut jo muutamalla matkalla tuo vekotin kiinni autossa. HD-kuva vaatii melko nopean kortin, eli kuvaan tulee säännöllisin välein pieniä pätkiä, jolloin kuva on pois, jos kirjoitusnopeus ei riitä. Eli tällä hetkellä tyydyn 1280 x 720/ 30fps resoluutioon, jolla tuo Kingstonin Class 4-kortti toimii ongelmitta (todellinen kirjoitusnopeus yli 9MB/sek).

Nuo muistikortit kirjoitusnopeuden suhteen ovatkin sitten melko kirjavia. Minulla Kingston Class 4 SD-kortti toimii kirjoitusnopeudella yli 9MB/sek. Ebaysta tilasin nimettömän Class 6- kortin, jossa mukamas Samsung-siru. Mutta kirjoitusnopeus jäi alle luokituksen, joten palautin sen. Lupasi vaihtaa Class 10-korttiin. Varalta tilasin myös nopean kortin SANDISK 16GB MICRO-SD ULTRA CLASS 6, joka lupaa HD-tallennusnopeutta.

Yleensä merkkikortit, kuten esim. Kingston ja Sandisk, tuplaavat ilmoitetun kirjoitusnopeuden. Nimettömät kortit ovat melko vaatimattomia. Kortin kirjoitus- ja lukunopeutta voi tutkia ilmaisohjelmalla H2testw 1.4
http://www.softpedia.com/get/System/Sys ... estw.shtml

Tuolla tukisivustolla löytyy lista SD-korteista, joitten pitäisi tallentaa ongelmitta myös HD-nopeutta (1920 x 1080/30fps). http://dod-tec.us/support/

Viimeksi tein matkaa sadekelillä ja huomasin, että pitää ostaa kunnolliset tuulilasin pyyhkijät, jotta sateellakin saa kohtalaista kuvaa. Nykyiset jo kuluneet ja jättävät vesikalvon tuulilasille.

Onko kuvan laatu hyvä myös useampaa kameraa käytettäessä ja kuinka monta kameraa noihin voi liittää?
Kuinka paljon koko systeemi maksoi yhteensä?
Miten on videokuvan laatu verrattuna poliisien käyttämiin järjestelmiin?

Noi jos yleistyy, niin varmasti alkaa tulla poliiseille paljon ilmoituksia liikennerikkomuksista. Toisaalta voisi olla hyvä, jos joutuisi todistamaan omaa syyttömyyttään.

Vierailija
Katkera
Onko kuvan laatu hyvä myös useampaa kameraa käytettäessä ja kuinka monta kameraa noihin voi liittää?
Kuinka paljon koko systeemi maksoi yhteensä?
Miten on videokuvan laatu verrattuna poliisien käyttämiin järjestelmiin?

Noi jos yleistyy, niin varmasti alkaa tulla poliiseille paljon ilmoituksia liikennerikkomuksista. Toisaalta voisi olla hyvä, jos joutuisi todistamaan omaa syyttömyyttään.
Minulla on kamera, joka kuvaa vain eteenpäin. Mutta se tekee kuvaan leimat nopeudesta, päiväyksestä ja koordinaateista. Sen omalla katsomisohjelmalla (DodPlayer) näkee tietokoneella myös 3-suuntaiset kiihtyvyydet ja reitin google-Mapissa. Katson sen riittävän tarpeisiini.

Avauspostauksen linkeistä löytyy systeemeitä ainakin neljälle kameralle. mutta sellaiset laadukkaat pelit maksavat jo paljon enemmän.
Edullisimmat kahden kameran systeemit ovat suunnilleen samanhintaisia. Niissä toinen kamera kuvaa ohjaamoa laajakuvalinssillä, joten myös jotain takana ja sivulla tulevasta liikenteestä näkyy. Niissä kokonaisresoluutio jakaantuu kahden kuvan osalle. Kannattaa etsiä youtubesta videoita po. kameroista ja päätellä itse, riittääkö kuvan laatu.

Niin, saatan avustaa poliiseja, jos kamera kuvaa rajun onnettomuuden, vaikka en itse olisi osallisena. Tai ehkä myös siinä tapauksessa, jos maantielle sattuu törkeä liikenteen terrorisoija, joka tahallaan kiusaa muita autoilijoita aiheuttaen vaaratilanteita. Sellainenkaan ei suomalaisessa liikenteessä ole kovin harvinaista.

ovolo
Venäjän militsean turhasta rahankeräyksestä uittuuntuneena tilasin ebaysta melko laadukkaan (Full HD) liikennekameran, jossa on GPS ja kiihtyvyysanturit. Gps tallentaa auton nopeuden, ajojäljen vaikkapa google-Mapissa katsottavaksi ja kiihtyvyysanturit kolmensuuntaisia kiihtyvyyksiä.Missä ne kiihtyvyysanturit on, kamerassa vai johtojen päissä?

Vierailija
Einheri
ovolo
Venäjän militsean turhasta rahankeräyksestä uittuuntuneena tilasin ebaysta melko laadukkaan (Full HD) liikennekameran, jossa on GPS ja kiihtyvyysanturit. Gps tallentaa auton nopeuden, ajojäljen vaikkapa google-Mapissa katsottavaksi ja kiihtyvyysanturit kolmensuuntaisia kiihtyvyyksiä.Missä ne kiihtyvyysanturit on, kamerassa vai johtojen päissä?Kiihtyvyysanturit, jotka mittaavat x-y-z-akselin mukaisia kiihtyvyyksiä, ovat kameran sisällä. Niiden herkkyyttä voi säätää asetuksista.

tiäremiäs
Mulla aivoissa semmoset solut, että tiedän missä meen.
nopeuskin muistuu mieleen.

Ja sitten asiaan. eihän 10000 ruplaa oo kun 10 euroa

Onhan noita kameroita, nykyään kaikenlaisia, itsekin voisin renuun hommata.
Ruplan kurssi nyt noin 39 ruplaa/ euro. Joten 10000 ruplaa on noin 256€.
Laskutaitokin huonontunut heikon rellun korjaustaidon lisäksi?

Tiedän minäkin, missä meen. Mutta jos Venäjällä on osallisena kolarissa, niin oikeudenkin on syytä nähdä, miten se kävi. Muuten "zuhna" maksaa automaattisesti.
Ja siellä on myös roistopoliiseja, jotka keräävät "eläkekassaa" omaan taskuun myös tekaistuin perustein.

Kamera autossa luo oikeusturvaa, ainakin Venäjällä ajellessa.

Tuo vaatimus muistikortin kirjoitusnopeudesta oli tiedossa, joten HD laatua on mahdollista tallentaa.

On kyllä näppärä kamera. Asensin tuon imukupilla taustapeilin taakse ja sähköjohdon ujutin verhoilun sisään piiloon. 12V ylimääräinen pistorasia löytyi hansikaslokeron sisältä, joten koko systeemi on hyvinkin jemmassa.

Tuota oikeusturvaa pitää Suomessakin ainakin jossain määrin ajatella. Itselleni on langetettu tuomio ylinopeudesta, joka perustui poliisin tekemään mittausvirheeseen. Todennäköisyys on kuitenkin melko olematon, että uudestaan joutuisi saman kokemaan ainakin nyt, kun on tuo kamerakin

Hyvä ketju ja oikeaan aikaan, ihan juuri katselin jotain venäläisiä onnettomuusvideokollaaseja ja ihmettelin, että lieneekö kuvaaminen siellä yleisempää.
Ainakin tuntuu, että Suomessa ei kauhean monella moista ole.

Kiinnostaisi kyllä ihan kuriositeettina tuollainen laittaa

Vierailija

Olen kuullut huhuja, että Venäjällä jotkut vakuutusyhtiöt vaatisivat tuota kameraa. Liekö silloin kysymys kaskovakuutuksesta ja näistä uusrikkaiden ökyautoista?

Kameravalmistajat ovat ainakin suuntautuneet hyvin Venäjän markkinoillekin. Valikkokieli ja ohjeet ovat saatavana myös venäjäksi ja venäjänkielistä mainontaakin on paljon.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat