Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Tähän ketjuun voitaisiin alkaa postailemaan jokaisen omia niksejä siitä kuinka pysyä terveenä ja elinvoimaisena aina vanhoille päiville asti koska kuten kaikki tietää niin sairaana olo ei ole mukavaa ja olisi suotavaa jos osaisi välttää potentiaaliset miinat.

1. Terveellinen ruokavalio: paljon kasviksia ja kalaa monipuolisesti, lisäksi ajottain jotain ravinnelisiä kuten talvisin d-vitamiinia ja esim omega 3:sta mikäli ei syö kalaa niinkään. Suosi suomalaista ravinnelisänä voisin suositella ruusunjuuri uutetta lisäksi vaikkakin olen hieman epävarma toimiiko kyseinen tuote edes.

Ruusunjuurta viljellään koriste- ja lääkekasvina. Se kasvaa luonnovaraisena mm. tunturialueella Skandinaviassa. Ruusunjuuren juurakkoa, joka tuoksuu ruusulta käytetään luonnontuotteissa ja yrttinä.

Ruusunjuuren käytöllä on pitkät perinteet ja sen ominaisuudet on tunnettu jo yli 3000 vuotta.

Useissa lähteissä ruusunjuuren terveysvaikutuksiksi mainitaan mm:

antaa lisää energiaa
antaa lisää elinvoimaa
parantaa muistia
parantaa keskittymiskykyä
parantaa mielialaa
lisää stressinsietokykyä
parantaa verenkiertoa
parantaa vastustuskykyä
virkistää ja poistaa väsymystä
lisää sukupuolista halukkuutta
Kyseessä on siis todella monipuolinen ja moneen vaivaan mahdollista helpotusta antava luonnontuote.


Itse en juurikaan ole huomannut vaikutuksia, mutta suositaan suomalaista niin suositellaan nyt silti

2. Harrasta liikuntaa: Etenkin terveyden kannalta olisi suositeltavaa riittävä venyttely koska esim. selkävaivat ovat varsin yleisiä Suomessa. Joka aamu puoli tuntia joogaa ja silloin tällöin urheiluakin.

3. Henkinen terveys: Hommaa mielekästä rentouttavaa tekemistä stressin keskelle, hyviä ihmissuhteita ja vaikkapa päivittäinen rentoutumis/meditaatio harjoitus tasapainottamaan koko kroppaa.

4. Hygienia jne..: Pese kädet aina aika ajoin etenkin ennen syömistä ja vessareissu jälkeen, älä avaa vessan ovea kädellä vessareissun jälkeen julkisessa vessassa vaan hanskalla tai hihalla jne...
Pakko suositella sarvikuonoa jota itse käytän lähes päivittäin, pitää röörit puhtaana hyvin:

Huuhtelusta todetaan: «Nenänhuuhtelu haalealla suolavedellä poistaa helposti ja miellyttävästi epäpuhtauksia sieraimista. Se on yksinkertainen suorittaa eikä huuhtelulla ole vahingollisia sivuvaikutuksia. Nenänhuuhtelu on osoittautunut hyvin tehokkaaksi poskiontelotulehduksen hoidossa ja ennaltaehkäisyssä ja huuhtelu on hyödyllinen lisä kroonistuneen poskiontelotulehduksen lievittämisessä. Siitepöly- ja muut hiukkasallergikot voivat useissa tapauksissa vähentää oireiluaan nenänhuuhtelun avulla.»5. Mene lääkäriin tekemään geenitutkimus perinnöllisistä taudeista: : Jooh tämä lienee tulevaisuudessa ihan normaali toimenpide ja ehkäisee varmasti monia jopa tappavia tauteja aikanaan, kannattaa olla edelläkävijä tässäkin. Tällä hetkellä tuo lienee tosin vielä suht kallista.

Jooh noh jatkakaa....

Kommentit (12)

μOR
Seuraa 
Viestejä373
Liittynyt4.1.2010

- ryömi maassa, sairasta paljon lapsena
- ravinto
- liikunta
- tulehdustilaa ylläpitävien ruokien välttely ja ehkäisevien särviminen
- tee asoita joista saa myös arkeen hyvää fiilistä
- älä stressaa terveenä pysymisestä. Tämä ei ole mikään piikittely vapaatyylille, ja tästä tuli myös mieleeni sellanen huomio että josksus jos olen ajatellut että "nyt kyllä taisi kylmä puraista" tms. niin tuntunut usein juuri tällöin limakalvoissa päivän sisään jotain tuntemuksia kuitenkaan yltymättä pahemmaksi. Eli voisiko kyseessä olla ns. nosebo vaikutus, elimistö rupeaa valmistautumaan johonkin pelkän hetkellisen epäilyksen perusteella? Tai sitten vaan on puraissut ken tietää sen.

vapaatyyli
voisin suositella ruusunjuuri uutetta lisäksi vaikkakin olen hieman epävarma toimiiko kyseinen tuote edes.
Itse en juurikaan ole huomannut vaikutuksia, mutta suositaan suomalaista niin suositellaan nyt silti .

Et nyt pääse näin vähällä, järjetöntä. Toi hymiö ja suomalaisuus ei alkuunkaan riitä selittämään tätä suositusta.
Joskus testaillut. Alkuun voi antaa energiaa ja fiilistäkin, mutta toimii loppupäivää kohden kuitenkin juuri päinvastoin mitä lupaillaan, eli tekee jotenkin stressiherkäksi ja hermostuneeksikin. Kokonaisuudessaan verrattaen ihan mielenkiintoiset vaikutukset kuitenkin,pitää ehkä joskus tuolta hyllystä muutama tippa vielä tirautella.
...ja ylläri pylläri nytpä muistin että tällä psytyy lisäksi voimistamaan huomattavasti opiaattien vaikutuksia, tarvittaessa tietenkin, taisi olla itsessäänkin jotain niiden kaltaisia vaikutuksia. Tämä tosin tökkii sen verran aihetta vastaan että toisin kun endomorfiinit, ulkopuolelta tuodut opiaatit tai yleensäkin perus opioidit väliaikaisesti heikentävät immuniteettiä vaikka kivun ja stressin eliminoikin. Tästä päästään siihen että eikös liikunta näinkin paranna puolustuskykyä.

4. Hygienia jne..: Pese kädet aina aika ajoin etenkin ennen syömistä ja vessareissu jälkeen, älä avaa vessan ovea kädellä vessareissun jälkeen julkisessa vessassa vaan hanskalla tai hihalla jne...
Pakko suositella sarvikuonoa jota itse käytän lähes päivittäin, pitää röörit puhtaana hyvin:

Pakko jatkaa sen verran että hygienian liian pitkälle vieminen pidemmällä aikavälillä voi myös tehdä alttiimmaksi sairastelulle.
Luulisi että nenuun ulkopuolisilla nesteillä jatkuvasti läträtessä pääsisi vain herkemmin taudinaiheuttajia suoraan limakalvoille, mutta enpä siis asiaa tunne.

hyviä ihmissuhteita ja vaikkapa päivittäinen rentoutumis/meditaatio harjoitus tasapainottamaan koko kroppaa.

Tää oli hyvä, painottaen ihmissuhteissa sanaa _hyviä_. Rentoutuminen samoin todella tärkeää varsinkin sillon kun muuten fyysisiä tai yhtälailla mentaalisia aktiviteetteja paljon.

Joo, ton nenähuuhtelun voisi unohtaa. Onnistun saamaan joskus suihkussa vettä nenään ja meinaan tikahtua siihen paikkaa

Entä jos ei voi syödä kalaa ollenkaan?

Stressin välttäminen ja kohtuullinen liikunta on hyvästä. Ja rentoutuminen. Ylipainoa kannattaa välttää, mutta ei mitään omituisia laihdutuskonsteja.

Positiivinen ajatusmaailma, vaikka ei aina siltä tuntuisikaan..

Hyvä konsti on naapureille vittuilu jotta pysyy mieli virkeänä. Alkoholin liikakäyttö etenkin viikonloppuisin on hyvästä sillä saa paljon kavereita ja stressi laskee. Muistaa vain sen veitsen jättää kotiin. Tietynainen laihduttaminen oikein tehtynä auttaa pysymään terveenä: jos olet naimisissa välittömästi avioero vireille --> turha painolasti siis pois. Tenavat mummolaan. Tämän jälkeen elimistö kannattaa totuttaa eri bakteerikantoihin joten turha siivoaminen kokonaan pois. Monipuolinen en ruoka myös leikkuriin, turha härpäke siinä makkaran päällä maksaa ja johtaa stressaavaan velkakriisiin. VItamiinit toisinsanoen kokonaan pois.

Voi samantien testauttaa kaikki mahdolliset perinnölliset sairaudet, jotka geenejä sorhimalla voi ilmi saattaa. Jonkun kerran vuodessa uusintatarkastus siksi, että ennestään tuntemattomia tauteja sikiää tutkijoiden elektronimikroskooppien armottomien okulaarien alla jatkuvasti. Olisihan pirullista olla sietämättömässä epätietoisuudessa pohtiessaan, että dna:n mutkissa voi piillä mitä hyvänsä ikävää.

Lääkärikirjoja kannattaa pitää yöpöydällä ja tarkkailla jatkuvasti oloaan, sillä joitakin tauteja on taatusti tulollaan jos ei nyt niin myöhemmin. Varhainen lintu heisimadon nappaa ja silleen...

vapaatyyli
2. Harrasta liikuntaa: Etenkin terveyden kannalta olisi suositeltavaa riittävä venyttely koska esim. selkävaivat ovat varsin yleisiä Suomessa. Joka aamu puoli tuntia joogaa ja silloin tällöin urheiluakin.Niin että voi sitä ihan oikeaakin liikuntaa harrastaa eikä vaan hymistä nurkassa ja ajatella liian syvällisiä asioita. Esimerkiksi ihan tavallinen kävely on aika hyvä tapa liikkua. Kuntosalikin on kätsy, jos tykkää ettei ole ihan narukäsi ja edes jonkinlaista motivaatiota nostella niitä limppuja löytyy.

Täällä positiivinen mieli on tuntunut tepsivän viimeaikoina. Ihan siis yleinen onnellisuus ja vähäiset huolet. Luin hesarista jo vuosia vanhan jutun jokin aika sitten, jossa käytiin läpi yleisimmät flunssan aiheuttajat. Yleisin syy oli silmien tai nenän kaivaminen likaisilla sormilla, sitten pisaratartunnat vaikka jonkun aivastuksesta.

Artikkelin mukaan kylmettyminen jossain ei itsessään voi aiheuttaa kuumeilua.

Bushmaster
vapaatyyli
2. Harrasta liikuntaa: Etenkin terveyden kannalta olisi suositeltavaa riittävä venyttely koska esim. selkävaivat ovat varsin yleisiä Suomessa. Joka aamu puoli tuntia joogaa ja silloin tällöin urheiluakin.Niin että voi sitä ihan oikeaakin liikuntaa harrastaa eikä vaan hymistä nurkassa ja ajatella liian syvällisiä asioita. Esimerkiksi ihan tavallinen kävely on aika hyvä tapa liikkua. Kuntosalikin on kätsy, jos tykkää ettei ole ihan narukäsi ja edes jonkinlaista motivaatiota nostella niitä limppuja löytyy.Ei venyttely ole mitään hymistelyä! Tiedän omasta kokemuksesta että jos kävelen paljon enkä venyttele ennen ja jälkeen (esim 5 km/päivä) en kohta kävele ollenkaan.

Verikokeessa löytyi selkärankareumaan viittaava geeni? tai joku vuosikausia sitten ja se pitää pitää liikkuvana. Hymistelyt ei auta, vain jatkuva venyttely. JA positiivinen ote elämään
Ei sen tarvitse joogaa olla eikä varsinaista urheiluakaan..

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
Liittynyt13.11.2009
-:)lauri
Voit poistaa tuon liikunnan harrastamisen listaltasi koska sillä tai sen määrällä ei ole tuoreen artikkelin perusteella mitään vaikutusta ihmisen terveyteen.Ei tuo artikkeli sitä tarkoita että liikkumattomuus olisi ok. Kyse on ilmeisesti siitä miten liikkuu. Eli tuollainen ihminen joka jollain helkkarin ilveellä onnistuu kyttäämään televisiota yli 7 t päivässä (ihmettelen kyllä miten!) saattaa mennä jonnekin rehkimään hiki lentäen ja naama punottaen jotain "räjähtävää" liikuntaa ja kuvittelee treenaavansa kovasti ja olevansa siis liikunnallinen ihminen. Ehkäpä tuollainen dualismi jossa ensin ollaan kokonaan liikkumatta ja sitten riehutaan kuin mielipuoli ei kertakaikkiaan tee hyvää kropalle.

Itse olen havainnut että raskaskaan liikunta ei auta esim. pitämään selluliittia kurissa jos se on muutama kerta viikossa kun sitä suorittaa, mutta jatkuva pieni päivittäinen liike vähän vähemmän raskaan liikunnan parissa auttaa kummasti pitämään niin kehon kuin mielen paremmassa kondiksessa. Avainsana lienee säännöllisyys, ei määrä joka on saavutettu harvoilla kertarepäisyillä.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
Liittynyt16.3.2005
Rousseau
Ei tuo artikkeli sitä tarkoita että liikkumattomuus olisi ok. Kyse on ilmeisesti siitä miten liikkuu.

Ei tuo tutkimus väitä, että liikunnasta ei olisi hyötyä. Siinä vain todetaan, että aktiivisesti liikkuvienkaan ei kannata istua paljon television ääressä, sillä se lyhentää myös heidän elinikäänsä.

"participation in high levels of MVPA [kohtuullisen rasittava liikunta] did not fully mitigate [ei kumonnut] health risks associated with prolonged time watching television."

Paljon kuntoilevat ja paljon televisiota katsovat ovat ilmeisesti suuremmassa vaarassa kuin kuntoilemattomat mutta vähän istuvat.

Itse liikunta tietysti parantaa terveyttä ja pidentää elinikää, ainakin jos sen tekee oikein.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat