Seuraa 
Viestejä45973

Tehdäänpä sitten gallup, niin saadaan yleinen mielipide selville.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä46591

Tarkenna vielä, mitä tarkoitat oikeudella. Tarkoittaako oikeus sitä, että tuollaisen palvelun pitää olla saatavissa kunnalliselta terveyshuollolta, vai sitä että ei ole lailla kielletty palvelun ostamista omalla rahalla yksityiseltä palveluntarjoajalta.

Minun puolestani jokainen saa omalla rahalla tehdä mitä haluaa. Kieltäisin hedelmöityksen vain ihmisiltä, jotka on todettu päihdeongelmaisiksi, mielenvikaisiksi, pedofiileiksi tai joiden lastenhoitokykyä tai -motivaatiota on jostain muusta erittäin vakavasta lääketieteellisestä tai juridisesta syystä epäiltävä. Sen sijaan valtion rahoilla en olisi valmis hoitamaan kenenkään lapsettomuutta muuten kuin adoptiolainsäädännön ja -käytännön inhimillistämisellä.

Ei tuossa äänestyksessä voi valita useampaa kohtaa. Kyllä minun puolestani hedelmöitykset pitäsii sallia kaikille mainituille ryhmille, ja silti adoptiota tuettava.

Yhteiskunnan ja julkisen sektorin puoleltapa hyvinkin, vaikka ei sitä vielä tietenkään mainosteta. SETA se siellä takana propagandaansa tekee ja kehoittaa pommittamaan kansanedustajia viesteillä.

Tässä ote oheisesta linkistä, jossa oli tehty "kaikenkattava" tutkimus muutamasta perheestä :

http://www.seta.fi/rainbow/Sateenkaariperheetosa2.htm

"Tutkimuksestamme ei tullut esiin sosiaali- ja terveyspalvelujen palveluketjun toimivuutta kovin laajasti, mutta joka tapauksessa se tulisi saada toimivaksi, jotta se palvelisi kokonaisuudessaan niin sateenkaariperheitä kuin muitakin perheitä. Samalla saataisiin moniammatillisuus hyödynnettyä. Perheet joutuvat liian paljon ajamaan omia oikeuksiaan eri palveluiden suhteen. Yksi mahdollisuus palveluketjun toteutumiseen on SWOT-analyysissammekin mainittu yksilökohtainen palveluohjaus, joka auttaisi monia perheitä selviämään paremmin Suomen paikoin monimutkaisessa sosiaali- ja terveyspalvelujen verkostossa.

Esittelemistämme perhetyön tyypeistä sateenkaariperhe tarvitsisi ennen kaikkea yhdistelmäapua, jossa sosiaali- ja terveysalan eri yksiköt toimisivat heidän hyväkseen yhdessä. Riippuen perheen tilanteesta myös muunlaiset perhetyön tyypit tai avun alalajit voisivat tulla kyseeseen, mutta tutkimukseemme osallistuneet perheet saisivat varmasti parasta apua yhdistelmäavusta. Perhetyöstä puhuttaessa tutkimukseen osallistuneet perheet olivat kaikki avohuollon perhetyön asiakkaina, joten tutkimustamme ei voi yleistää laitoshuollon palveluihin. Lisäksi kaikki perheiden käyttämät palvelut eivät edes varsinaisesti kuulu perhetyöhön (esimerkiksi kansaneläkelaitos), joten perhetyön periaatteita ei voi yleistää kaikkiin palveluihin.

Kaiken tässä pohditun kehittämiseen ja ylläpitämiseen tarvitaan sekä sosiaali- ja terveyspalvelujen henkilöstön, koulujen henkilökunnan, opiskelijoiden ja sateenkaariperheiden yhteistä pohdintaa ja työtä paremman tulevaisuuden puolesta niin, että asioista puhutaan avoimesti ja kaikkien mielipide otetaan huomioon muistaen kuitenkin, että sosiaali- ja terveyspalveluissa asiakas on aina tärkein. Aktiivisella kuuntelulla ja hyvällä vuorovaikutuksella päästään kaikkia osapuolia tyydyttävään palveluun. Alku tasokkaan palvelun kehittämiseen Suomessa on jo hyvä."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

jos elämä on hyvällä mallilla, niin hyväksiysin hoidon yksinäisille naisille, heteropareille ja lesbo-pareille.

Laissahan unohdettiin kokonaan yksi periaatteellisesti merkittävä asia: Jos naisille suodaan oikeus saattaa "isätön" lapsi maailmaan, on myös miehille annettava oikeus "äidittömään" lapseen. Käytännössähän tämä tarkoittaisi kohdunvuokraustoiminnan laillistamista joka ei olekaan aivan yksinkertaista.

Virkamies ja poliitikkokunnalta osoittaa kyllä törkeää piittaamattomuutta tasa-arvosta olla ottamatta tätä asiaa huomioon edes lain valmistelussa. Toisina mahdollisuuksina on tietenkin täydellinen pätemättömyys tai puhdas laskelmointi mitä ihmiset ajattelisivat homo-isien kasvattamista lapsista. Henkilökohtaisesti ei voisi vähempää kiinnostaa mutta jos argumentteja käytetään jonkin asian perustelemiseen, on hyväksyttävä myös muut niiden tuomat vaikutukset. Siksipä en olekaan mikään demari tai muslimi fani.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat