Seuraa 
Viestejä45973

Em. seikoilla on fysikaalisessa tarkastelussa yhteiset juuret, eli ne voitaneen selittää samoista lähtökohdista?! Miten on, onko viisasta, joka ratkaisee tämän visailukysymyksen.

Yhteiset nimittäjät esiin:

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (7)

[quote="kar1"]Em. seikoilla on fysikaalisessa tarkastelussa yhteiset juuret,

- Seikoilla - ... anna yksi esimerkki seikoista.

Vaari
Seuraa 
Viestejä3335

Noista kaikista minulle tulee halu ottaa toinen kuppi kuumaa teetä, laittaa siihen hunajaa vähän karheaa kurkkua lievittämään, ja tumman, aavistuksen vanhentuneen, kovettuneen hapanlimpun kantapala; siihen pala polarjuustoa. Ja laittaa jalat takaisin tähän nojatuolin jatkeelle näppäimistön alle ja olla vain raukee viisi minuuttia vielä ennen maakuulle menoa.

"Etenen, sillä muistini lyhyempi kuin kehä, jota kierrän." (Markku Envall)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
kar1
Em. seikoilla on fysikaalisessa tarkastelussa yhteiset juuret, eli ne voitaneen selittää samoista lähtökohdista?! Miten on, onko viisasta, joka ratkaisee tämän visailukysymyksen.

Yhteiset nimittäjät esiin:

fysiikaaliset nimittäjät per kohta

Aika:
- olemassaolon muutosten sarjan kesto menneestä tulevaan.
- Havaitaan tilassa olevien olioiden muutoksia tarkkailemalla.
- Koetaan muutosten ja tai ajattelun ja tietoisuuden tapahtuessa

Tila:
- paikka, jossa olemassa olevat oliot ovat.
- Tila voi olla myös virtuaalinen ts. kuviteltu

Tietoisuus:
- olion ominaisuus, olion mielessä
- tajuaa sekä tilan, oliot että ajan.
- Tietoisuus tapahtuu tiettynä hetkenä, toisaalta ajan jokaisena hetkenä,
- tapahtuu vain kun olio on tajuissaan

Ajattelu:
- käsittelee tietoisuuden tajuamia tilaan, oiloihin ja aikaan liittyviä asioita
- johtaa ja päättelee.
- Ajattelu tapahtuu ajassa ja olion mielessä.

Yhteisiä nimittäjiä ovat siis:
- tila / tilan kokeminen (tai muuttuminen (aika))
- aika / ajan kokeminen (tai tapahtuminen (oliot))
- oliot / olioiden kokeminen (tai sijaitseminen (tila))

tila - aika
aika - oliot
oliot - tila

Varsinaisia fyysisiä yhteisiä nimittäjiä ajan, tilan, tietoisuuden ja ajattelun välillä ovat: aika itse.

Aikaa tarkastellaan tilan ja olioiden suhteen.
Tilaa tarkastellaan ajan ja olioiden suhteen.
Olioita tarkastellaan ajan ja tilan suhteen.

Tietoisuutta tarkastellaan ajattelun suhteen.
Ajattelua tarkastellaan tietoisuuden suhteen.

Tietoisuus syntyy ajattelusta.
Ajattelu syntyy tietoisuudesta.

Tietoisuus on tietoinen ajasta, tilasta ja olioista.
Ajattelu käsittelee aikaa, tilaa ja olioita.

Lopullinen valaistus syntyy, kun
tietoisuus tulee tietoiseksi ajattelusta,
ja ajattelu ajattelee tietoisuutta.

Vaari
Seuraa 
Viestejä3335

Vastasit itse esittämääsi kysymykseen. Aika. Ymmärrän, ja en ymmärrä.

Tässä on jokin oivallus, joka ei välity. Asiaa helpottaisi, jos voisit kertoa esimerkiksi mitä se merkitsee jossain rajallisemmassa ympäristössä. Mikä sinun kokemuksissasi, vaikkapa tänään tai eilen muuttui tai pysyi ennallaan tuon asian valjettua sinulle?

Ei niin että kaikilla ajatuksilla on oltava käytännön sovellus. Kysyn tätä siksi, että oman kokemukseni mukaan asioiden abstraktisuus on joskus merkittävää sinänsä. Puhun siis itsestäni. Ja tuo merkitys on siinä, että pääsen lähemmäksi itse kysymystä tällaisella vastauksella, turvallisesti ja koska siihen on jokin tarve. Samalla tulen kuitenkin kiertäneeksi itse asiaa, jonka tiedostaminen voisi olla vieläkin merkittävämpää, olkoonkin ettei aina miellyttävää.

"Etenen, sillä muistini lyhyempi kuin kehä, jota kierrän." (Markku Envall)

Mielenkiintoisia pohdintoja.

Ajan, tilan, tietoisuuden ja ajattelun fysikka on nykytietämyksen suhteen sirpaleina maailmalla. Jos tutkimustuloksia ja pohdintoja osattaisiin oikein yhdistää, ajattelun fysikaaliset juuret alkaisivat selvitä. Vain hyvin harvat osaavat yhdistää em. ilmiöt fysikaaliseen maailmankuvaansa, tietokäsytkseensä, ihmiskäsitykseensä, uskontokäsitykseensä jne.

Kysymyksenä tämä on erittäin perustavaalaatua oleva ja kun tähän osataan vastata, ymmärretään samalla hyvin paljon muutakin. On kuitenkin olemassa ihmisiä, jotka tietävät ja osaavat selittää nämä seikat paitsi filosofisesti ja episteemisesti, myös ontologisesti ja erityisesti juuri fysikaalisesti.

Tämä aihe herättää paljon tunteita ja olen törmännyt usein ihmisiin, jotka tietävät tästä hiukan ja tekevät hätäisiä ja liiaksi asennevärittyneitä johtopäätöksiä. Voisin kertoa esimerkkejä, mutta ehkä loukkaisin joidenkin tunteita, joten päätelkää itse. Tässä yhteydessä voin todeta kuitenkin, että selittämällä nämä seikat pelkästään sähkökemiallisiksi reaktioiksi on yksi heidän esittämistä tulkintasuunnistaan. Tosin tämä suunta on yksi vallitsevista määrittelysuunnista. Tämä abstraktio-, ja kompleksisuustaso on kuitenkin itse ilmiön ontologian suhteen ongelmallinen.

Myös oliot koostuvat tilasta.

Oliot koostuvat atomeista, joiden ytimissä tila on kuumasti tiheää.
Oliot saavat hapesta koko ajan haaleasti vähän tiheää tilaa atomien väliin, jolloin energia eli tila pääsee virtaamaan tehokkaasti atomien välissä.

Kuuma tila pitää itsensä tiheänä ja ytimestä ulospäin tullessa tila muuttuu tasaisesti vähemmän kuumaksi ja vähemmän tiheäksi, jolloin tuo vähemmän tiheä tila on ikäänkuin eristeenä tuolle kuumalle tilalle eli energialle, joka on kaukana atomin ytimessä.

Atomit ovat sillä tavalla erilaisia, että niiden ytimissä oleva tila on eri kuumuudesta johtuen eri tiheyden omaavaa tilaa ja ulospäin tultaessakin tuo tila muuttuu suhteellisesti eri tavalla vähemmän kuumaksi ja vähemmän tiheäksi, riippuen siitä millaisissa olosuhteissa kukin atomi on syntynyt. Kuumasti tiheä liikkuu nopeasti ja humahtaa kylmään, jonka lopputuloksena on paljon kuumasti tiheitä, joiden ympärille on ilmestynyt yks kaks kylmää.

Ei elolliset kappaleet reakoivat eri tavalla kuumuuteen ja kylmyyteen juuri sen takia, että kaikesta tilasta eli energiasta virtaa eri tavalla tilaa pois ja enemmän sitä virtaa aina vähemmän tiheälle alueelle, eli taivaankappaleesta ylöspäin, koska esim. maapallosta virtaa todella paljon tilaa ylöspäin ja näin meidän tila on ylhäällä aina vain vähemmän tiheää sektorin laajentumisen takia.

Myös elolliset tietysti reakoivat lämpötilan vaikutuksiin ja navoilla tilaa virtaa enemmän meistä pois ja näin tarvitsemme rasvaa, josta saamme tarvitsemamme tilan eli energian verran tilaa eli energiaa ulos virtaavan tilan tilalle.

Maapallon magneettikenttä johtuu juuri tuosta tilan eli energian virtauksesta.

Tila virtaa atomeista ulos elektroneista, jotka ovat lämpimästi tiheitä tilapaketteja, jotka muljahtavat irti atomin ulkokehällä ja alkavat avautua poispäin atomista, josta seuraa vastaliike takaisin atomiin.

Raskaiden aineiden atomien ulkokehällä on lämpimästi tiheämpää tilaa, jolloin havaitaan enemmän elektroneja eli lämpimästi tiheitä tilapaketteja, jotka muljahtelevat aina enemmän ylöspäin, josta vastaliikkeenä ne sinkoutuvat takaisin atomiin ja useimmin alaspäin, tönien näin meidätkin takaisin maan pinnalle.

;):)

;):)

Fetisismi - sääret, sukka, kenkä, nahka, kumi ...

- fetisismi

Fetisismi on eroottista ja seksuaalista vetovoimaa ja himoa jotain esinettä tai asiaa kohtaan. Fetissi voi olla sukkahousut, sukat, korkokengät, nahkahousut, kumiasut, bootsit tai ihmisen ruumiinosat kuten sääret, jalat, varpaat, kädet, hiukset jne.
Tavallisinta on, että tavallinen harrastelija fetisisti yhdistää ihmisen ja elottoman esineen, eli pelkät sukkahousut tai korkokengät eivät vielä kiihota, mutta kun ne kuvitellaan olevan, tai ovat puolison tai muun rakkaan ihmisen päällä, niin seksuaalinen kiihottuminen alkaa.
Jotkut oikeat fetisistit ovat niin fetissinsä pauloissa, että he kiihottuvat vain ja ainoastaan fetissi esineen ollessa läsnä. Natural seksi ilman fetissi apuvälinettä ei onnistu.

- fetisisti

Ääritapauksissa fetisismi voi hallita päivittäistä elämää täysin. Silloin fetisisti ei tarvitse toista ihmistä leikkeihinsä mukaan saadakseen tyydytyksen, hänelle riittävät pelkät esineet, hän kiihottuu sukista tai kengistä ilman, että niiden täytyy olla ihmisen päällä. Tämä voi olla kumppanille joskus aika outo juttu ja suhteen alussa kannattaa varautua keskustelemaan asiasta. Netin keskustelupalstoilla on monesti ollut juttua ihmisistä jotka nuuskivat salaa vieraidensa kenkiä ja sukkia, tai mennessään kylään tonkivat kavereidensa pyykkikoreja etsien pikkuhousuja. Uusimpana villityksenä on mukaan tullut pakonomainen chattailu oman fetisisminsä tiimoilta netissä tai tv:n chateissa ja jatkuva viestien lähettely erilaisille keskustelupalstoille ja suuren yleisön hyväksynnän hakeminen tai omien mieltymysten tyydyttäminen. Palstoilla on ollut myös puhetta henkilöistä, joiden yli-innokkuus esim. vaikka sukkahousuja kohtaan pilaa monen muun tavallisen, ei niin innokkaan fanin maineen.

- fetisismin synty

Se miten fetisismi syntyy on hämärän peitossa, eivätkä kaikki fetisismin omaavat itsekkään oikein tiedä mistä, milloin ja miten se on alkanut. Jotkut kuitenkin tietävät kertoa, että heidän fetisisminsä on alkanut jo lapsuudessa, kiinnostus esim. sukkahousuihin heräsi jo 10 - 12 vuotiaana. Miksi jonkun fetissi on uniformut, toisen balettitossut ja kolmas fantasioi pitkistä hiuksista, neljäs valtavista tisseistä?

- eräs teoria

Yksi teoria on, että joskus lapsuudessa on koettu asian tiimoilta jotain voimakkaita seksuaalisia tunteita, jotka ovat sitten tavalla tai toisella liittyneet ja lapsen mielessä yhdistyneet kyseessä olevaan vartalon osaan, esineeseen tai vaatekappaleeseen ja tapahtuma on tallentunut aivoihin miellyttävänä kokemuksena. Sen jälkeen tapahtuma voi unohtua moniksi vuosiksi. Kun sitten murrosiässä tai aikuisena alkaa hahmottamaan omat seksuaaliset tuntemukset tarkemmin, niin lapsuuden tapahtuma tai siihen liittyvä tunne tai esine, palaa alitajuisesti mieleen ja sen jälkeen yrittää sitä kautta löytää sen saman mielihyvän uudestaan minkä on kokenut lapsuudessa. Harva kuitenkaan muistaa lapsuudessa tapahtunutta asiaa, ellei se sitten ole tapahtunut vasta myöhemmin, murrosiässä tai nuoruudessa.

- Leikkimielisiä kuviteltuja esimerkkejä yllä olevan teorian pohjalta:

* Isän työkaverin perhe on ollut vierailulla kesämökillänne. Tytöllä oli pitkät punaiset hiukset ja päällä oli kesämekko kun peuhasitte leikkimökissä ja sait ehkä ensimmäisen suukon tai muita ensimmäisiä positiivisia kokemuksia tytöistä... Aikuisena tunnet vetoa mekollisiin naisiin, minihameisiin, punapäihin, pitkähiuksisiin tyttöihin ja ihmettelet että miksi asiat ovat juuri niin?

* Äidin siskon pojalla on ollut kiharat tummat hiukset, kun leikitte yhdessä lapsena uimarannalla. Teillä oli kivaa ja tykkäsit pojasta. Sait positiivisia säväreitä vastakkaisesta sukupuolesta ja nyt aikuisena naisena ihmettelet miksi tunnet vetoa tummiin, kiharatukkaisiin miehiin?

* Lapsena, teininä ihastuit itseäsi vanhempaan naapurin tyttöön, joka tapasi käyttää korkokenkiä ja hameita. Kun masturboit ensimmäisiä kertoja, ajattelit häntä ja koit hyviä fiilareita, tai jos sait ensimmäisen siemensyöksyn lukiessasi ensimmäistä pornolehtiä missä naisilla oli pitkät sääret, stayupit ja korkokengät... Fetissi aikuisena: korkokengät, sukat ja sääret, säärimies

* Kaverin isopovinen isosisko kiusasi sinua aina vieraillessasi kaverilla, tai isän sisko aina vieraillessaan teillä, rutisti sinua tervehtiessään rintaansa vasten, olit tukehtua rintojen väliin. Kiusasta huolimatta sait seksuaalisia säväreitä tai isot rinnat muistuttavat sinua äidistä, imetyksestä ja huolenpidosta, sinut huomioitiin ja sinusta pidettiin... Fetissi aikuisena: Tissit, Isot rinnat, tissimies

* Äiti tai isä sanoo lapselle: hyi tuhma poika tai tyttö, pissasit housuun, nyt tästä kerrotaan kyllä kaikille ja saat hävetä. Kielletty ja hävettävä asia, paha kokemus. Asia kaihertaa yhä mielessä puhumattomana, käsittelemättömänä ja fetissi aikuisena: Pissaleikit, kakkaleikit, märät pikkuhousut. Yhä uudestaan ja uudestaan alitajuntainen äidin, isän hyväksynnän hakeminen.

* Sait piiskaa ja remmiä lapsena... Fetissi aikuisena: Haluat oikein "isän kädestä" tai "koivuniemenherraa" kun olet ollut tuhmana. Prosessoit asiaa yhä aikuisenakin ja siksi mielestäsi sinusta välitetään ja rakastetaan kunnolla vasta kun se sattuu fyysisesti. Etsit puolisoa joka rankaisisi sinua? Piiskatessa pyllyssä pitää kihelmöidä, tai haluat joskus myös itse antaa piiskan viuhua?

- kerro omasta fetisismistäsi

Mahdollisia esimerkkejä on hauska miettiä. Kirjoita minulle osoitteeseen finnlegsnfeet@yahoo.com
ja kerro omasta fetisismistäsi ja miten toteutat sitä. Asia kiinnostaa monia ja julkaisen asialliset kertomukset kaikkien iloksi tarinat sivulla fetisismi otsikon alla (linkki). Kirjoitukset käsitellään luottamuksellisesti. Vain asialliset tekstit ja kuvat julkaistaan!

- milloin sitten voidaan puhua, että jollain on joku fetissi?

Varmasti osa ihmisten mieltymyksistä periytyy geeneissä tai ehkä osa mieltymyksistä on myös lapsuudessa opittuja tai isältä pojalle periytyneitä. Jos pitää rinnoista pepusta tai sääristä, siinä ei vielä katsota olevan mitään omituista, se on normaalia. Mutta sitten kun aletaan puhua varpaista, sormista, hiuksista, korvista tai vaatekappaleista kuten sukkahousuista, kumista, nahka-asuista tai kengistä, saappaista, niin siinä yleisen käsityksen mukaan hypätään jo fetisismin puolelle.

- nainen vrt. mies fetisismi

Sitä miksi fetisismi on yleisempää miehillä kuin naisilla, ei mikään teoria kyllä selitä. Eikö kaikilla, niin miehillä kuin naisillakin ole lapsuudesta hyviä muistoja, seksuaalisia tuntemuksia liittyen johonkin asiaan tai esineeseen? Miksi sitten pojille kehittyy teininä fetisismiä tyttöjä enemmän? Onko miehet vain luonnostaan pervompia tai ilmaisevat seksuaaliset halunsa vapaammin? On tutkittu että seksiin liittyvät erikoismieltymykset ovat kymmenen kertaa yleisimpiä miehillä kuin naisilla. Mistä ero sitten johtuu vai eivätkö kiltit tytöt vain kerro omista erikoisista mieltymyksiään? Tytöillä /naisilla mieltymykset ilmenevät ehkä lievemmin, eivätkä paisu fetisismiksi asti. Naiset haaveilevat miehessä leveistä hartioista, lihaksikkaista käsistä, tiukka perä, iso mela, tumma ja tulinen jne. mutta fetisismiksi sitä ei voi vielä laskea, koska fetisismiksi asiaa voidaan kutsua vasta sitten kun yksi esine tai ruumiinosa on reilusti suosikki muihin verrattuna JA asia pyörii jatkuvasti mielessä TAI jopa hallitsee, häiritsee elämää ja seksuaalinen kiihotus tapahtuu vain asian tai esineen ollessa läsnä.

Sääret ja jalkafetisismi (legs and feet fetish)

Finnish legs and feet - sääret sukkahousuissa

Miehiä on onneksi joka lähtöön. Karkea jaottelu on tissimiehet, pyllymiehet ja säärimiehet! Ja sitten on tietty lisäksi kaikki niiden yhdistelmät. Säärimiehet ovat usein myös innokkaita peppufaneja ja päinvastoin. Peppu ja jalathan liittyvät oleellisella tavalla yhteen.

Säärimiehet tarkastavat mielellään naisessa ensimmäiseksi jalat. Ja makuja on monia. Toisille muodokkaat täyteläisemmät reidet ja sääret ovat mieluisimmat. Jotkut pitävät pitkistä, hoikemmista jaloista ja sääristä. Osalle taas lihaksikkaat, tiukat, urheilulliset reidet ja sääret ovat must.

Naisten vaatetuksessa sääri- ja jalkamiehet suosivat hameita, minihameita ja muuta paljastavaa pukeutumista. Ja jalassa stayuppeja, sukkahousuja, korkokenkiä, shortseja, sandaaleja. Myös muut erilaiset sukat, lakatut varpaat ym. ovat tärkeä osa tätä fetisismiä. Vaikka yleisin ihailun kohde on sääret, on monilla on vielä omat erikoismieltymyksensä ...

Finnish legs and feet ryhmän oman gallubin mukaan
suomalainen säärifani listaa naisen fyysiset ominaisuudet seuraavaan
järjestykseen:

1. Sääret
2. Peppu
3. Kauniit kasvot
4. Rinnat
5. Silmät

(Polls / gallubit sivun lopussa)

Ja miksi ykkösenä ovat sitten sääret? Asiasta on tehty oikeita tutkimuksia ja on todettu, että pitkät jalat kiehtovat miehiä puhtaasti niiden visuaalisten ominaisuuksien vuoksi. Naisten pitkät jalat ovat linjakkaat ja sulavakaarteiset. Ajatellaan myös, että mitä enemmän naisen jalkaparista näkyy, sitä helpompi miehen on kuvitella niiden yhtymäkohta, ja sitä kautta mies fantasioi miltä naisen jalat näyttäisivät - tuntuisivat lantion ympärillä, hartioilla ja miltä nainen näyttäsi sängyssä. Kuten tiedetään, verrattuna naisiin, mies tarvitsee paljon enemmän visuaalisia ärsykkeitä ruokkimaan seksuaalista halua. Pelkkä hellyys ja hellät sanat eivät usein riitä nostattamaan seksuaalista himoa riittävästi. Tarvitaan lisäksi visuaalisia kiihokkeita, ja tätä naiset eivät aina tunnu ymmärtävän.

Saksassa 1995 tehdyn tutkimuksen mukaan sääret, pitkät jalat (77%) sijoittuvat kolmanneksi niistä fyysisistä ominaisuuksista mitä miehet arvostavat kumppanissa eniten. Edelle menivät vain sensuelli, eroottinen suu (83%), täyteläiset ja kiinteät rinnat (80%).

Mies arvostaa naisessa pehmeitä, uhkeita, linjakkaita, siroja muotoja. Vastaavasti naisia kiehtovat miehissä kovemmat karkeammat, lihaksikkaat, kulmikkaat muodot, jotka muistuttavat naista turvallisesta, suvun jatkamiseen valmiista miehekkäästä miehestä. Ymmärrettävästä syystä pehmeät pyöreät muodot eivät ole miehessä niin haluttuja kuin naisessa naisen pyöreys, lantion kaaret ja muodot.

Sukkahousut ja stayup sukat (pantyhose, stockings)
Erilaisia sukkahousuja löytyy pilvin pimein. On tavalliset marketin halvat perus-sukkahousut, löytyy stayupit ja verkkosukkahousut (kuva). Sitten on saumasukkahousut, sauma kulkee takana, jonka tarkoituksena on korostaa säärten muotoja ja linjakkuutta.

Sitten on villasukkahousut viileämpiä säitä varten. Sukkahousujen erilaisia värejä, malleja ja laatuja löytyy kai lukematon määrä, on nylonit, ja erilaisia 10den, 70den sukan paksuutta kuvaavia asioita, kiiltosukkahousut, on liukuestesukkahousuja, tukisukkahousuja.

Löytyy myös kokovartalon peittävä sukkapuku, vartalosukka (kuva), mikä on ihan puhtaasti sukkahousufetisistejä varten kehitetty tai avohaara-sukkahousut, (kuva) mikä tarkoittaa, että esim. haaran tai pepun kohdalla on valmis aukko tai reikä (ei tarvi seksin yhteydessä repiä). Voisi kuvitella että ne on tarkoitettu puhtaasti makuuhuoneen puolelle. Pikkuhousuja siellä alla tuskin kuuluu sitten käyttää. Sittenhän on vielä seksikkäät yöasut tai korsetit, mitä voi käyttää piristyksenä makuuhuoneen puolella.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat