Seuraa 
Viestejä45973

Mitkä ovat mielestänne elämälle suotuisan kasvuympäristön äärilämpötilat?

Omat tietoni ovat hieman vajavaiset asian suhteen joten kaipaisin lisää informaatiota jo tietämieni faktojenlisäksi;

Miinuksen puolella moni hiileen ja veteen perustuva elämän muoto taitaa selvitä hengissä vielä jopa lähellä absoluuttista nolla pistettä,mutta pystyykö mikään elämän muoto heräämään takaisin eloon syvästä horroksesta ilman,että sen ympäristön lämpötila kohoaisi yli 0 celsius asteen?

Termofiilit taas taitavat hallita kuumuus ennätystä,joka lienee jopa yli 120 celsius astetta.

Joten jo maapallolla elämän äärilämpötilat näyttävät vaihtelevan melkorajusti siis max.n.393 celsiusastetta.

Siis ei olisi täysin mahdotonta,että vaikka joltain eksoplaneetalta löytyisi joku päivä tulevaisuudessa alkukantainen elämän muoto,jonka elämän ääriolosuhteet voisivat olla vieläkin rajumpia kuin meidän tuntemamme.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (5)

Elämää on ollut ihmisten keskuudessa - 80 asteen ja 60 plusasteen välillä, mutta työteho on nolla ääripäissä eli Suomen oloissa on ahkerimmat ihmiset. Afriikassa laiskimmat ja canadassa tai pikemminkin Alaskassa. Yllätys että Venäjällä on aina kylmä ja hommat etenee sen mukaisesti.

Nykykäsityksen mukaan elämä vaatii nestemäistä vettä. Sen takia normaali ilmanpaineessa 373.15 K on maksimi. Merenpohjalla, jossa paine on paljon korkeampi, ja siten myös veden kiehumispiste on korkeampi, elää (ilmeisesti) joitain eliöitä, jotka kestävät mainitsemiasi korkeampia lämpötiloja vahingoittumatta. Tosin en ole varma, onko lämpötila jatkuvasti niin korkealla, vai vaihteleeko se, ja sietävätkö ne eliöt siten jatkuvasti 393 K:n lämpötiloja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Karhukaiset kestävät aika äärimmäisiä olosuhteita. Varmaan on jotain kestävämpiäkin olentoja. Suurimmat karhukaiset artikkelin mukaan ovat 1,5mm pitkiä joten mistään bakteeritason elämästä ei ihan ole kyse.

* Temperature—Tardigrades can survive being heated for a few minutes to 151 °C or being chilled for days at -272.8 °C (almost absolute zero).

* Radiation— Shown by Raul M. May from the University of Paris, Tardigrades can withstand 5700 grays of x-ray radiation. (Five grays would be fatal to a human).

* Pressure—They can withstand the extremely low pressure of a vacuum and also very high pressures, many times greater than atmospheric pressure. In theory, they could even survive the vacuum of space, though the possibility of it is slim.

Kyllä noi muutamat bakteerit ovat näköjään sieltä sitkeimmästä päästä mitä NASA on löytänyt kuussa olleista ja avaruudessa käyneistä instrumenteistaan

Noi säteilymäärät jo pelkästään tappavat kaiken muun elollisen lämpötilan vaihteluista matkan aikana puhumattakaan.

Löysin myös joitakin arkkielijöitä jotka ovat ehkä ajallisessa säilyvyydessään sieltä sitkeimmästä päästä.

JohnCarter
Seuraa 
Viestejä32891

Kyllähän elämä on mahdollista muuallakin,kuin maapallolla vaikka se ei olisikaan meidän tuntemamme elämänmuoto tai käsite.

Jos äärilämpötilat vaihtelevat noinkin paljon jo maapallolla, muualta löytyvä elämän muoto voisi elää meille käsittämättömässä ympäristössä esim:400 C lämpötilassa.

Ja voisihan olla,että se olisi sen elämänmuodon ainut mahdollinen ilmenemis ympäristö olosuhteiltaan.

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat